האמת מתחילה באמת.

drall

New member
האמת מתחילה באמת.

זו למעשה תשובה לאולי , ששאל על מטרת המדיטציה כעינוג האגו. תראו. זה לא רק שהאמת מחנכת לאמת. האמת גם יכולה להתחיל רק מהאמת. היא לא יכולה להתבסס על שקר. מתוך האמת , האמת מתפתחת. לעיניינינו , האדם לא יוכל אף פעם לצעוד קדימה אם הוא מונחה ע"י עקרונות שהוא בעצם לא מכיר בהם ולא מסוגל לתפוס אותם. נניח עניין ביטול האגו. הרי לאדם יש אגו והוא לא יכול לתאר לעצמו איך זה להיות משולל אגו באותה מידה שהוא לא יכול לדעת איך זה להיות עשוי מזכוכית. אם אדם חושב שהוא חייב להגיע לביטול האגו ופועל ע"מ להגשים את האידיאל הזה , הוא למעשה בונה מגדל פורח. לא תהיה לו התקדמות. ויש לזה חשיבות עצומה , כשמנסים לצעוד את הצעד הראשון. הצעד הזה חייב להיות אמיתי , כדי שכל הדרך תוכל להיות כזאת. לכן המחשבה הראשונית היא "מה אתה יודע על עצמך?" והשאלה השניה היא "למה אתה חושב שאתה רוצה להתקדם, מה מניע אותך?" כך הדרך מתחילה. אם היא מתחילה באמת , במצב הקיים והידוע של אותו אדם , היא יכולה להמשיך לתוך שינוי , לתוך טרנספורמציה. והיא יכולה שלא. אבל העיקר הוא לעקוב אחרי המצב ולא לחפש מצב אידיאלי , אי שם בקצה הקשת. דרול

שששלום

New member
../images/Emo91.gif

למרות שלפעמים קריאה אנרגטית עשויה להטעות בדיוק כמו שגרפולוגיה עשויה לטעות בגלל אי ידיעה שלכותב בעיית ראיה קלה. )בלי להיכנס לשום סוג של השוואה בין מ´ לג´(. אולי

שששלום

New member
../images/Emo59.gif

כרגע האגו כלל לא משנה. רק המעשה הנכון בזמן הנכון. כשפשוט פועלים מתוך האמת סוגיית האגו מתבטלת מעצמה. כל שנדרש הוא לפעול נכון בכל רגע נתון, הרבה פעמים אי עשייה היא המעשה הנכון. זה מזה פ@וט. אולי

drall

New member
??????

התחלת לדבר בחידות? אתה חושב שקריאת האנרגיות שלי לא טובה מספיק? יכול להיות. לא משנה , בגדול קריאת אנרגיה היא יותר משחק מאשר עיסוק רציני. מה כבר אפשר לעשות במידע על אנשים אחרים. דרול

שששלום

New member
ממש לא !!!

לא התייחסתי לרמת קריאת האנרגיות ולא התכוונתי לחוד חידות כמו גוגל (נדמה לי שזה שמו משר הטבעות). כיוונתי יותר לכך שבסופו של דבר אנו משתמשים במילים, יכולת הבעה. בתיכון המורה לא הכשילה אותי רק כדי שאוכל לקבל בגרות במקצוע זה. במקצועות אחרים שלא קשורים ליכולת הבעה לא היתה לי בעיה. ולכן צורת התנסחות מסויימת מובילה לתוצאות מסוימות בשעה ששימוש במילים אחרות לאותה מטרה יתכן וייתן לקורא תחושה אחרת. לעצם העניין הצורך שלי להתמודד עם נושא ביטול האגו היה במילים שגויות. הניסוח התייחס לביטול האגו בשעה שהדגש במילים היה צריך להיות אחר - הליכה בדרך האמת תוביל להעצמת האמת ותו לא (כמו שכתבת). בדרך זו כאשר יש דרך אחת ברורה והיא דרך האמת (אפשר לעשות הכל רק צריך להבין את מקור הדבר) האגו ממילא רדום אין מה שיגרום לו להופיע ולשלוט בחיים. הליכה המלווה במעשים אשר מאחוריהם יש מחשבה שילוב בין המעשה למחשבה. במקרה דברי יצאו הפעם כחידה,(דוגמא למה שכיוונתי לא תכננתי). נסיתי להגיד לך תודה על כך שעזרת לי לנסח את כל תורת ביטול האגו באופן אחר לגמרי. פשוט לעשות את הנדרש מאיתנו בכל רגע נתון. לא תמיד ברור מה נדרש ולכן לפעמים צריך לכוון לאי עשייה. אני משער שמפגש שבו מודטים הדברים יכולים להתפרש לגמרי אחרת מאשר בכתיבה מסוג זה. בכל מקרה המידע יכול לתרום הרבה לפחות בדבר אחד לדעת בפני מי לחשוף עצמיותנו. מעט מאוד אנשים מתרגלים מ´ והלא מתרגלים לא תמיד צפויים במעשיהם. לכן, אין טעם רב בחשיפת דברים לציבור בשעה שדבר לא יצמח מכך. דרך אגב הנושא כולו קשור ליחסי מורה תלמיד שאני מסכים עם אמירותיך לגביו. המסקנה שלי - נפלא שהפורום קיים אבל צריך לתפוס דברים בפרופורציות הנכונות לפחות עד שתהיה אפשרות לדעת מול מי אנו מתקשרים מעבר למלל המתבצע כאן שהוא חשוב בפני עצמו. מקווה שהצלחתי להעביר את רמת התחושות בצורה מוצלחת. אולי

drall

New member
אתה לא אשם שנולדת

אז אתה לא צריך להתנצל. בוא נתחיל מהשיעור האחרון. בנאדם צריך להיות מודע למצבו הנוכחי , ואם הוא לא מודע , ההבנה הזאת צריכה להיות מהלך הפתיחה שלו. לך יש בעיה אם יכולת ההתבטאות , אני אמרתי את זה ואתה אמרת את זה , אז נתחיל משם. מה שורש הבעיה? הביטוי מכשף אותך , החשיפה של חלקים ממך גורמת לך מתח. פחד במה. מבחינה אנרגטית , זה יכול לנבוע מטעינת יתר של הצ´אקרות התחתונות עד וכולל הלב בעוד צ´אקרת הגרון חסומה. כשהגעת לפורום , נזפתי בך קשות על זה ואני מצטער. זה רק סיבך את המצב. כושר הביטוי שלך השתפר , אבל המתח גבר כי ראית שאני מבחין בבעיה ועוקב אחריה.אז התחלת לתמצת , התחלת להיות מדוייק , התחלת לנסות להיות משהו שאתה לא. כאן נמצאת הסטיה מהדרך. אולי הניסוח שלך מעצבן אותי אבל תזכור ,אתה לא חי בשבילי ולא בשביל אף אחד אחר. עכשיו אני אבקש ממך דבר אחר. שכח ממה שאמרתי. אתה לא יכול לפתור לעצמך בעיות אנרגטיות , זה כמו לנסות להרים את עצמך מהאוזן. תהיה מה שאתה, תכתוב מה שנראה לך , דבר איך שמתחשק לך. אני מבטיח לסבול בגבורה. ככל שאתה מתאמץ יותר כדי לתקן את העיוות , אתה מתרחק יותר ממה שאתה צריך לעשות. תניח לזה. אי אפשר לנשוך דרך המסך וגם אם תכתוב בתורכית מדוברת, הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שיבקשו ממך להבהיר את עצמך. אז אל תחשוב על התוצאה , פשוט תרשה לעצמך לזרום , להיות אמיתי עם מה שאתה מרגיש בלי לשקול מילים ומשפטים. אה , ותעשה ג´יבריש מדי פעם. נראה לי שזה יכול לעזור. דרול

שששלום

New member
../images/Emo101.gif

אם אפשר בבקשה הסבר קצר לגבי הקטע האנרגטי. לאחרונה עד גובה החזה אני חש עוצמה שלא הכרתי בשעה שמהחזה ומעלה חולשה ממש פיסית, כאבים. אולי הסבר מצידך יעזור לי להבין זאת. (יש לי תשובה מבחינת זן בודהיזם למצב אולי דיעה נוספת תעזור יותר). דבר שני לא הבנתי את המשפט "אתה לא יכול לפתור לעצמך בעיות אנרגטיות" אז מה הטעם בתרגול לטעמך? אולי אתה מתכוון ל... עד היום השהות כאן גורמת לי לראות דברים מזוית ראיה אחרת אבל בצורה מפתיעה ביותר התשובה אחת (בתנאי שאני מסוגל לראות אותה ברגע נתון). תודה על ההשקעה - אולי.

drall

New member
זה נורא פשוט

התרגול הזן בודהיסטי שאתה מכיר מביא בסופו של דבר לשיפור ומילוי של הצ´אקרות התחתונות. בצ´אקרות העליונות אין לנזירי הזן עיניין כיוון שהן אינן נפגעות כמעט באורח חיים מנזרי. אצל הדרואידים זה אחרת , הם עובדים על כל עץ האנרגיה כמעט , וזה באמת יוצר מצב שהמדרגה הראשונה שלהם מאוד מאוד מאוד גבוהה. אבל נחזור אליך. אנשים מודרניים שמתרגלים זן מגיעים למצב של עומס אנרגיה עד ללב והעומס הזה מדגיש את הוואקום שנמצא גבוה יותר. בדרך כלל זה לא כל כך נורא , אבל אצלך , בגלל שהבעיה הייתה מצויה כבר קודם זה רק הדגיש אותה וחיזק אותה. אתה צודק בכך שפורום מדיטציה גרם לתופעה הזאת להיות במרכז אלומת האור כי רוב הפעולות כאן נעשות מתוך צ´אקרת הגרון. עכשיו חכה רגע. מה אנחנו אומרים כל הזמן? אנחנו אומרים שמדיטציה לא נועדה לפתור בעיות. לפעמים היא פותרת אותן אבל , אם אתה משתמש במדיטציה לפתור בעיות יקרו שני דברים , הראשון הוא שבאיזה שלב היא תפסיק לפתור אותן , והשני הוא שמהלך הנסיבות יתנקז למצב בו השימוש במדיטציה יכניס אותך לבעיה גדולה יותר. דרול

אם אדם מציב לעצמו איזושהי מטרה

לבטל את האגו כאשר הוא נמצא במצב שלוח רסן של אגו, הרי המטרה עצמה היא מטרה שגעונית של האגו עצמו,לא? כלומר נראה מאוד משונה שהאגו יציב לעצמו מטרה לבטל את עצמו, אלא אם כן הוא "חושב" שיש כאן האדרת עצמו. זה בעצם שיגעון גדלות ואובססיה של האגו ומאובססיות הרי לא יכול ממש לצמוח משהו טוב. אדם צריך להיות "מציאותי" בקשר לעצמו ולהציב לעצמו מטרות מיידיות אשר לפחות בהתחלה יאפשרו לו להיקשר לטכניקות שאותן הוא מבצע. שאיפה הנופלת מהשמיים פתאום לביטול אגו עבור אדם אחד אינה שונה משאיפתה של האנושות לבנות את מגדל בבל.והכנסת התסייגויות למטרות או למניעים אף היא עוזרת. מצד שני,ראיתי היום בפורום הודעה של אדם שטען שמדיטציה עושים כדי להיות עשירים אהובים וכדומה.גם זה סוג של קיצוניות. יש לא מעט אנשים אהובים ועשירים שלא עושים אפילו דקה אחת של מדיטתציה ובכל אופן אין להם כל בעיה בתחום.אז יש כל מיני סוגים של קיצוניות לאגו אשר עשויים לדחוף למדיטציה.האגו מטבעו הוא קיצוני. כל עוד האדם מודע למצבו בזמן נתון ויודע להנות ממה שהוא עושה, אף מוכן להסתפק בכך,מה טוב. לאט לאט מבינים דברים שעשויים לאפשר לנו לפרוח ללא כל קשר לקיום האגו או "ביטולו". בסופו של דבר השאלה היא מהיכן מגיע האדם.גם לקורות החיים יש כאן משקל, לפחות בהתחלה.אני הגעתי למדיטציה במקרה לחלוטין.על אושו שמעתי לראשונה רק בכתבה בעיתון ואז למשל בכלל לא דובר עליו.זאת הייתה בת לויה שלו שבאה לארץ להרצות ואז היא סיפרה כמה דברים שמשכו את תשומת ליבי. על בודהא שמעתי לראושנה לפני כמה שנים באוניסרסיטה בסימסטר היחיד שבילית שם.הדבר היחיד שזכרתי משם לאורך שנים הייתה התורה על ביטול הסבל. ועל האמתיתות.אבל גם משהו בדמות הרגועה הוחומלת משך אותי. ובכל מקרה,כרגע למשל,אני פשוט מאוד נהנה לבצע מדיטצית קונדוליני. היום מצאתי את עצמי צוחק בחלקים נרחבים מהחלק השני והשלישי של המדיטציה. ממש הנאה צרופה,אז מה אכפת לי "מהמטרות",אפילו שהן ברקע? :) מוטי.

yaga1

New member
כה לחיי ידידי...

אכן בחשיכה לא נלחמים ע"י הסרת "חלקים" ממנה אלא ע"י הבאת האור

drall

New member
תלמידי היקרים

לפני שלוש שנים בערך , ערכתי שיחה ידידותית עם טיואר שהיה המאסטר שלי הרבה זמן וסיפרתי לו ד"א שאני מלמד מדיטציה באינטרנט. הוא גילגל את עיניו לשמיים ועשה פרצוף של מישהו שטעם חלב חמוץ. "אני רואה שאין לך מה לעשות בחיים," הוא אמר לי בערך "למה שלא תבוא לקוסטה ריקה, שם לא מבזבזים את הזמן." לא עניתי לו כי הייתי מנומס מכדי להזכיר לו שהוא בחר בקוסטה ריקה רק בגלל שלא הייתה לו שום אלטרנטיבה ושזה החור הכי מזוייף בעולם אבל במידה מסויימת חשבתי שהוא צודק. באותה תקופה באמת האינטרנט שימש לשני דברים שלנו , פרסומות לכל מיני נוכלים , ובמת מחדל לכל הפוסטמות הרוחניות שאיכשהו נדחקו מהפסטיבלים. אני יודע שיש מקומות שזה עדיין כך , אבל לא פה. איכשהו גם הפלאטפורמה הוירטואלית הזו נכנעה בסופו של דבר והיום ניתן להגיע איתה למצב שהיא גם סלקטיבית והיא גם טרנספורמטיבית. בשפה ברורה יותר ניתן לומר שניתן לשלוט על סוג האנשים שנכנס לפורום ואנשים שנמצאים כאן יכולים לעבור שינוי תפיסתי רק מקיום של איזה קשר עם הפורום. כלומר , במקום שהאינטרנט ישמש איזה מפלט וירטואלי לאנשים שלא רוצים להיות חלק ממשהו אמיתי , הוא משרת את האמת ואת הקשר של האנשים אליה. אני יודע שכאן אני נותן לעצמי מחמאות , ואולי גם מעליב את טיואר אבל אלו גם אלו לא היו המטרות שלי. אני שתשימו לב לעצמכם ותשאלו "לאן הביא אותי פורום מדיטציה?" אני או טיוהאר או סאנדארשי או הפורום , אנחנו רק כלים , באמת , פטישים ומחבתות. תראו איך נבניתם אתם. דרול

yaga1

New member
ממ...דרול

אם כבר הזכרת את טיוהר אז יש לי שאלה בתום לב בקשר אליו כבר בכמה הזדמנויות הזכרת את התנגדותך לסמים בהקשר של מדיטציה ההגיון והנסיון שלי גם אומרים שסמים דופקים את המוח
אז איך אתה מסביר את זה שטיוהר שכל עיסוקו היה לדפוק סמים ואקסטות נהיה מאסטר ??? אני מניח שאם בילית איתו זמן רב כדבריך, אזי אתה מחזיק ממנו מסטר אוטנטי

drall

New member
אתה מבין , זאת הטעות

מה אמרתי מקודם? אנחנו רק כלים, משרתים. מאסטר אוטנטי זה לא תואר כבוד , זה מפתח ברגים שמצאת זרוק בצד הדרך בדיוק כשהשתחררה לך הרצועה של המנוע. אתה לא חייב לו כלום , חוץ מלהגיד לו תודה והתודה אפילו לא מגיעה לו. מישהו הניח אותו שם בשבילך , מי שמניח בעולם את כל הדברים. הייתה על זה בדיחה כשטיהר התחיל לתת שיעורים , היו כאלו שאמרו , טיוהר הוא התקווה שלנו , אם הוא הצליח אז כל אחד יכול. אבל זו הצהרה מאוד נבזית , לכל אחד יש את הדרך שלו אל הטוטאליות והדרך של טיהאר הייתה חלקלקה והוא עמד בה באומץ. הוא לא קיבל שום דבר בחסד. למיטב הבנתי , אם תשתמש בסמים , הם יגמרו אותך ולא לפני שיהפכו אותך לגוש טינופת. והנה טיוהר יצא מזה כמו גדול. זה לא סותר את מה שאמרתי , זה לא מתנגש בכלום. אי שם בתוך הביצה תמיד יכול להסתתר איזה צוק ממנו ניתן לקפוץ החוצה. כמו שכתוב בתהילים "אדוני משיב יחידים ביתה , מוציא אסירים בכושרות". גם אם תיפול לבור בעומק מאה מטר , יכול להיות שפתאום יצנח לך חבל משמיים. יכול להיות ויכול להיות שלא. יכול להיות שנפילה לבור היא כל מה שאתה צריך. טיוהר היה בשבילי יופי של מפתח ברגים , אני מאחל לך מברג כמוהו. דרול

hary_i

New member
מאסטר

אזהרה אחת, לכל אנשי הפורום, כל אדם שטוען שהוא מאסטר או מואר זו הדרך לדעת שהוא אינו כזה. שימו לב לדרול, איך שהוא מדבר על ביטול האגו אבל מעצים את האגו שלו בהודעה אחרי הודעה. "מה עשה לכם פורום מדיטציה" כאילו שמדובר כאן במקדש והמאסטר הוא דרול... מה עשה לי פורום מדיטציה? כלום, רק נחשפתי לשטויות הקיימות בעולם של אנשים שחושבים שהם יודעים מהי מדיטציה. מנהל הפורום יוצא נגד הפסטיבלים אבל לצערי הוא לא שונה מהם בכלל, מה משותף להם, כולם מדברים גבוהה גבוהה במילים שרובינו אינם מבינים וכך עושים רושם של מבינים גדולים כאשר הם לא! איך אני יודע שהם לא מבינים? אני מעריך אדם כמבין משהו כאשר הוא יכול להסביר לי את זה במונחים שאני מבין ולא לנסות להוכיח לי למה בעצם אני לא צריך להבין כי זה מעלי, כי אני במצב אחר וכד´.

yaga1

New member
ובכל זאת...

אתה נמצא כאן אתה רוצה לומר לי שהמצאותך כאן משוללת סיבה ?? אם אתה לא יודע להפיק דבר ממה שאתה פוגש בין אם הוא ממריד אותך או מסוור את פניך, לא למדת מאום אבל אתה יודע מה... אפילו שלא למדת בהכרתך, תלמד באי הכרתך

hary_i

New member
המצאותי כאן

אני נמצא כאן בדיוק כמו שאני צופה בתכניות של אלי יצפאן, הצגת בידור טובה. לדעתי דרול היא הצגת בידור טובה מאד.

drall

New member
אני שמח לציין

שכאן אתה למדת המון ובחינם יחסית למה שלמדת אצל המהרישי. אולי תצטרך ללמוד עוד טיפה כדי להכיר בעובדה , אבל מה זה משנה? בינתיים כולנו נהנים. דרול

hary_i

New member
ומה בדיוק אתה חושב שלמדתי?

מעניין איך אתה יודע אם למדתי ומה למדתי כאשר אתה אינך מכיר אותי. אולי ידעתי הכל לפני זה? בבקשה אל תיקח לעצמך את הקרדיט, בוודאי ובוודאי אל תשווה את השטויות שאתה מדבר למה שלמדתי אצל מהרישי שזה ידע שלא יסולא בפז שמקיף את כל תחומי החיים, מדיטציה היום אצל מהרישי הוא חלק קטן מאד ממכלול הידע שהוא נותן מידי יום ביומו באמצעות ערוץ טלוויזיה מיוחד.

drall

New member
הארי אני מכיר אותך יופי

אתה צפוי כמו שביתות המורים בספטמבר. המשך לשעשע. אתה גם מועיל וגם יוצא נשכר , ויום יבוא שאפילו תתפוס את זה , אבל יש זמן. דרול

yaga1

New member
שמע הארי יקירי...

אמר פעם איש חכם מאוד (מהרישי מהאש יוגי שמו) just meditate morning and evening in the rest of the time- take it as it comes אבל אותו איש אמר גם משהוא נוסף בהקדמה שלו לבהגווד גיטה- גורלם של גלי הידע להתנפץ על סלעי הבערות. אם אינך מבין את כוונתי אז תשאל ואם יהיה לי כוח אז אענה

למעלה