האנטר אנדר סאדל?

ver ver

New member
אז ככה

בבן שמן יש גם חווה שנקראת חוות אביב ויש שם גם ווסטרן (שאותו מדריכים גילי שדמות ועוד מדריכים...) ויש גם איינגליש שחגית מדריכה...

rafells

New member
אוי ואבוי...

רוכבת דראסז שתגיד שדראסז לא עוזר. דראסז לפחות במהות שלו הוא הבסיס לכל סוגי הרכיבה(חוץ ממירוצים). גם בווסטרן כדי שהסוס ילך טוב הוא חייב קודם כל לעבוד אקטיבי ודרך הגב לאן את ממשיכה משם ואיזה ציוד את שמה לו על הגב זה כבר עניין אחר לגמרי.

fliperit

New member
את מבלבלת בין 2 דברים...

דרס'ז, והבסיס של ד'רסז'... יכול להיות שהבסיס לכל רכיבה הוא הבסיס של דרסז'- אבל לא דרסז'... אם הסוס שלי יזוז בריינינג כמו שסוס דרסז' זז....זה יהיה חבל מאוד. נכון שאני עובדת עם הסוס על תרגילים שקיימים בדרסז' (כמו האף פאס..), אבל רמת הדיוק שלהם הרבה יותר נמוכה...מהסיבה הפשוטה- שהתרגיל איננו המהות, אלא ר הדרך (וצורת תיקון)

rafells

New member
סליחה, אבל לא הבנתי

מה את מנסה להגיד. הבסיס של הדראסז והדראסז זה לא אותו דבר? זה בערך כמו להגיד שאילוף מתקדם של כלב לא מתחיל בפקודות כמו בוא ושב, או שרקדן בלט לא צריך באימונים היומיומיים שלו לעבוד על גמישות וכח אלא רק לבצע פירואטים כל היום. לא אמרתי שהסוס שלך ברייניג צריך לזוז כמו סוס דראסז הוא גם לא בדיוק בנוי ומסוגל לזוז כמו סוס דראסז. מה שאמרתי זה שכדי שהסוס שלך או כל סוס אחר לצורך הזה יוכל להפיק את המירב מהעבודה שלו הוא קודם כל חייב לדעת להשתמש בגוף שלו בצורה הכי נכונה שאפשר וזאת בדיוק העבודה של הדראסז. גם סוסי גראנד פרי מתאמנים יומיום על תנועה נכונה, התרגילים המתקדמים הם רק תופעות לוואי...

Blue Eyessss

New member
צ..נו../images/Emo47.gif

זה ברור שהדרסז' זה בסיס להכל אבל ברמות הגבוהות יותר של הדרסז' אני לא רואה איך זה תורם לווסטרן או לפחות לרוכב של הענף יעני יכול להיות שזה בגלל שאני לא כזאת מבינה בווסטרן...אבל ככה אני רואה את זה..

rafells

New member
זה פלזר עם ציוד קפיצות

הסוס נדרש ללכת עם הצוואר ארוך למטה ולא עגול כמו בדראסז. הציוד הוא ציוד קפיצות(אוכף close contact) והישיבה היא ישיבה קלה. יש גם מקצה של קפיצות עד 50 או 60 ס"מ(שעדיין לא עושים בארץ)

fliperit

New member
הערה קטנה..

אם זה כמו פלז'ר...אז הצוואר בקו ישר עם הגב..ולא למטה

daniel1235

New member
אין לי הרבה דוגמאות

אבל הנה רוכבת ישראלית שיש אליה כתבה ויש שם תמונה כזו ובאמת לא הבנתי למה רוכבת ווסטרן אם ציוד אינגליש

../images/Emo182.gifהוא באמת חלק מהאול אוראונד

והוא מקביל לפלזר רק בציוד אינגליש כמו שאמרת- גם פה הסוס נשפט לפי התנועה שלו רק שפה זה במקצבים הליכה, טרוט (קימה, לא ג'וג) וקנטר וגם פה תיהיה עדיפות לסוס שבור עם תנועה חופשית ומשוחררת. הייתה פה איזה שאלה לגבי הראש והצוואר אאל"ט הם צריכים להיות באותו גובה או קצת מעל הגבנון עם מתח במושכות

למעלה