האקס וחברה שלו

יערית

New member
מרשה לך

גם לשבת מאחורי דברייך

הן צודקות וגם... אתה צודק...

הם הזמינו בגלל רגשות אשמה.... והיא לא רוצה ללכת כי הענין עם האקס לא סגור. אם הענין היה סגור אצלו, זה היה סגור גם אצלה. זה תמיד הדדי. איך אני יודעת? כי יש כלל - "כמים הפנים לפנים כן לב האדם ללב האדם."

ערסlight

New member
הבנת הנקרא

הדברים שכתבתי מיועדים למגיבים ולא לכותבת. הכותבת שיתפה את הכאב שלה... זה מובן. התגובות המתלהמות הן של המגיבים שהוסיפו אמוציות מעצמם [הזדהו] ומתוך כך חסמו את יכולתם לראות את המצב נקי. ואני? אני לא מעורב רגשית בסיפור, למה אני לא יכול להתיחס עניינית?

הבנת הניקרא

לפי מה שהיא כתבה..ככה אני הבנתי: ה"חברה" ..היא חברת ילדות..מגיל 0. כלומר משהיא שהיא בטחה בה..היתה חברתה זה שנים. ייתכן שהיתה בגידה ויתכן שלא..ולא חשובה סיבת הגירושין. אבל: הבגדיה השניה שכואבת בסיפור: שה"חברה" הטובה שלה נמצאת עם בעלה ביחד. תחושה של בגידה כפולה ומכופלת. בנוסף..תאר לך: זו "חברה" שידעה על הזוגיות שלה..ידעה משיחות נפש שהיא קיימה איתה..וניצלה את הידע שלה כלפי האשה..נו? עכשיו..תאר לך את התחושה שזו הבוגדת מזמינה אותך לארוחת ערב..כאילו כלום..ועוד את יודעת שהילדים שלכם משחקים יחד.. תגיד לי..זה לא טלנובלה מציאותי קורע את הלב? אז לא להתלהם?

תלוי. תלוי איך מרגישים כלפי הגרוש.

לי אישית למשל, אם החברה הכי טובה שלי היתה מתחתנת או גרה עם האקס שלי, זה ממש לא היה מזיז לי. הייתי אולי קצת מרחמת עליה, אבל שתעשה מה שבראש שלה. והייתי הולכת לארוחה וגם נהנית. לא רואה בזה בעיה. לעומת זאת, יש לי חברות שסיפור הגירושין שלהן היה כל כך מכוער שהן לא מסוגלות לשהות במחיצת האקס. כך שזה מאוד תלוי ביחסים בין בני הזוג.

לא נעלתי את המגפיים האלו

או חבשתי כובע כזה.. אך אם ולו והיה אין לי מושג איך הייתי מגיבה.

מסכימה איתך.

אני מנסה לדמיין את החברה הכי טובה שלי איתו... מממ.. לא יכול להיות. ולא בגלל שאני "מאמינה בה". זה בגלל שהיא לא סובלת אותו... אבל נניח.. נניח שהיא כן תאהב אותו ותחליט שהוא הוא האחד בשבילה ותעבור לגור איתו ולהתחתן איתו.. זה באמת יהיה משונה מאוד אחרי כל האנטגוניזם שלה כלפיו. אין ספק שאחוש פגיעה בגלל שאבין עד כמה הולכתי שולל כי היא כל הזמן שידרה לי עד כמה היא לא סובלת אותו והסבירה לי למה הוא לא טוב לי ולמה אני חייבת להיפרד ממנו. זה ירגיש נורא כי גם תהיה התחושה של .. "מה, אני עד כדי כך טועה בבני אדם?!" אבל הכותבת סיפרה שהם היו תמיד מיודדים. אז אני מנסה לדמיין חברה שהייתה מיודדת איתו. אין לי כזו. אולי מישהי שהייתה בקשר טוב איתי ואיתו? אם כן, שיהיה לה וגם לו לבריאות. אני בטוחה שאם תהיה לו אהבה חדשה, הוא יהיה איש נפלא. ואולי ואולי.. (הלוואי!) אולי אפילו זה יהיה לי יותר טוב, כי ככה עשוייה להיפסק האובססיה שלו כלפיי....

"הסיפור הפשוט"

הוא סיפור כואב. הבגידה היתה קשה. הם ניהלו רומן מתחת לאפי במשך למעלה משנה. הכאב לא היה כי הם ביחד , אלא על השקר ועל הונאה. עולמי חרב עליי , לא בגלל הגירושים אלא בגלל תחושת התיסכול מכך שנתתו לי להרגיש כל כך מפגרת. אני אחריי , הרבה אחריי השארתי את הכעס והשנאה מאחוריי, משימה ענקית זו היתה עבורי עשיתי זאת בשבילי ולמען ילדיי לא יכולתי לשאת את עצמי מורעלת ומוצפת בשנאה , בכעס ובתסכול. מאחלת להם אושר , כמה אבסורד... היא - מנוחתה לא נחה עליה היא מתייסרת על הבגידה - זה שלה. היא רוצה לפצות אותי ולו בשביל להרגיע לעצמה את יסוריי המצפון. היא אישה מדהימה , התאהבה בבעלי... הוא התאהב בה, זה לא הופך אותי לרגע לפחות ממנה. לא רוצה לראות , לשמוע ולהריח אותה/אותו בסביבתי. הם לא מניחים לי. ערס - לפעמים שווה קצת למתן ... ולו במעט . ותודה לכולם , זה עשה לי מאד טוב לשתף .

n o g a1

New member
להשאיר את הכעס והשנאה

מאחורייך - אין חוכמה גדולה מזו. ההבנה שזה היה מרעיל את חייך היא זו שאיפשרה לך להמשיך הלאה. מתוך המצב ומתוך הכאב קיבלת מתנות נפלאות - תובנות וחוכמה.

" רחוק מהעין רחוק מהלב "

לדעתי על מנת למתן את התחושות שלך אני ממליצה לך להתרחק מהם ,לחלוטין . ולאט לאט זה כנראה עובר, בשום אופן לא לשתף איתם פעולה כדי להרגיע את מצפונם. אדרבה שיתייסרו ושיתבשלו במיץ של עצמם . נפגעת, ובצדק. עכשיו תרימי את הראש תיישרי מבט אל המציאות ולכי בדרך חדשה משלך. בהצלחה יום טוב איילת

ערס , אני קוראת את השורות שלך

ועולה לי הרגשה והלוואי שאני טועה שאתה פשוט מנותק מהרגשות שלך ושלא יתכן בסיפור כזה ובסיטואציה כזו להתייחס לעניין רק באופן " ענייני" . במידה ואני צודקת ואתה אכן מנותק מהרגשות אני ממליצה לך לטפל בזה משום שללא ספק זה עשוי לפגוע ביחסי זוגיות, משפחה ,חברים וכו' שלך. ויפה שעה אחת קודם בהצלחה איילת

Mלך שלך

New member
"איילת נהדרת"

גם אני קורא בין השורות שלך ולהפתעתי את פסיכולוגית יועצת עו"ד מורה מחנכת סנגורית תני לאחרים גם להביע את דעתם ואל תשללי כל אחד "נהדרת"

shefil

New member
יש שיר של גלי עתרי

קראי משפט אחד בחתימה שלי מתוך השיר ואמצי אותו. תעשי רק מה שעושה לך טוב צפצפי על עולם ואם את רוצה גם לי אין מישהו בכיף, אין לי מישהו בכלל נוכל לאכול קופסא גלידה יחד זה בטח יותר טעים מהאוכל שלה

אא ניר

New member
מה הבעיה ?

{קחי סנו} הם אוהבים אותך, ומזמינים אותך לארוחת שישי. {זכותם של שני חברים שלך להתחבר [בעיניי זה אפילו מקסים]} את כמובן יכולה להחליט שאת לא הולכת. את, אני מניח, יכולה להביא עימך גבר לארוחה, ואם אין לך, אזי זה שלך לא שלהם. את גם יכולה לדבר עם אחד מהם {אולי עם החברה מגיל 0} ולשתף אותה ולספר לה ש"גם ככה קשה לך", ושעדיף לפחות בזמן הקרוב לשמור על מרחק. אגב, היית מעדיפה אותם מנותקים ממך לגמרי ?

למעלה