למי שלא יודע
נוהל מעצר חשוד מתקיים כאשר מדובר בחשוד (מישהו שהולך במקום שהוא לא אמור ללכת, או סתם מעורר חשד). יש גם נוהל שנקרא נוהל פתיחה באש, ובלי לפגוע בביטחון שדה בגדול הוא מדבר על מתי אתה יורה לאויר (שבריאות) ולא לרגלים. המקרה המדובר הוא בהחלט אחד מהמקרים בהם לא שואלים שאלות, לא מזהירים ולא באטיח. פשוט יורים כדי לנטרל. יורים כדי לעצור מחבל. ובכלל - את באמת מאמינה שהוא לא צפה את השלכות התנהגותו? האם את יכולה בארה"ב לשלוף אקדח שנראה אמיתי, לצעוק באנגלית "I'm going to kill you all, in the name of allah", לפוצץ נפץ ולהישאר בחיים? ממש לא. אפילו לא קרוב לזה. זה אומר שהשוטרים האמריקאים עם יד קלה על ההדק? לא! על זה נאמר "הוראות אלו נכתבו בדם", אחרי שניסו פעם, פעמיים, שלוש וחיילים מתו כדי לא לפגוע במחבל למקרה שהוא סתם משוגע, החליטו שמהיום והלאה מי שצועק שהוא הולך להרוג אותנו, יטופל במהירות. זה מה שהיה, והחיילים הגיבו כנדרש. אם הם היו מהססים ומדובר היה במחבל אמיתי חיי חיילים היו אובדים. אני בטוח שלטעמך זה בסדר, אבל לצערך לא את קובעת כיצד הצבא ינהג. אני חושב שצריך לבחון את העניין מנקודת המבט הערבית, ולחשוב איך אנחנו מונעים מילדינו להתאבד ככה סתם? ואם כבר להתאבד למה לא לקחת כמה יאהוד בדרך? או לפחות לנסות? הילד הזה עשה משהו מסוכן יותר מלקפוץ ממגדלי עזריאלי בלי מצנח, הוא עשה מעשה שבוודאות יוביל למותו, ומגיע לו. זה מה שהוא ציפה וזה מה שהוא קיבל. וכל הכבוד לצה"ל! הם פעלו מהר וטיפלו במקרה במקצועיות. זה שמדובר היה בילד בעייתי זה אכן מצער, וכואב אני את מותו של הילד, אבל הם פעלו בגבורה, בהתמדה וטיפלו בצורה במקצועיות.