האמנם?

Just PsyGirl

New member
האמנם?

הגעתי למסקנה מכל מני דברים שלמדתי בשנים האחרונות... הגעתי למסקנה שכשאתה חרא לאנשים רק ככה מעריכים מי אתה ... כי על חרא לא דורכים.. אני כל הזמן תוהה, למה האנשים בימינו מתנהגים כמו שהם מתנהגים? אני מרגישה שאי אפשר לסמוך על אף אחד, ואין באמת חברות וחברים אמיתיים... גם אתם?
 

אופירA

New member
מנהל
אני לא מרגישה כמוך

אבל אני בטוחה שחילוקי הדעות בינינו יושבים הרבה על הבדלי מושגים. כלומר אם לא היית קוראת לדברים בשם כללי (מהסוג שאני לא נוהגת להשתמש בו...) אלא מפרטת דוגמא, היה לנו יותר קל להסביר. ייתכן שמה שאת קוראת לו בשם הזה, אני קוראת לו - אסרטיביות. ייתכן שמה שאת קוראת לו הערכה, אני קוראת לו פחד של האנשים מפני האדם הזה. גם האמירה "לסמוך על הזולת" דורשת בחינה מה לדעתך נחשב לסמוך, מהן הציפיות שלך מהזולת. בדרך כלל כגודל הציפיות כן גודל האכזבות, ולכן הדרך לפתור בעיה זו היא להבין את הטעות בציפיות שלי ולצפות מהזולת ציפיות ריאליות יותר. הרי גם לי וגם לך ברור שאינך מצפה מהשכן שיממן לך טיפול נפשי וידאג לך 24 שעות ביממה לכל צרכייך, אי לכך אינך מתאכזבת מכך שהוא לא עושה זאת, ואינך חושבת שהוא איגואיסט. השאלה היא אם מהחברים שלך את מצפה מה שאינך יכולה להעניק בעצמך, או שאת מצפה למשהו שאינו סביר מבחינתם (כגון מסירות שאינה לפי מערכת המושגים שלהם, אלא היא לפי מערכת המושגים שלך). אני הכרתי מישהי בעבודה, שמצאה חן בעיני וחשבתי שנוכל להיות חברות, אבל גיליתי שהאישיות שלה שונה מאוד ממה שחשבתי, ודקה לפני שהתאכזבתי פשוט סימנתי אותה תחת כותרת אחרת, וכיום אנו מסתדרות מצוין, אבל אין לי שום ציפיה לקרבת יתר של חברתה, וכך אינני מתאכזבת ממנה.
 
האמת שלא חושבת כמוך... ../images/Emo31.gif.

אני לא מוכנה אפילו להיות ככה כמו שאת מתארת, כי זאת לא אני. ואני רוצה שיעריכו אותי בזכות מי שאני באמת. ותאמיני לי שנפגעתי הרבה מאנשים וקשה לי לסמוך על אנשים ולהאמין שהם באמת חברים שלי ולא מנצלים אותי, אבל גם למדתי שיש אנשים שכן יעריכו אותי בזכות מי שאני ושווה לי להתחבר איתם.
 

efriend

New member
אני מבין למה את מתכוונת

יש באמת מצבים שזה נראה שלהיות שאנשים מעריכים את מי שרע אליהם. אבל דיברת על חברות וחברים - שם זה לא נכון. מי שרע לאנשים לאורך זמן, יאבד אותם. אם תתני דוגמה אולי אפשר יהיה להגיד משהו יותר חכם.
 
למעלה