האפליה

התיאורים שלך מוגזים ומנו

כי אולי רק ככה את מצליחה לשכנע את עצמך , בחו"ל כל הבנות מוציאות רישיון והכל טוב ויפה שם , ואגב אסור לבנות שם לבוא לסמינר עם האוטו ...

עצוב 100

New member
נכון מאד!

לקחת לי את המילים מהפה . . . פשוט אני לא נכנס לכאן הרבה אז לא הגבתי עד עכשיו, אבל זה לא חכמה להקצין כל דבר , ולעשות אותו מפלצתי, ואז לכתוב שזה לא לעניין. . .ליל"ט.

אולי תסבירי

מה רע בבחורה או אשה עם רישיון?? ואפילו לעשן , חוץ מזה שזה מסריח ולא בריא , מה הבעיה שאשה תעשן ?????

אפליה של בנות

בת סמינר- דעי לך שאני מסכים איתך ועם כל אלה שחושבים קצת קדימה, לדעתי היום כשאנחנו נמצאים בתקופה שהמודרניזציה מגיעה גם לחברה החרדית- מותר לבנות לעשות מה שהן רוצות בלי לפגוע בצניעות ובערכים שלנו, וכאשר בת נכנסת לחופה ומוצאת בן זוג-חשוב ששניהם יתייעצו ביניהם על כל הלכות הבית- ואם את רוצה רשיון נהיגה- תוציאי ( היום יש גם מורות לנהיגה), אני עגיין עם כאב לב על בנות בנות 22 שכבר מטופלות בילד או שנייים, כורעות תחת נטל פרנסה ועבודות בית וגודול ילדים, כאשר הבעל רק לומד וכמעט ולא שותף לעזרה בבית. אני מקווה להנשא אי"ה ולנהוג באשתי לעתיד כמו שאני מאמין וכותב פה.

אוי.....שרגא שרגא ../images/Emo140.gif

1) מה שלא עושה השכל עושה הזמן
ואם אין יראת שמים במקום והרגוני
2) המודרניזציה לא מגיעהלחברה החרדית אלא מישהו מכניס אותה לשם, בכדי להרוס את היהדות החרדית עקב חוסר יראת שמים מזעזעת וטיפשות עצומה מהסיבה שהם לא יכולים להיבדל מזועמת הנחש השולטת בדורינו , אכן בדיעבד אי אפשר לפסול את הקירבה למודרנה אבל כל זה אלו שיטות בדיעבד ולא לכתחילה
3) ולכן כל טיעון שנובע מחיקויעלובשל המודרנה העולמית ושנוגד את השולחן ערוך אינו כלל יכול להיות טיעון סביר
4) ולכן כל הטיעון של בת-הסמינר הוא טיעון שלא נתפס אלא הוא טיעון שנכנעלאופנות הרווחות בציבור החילוני והדתי וקצת החרדי באמתלה של פרימטיויותבעוד שהפרימיטיוי האמיתי הוא המחקה - מלשון חיקוי .

לא נראה לך שאתה קצת

צבוע , אינטרנט זה לא מודרניזציה ... קשוט עצמך ותנתק עצמך מזועמת הנחש .. ואם היית קצת מתבונן במה שכתבתי היית שם לב שכל הדברים שהבאתי בתור דוגמא לא נוגדות את ההלכה ואגב מה שאין כן אינטרנט ופלאפונים שהרבנים אסרו

אני ממש לא מבינך ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

כל התלונות שלך על הפליות בין נשים לגברים במגזר החרדי מבוסס כולו על דוגמאות שהבאת אתמהמודרניזציה והאופנות הרווחות השכם והערב ברחובותינו ועוד אני צבוע
אני פשוט הסברתי לך שהבסיס של תלונותייך הינם מודרניותולא דבר שקשור לדת
לו היית מתבוננת באמת "בדת"
ולומדת שולחן ערוך
היית רואה שההפליות הם דווקא במודרניות ושאין יחס יותר הוגן לאשה כמו הדת שמכבדת אותה בצורה מדהימה
שוב אני לא פוסל מודרניותלחלוטיןכל זמן שזה מסייע ליהודי המאמין לחיות בעולם ושזה לא יסתור זאת אומרת יעזור אז אין בעייה
להכניס אינטרנט הביתה רק בגלל לחץ חברתי שמושפע מהרחוב
ולא לצורך עבודה או באישור מיוחד של רב סורי האינטרנט זה טינופת

לביא4

New member
יש הרבה מהאמת בדבריה

ושוב אני אחזור בכללי על מה שפירטתי יותר בהודעה שלי הקודמת האשה החרדית בתקופה האחרונה מגלה עניין הולך וגובר בעולם הגדול ומחוץ לבית, ומשתלבת גם יפה עם זה, לא צריכה להיות בעיה עם זה, אבל נכון שהיו רוצים לראות אותה בבית ולא כמו שהיא מתארת, גם ככה היא יוצאת לעבוד, ובקשר להפליה - לדוגמא עובדת איתי אשה חרדית שבעלה אברך בכולל והוא לא רצה שהיא תוציא רישיון כי הוא עצמו אין לו, וצצו לו ריגשות נחיתות, (והיא בסוף כן הוציאה ב"ה). הנושאים האלו אינם קולקטיביים לכל החברה החרדית, כל משפחה ובית יש לה את ההנהגה שלה. ההפליות האלו יותר נחלת העבר ועכשיו זה פחות מודגש. אינטרנט - בלי קשר להלכה, אלא לחינוך וערכים - שלא יהיה בבית!!

ולמה אתה חושש מהמודרניזציה?

מי שחושש , אולי הוא לא מספיק חזק באמונה, והחשש שהמודרניזציה תערער את אמונתו? אני מכיר רבים וטובים שמקיימים מצוות ומדקדקים בהן- וגם לומדים לימודי חול, עוסקים במדע,קוראים ספרות שאצלינו אסורה,מטיילים בעולם והם יהודים כשרים לכל דבר,אסור לנו כחברה להיות אטומים לנעשה סביבנו,בסופו של דבר רוב אוכלוסייתה של ארצינו אינה חרדית,ואסור לנו החרדים להתבדל ולהשתרך מאחור.

האמת שחסר לך המון ידע ../images/Emo70.gif

מה קרה בכל מערכות החינוך הכללי והדתי והחרדי בשנים האחרונות
ולכן בגלל זה קשה לי להסביר לך
אבל באופן כללי מה שקורה במערכת הכללית איני צריך לכתוב זה לבטח ידוע לך לבד אני משער שאתה שומע חדשות מידי יום ביום. בחינוך הדתי במערכות שחינכו להתמודד עם המודרנה יעני ללמוד להתחבר עם האופנות ולהתמודד איתם קרי - ישיבות תיכוניות בתי ספר ממלכתיים דתיים וכ"ו צר לי לבשר לך אבל ..... התוצאות היו הרות אסון הקטסטרופה היתה ממש גדולה . היו ישיבות ובתי ספר שהנשירה הגיעה ל 80% !!! עקב החיבור הקרוב מידי של "הבתים שלהם" לאופנות כמו טלויזיה אינטרנט ספורט וחינוך ללימוד מקצוע ללא לימוד ערכים ויהדות היחס ליהדות במקומות הנ"ל היה פשוט זוועתי מצד התלמידים !!! זה פשוט לא עניין אותם !!! והחל שם סחף עצום של חזרה בשאלה באחוזים שלא יאמנו . בכל מקרה החינוך הדתי שינס מותניים ושינה גישה לחלוטין !!! החלו להיפתח ים תלמודי תורה , וישיבות קטנות !!! ת"ת בשיטות זילברמן ושיטת ברקאי וישיבות גדולות אפילו, צצו בבקרים בכל חור בארץ !!! הם הציבור הדתי למדו בדרך הקשה
את מה שאתה מנסה להכניס למערכת החינוך החרדית
, וזה לא שאני פוסל ישיבות תיכוניות דתיות או חרדיות אבל לא לכתחילה ! לא כשיטה ! זער פה זער שם הרבנים יעלימו עיין
וזה לא שבחינוך החרדי אין בעיות , יש לא מעט בעיות ובסופו של דבר נקווה שהם יפתרו . החינוך על טהרת הקודש הוא היסוד והשורש של החינוך החרדי לדורותיו
בדור שלנו שהכפירה שולטת שליטה מוחלטת
אל תנסה להעמיד בניסיון צעירים באמונה שגדלים בתקופה כל כך חומרית , אפשר לפתח טיפה פתיחות קצת חיבור למודרנה , לא נורא !!! אבל לא בשיטת של לכתחילה אלא בדיעבד בלבד !!! כל ידידך שאתה מכיר כפי שציינת בהודעה שלך, הם החברה שנשארו שלמים במערכת החינוך שהם גדלו , ומה אם כל השאר ???

כל ידידי....

לא אגיד לך שטרחתי לשאול את כל ידידי ( וגם כאלה שלא בדיוק ידידי), אם הם כן שלמים או לא, אבל אני יודע שרבים מהם שלמים לגמרי עם הדרך בה בחרו- להיות מודרני זה לאו דווקא להיות יותר חמרי, בחור שאני מכיר "נחלש" קצת בדת אבל היום לומד בשנה שלישית רפואה- זה לא להיות חמרי. וזה שהחינוך החרדי הוא על טהרת הקודש- אני לא לגמרי שלם עם זה, כשיהיו ללי ילדים בעזה"ש בעתיד- אני חושב שאשמח אם הם ילמדו גם אנגלית ומתמטיקה ועל ההסטוריה של העולם בו אנחנו חיים, ואולי אני אשמע כויפר- אבל גם אם מישהו לא עלינו יוצא בשאלה- וטוב לו והוא שלם עם החלטתו- עדיף שיהיה כך מאשר ימשיך לחיות כחרדי- ויהיה לא שלם ואומלל, לצערי אני מכיר גם אנשים כאלו שקוראים לעצמם "אנוסים" או "מחופשים" כי הם לא יכולים לעזוב את הכוילל כי הם כבר בעלי משפחות, ואז הם די מסכנים.ואולי הם היו יותר מאושרים אם הם היו חוזרים בשאלה? ואני לא מפחד מהמודרניזציה- מי שבאמת מאמין- לא יתפס בה וימשיך ללמוד ולהשאר בן תורה. אני דוגל בממרה " איש באמונתו יחיה"

לביא4

New member
להיפך - אני בעד מודרניזציה!

ובעד זה שנשים יצליחו וישתלבו, בתנאי שיש אחריות אישית ומשפחתית כמובן. שמעתי שאתמול היתה תוכנית בערוץ 1 בטלויזיה על עלייתה ונפילתה של ש"ס והראו שם אישה אחת מנתיבות שרצתה להיכנס למועצה ועשו הכל על מנת להכשיל אותה. אבל זה קרה מידיעה שהיא מוכשרת ותוכל להתחרות ולהצליח טוב יותר מול כל השאר, מקרה כזה אינו חיובי.

נו ..... נו...... ../images/Emo140.gif

בחור שירד מהמסגרת, טוב שיבחר מה שיבחר בציפיה שבסופו של דבר בשלב מסויים בחיים הוא יעלה חזרה מעלה לאט לאט
מה שאגב לא ממש מבטיח לו שהוא יהיה רופא במצב היום בארצנו במצב הכלכלי יש עודף עצום של אקדמאים חסרי תעסוקה . כחלק מהשיטה העולמית של לסדר את עצמך בחיים זה להוציאתואר כפי הנראה בזמנינו זה לא ממש עוזר
וידוע הסטיסטיקה ש60 עד 70 אחוז מהסטודנטים בסופו של דבר לאחר סיום הלימודים עובדים עבודות אחרות . לא חבל על הזמן שהם בזבזו באשליות שמכרו לו כל מכוני הלימוד והאוניברסטאות למיניהם
יכלו בפשטות לעבוד במה שהיה לשוק להציע . לא ממש הבנתי למה הוא עוזב את הכולל
מה כל כך רע לשרת בצבא התורה
החומריות מושכת אותו
אגב אני מכיר המון אנשים שעקב המצב הכלכלי פוטרו מעבודתם וכחלק מהפתרון למצבם הם פשוט נכנסו ללמוד בכולל וחיים עם מה שהם מקבלים שם
"איש באמונתו יחיה" אינו כלול בלשון השולחן ערוך , אולי זה כלול בכפירה השולטת היום בעולם , שמחפשים תירוצים לכל דבר .

שרגא, מה שלום הל"ל?

כבר התחילו לממן לך את הלימודים שרצית או שעוד לא? סתם שואלת כי נזכרתי שכתבת על זה פעם בפורום... מה אתה רוצה ללמוד?

../images/Emo13.gif הצחקת אותי

בווודאי שהלל מממנת לי את הלימודים מאז ומתמיד הל"ל מממנת חוץ מלימודים באוניברסיטה לימודים בישיבה ואחר כך גם בכוילל איך לפי דעתך הייתי מסתדר בלי הלל? דרך אגב- לאילו שלומדים בכוילל ויש להם משפחות גדולות הלל מממנת מכונית ( בדרך כלל וולוו), ושכחתי.... רשיון נהיגה לבנות.

למעלה