האם

stavanit

Well-known member
אנשים שמשתמשים ביד שמאל
אפשר להעביר שישתמשו ביד ימין??

שמעתי אנשים שמאליים בידם הם אנשים יותר דומיננתים בכל השטחים
מאמינים??

כן. הכל עניין של תרגול
לא מדויק, יש אנשים, בעיקר ילדים שנאלצים לכתוב ביד הפחות דומיננטית כי שברו את ידם, הם מצליחים לעשות זאת, אבל לא באותה מהירות כתיבה ולא באותה קריאות.
כשאנחנו היינו ילדים, רוב השמאליים הוכרחו לכתוב ביד ימין ואכן הם הצליחו לעשות זאת, אבל אם תיתן את כתב ידם לגרפולוג, הוא יחשוב שמדובר באחד שכותב ביד שמאל למרות שכתב ביד ימין, כי החזקת העיפרון היא שונה.
לא הבנתי מה הכוונה.
יש סברה שהם יותר אנליטיים בגלל שהאונה בראשם היא שונה.

nothing but the truth

Well-known member
לא מדויק, יש אנשים, בעיקר ילדים שנאלצים לכתוב ביד הפחות דומיננטית כי שברו את ידם, הם מצליחים לעשות זאת, אבל לא באותה מהירות כתיבה ולא באותה קריאות.
כשאנחנו היינו ילדים, רוב השמאליים הוכרחו לכתוב ביד ימין ואכן הם הצליחו לעשות זאת, אבל אם תיתן את כתב ידם לגרפולוג, הוא יחשוב שמדובר באחד שכותב ביד שמאל למרות שכתב ביד ימין, כי החזקת העיפרון היא שונה.

שבר זה דבר זמני שמחלימים ממנו, כך שגם עניין המוטיבציה כאן לא גדול. אם אדם יחליט להרגיל את עצמו לכתוב ביד הלא דומיננטית, לאורך זמן יכול לעשות זאת היטב.
אם גרפולוג ידע או לא - זה לא רלוונטי לשאלה הראשונה. לגבי החזקת העיפרון - זה תלוי לדעתי גם בשפה הנכתבת. אחת הסיבות שרוב השפות נכתבות משמאל לימין היא שרוב האנשים ימניים (בעבר כתבו עם נוצה ודיו). לא יודע אם הגרפולוג היה מצליח לעלות על הילדים האלה באותה מידה של הצלחה גם באנגלית וגם בעברית.

יש סברה שהם יותר אנליטיים בגלל שהאונה בראשם היא שונה.

אין לי מושג אם זה מה שסתוונית התכוונה אליו, וגם אם כן אני לא יודע אם זה מגובה.

stavanit

Well-known member
כן. הכל עניין של תרגול

לא הבנתי מה הכוונה.
הכונה האם אפשר לשנות,,,אנשים שנולדים ויד שמאל היא הדומנינתית אצלהם,כותבים ביד שמאל, למעשה עושים הכל ביד שמאל
כאשר יד ימין בדרך כלל אצל רוב האנשים עושים כל הפעולות ביד ימין,
האם אפשר לתרגל ללמד אותם , לעשות הכל ביד ימין לא בשמאל,

כמו כן שמעתי שאלו שנולדו כאשר יד שמאל היא זו הפעילה בכל העשיות ולא יד ימין
הם יותר אנשים נבונים ומוצלחים,

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הכונה האם אפשר לשנות,,,אנשים שנולדים ויד שמאל היא הדומנינתית אצלהם,כותבים ביד שמאל, למעשה עושים הכל ביד שמאל
כאשר יד ימין בדרך כלל אצל רוב האנשים עושים כל הפעולות ביד ימין,
האם אפשר לתרגל ללמד אותם , לעשות הכל ביד ימין לא בשמאל,

כמו כן שמעתי שאלו שנולדו כאשר יד שמאל היא זו הפעילה בכל העשיות ולא יד ימין
הם יותר אנשים נבונים ומוצלחים,
אימי עליה השלום הייתה שמאלית.
הכריחו אותה לכתוב ביד ימין.
את שאר הפעולת ביצעה ביד שמאל.

קלינטון
נתניהו
ועוד אנשי פולטיקה כותבים ביד שמאל.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
מעניין, כשאני מלטף למשל אישה, אז שתי הידיים עובדות יפה מאד. |מאוהב|
אני לא נתקל בשום בעיה. :-]

משתפרת1

Well-known member
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
היתה תקופה שהורים ממש הכריחו ילדים להשתמש ביד ימין. העבירו את העפרון משמאל לימין, העבירו כלי עבודה. כן, ניתן לסגל את היד הלא דומיננטית. המסקנה היום שזה לא טוב לאדם.
אינני יודעת אם יש מחקר בענין, אך נראה לי שבין השמאליים יש יותר אנשים יצירתיים מאשר בין הימניים.

אפרת10512

Well-known member
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
יש סיפור נחמד על רינגו סטאר ,המתופף האגדי של הביטלס
רינגו סטאר הוא שמאלי ,אשר בחר לא לשנות את סדר מערכת התופים ,ולתופף במערכת של ימנים, רק שעקב כך הוא נאלץ לתופף את המעברים בכיוון הפוך מהרגיל ,בראיון ביו טיוב הוא מספר, שהתיפוף בכיוון ההפוך היה אצלו אילוץ, אך כל המתופפים שניסו לחזור על התיפוף שלו אמרו לו כל הזמן ,זה מדהים ,אנחנו לא מצליחים לזהות את הצליל ה"מיוחד" שלך ,ואיך אתה עושה זאת...

Harrington

Well-known member
מנהל
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
גם אני סבור שהכל עניין של תרגול אך לא פחות מכך, של נחיצות. אדם שמנסה לתרגל מעבר יד דומיננטית לא תמיד יצליח. אולם אם חו"ח ידו הדומיננטית, תהא אשר תהא, תיקטע, הוא כנראה כן יצליח ללמוד להשתמש ביד השניה ולהפכה לכזאת שלא חסרה כלום. כלומר יכולה לבצע את כל הפעולות שקודם לכן היד הדומיננטית ביצעה.

דומה הדבר לאותו אחד ששמו אותו באמצע שדה ומסביבו חומה עגולה בגובה 2 מטר. אמרו לו לקפוץ מעל לחומה. אמר להם שהוא לא יכול, אין סיכוי. ניסו לשכנעו, דיברו אליו דברי חוכמה ועידוד שאם הוא רק ירצה ויחליט הוא יכול הכל וכו'. ניסה פה ניסה שם, לא הלך. אז הכניסו לו אריה רעב למתחם. תוך 5 שניות הוא קפץ מעל לחומה.

אבי בן 1231

Well-known member
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
כמו שאי אפשר להעביר
אנשים שמשתמשים ביד ימין שישתמשו ביד שמאל,
כך גם אי אפשר להעביר או לשנות
שאנשים שמשתמשים ביד שמאל ישתמשו ביד ימין.
ואכן יש דיעה ששמאליים הם יותר אינטליגנטיים, דומיננטיים לא שמעתי.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כמו שאי אפשר להעביר
אנשים שמשתמשים ביד ימין שישתמשו ביד שמאל,
כך גם אי אפשר להעביר או לשנות
שאנשים שמשתמשים ביד שמאל ישתמשו ביד ימין.
ואכן יש דיעה ששמאליים הם יותר אינטליגנטיים, דומיננטיים לא שמעתי.
חושב שזה מיותר לנסות להניא איטר יד ימין לכתוב דווקא ביד ימין.
שהרי אלה אשר כותבים ביד שמאל הם יכולים לראות את הכתב ביתר בירור בזמן הכתיבה כי היד אינה מסתירה את הכתב שעל הנייר.

צביה.ש

Well-known member
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
אני משתמשת בשתי הידיים, כל יד רגילה לעשות משהו אחר....
כותבת ביד ימין ואוכלת ביד שמאל...

אבי בן 1231

Well-known member
אני משתמשת בשתי הידיים, כל יד רגילה לעשות משהו אחר....
כותבת ביד ימין ואוכלת ביד שמאל...
רגע! הימניים משתמשים במזלג ביד שמאל, ואילו השמאליים משתמשים במזלג ביד ימין.
יש לי זאת בבית, בת זוגי היא שמאלית וכשהיא מסדרת שולחן אוכל היא באופן טבעי
מניחה את המזגלות בצד ימין ואת הסכינים בצד שמאל.
ימניים משתמשים בכף למרק ובכפית ביד ימין ושמאליים ביד שמאל.

צביה.ש

Well-known member
גם בלי סכין ומזלג אוכלת ביד שמאל.. גם כף כשאני אוכלת מרק אני מחזיקה בשמאל

הרגלי נימוסים הם פרה היסטוריים שלא לקחו בחשבון שיש דבר כזה אנשים עם יד דומיננטית שמאלית, לכן הכריחו לכתוב בימין ומי שכותב ביד, מתרגל לעשות הכול בימין.
גם אם לא, אז הוא פשוט לוקח את הסכו"ם ליד הדומיננטית מהמקום שבו הוא מסודר עפ"י "הלכת" הנימוסים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנשים שמשתמשים ביד שמאל

מאמינים??
תמהני איך זה עובד אצל אנשים שמתגוררים במדינות בהן נוהגים בצד שמאל. הרי הם יכולים להיות דומיננטיים ביד ימין כמו רוב האוכלוסיה, אך ברכב נדרשים להפעיל הרבה דברים עם יד שמאל דווקא כשיד ימין נחה לה אחר כבוד על אדן החלון. האם לאנשים אלו יד שמאל יותר חזקה (בעלת רמת דומיננטיות כביכול מוגברת על אף שצד ימין נשאר הדומיננטי 'האמיתי')? או שאולי עודף הפעולות 'החזקות' שהם מבצעים ביד הלא דומיננטית לא משפיעה כהוא זה על דברים אחרים בחיים (כמו כתיבה למשל)?

משתפרת1

Well-known member
תמהני איך זה עובד אצל אנשים שמתגוררים במדינות בהן נוהגים בצד שמאל. הרי הם יכולים להיות דומיננטיים ביד ימין כמו רוב האוכלוסיה, אך ברכב נדרשים להפעיל הרבה דברים עם יד שמאל דווקא כשיד ימין נחה לה אחר כבוד על אדן החלון. האם לאנשים אלו יד שמאל יותר חזקה (בעלת רמת דומיננטיות כביכול מוגברת על אף שצד ימין נשאר הדומיננטי 'האמיתי')? או שאולי עודף הפעולות 'החזקות' שהם מבצעים ביד הלא דומיננטית לא משפיעה כהוא זה על דברים אחרים בחיים (כמו כתיבה למשל)?
לנהיגה שמאלית היו אתגרים עבורי כימנית. אחרי שהסתגלנו לכיוונים ההפוכים (מתחילים לנהוג בתשומת לב רבה וזה מסתדר) נשארה לי לפחות בעיה של ימניים. הכי בעייתי- החלפת הילוכים ביד שמאל, ביחוד כשמדובר בגיר ידני. גם שחרור בלם היד המכני פחות נוח ביד החלשה יותר. מאמינה שהקושי אמיתי גם למי שגדל על נהיגה שמאלית. לפחות הרגלים לא הפוכות.

Harrington

Well-known member
מנהל
לנהיגה שמאלית היו אתגרים עבורי כימנית. אחרי שהסתגלנו לכיוונים ההפוכים (מתחילים לנהוג בתשומת לב רבה וזה מסתדר) נשארה לי לפחות בעיה של ימניים. הכי בעייתי- החלפת הילוכים ביד שמאל, ביחוד כשמדובר בגיר ידני. גם שחרור בלם היד המכני פחות נוח ביד החלשה יותר. מאמינה שהקושי אמיתי גם למי שגדל על נהיגה שמאלית. לפחות הרגלים לא הפוכות.
כשנסענו לאנגליה התעקשתי לעשות זאת עם רכב 'רגיל' (הגענו מצרפת). חשבתי לעצמי שמילא להסתדר עם הנהיגה בצד שמאל, זה קשה מספיק, אבל לפחות שארגיש נוח ברכב עצמו מבחינה זו שציינת. חושב שזה אכן עזר.

למעלה