האממ

kiticat

New member
האממ

בהססנות ובפחד אני כותבת כאן בפעם הראשונה. נכנסת לכאן פעם ראשונה. ופעם ראשונה שאומרת בכל שאני יוצאת בשאלה. לא עוד מתחבאת מאחורי מסכות ושקרים לא עוד מתרצת שאני באמצע, ושאני אחזור לדת בהמשך לא עוד! אני חילוניית. ולא שונאת דתיים חס וחלילה, אך מתעבת את הכפייה שאותה אני חשה בכל מאודי. רוצה לצאת מהבית כבר הרבה זמן, וזו אחת מהסיבות הכי משפיעות שמרכיבות את הפאזל המורכב... אגב, שמי מירי, אני בת 17, מסיימת ללמוד את יב' השנה (בבית ספר, תיכון עירוני דתי- איך לא?) ועדין לא יודעת מה עושה שנה הבאה. אז בתקווה שאוכל כאן להרגיש בבית ולהמצא בנוחיות, אני כותבת..... כי נמאס לי להרגיש לא במקום.

rigoletto111

New member
בהצלחה

את לא צריכה להחליט עכשיו מה לעשות בשנה הבאה... את יכולה להצהיר שאת דתייה (בינתיים זה נכון) ואחר כך לראות מה מוצא חן בעינייך ... קפה ועוגה תיכף יגיעו...

kiticat

New member
אני לא יודעת מה אני עושה שנה הבאה

משום שעדין אני מתנדנדת. הרכזת של השירות הלאומי באיזור מגוריי ויסלחו לי- פשוט דופקת אותנו- בנות העיר. ולגבי שירות מחוץ לעיר- בדקתי רק ירושלים ושם כבר נסגרו כמעט כל המקומות. אני לא חייבת להצהיר דת, משום שבתכל'ס אני כנראה אקבל 21 רפואי- סוכרת. מה שכן, זו לא הבעיה הכי גדולה שלי. זה העובדה שכל עוד אני גרה תחת הגג שלהם- אני חייבת להשמע לחוקים שלהם. מה רק- שהחוקים הדתיים האלה לא מתאימים לי.

rigoletto111

New member
גגות חדשים

אולי תמצאי עבודה בממקום אחר, וכך יהיה לך זמן רחוק מההורים לקבל את ההחלטות שמתאימות לך?

Ricca

New member
חומר למחשבה

האם שקלת באופן רציני להתגייס? גם אם את חולת סכרת תוכלי להתנדב, ולבקש לשרת בבסיס רחוק מהבית. צה"ל נוטה להתחשב במקרים מסוג זה. כמו כן אם הורייך יבחרו להתנתק ממך בשל גיוסך לצה"ל ויסרבו לתמוך בך, תוכלי להיות מוכרת כחיילת בודדה.

kiticat

New member
אני בהחלט חושבת על להתנדב

אם כי השירות הלאומי במידה ששמשרתים שנתיים ולא מרמים בשנה, תורם- אין מה להשוות כשמדובר בחוויה הצבאית. (וכן, חלק מהחוויה זה החרא!) אני מחכה לקביעת פרופיל- למרות שכמעט בטוח שאכן יקבע לי 21 רפואי. בכל אופן, אני מתכוונת לעשות צבא או שירות לאומי. זה בטוח. פשוט נכון לעכשיו- לא ידוע לי איזה מהם ואיפה בדיוק. ההורים לא יסרבו לתמוך בי- אבל לא יתמכו בי בצורה נוחה. זאת אומרת שכל עוד אני גרה בבית שלהם- הם עדין יאכילו אותי. ויממנו את הצרכיים הרפואיים שלי. מעבר לזה- כלל לא. אני די סובלת מלבד היות העובדה שנמאס לי להתחבא מאחוריי מסכה. אני לא יכולה לשמור שבת בצורה שהם דורשים. בבית אנחנו דתיים לאומיים, ואימא אפילו בלי כיסוי ראש. לפני כן לא היה מזיז לה כל כך, כל עוד לא צעדתי ככה מתחת לאף שלה ועשיתי את הדברים האלה. אבל בתקופה האחורנה היא עושה לי "דווקא". לי נמאס לנסות להתאים את עצמי אליהם. גם מבחינה דתית. אני לא אומרת שאני לא מעוניינת להיות דתייה. אני לא אומרת שאני לא מעוניינת להיות חילונייה. אני מעוניינת לחיות את חיי כפי שאני אחליט- ולא הורי. אני מאוד מעוניינת להצמיח כנפיים ולעוף מכאן- אבל כידוע זה לא דבר פשוט....

kiticat

New member
חשבתי רבות

על מה שנכתב פה בפורום בנוגע לשירשור של בת יפתח.... אכן, הדבר היחיד שמצא חן בעיניי בדת, הוא המסגרת שהוא נותן. והרגשת המשפחתיות. מצד שני, לא חייב לעשות את כל הדברים. כל מצווה כשלעצמה. לא כן? אני לא רואה את עצמי חוזרת לבית הוריי לארוחות שבת, אבל בהחלט יושבת עם חבריי הקרובים למשהו מסודר. וכן, למה לא?

Faerie

New member
אני לא יודעת אם זה יעזור, אבל...

יש לך איזשהי חברה, חילונית או דתיה, שאצלה תרגישי בנוח להישאר בשבת? אולי כך הורייך יוכלו לשמור שבת בבית ואת תבלי עם חברה... אפשרי?

kiticat

New member
זה לא כל כך פשוט

כי בעיקרון רוב החברות שלי דתיות (מגיעות מבתים דתיים, ומצחיק שדווקא החברות שלי הם במפלס הדת הגבוה ביותר בכיתה, שכן אצלנו השכבה לא הכי שומרת ודתיה במהותה), ובכל אופן, זה לא בדיוק מזיז להורים שלי. אני בבית שלהם- אני שומרת שבת. כל עוד אני גרה בבית שלהם. ברגע שאני אצא- אז זה כבר יהיה סופי, ואני אוכל לעשות מה שארצה ללא העובדה שהם עדין שולטים בי. (תמיד חשבתי שהורות זה סוג של מניפולציה)

נדודי

New member
שירות לאומי

לגבי הצבא, אין מניעה להתנדב, יש גם סכרתיים שמתנדבים לשירות קרבי, רק שהצבא לא מבטח אותם, הכל על אחריותם האישית. לגבי שירות לאומי, ראשית את צריכה להחליט אם את רוצה להתנדב במסגרת דתית או חילונית, ברגע שתחליטי כל שעליך לעשות זה ליצור קשר עם האגודות (האגודה להתנדבות בעם או בת עמי- במקרה של מסגרת דתית ונדמה לי ש"שלומית" במקרה של מסגרת חילונית), ולשאול היכן נותרו תפקידים פנויים, מחוץ למקום מגורייך. לגבי מסגרת דתית קחי בחשבון את ההגבלות של לבוש, בנים בדירה, שיעור תורה שבועי ועוד כהנה וכהנה. מנסיון, הסכרת לא רלבנטית כלל לגבי תפקיד בשירות לאומי. תקופת הבניים עד לשלב הבא של היציאה מבית ההורים קשה ומעצבנת אבל זה יעבור, בתקופה זו חייתי על החלומות והתוכניות להמשך וזה עזר לי קצת. את נשמעת בחורה חזקה ונחושה ואת תצליחי בכל אשר תבחרי. בהצלחה (ניסיתי להכניס אייקון חיבוק שמשום מה מסרב לעלות, אז קבלי חיבוק מילולי. אה, זה לא אותו דבר)

kiticat

New member
את המידע הרלוונטי לגבי שירות לאומי

יש לי. ממה שראיתי שיש לשלומית להציע (מה גם שרק עכשיו גילתי מה בדיוק האגודה הזו כוללת) גילתי שזה יחסית עצוב מה שיש לה ביד. ובת עמי ושלומית.... טוב. אני אחת שמתעבת בכל מאודי צביעות. שונאת את זה. זו אחת מהתכונות אופי הכי גרועות ביותר שקיימות בעולם- אם לא הכי גרועה. עדין אין תשובה לגבי פרופיל מהצבא. בסך הכל, אם אני אוכל לקבל תפקיד בצבא שהוא תורם וחיובי ואני אהיה טובה בו ואוציא ממנו גם קצת לעצמי- אני אשמח למדי. אגב (((((נדודי))))))))) זה חיבוק וירטואלי ללא אייקון...
ואגב- תודה

היי מירי

אנחנו מכירים מפורום אחר. מה שלומך? לא חושב שאני יכול לברך אותך בברכת ברוכה הבאה לפורום, כי אני עברתי לאחרונה תהליך הפוך משלך. בכל אופן, מאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחרי, וכמובן המון בריאות!

kiticat

New member
חזרת בתשובה?

אם כן- אם מותר לי לשאול, מה אתה עושה בפורום הפוך? חוץ מזה? שלומי? עוברת את כל הדברים האלה שאחרים עוברים בגילי ועוד קצת. לא נורא. גם את זה נעבור...

זה ממש ארוך ולא ניתן לתמצת.

אני גם לא בטוח שהפורום זה המקום המתאים לדיון בסוגיה הזו,(או, לצורך העניין, כל סוגייה אחרת שמצריכה דיון מעמיק ו"ליבון" יסודי) וגם אין לי זמן להשקיע בעריכה וסגנון. אבל בגדול, אני מאמין בבורא עולם כי אני מאמין באסטרולוגיה, ולא יתכן שאסטרולוגיה והשפעתה על החיים שלנו נוצרה בתהליך של אבולוציה. יש המון הוכחות שאסטרולוגיה אמיתית, ההוכחה הכי טובה שאני מכיר ראיתי בספר: MAGI ASTROLOGY The Key to Success in LOVE and MONEY את הספר ניתן לרכוש באמזון.

למעלה