האממ

kiticat

New member
רציתי להוסיף

שאני קוראת המון כרגע מהאתר "חופש". בפעם הראשונה יש לי הרבה סדר, רק שזה יוביל לחיפוש מסיבי נוסף בספרי הפילוסופיה שלי. שאלתי את אחת החברות שלי שחבר שלה הוא גם יוצא בשאלה, מדוע. אני לא שייכת לאלה שיוצאים בשאלה משום שחיי הדתיים לא נוחים להם. זה טיפשי. אף אחד בדת לא אמר לכם שנוח לכם. נכון שתמיד הפריעו לי המון דברים (כמו ברכות השחר- שלאחר זמן מה החלפתי את הנוסח שלהם במשהו מעט יותר מקורי), אבל גם היציאה מלווה בשאלות. להגיד שהדת היא מעבר למשהו מסדר- אני לא יכולה להגיד. מצד שני, בלי הדת הזו המסויימת הזו- מה נותן סדר לחיים?

נדודי

New member
ברוכה הבאה, המון הצלחה

האם את יכולה להסביר שוב את הנקודה לגבי היוצאים מטעמי נוחות? אם הבנתי נכון אמרת שזה מעשה טפשי, מה שכן לא הבנתי את הנימוק לאמירה זו, תוכלי להסביר את כוונתך שוב?

kiticat

New member
מה שהתכוונתי

זה שהדת כוללת בתוכה המון איסורים. אני לא יוצאת בשאלה, משום שהאיסורים לא נוחים לי לקיום. אלא משום שהדת במהותה- לא מתאימה לי. אם הדת הייתה מתאימה, וזה רק האיסורים- דהיינו. אף אחד לא אמר שהדת אמורה להיות קלה למחיה. למרות שהמעבר קשה, וההחלטה וההכרה שזה כאן- אני מאמינה שיש לי מספיק תמיכה נפשית וידיעות על העולם שיתמכו בי ביציאה מוחלטת מאמונה עיוורת חסרת תקנה.

מחופש

New member
אבל כלום לא יוצא מזה

הכל באסה אין מצב לכלום עובדים קשה ואין כוח לא יוצא זמן ליהנות מהחיים והחיים נשמטים מתחתינו יום יום ולא שמים לב שיום זה לא סתם עבר יום אלא עבר איזה שהוא אחוז ניכר מהחיים לא חיים מליון שנה בקושי חיים את החיים הרציניים שנות החיים הם לא יותר מ כ 30 שנה חבל על הזמן

למעלה