האמת בפרצוף

BellA עלמה

New member
האמת בפרצוף

איך אתם מקבלים את זה שמישהו אומר לכם את האמת בפרצוף ? מקבלים באהבה והבנה מתנגדים נחרצות במיוחד שמדובר באיש קרוב (חברה, איש מקצוע, הורה וכו)

יש לי אחות מאוד ביקורתית

כך שאת האמת אני מקבלת בפרצוף כל הזמן כי מבחינתה כל דבר שאני אעשה הוא טעות. אני לא אוהבת שתוקעים לי בפרצוף את האמת, יש דרך לומר כל דבר ומצפה שימצאו את הדרך הזאת גם אנשים קרובים.

RainDrops

New member
אני מאוד מסכימה איתך

אני גם לא אוהבת שאומרים לי את האמת בפרצוף אם היא קשה וזה גם חוסר טקט לדעתי. ובאמת יש דרך לומר דברים. אני לא מצפה שישקרו לי, אבל שגם לא ידברו איתי כאילו שאין לי רגשות.

לא אוהבת שמשקרים לי גם

אבל יש הבדל בין לומר: "שירי, נראה לי שאת צריכה לעשות X ולא Y", לבין לומר: "זה טיפשי מה שאת עושה".

magenta73

New member
אני מבינה שזאת האמת שלהם.

שלאו דווקא תואמת לאמת שלי. ומכבדת אותם ואותה. באם אני מסכימה או לא. ואם לא - אגיד את שלי.

BellA עלמה

New member
הממ

מדובר על הפסיכולוגית(שאני רואה פעם ב3 חודשים) ודיברנו על נושא הלימודים. היא טוענת שאולי זה לא מתאים לי מכוון שאני לקויית למידה. זה לא שאני חושבת שהכל וורוד ויופי טופי. אני יודעת שיהיה לי לא פשוט אבל עדיין למה להוריד לי את הביטחון העצמי שממלא לא גבוה במיוחד? לא צריכה את ה"מקלחת הצוננת הזו" לא צריכה שיורידו אותי מהעץ אני מודעת יפה מאוד שלא הכל בכיס שלי

דוVשה

New member
מדובר בטעות.

צחליפי פסיכולוגית, מהר. ותעלי את תדירות הפגישות עם המטפל/ת הבא/ה.

BellA עלמה

New member
../images/Emo4.gif

עירער לי את כל הביטחון העצמי שהיה לי גם ככה הוא די נמוך שוב זה לא שאני מודעת שיש סיכויים שאני לא התקבל בכלל ויש סיכויים שהלימודים יהיו קשים לי אני מודעת לכל זה מרגישה די זיפת

דוVשה

New member
עלמה,

פה בדיוק את יכולה לשנות. בדיוק בנקודה הזו. במקום להמשיך להגיד שאת מרגישה לא טוב ושאת מודעת לזה שיש סיכויים שאת לא התקבלת וכו' וכו', לעזוב את הפסיכולוגית הזו, למצוא מישהי/ו אחר/ת ולגייס אמונה, התמדה ונחישות בנוגע להשמך הדרך האקדמית שלך. נכון, את לא מרגישה טוב אחרי מה שהפסיכולוגית אמרה. נכון, זה מעיק ומציק. את צודקת, זה בהחלט לא נעים. זה כבר היה. זה עבר. מה תעשי עשיו? תמשיכי להתקע בעבר או שתעשי לעצמך הווה יותר טוב והעתיד יראה אחרת?

TheBigBrother

New member
אני לא מבין

למה כולם פה כל כך בטוחים שהיא עשתה טעות יש פה למישהו תואר שני בפסיכולוגיה והוא לא סיפר לי..?

דוVשה

New member
יש לי דוקטורט בהיגיון.

ובעובדות. והעובדות אומרות שמי שיש לו לקות למידה [וגם אלו שהלקויות שלהם חמורות ביותר], מצליחים ללמוד, להתקדם, להשיג תארים, דוקטורטים וכו' וכו'. עובדות. אין כזה דבר, לא קיים [אולי בימי הביניים], שמישהו שיש לו לקות למידה לא יוכל ללמוד ולהתקדם, לאן שהוא רוצה. נכון, יהיה פחות קל, נכון, יהיה צורך להתגבר על משוכות ולפתור בעיות. נו אז? זה שווה ערך לחוסר הצלחה? להיפך, זה שווה ערך להתמדה יותר גדולה מה שאומר סיפוק עצום, בסוף. אלו עובדות. מה שהפסיכולוגית הזו אמרה, זו טיפשות. ותו לא.

TheBigBrother

New member
אין שום דבר טיפשי

אבל זה קצת מעבר ליכולת בלבד תשמעי, גם בן אדם כמוני , שלא יודע לצייר בכלל ובקושי יכול להעביר קו ישיר ולצייר עיגול יכול להפוך להיות צייר מצליח זה אמנם יקח 20 שנה אבל זה בהחלט בר ביצוע. היא לא התכוונה שהעלמה בלה לא תצליח בלימודים, היא התכוונה שאולי ההשקעה לא תהיה שווה את זה וזה שני דברים שונים היא יודעת קצת יותר על עלמה בלה מאשר אנחנו אני חושב, אז בואו לא נלכלך עליה ישר, אפילו שיש לנו תואר שלישי בהיגיון

דוVשה

New member
אני אומנם בדעה שונה, לחלוטין, ממך

אבל אתה יודע מה? זה לא משנה. הדיונים האלו? חסרי טעם. כל פעם מגיעה שאלה אחרת, כל פעם נפתח דיון, וכל פעם מקבלים את אותם התגובות. בסופו של דבר, זה לא מוביל לשומקום.

TheBigBrother

New member
אנשים מפתחים דעות

רואים אנשים אחרים עם דעות שונות משוים משנים דעות בטח שזה מוביל לדברים

magenta73

New member
יש פה כמעט סוף תואר ראשון.

וזה לא משנה, ופסיכולוגית לא צריכה להקטין את מי שבא אליה. ההיפך. במיוחד אם היא עם לקויי למידה, היא עדיין יכולה ללמוד באקדמיות שונות. פשוט צריך עידוד ותמיכה.

BellA עלמה

New member
זו אחת הסיבות שכלכך קשה לי

כי היא אשת מקצוע עם ניסיון ואם היא אומרת כזה דבר מי אני שאגיד ההפך

דוVשה

New member
עלמה, יקירתי.

בזה הרגע, אני אישית, הרמתי ידיים. האמת?, שניסיתי [אפילו שחשבתי להפסיק] לתמוך, לייעץ, לכוון לפי מיטב הבנתי. אבל את, בשיטתיות, מתעלמת מהדברים שנאמרים לך ובוחרת בדבקות ראוייה לשמה, את הנקודות הכי חלשות, ונצמדת אליהם ביראה. אולי, אם היית בוחרת בכזו דבקות להצמד למקומות אחרים, היה יותר טוב ומשהו היה משתנה. מאחלת לך הצלחה, בכל אשר תרצי לעשות.

למעלה