האמת מתחילה באמת.

שששלום

New member
היתכן ולא כל מילה קשורה בהכרח

לכולם. היתכן ולפעמים מילה אחת תעשה מהפיכה בחיי פרט אחד וממש לא תזיז לאחרים? כנראה שכן כי לך יש את המ"ט שלך והיא רק שלך-לא מדברת כמעט לאף אחד אחר כאן. אז אולי צריך ללמוד להבין מילים בהקשר המדויק שלהם ולא כסיסמאות. אם זו הצגת בידור תגיב כמו בסטנד אפ הרי אין כאן עניין ממשי. אולי בגלל שזה סטנד אפ אף אחד לא ממש טורח לדבר אליך במילים שאתה תבין כי אם במילים שאחרים יבינו. לך יש את דרכך והיא כמו שאתה אוהב להפגין שונה מדרכם של מרבית הנמצאים כאן. אין לאף אחד בעיה עם זה חוץ ממך שמנסה ליצור שינוי כאן בהטפה. סמוך על הנמצאים כאן הם יודעים להיזהר ולרוב עושים זאת בעדינות שמפתיעה אותי. יש לי מורה מאסטר (לא דרול עם כל הערכתי הרבה כלפיו) שמבחינת תרגול אנו מדברים ברמת תחושות ולא במלל. ז"א שיש דרכים אחרות מאשר הצפיות שלך שהמורה יוריד עצמו לרמתך כדי שאם תואיל לחשוב שזה לא משעשע תפיק מכך דבר או שניים. הטענות שאתה מטיח בדרול מעידות על הסתירה הקיימת בך, אתה משתמש באותה מטבע. אין טעם להפוך זאת לויכוח נקמני. פשוט תראה את זה באור הנכון ואז תוכל לבחור איך להגיב בטוב טעם או להתפתח מעט ולצאת מהתקיעות המלווה גם אותי. אשמח אם תהפוך למואר יהיה לי עוד מורה בשלב מסויים של חיי. אולי.

hary_i

New member
שינוי בהטפה?

אני כבר הפסקתי להטיף לאנשים, אני לא כומר... אני רק רוצה לתת לאנשים קצת נקודות למחשבה. אני אישית לא צריך את הטכניקות המדוברות כאן ולכן גם לא את רוב הדברים המדוברים כאן, את כל התשובות לכל השאלות ששאלתי כבר קיבלתי בעצם (ממהרישי). הטענה שהדרך שלי לא מדברת לכל האנשים היא אחת הטענות המראות על הבדלי התפיסה הגדולים בנינו. אני תופס את מה שאני מתרגל כטכניקה ואני מדגיש טכניקה כך שבדיוק כמו שלא מדבר אלי לצחצח שיניים אבל אני עושה את זה כי זה שומר על השיניים שלי (כך לפחות טוען הרופא שיניים שלי). אני גם עושה ספורט לפי הדרכה של מדריך כושר וגם זה לא ממש מדבר אלי אבל זה בריא. רובינו (אני לא) לוקחים תרופות שהרופא רשם לנו (בהרבה מקרים זה גם לא טעים) וזה בטוח לא מדבר אלינו. למה אנחנו עושים את זה כי זה עושה לנו טוב, כי זה פותר בעיות! כמובן שזה ממש בניגוד גמור למה שדרול מטיף כאן, אז חברים, תיהיו מעשיים אתם רוצים משהו שיעזור לכם תעשו את זה. אתם רוצים סתם לדבר ולחשוב שזה עושה משהו או סתם להעביר את הזמן אז תעשו את המדיטציות המדוברות כאן השכם והערב. שאלה מעניינת לאנשי הפורום כאן, האם אתם רוצים שיפור אמיתי בחייכם? או רוצים סתם משהו שמעביר את הזמן ואין לו מטרה? ותענו בכינות ולא כמו שדרול לימד אותכם שלמדיטציה אין מטרה. לכל דבר יש מטרה, גם פרפר שעף, יש לו מטרה, ולנו בני האדם תמיד אבל תמיד יש מטרה אז מספיק אם השטויות של "אין למדיטציה מטרה"

מלאווח

New member
היי ידידי הארי, הרשה לי להיכנס

לדקויות של דבריך: לכל דבר יש מטרה גם פרפר שעף יש לו מטרה. אתה צודק, אבל... הפרפר מגשים את רצונו של השלם יתברך שמו ואילו אדם המטרה שלו קטנה בדיוק כמוהו, ולכן לעולם לא תספק אותו. רק כשהוא יתברך שמו יפעל בך ודרכך תוכל להתחיל לדבר על מטרות... אז עזוב אותך ממטרות, אין להן תכלית. דע את עצמך, "יתבונן באמת מהוא רצונו" (האדמור הזקן), ולשם כך קיימות מדיטציה ותפילה

ומה עושים

אחרי שמקבלים תשובות לכול השאלות ששואלים. בכלל לי נראה עדיף להגיע לתשובה לבד... ובהתאמה לעצמי

drall

New member
הרי מה אתה אומר למעשה?

שאתה בכלל לא מבין על מה אנחנו מדברים. שאתה מבין במדיטציה כמו חמור במרק פירות וכל מה שאתה מסוגל לעשות זה לציית לכל מיני גורמים כמו המהרישי והרופא שיניים כדי להגיע למטרות מוגדרות. למטרות המוגדרות הללו אתה מכנה "שיפור החיים" ואתה רואה בשיפור החיים הזה את המטרה שיש לך במעשים שאתה עושה. כאן אני אומר "אהה" כי בשאלות כאלו של מתחילים אני נתקל כל הזמן , אומנם הם לא עושים כל כך הרבה רעש , אבל בדיוק כמוך , אין להם שמץ של מושג במה אנחנו מתעסקים. אז נתחיל מהנחת היסוד שלך שהיא שאתה יודע מנה טוב בשבילך , בריאות לשיניים , כושר ריכוש , שמירה על כושר וכן הלאה. הנחת היסוד הזאת מוטעית , או לפחות , אין שום סיבה שהיא תהיה נכונה. מאיפה הוצאת את המסקנות הללו? מהמורה שלך בכיתה ג´? מהפרסומות בערוץ 2? מהמהרישי? אין לך שום מקור מידע אמיתי ואמין. המהרישי רק רוצה לעשות עליך קופה , והמחקרים המדעיים שלו קנויים בכסף רב. וזו הנחת היסוד שלנו , כאן בפורום מדיטציה. האדם לא יודע מה טוב בשבילו ולכן איש אינו מבטיח לו שהמטרות שהוא חותר אליהן , יביאו לו תועלת כלשהי. מדיטציה אמיתית בוודאי שעושה משהו. כל זמן שהיא טכניקה , כל זמן שהיא מעשה , יש לה תוצאה כזו או אחרת. אבל התוצאה הזאת אינה מטרה , היא במקרה הטוב , הדרך. חלק מהטכניקות הן תצוגת תכלית בלבד. זאת אומרת , יש טכניקות מדיטציה שמה שהן עושות זה להמחיש לאדם את המצב היותר משופר שלו. זה לא מצב שניתן לתאר אותו במילים, אבל ניתן לחוש אותו. יש טכניקות אחרות שאמורות לתת לאדם איזשהו מגע עם מקור אינפורמציה אמין יותר ממקורות קלושים כמו הפלאיירים של המ"ט. גם כאן עצם המגע עם המקור , הוא לא מטרה. הדבר החשוב הוא התוכן שמתקבל כתוצאה מהמגע הזה. אין דרך לדעת עד כמה המידע שהושג מוחלט , אבל, המקור היחיד למידע הזה הוא האדם עצמו ולכן המידע הזה יותר אמין ממה שמתקבל מבחוץ. אתה יכול להגיד לי , שלמיטב הבנתך להרוויח הרבה כסף זה טוב מאוד , אבל ההבנה שלך על מה היא נשענת? יש עוד כל מיני טכניקות של מדיטציה שעושות כל מיני פעולות שהמכנה המשותף שלהן הוא איזו יכולת לקבל מושג על האדם האמיתי , שמאחורי כל השכבות של המידע החיצוני. זאת לא מטרה , אלא רק ניקוי שולחן מכל הקלישאות , הדעות הקדומות והרווחות לכן עדיין אין למדיטציה מטרה. כאשר הניקוי הזה מושג הפעולה של הטכניקה על האדם משתנה, היא הופכת למשהו אחר , גם חסר מטרה וכן הלאה. אבל זה באמת כבר לא נושא לטירונים. דרול

hary_i

New member
מטרות

המטרות שאני אומר הן לא מטרות שהציב לי מהרישי או מטרות שהציבה לי המורה בכתה ג´. כאשר אדם שם לעצמו מטרה להתפתח בחיים, להיות יותר אינטליגנטי (לא בהכרח בעל ידע) ליהות יותר בריא וכד´, אלו מטרות אבסולוטיות אלו לא דברים שנראה לי שניתן בכלל לומר שאלו הנחות יסוד מוטעות ואם אתה חושב כך, זכותך אבל אני מאמין שרוב קוראי הפורום ורוב האנשים בכלל יסכימו איתי שאלו מטרות אבסולוטיות. טכניקות אחרות שאינן מוציאות אדם מעבר למחשבות שלו (כמו כל הטכניקות שלך) בשום מקרה אינן יכולות לתת לאדם מגע עם מקור כלשהו! ואגב עוד תיקון טעות לגבי המחקרים של מהרישי, האגודה למדיטציה מעולם אבל מעולם לא שילמה על מחקר ומן הסתם גם לא תעשה זאת. את המחקרים מימנו קרנות מחקר בילתי תלויות, בנוסף לכך, כל המחקרים נוהלו ע"י חוקרים בילתי תלויים ותמיד הייתה ועדת ביקורת נוספת שבדקה אותם ולאחר מכן, הייתה ועדה נוספת של הירחון המדעי בו הם פורסמו. אלו לא עוד מחקרים שפורסמו במעריב או ידיעות!

drall

New member
נעזוב לרגע את המחקרים מטעם

ונתרכז בעיקר. אתה אומר שיש לך מטרות אבסולוטיות ואני אומר שאתה לא יכול לדעת כלום על עצמך ועל המהות ולכן בטח שלא יכולות להיות לך מטרות , חוץ מאולי יצר ההישרדות שהוא במקורו עניין אינסטיקטיבי שמשותף לכל היצורים החיים. דרול

hary_i

New member
מטרות אבסולוטיות

מטרה אבסולוטית אינה תלויה באם אני יודע על עצמי או לא, אחרת היא לא הייתה אבסולוטית.

drall

New member
כאן אתה טועה ובגדול

כיוון שאם היית פרפר , הייתה המטרה האבסולוטית שלך לרדוף אחרי פרחים ולא אינטלגנציה או משהו כזה. דרול

yaga1

New member
ממ...תודה

הבנתי את הרעיון זה קשור קצת לכאוס שאתה אוהב ככ לא??

בארס

New member
אפשר...

...לאפיין את האסכולות הרוחניות, ע"פ "גישתן" לאמת. כשאני משתמש במילה אמת אני לא משתמש בה במובן "משפטי", כלומר נכון או לא נכון, אני מתכוון למציאות ממשית, ישנות (מלשון יש), להבדיל ממשהו אשלייתי שהקיום שלו הוא רק בדימיון. מהי האמת? אנשים "מאוד רוצים" לדעת את האמת. אנשים גם רוצים שיגלו להם את האמת. מליוני "חילוניים" סומכים את ידם על כך שאם הייתה אמת , או שהיא הייתה ידועה למישהו, אז כבר היו מפרסמים אותה באיזה ירחון מדעי , וכולם היו נהנים ממנה. (רופאים ודומיהם מאוד משוכנעים בכך:) אנשים "מחפשים" , תוהים למה לא מגלים להם אותה באופן ישיר? מה כל המיסתורין הזה? כאשר האדם ה"בודד" בתוך כל הברדק הזה שומע באוזן אחת מלאן סיפורים על ניסים ונפלאות ובאוזן שניה שה"מופלא" הוא הדברים הפשוטים. כמובן למי שכבר "התחכך" מעט ב"לובי" של העולם הרוחני, ברור במובן מסויים ששורש הבעיה נעוץ באופן התפיסה השגור שלנו, בשימוש היתר והאוטומאטי במנגנון החשיבתי הנחות ביותר שלנו. אם נציץ מעט על הטקטיקות השונות ,של המסורות הרוחניות, בגישתן לאמת נקבל מושג מהותי על ההבדלים ביניהן, מושג שמעיד מעט על טיב ואיכות הידע שהן מכילות, ואיך הן "מתאימות" לסוגים שונים של אנשים. את הבחינה הזאת יעשה ,ברובה, כל אחד שזה מעניין אותו, בעצמו. (ואם מישהו רוצה להרחיב ביחס לידיעותיו אסכולה זו או אחרת, יבורך :) אני רק אתן מספר דוגמאות מצומצם: הנפוצות והמוכרות ביותר מהאסכולות , הן הדתות השונות, ביסודן ניצב איזה סיפור מרכזי, ומבנה קוסמולוגי "ציורי" בו מתואר מיקומו ותכליתו של האדם ביקום, וכמובן מצורף ל"חבילה" ספר הפעלה וכאשר יקיים אדם את המצווה עליו, יגיע למלכות שמיים. כמובן שהעגלה לא נוסעת בעצמה, ויש צורך תדיר, לתדלק אותה ב"מעשיות" והשראה רגשית "אוטופית". ישנן האסכולות הסיגופיות למיניהן, הידע הממשי בהן הוא קטן מאוד, אולם ה"דרך" שלהן מבוססת על עיקרון פיסיולוגי מצומצם, ודרך הטחת הראש בקיר אין ספור פעמים, קורה לפעמים שאדם רוכש לעצמו "תודעת על". ישנן אסכולות שהאספקט המוביל בהן הוא הידע עצמו. ע"י למידה אינטנסיבית של כתבים הצופנים בתוכם ידע אובייקטיבי, אט אט מתקרב אדם אל הבנת פשר קיומו. וישנן מעט אסכולות שמתחילות באמת עצמה. בראיית האמת בפועל. זו שאפשרית לו לאדם לראות , בראשונה. זו האישית של עצמו. והיא עשוייה להיות מאוד מאכזבת בהתחלה :) דרך אגב "מלכות שמיים" היא לא בהכרח נחלתה הבלעדית של אסכולה זו על פני האחרת ! ישנן כיום ,מן הסתם, הרבה מאוד "חצרות" שאיבדו מזמן את היסוד האמיתי שהיה בהן במקור, אם בכלל, אולם דרך אותן אסכולות שעדיין חיה בהן איזושהי גחלת אמיתית, ניתן (בדחילו ורחימו ובהתאם לרצון האל הטוב:) לצאת ממעגל הסבל. (כדברי בודהה). ערב טוב . :)

למעלה