האצבע של צה"ל שוב קלה על ההדק

המשך(בטעות נשלחה ההודעה מוקדם מדי)

אם כן היו עושים נוהל מעצר חשוד אז השוטרים היו מגלים שמדובר באקדח צעצוע והכל היה מסתיים ללא נפגעים

אושרי 7

New member
תגיד, את אמיתית?

יש לך מושג בכלל מה זה נוהל מעצר חשוד? נכון שלא? אז תני לי ללמד אותך: נוהל מעצר חשוד מתבטל ברגע שהאדם ממולך שולף נשק. ולא, בשום נוהל צבאי אין פקודה שמחייבת חייל לבדוק האם הנשק שמכוון כלפיו אמיתי? כל הכבוד למשטרה. הם עשו מה שהיה עליהם לעשות.

אושרי 7

New member
בלע. תיקון:

תגידי, את אמיתית? יש לך מושג בכלל מה זה נוהל מעצר חשוד? נכון שלא? אז תני לי ללמד אותך: נוהל מעצר חשוד מתבטל ברגע שהאדם ממולך שולף נשק. ולא, בשום נוהל צבאי אין פקודה שמחייבת חייל לבדוק האם הנשק שמכוון כלפיו אמיתי. כל הכבוד למשטרה. הם עשו מה שהיה עליהם לעשות.

aviadbarel

New member
למי שלא יודע

נוהל מעצר חשוד מתקיים כאשר מדובר בחשוד (מישהו שהולך במקום שהוא לא אמור ללכת, או סתם מעורר חשד). יש גם נוהל שנקרא נוהל פתיחה באש, ובלי לפגוע בביטחון שדה בגדול הוא מדבר על מתי אתה יורה לאויר (שבריאות) ולא לרגלים. המקרה המדובר הוא בהחלט אחד מהמקרים בהם לא שואלים שאלות, לא מזהירים ולא באטיח. פשוט יורים כדי לנטרל. יורים כדי לעצור מחבל. ובכלל - את באמת מאמינה שהוא לא צפה את השלכות התנהגותו? האם את יכולה בארה"ב לשלוף אקדח שנראה אמיתי, לצעוק באנגלית "I'm going to kill you all, in the name of allah", לפוצץ נפץ ולהישאר בחיים? ממש לא. אפילו לא קרוב לזה. זה אומר שהשוטרים האמריקאים עם יד קלה על ההדק? לא! על זה נאמר "הוראות אלו נכתבו בדם", אחרי שניסו פעם, פעמיים, שלוש וחיילים מתו כדי לא לפגוע במחבל למקרה שהוא סתם משוגע, החליטו שמהיום והלאה מי שצועק שהוא הולך להרוג אותנו, יטופל במהירות. זה מה שהיה, והחיילים הגיבו כנדרש. אם הם היו מהססים ומדובר היה במחבל אמיתי חיי חיילים היו אובדים. אני בטוח שלטעמך זה בסדר, אבל לצערך לא את קובעת כיצד הצבא ינהג. אני חושב שצריך לבחון את העניין מנקודת המבט הערבית, ולחשוב איך אנחנו מונעים מילדינו להתאבד ככה סתם? ואם כבר להתאבד למה לא לקחת כמה יאהוד בדרך? או לפחות לנסות? הילד הזה עשה משהו מסוכן יותר מלקפוץ ממגדלי עזריאלי בלי מצנח, הוא עשה מעשה שבוודאות יוביל למותו, ומגיע לו. זה מה שהוא ציפה וזה מה שהוא קיבל. וכל הכבוד לצה"ל! הם פעלו מהר וטיפלו במקרה במקצועיות. זה שמדובר היה בילד בעייתי זה אכן מצער, וכואב אני את מותו של הילד, אבל הם פעלו בגבורה, בהתמדה וטיפלו בצורה במקצועיות.

respecta1

New member
לא יאומן

הבנאדם בא ליד חיילים שגם ככה סכנת חיים תמידית רופפת מעל ראשם..ומשמיע קול נפץ חזק ומראה אקדח..מבחינתם של השוטרים יש פה פיגוע ירי שכבר התחיל אבל רק בפורום עם פנאטים כמוכם אפשר להפוך אירוע כזה לזה שהחיילים הקידים בני ה19 הם "צמאי דם" שירו ללא היסוס יעני מה אתם חושבים משחקים איתכם אתם עושים כאלה דברים? אה והייתה פה עוד הגזמה לא יאמנת של התקשורת שלכם.. בהתחלה אמרו שילד ואימו נפצעו קשה מזה..פתאום רק הזבל שעשה את זה

mike00

New member
עשו נכון.....

מה הוא חשב שיקרה?שיזמינו אותו לטעום קוסקוס?או לאיזה פינוק מהשקמית? אדם שמתקרב לחיילים עם אקדח צעצוע וצועק אללה אכבר מחפש ליצור פרובוקציה ואולי אף להפצע בכוונה תחילה. אזרח ישראלי[יהודי]שהיה מתקרב למחסום של החמאס עם אקדח צעצוע וצועק שמע ישראל לא היה זוכה ליחס פחות טוב מזה.. לצערי הרב המציאות שאנחנו חיים היא לא קלה,אין הנחות לשום צד....

respecta1

New member
גם סתם אזרח ישראלי יהודי שהיה מתקרב

למחסום של חמאס לא היה מקבל יחס פחות טוב מזה

מוחמד5

New member
מעשה טפשי

הרי הם מחפשים כל הזמן במי לפגוע , למה להתקרב עם אקדח צעצוע !!!גם כך הם מפוחדים ומלאי חרדה החיילים,מרוב פחד האצבעות שלהם רועדות וממהרות ללחוץ על ההדק. זה לא היה מעשה חכם.

mike00

New member
מעשה טפשי../images/Emo45.gif

הרי הם מחפשים כל הזמן במי לפגוע
גם כך הם מפוחדים ומלאי חרדה החיילים
מוחמד,אתה באמת מאמין שכל החיילים מחפשים כל הזמן במי לפגוע??

מוחמד, אם לא היה טרור לא היו צריכים להיות

מחסומים או חיילים שם. ראה את עזה כמשל. יצאנו, פירקנו את ההתנחלויות, אני כאיש ממחנה הימין - הייתי בעד הנסיגה משם. עלה החמאס טבח באנשי פת"ח ללא רחמים, מעשים ברברים ומזוויעים, האם "הכיבוש" שם היה כל כך נורא? ביחס למעשי החמאס. החמאס מתחמש בצורה שלא משתמעת לשתי פנים. הקסאם נוחת על יישובי הדרום, על שדרות על אשקלון והגזרה. ואני שואל למה? הרי יצאנו משם, הנה עזה ברשות עצמה וגם התשתיות - חינם. אז למה לצאת - בכדי להיכנס בכח מחוסר ברירה? כמה זמן אתה חושב ישראל תוכל להבליג? שנתיים עברו, וקיבלנו משם רק טרור בחזרה. בסופו של דבר יעשה מעשה, אף אחד כאן לא רוצה מלחמה אבל אם אין ברירה...

aviadbarel

New member
מוחמד בחייאת יא אחי

איזה בן אדם מתקרב לשוטר שולף אקדח מפוצץ נפץ וצועק "אללה הוא אכבר"?! הרי כל אחד מאיתנו אם היה שומע אללה הוא אכבר באמצע הרחוב היה נשכב על הרצפה תופס מחסה, או שולף נשק אם הוא נושא אחד. באיזו מדינה מתוקנת בעולם אתה יכול לשלוף אקדח (גם אם אינו יכול לירות, אלא רק נראה אמיתי) לפוצץ נפץ ולצעוק "אני הולך להרוג אתכם" בלי שהשוטרים יחסלו אותך? למה להאשים את השוטרים שהם מחפשים כל הזמן במי לפגוע? אתה באמת ובתמים מאמין שמישהו מנסה לצבור סיוטים לכל החיים? אתה באמת חושב שמישהו שמח להרוג מישהו אחר? גם אם הוא מחבל, ובטח אם הוא סתם ילד מעצבן. במקום להאשים את השוטרים שהם מחפשים את מי להרוג, אולי תאשים את האיסלאם שמעודד מוות? יכול להיות שהילדון פשוט רצה להיות "שאהיד"?

"למה להתקרב עם אקדח צעצוע"

יותר טוב קסאם או חגורת נפץ - הכל צעצועים מהמשחקייה הפלסטינית. 'אללה אכבר' צרח בטח התוכי בתרמיל שלו.

מותר לי

New member
מרים...

אני לא הייתי מכניסה את היד שלי לתוך מאורת צפעים כדי ללטף להם את הראש
איפה הנהלים? אני שואלת איפה היתה מונחת האחריות של אותו אחד שיודע בדיוק מה המצב, הוא לא נולד היום ולא נחת אתמול ובכל זאת בחר להתקרב לחיילים עם אקדח צעצוע.

למעלה