האמת שאני

preacher

New member
לגבי סעיף ב.

האצטקים נלחמו מאות מלחמות שמטרתן היחידה לאסוף שבויים כדי להקריב לאל שלהם, בעקבות אגדת העם לפיה אם לא יוקרבו קורבנות אדם אפילו יום אחד, השמש לא תיזרח יותר. בנוסף, כחלק מהטקסים שלהם, היה נהוג להקיז דם, על ידי העברת חבל דרך חור בלשון או באיבר המין הגברי. יחסית לאלו של האצטקים, אגדות העם היהודיות דווקא לא מי יודע מה קשות לביצוע.

יובל199

New member
לא מדוייק

הטקסים של האצטקים שונים לחלוטין מהטקסים של היהודים. על האצטקי להקריב את אוייביו - ואוו על היהודי להקריב את עצמו ולפעמים משפתחו למען האידאל - זאת הקרבה. הטקסים האחרים של האצטקים נועדו על מנת להראות גבריות ואומץ ולא היו שונים מטקסים בעלי אופי דומה באפריקה ואסיה. לעומת זאת חוקי היהודים הם תמוהים לחלוטין: אם היו אומרים לאצטקים לרסן את הכעס שלהם או אולי לא לגעת בפרי אדמתם בשנת שמיטה או אולי לעזוב את נשותיהם ובניהם חשופים לאויבהם 3 פעמים בשנה לא נראה לי שהם היו כל כך מתלהבים לעשות זאת על סמך אמונה עיוורת.

גוססי

New member
גם היהודים לא מתלהבים...

מגזירות השמיטה, ולכן הם ממציאים פטנטים שנועדו לעקוף רעיונות בלתי סבירים כאלה, כגון מכירת אדמות לגוי למשך שנת השמיטה. ההלכה מבוססת על המצאת מצוות בלתי סבירות ועקיפתן מיד לאחר מכן.

אתה שם לב מה אתה עושה פה?

אני אומר לך: "אתה ושאר הדתיים כיום ובעבר מקיימים טקסים מגוחכים" ואתה עונה לי: "הם לא מגוחכים, ויש לי הוכחה לכך" וכשאני שואל אותך מה ההוכחה אתה עונה לי: "ההוכחה היא שהרבה אנשים ביצעו אותם בעבר ומבצעים אותם כיום."

preacher

New member
בוא אגלה לך סוד, יובל

יותר קל לשמור על שמיטה מאשר להעביר חוט דרך חור שעשית לעצמך בזין או בשפה. אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן לנסות. ועוד משהו: הטקסים לא נועדו להראות גבריות אלא נועדו לשפוך דם ששימש לקורבן, וגם נשים ביצעו את הטקסים האלו. להבא, כשאתה אומר משהו, תוודא שאתה יודע על מה מדובר באופן כללי ולא סתם מדבר מהתחת. אני גם יכול להוסיף לך עוד כל מיני מצוות נוראות מכל מיני דתות (השיעים חזקים במיוחד בקטע הזה) אבל זה לא ישכנע אותך - אתה עדיין בטוח שליטול ידיים לפני הארוחה זה עול כבד מנשוא, יותר מלהצליף בעצמך (שיעים, כאמור) או לא לאכול שום סוג של בשר ולהימנע כליל מאלימות כלשהי (בודהיסטים)

אז יאללה, כולנו נעבור לבודהיזם!

הרגע הוכיח preacher, על-פי ההגיון של יובל199, שבודהיזם יותר אמיתי מיהדות! חכו רגע, אולי אמצא דת עם מצוות עוד פחות הגיוניות מהבודהיזם, אז אל תתגיירו (תתבדהזו?) עדיין. אגב, נדמה לי שהספרים של ההינדים יותר עתיקים מהתנ"ך, אז זה כיוון אפשרי. שימו עין בכיוון הזה, כנראה שהאמת שם. (ואיך אמרו הגששים? "שמה עוד לא היינו."...
)

אגב, עוד נקודה למחשבה

האם יש אפשרות שאלוהים אכן התגלה לעם ישראל, אולם "שיקר" להם בנוגע למה שעליהם לעשות כדי לחיות בעולם הזה וכך גם שיקר להם לגבי קיומו של העולם הבא? אם אלוהים כל יכול, מה מונע ממנו לעשות זאת?

ומה אם משה שיקר?

סה"כ הוא היה בשר-ודם, עם רצונות ומחשבות משלו. הוא המרה את פי "יהוה" לא פעם ולא פעמיים. אולי מה שנאמר לו על הר סיני לא מצא חן בעיניו והוא שינה פה ושם כמה מצוות? אולי לא נראתה לו המצווה של לעבוד שבעה ימים בשבוע ללא הפסקה, ולכן הוא המציא את השבת כיום ללא מלאכה? אולי האל בכלל ביקש ממנו שנעבוד יותר קשה? כי אם כך, אז אכלנו אותה כשיהוה צבאות יחליט שהגיע הזמן לתת לנו את החשבון לתשלום.

גוססי

New member
נכון מאד!

"I refuse to prove that I exist," says God, "because proof denies faith, and without faith i am nothing." "Ah," says Man, "but the Bable Fish is a dead giveaway, isn't it? It proves you exist, so therefor you don't. QED." "Oh," says God, "I hadn't thought of that." And then he promptly vanishes in a puff of logic​

בת סמינר-האפליה!!!

שמעי! את כבר בדרך להתקלקל...אך עם כל המרירות והתסכול שבך,כדאי שתזכרי: נכון שחרדיות זה זבל,אך לא רצוי לקפוץ עד הקצה השני...כשמסתכלים לפעמים על נערה דתית הכובשת פניה בסידור-כמה טוהר,תמימות אירוטית יש בה,לעומת חזירה חילונית שבקושי דוחקת את ישבנה האדיר לתוך הג`ינס ההדוק שלה! שמעי,בת סמינר יקרה,לפני שקוראים לך מהסמינר ל"פעילות חסד" או לשיעור בהלכות לשון הרע...כעת ברצינות,אני מסלולרי,אבל אם תרצי ניצור קשר! אל דאגה, גם אני חרדי...מאיזה סמינר את? וולף או שרנסקי?

עזוב ...

אני לא מעוניינת בהצעה הנדיבה שלך , לא הבנתי למה החלטת שאני מרירה ומתוסכלת??

בת סמינר! הייתי חופן את

שדייך...המרירות ניכרת מכל כתיבתך בפורום חרדים,בו אני החבר הנכבד ביותר,אומללה! אוי,עולם השקר!

s u p e r mind

New member
חרד לשפיותך?

ראו מה האידיאולוגיה החרדית מעוללת לחרד הממוצע... (בהנחה ואינני טועה והוא אכן חרדי, על סמך המעקב שלי אחר הודעותיו בפורומים השונים - אולי הוא יוצא בשאלה...).

s u p e r mind

New member
לסיכומו של דבר...

אולם זה היה משעשע, אך סה"כ זה לא היה מוסרי לפגוע ככה ברגשותיה... וד"א, אני יודע שאתה מי שאתה.

למעלה