האמת שאני

האמת שאני

ממש מצטערת שאני מציצה לפעמים בפורום הזה , דברי הכפירה והליצנות מכל דבר שבקדושה מזעזעים אותי אבל כנראה זה לא קל במיוחד לעזוב אתכם ועכשיו אני עושה כנראה את טעות חיי ואפילו כותבת הודעה ... זה נראה לי מוזר שאנשים שקרוצים מחומר , שעשוים מבשר ודם והם כ"כ קטנים יחסית לייקום חושבים שהם מבינים הכול...

בּאהבה

New member
../images/Emo161.gif../images/Emo161.gif../images/Emo161.gifהאמת שאת צַדקת

ולכן ברחי מפה כל עוד נפשך בך... אל תלמדי ממני!!!

מי שחושבים שהם מבינים הכל

זה בדרך כלל המאמינים. הבלתי מאמינים חושבים שהם מבינים משהו. בכל אופן, אני חסיד גדול של חשיבה ביקורתית, של הטלת ספק בהבנה שלנו והעמדתה במבחן. מה איתך?

יובל199

New member
נראה לי שיש כאן אי הבנה גדול

המאמינים לא חושבים שהם יודעים הכל בדיוק כמו הלא מאמינים - אם כי מסיבות שונות. המאמינים חושבים שהם לא יודעים הכל היות ואלוקים הוא כזה ולא ניתן להגיע למדרגתו. הלא מאמינים חושבים שהם לא יודעים הכל עקב נסיון מר במהלך השנים של התפתחות המדע שהמציאות סתרה על פניהם (כך הוחלפה האמונה העוורת של המדענים במאה ה-19 ליכולות המדע לגלות את סודות היקום להבנה היותר בוגרת של המדע) יש דבר אחד שהמאמינים כן חושבים שהם יודעים - וזה קיומו של אלוקים. בדיוק כמו שלא מאמינים יש דבר אחד שהם כן חושבים שהם יודעים - וזה אי קיומו של אלוקים. אני לא רואה עוד הבדל מהותי בין המאמינים ללא מאמינים.

מאד לא מדוייק

כל הבנתם של הבלתי מאמינים נובעת מהסתכלות על העולם ומההנחה כי קיימים חוקים פשוטים על פיהם מתנהלת המציאות. מה שטרם הצלחנו להסיק על סמך כל זאת איננו מבינים. אבל מה שכן הסקנו, יש לנו בסיס רציונלי לחלוטין להחזיק בו. לעומת זאת, המאמינים (היהודים למשל) מתיימרים להבין דברים שכלל לא נובעים משום ידע אמפירי אלא משורת הנחות שרירותית לחלוטין, שעיקרה, בראשי פרקים: "קיימת ישות עליונה שבראה את העולם. לישות זה דרישות מבני אדם בכלל ומיהודים בפרט ויש לקיים דרישות אלו. הדרישות הן כדלהלן: [כאן צריך לכתוב את תרי"ג המצוות], אשר הפרשנות להן מבוססת על הכתבים האלו [כאן צריך לכתוב את כל התנ"ך] האלו [המשנה] והאלו [התלמוד, בבלי וגם ירושלמי]. כל הכתובים הנ"ל הם דברים שהתקבלו ישירות מהישות העליונה במעמד הר סיני." אז יש הבדל גדול בין זה לבין ההבנה האינדוקטיבית-מדעית. ל"שלא מאמינים יש דבר אחד שהם כן חושבים שהם יודעים - וזה אי קיומו של אלוקים" - העדר אמונה איננו אמונה בהעדר. רוב הבלתי מאמינים פשוט לא מוצאים סיבה רציונלית להניח קיומו של אל, לא כל שכן לאמץ קוד שרירותי המתיימר לבטא את רצונו. אבל אין הם פוסלים את האפשרות התיאורטית. אחרי הכל, לא ניתן לפסול גם את האפשרות שאנחנו חיים במטריקס. אבל מדוע להניח זאת ללא סיבה טובה?

יובל199

New member
מאוד לא מדוייק!!

"כל הבנתם של הבלתי מאמינים נובעת מהסתכלות על העולם ומההנחה כי קיימים חוקים פשוטים על פיהם מתנהלת המציאות" אמרה לא מדוייקת לחלוטין! "המאמינים (היהודים למשל) מתיימרים להבין דברים שכלל לא נובעים משום ידע אמפירי אלא משורת הנחות שרירותית לחלוטין" תן דוגמא! " העדר אמונה איננו אמונה בהעדר. רוב הבלתי מאמינים פשוט לא מוצאים סיבה רציונלית להניח קיומו של אל, לא כל שכן לאמץ קוד שרירותי המתיימר לבטא את רצונו" לא מדוייק בכלל ואני אסביר: אני דיברתי על הלא מאמינים ולא על הבלתי מאמינים. הבלתי מאמינים הם טיפוסים אחרים לחלוטין לפי דעתי. הם האנשים שאין להם דעה כלל בנושא - והם מאוד חומריים ועסוקים בסיפוק הצרכים הירודים ביותר. היות ואנשים אלא לדברך " רוב הבלתי מאמינים פשוט לא מוצאים סיבה רציונלית להניח קיומו של אל, לא כל שכן לאמץ קוד שרירותי המתיימר לבטא את רצונו. אבל אין הם פוסלים את האפשרות התיאורטית" אז הנה 2 סיבות רציונליות: א. מעמד הר סיני. ב. האם אתה מוצא סיבה רציונלית אחרת מקיומו של אלוקים לקיומו של היקום בכלל? אין יתכן שיש בכלל חומר? מאיפה הוא בא? איזה הסבר הגיוני יש לך ללמה יש חומר/אנרגיה בייקום???

Governor

New member
`הם האנשים שאין להם דעה כלל בנושא -

והם מאוד חומריים ועסוקים בסיפוק הצרכים הירודים ביותר` הבלים. לעתים מזדמן לי להסב לשלחן עם אברכים, בשמחות של חברים שחזרו בתשובה, והזמינו חברים חדשים וותיקים. האברכים תמיד מדברים על כסף, אף פעם אין שומעים איזה ווערט יפה, בעוד אנו החילוניים, מדברים בעקר על ענינים מקצועיים (מערכות מידע) `א. מעמד הר סיני` ארע רק בין דפי המיתולוגיה היהודית `ב. האם אתה מוצא סיבה רציונלית אחרת מקיומו של אלוקים לקיומו של היקום בכלל?...איך יתכן שיש בכלל חומר? מאיפה הוא בא?` מה הבעיה? ______________________________________________________________ 0284392570 יובל199

אתה חייב לזכור

שאתה בסה"כ בן אדם בשר ודם ולא כל מה שמה שאתה חושב זה האמת ... ולכן אני בנושא הזה מעדיפה לא להבין יותר מידי כי אני יודעת שיש הוכחות לכאן ולכאן , טוב לי עם האמונה שלי ואני לא מחפשת לעצמי בעיות...

Brusi

New member
אם אני חושב שמה שאני חושב זה לא אמת

אז אני בעצם לא חושב את זה! יש סתירה מאוד מוזרה במשפט שלך. אני למשל אוכל חזיר כי אני חושב שזה בסדר. אני נוסע בשבת כי אני חושב שזה בסדר. אני לא חושב שזה חטא, ולכן אני אעשה את זה בלי בעיה. ולדעתי בשר ודם זה לא משהו שצריך לזלזל בו.

הו, מה שאני חושב הוא

לא בהכרח האמת, אבל הוא תמיד עם סיבה רציונלית, המבוססת על ידע ושיקול דעת. אבל מה איתך? אולי גם לא כל מה שאת חושבת זה האמת? הרי גם את בשר ודם. "אני יודעת שיש הוכחות לכאן ולכאן" - אם זה "לכאן ולכאן" זו איננה הוכחה. הוכחה היא תמיד רק לכאן ולא לכאן. "טוב לי עם האמונה שלי ואני לא מחפשת לעצמי בעיות..." - אשרייך וטוב לך. אני מאחל לך שתהיי שלמה עם דרכך ולא תטרידי עוד את עצמך בבעיות מרגיזות. מצד שני, אם זה חפצך, מדוע את כותבת פה בפורום?

Lu Tze

New member
אם את לא מחפשת בעיות,

לא היית צריכה לכתוב פה הודעה.

L7

New member
איך אפשר להאמין ללא התגלות?

הרי ברור שכל מעשיות הדת הומצאו ע"י בעלי אינטרס. הרי ברור שהדת הינה עניין שימושי ביותר - ולכן הומצאה.

יובל199

New member
אני מאמין שהיתה התגלות - אתה לא

זה ההבדל ביננו. לא ניתן להוכיח באופן וודאי שהיתה ולא ניתן להפריך את הטענה. אתה מאמין שהדת היהודית הומצאה אני מאמין שהדת היהודית היא דבר אלוקים חיים. זה ההבדל ביננו

באופן ודאי אי אפשר להוכיח שום דבר

העניין הוא - האם יש לך ראיות תומכות בכך שהיתה התגלות אלוהית, כפי שהיא מתוארת בתנ"ך? אני עוד לא פגשתי ראיות כאלה.

יובל199

New member
כן

א. המסורת והתורה שבע"פ ב. המוכנות של אבות אבותינו לקחת על עצמם חוקים קשים המסכנים את חייהם (אף עם לא יקח על עצמו סיכון שכזה בעקבות אגדת עם) ג. התורה הכתובה. ד. תקופת הנביאים כפי שהיא הועברה בע"פ מדור לדור וכפי שהיא כתובה בתנ"ך.

איך אלו ראיות?

א. כיצד המסורת והתורה שבעל פה הן ראיות למשהו? אני אמור לנחש? ב. הרבה אנשים עושים דברים לא הגיוניים - בדיוק כמו שבעלי דתות אחרות לוקחים על עצמם חוקים מוזרים אחרים. זה לא מהווה ראיה לכלום, מלבד לתמימותם של אנשים. ג. האם העובדה שספר כלשהו כתוב הופך אותו לראיה למשהו, מלבד לעבודה שמישהו טרח לכתוב אותו? ד. כיצד תקופת הנביאים מהווה ראיה?

למעלה