האם ANCESTORS = אבות-אבהות ?

hazelnut

New member
../images/Emo65.gifשאלה מאד חשובה. עד כמה שמוחי

הרותח בחום-אמצע-יולי מסוגל לקלוט בשלב זה של הספר, מדובר *רק" בצאצאיה של משפחת יהודים ענפה מסויימת שהמירה את דתה בערך 200 שנה קודם לתקופה הנאצית

Eldad S

New member
נראה לי שהולך גם הולך:

בן-תערובת (מישלינג), בני-תערובת (מישלינגה).

hazelnut

New member
../images/Emo178.gifתעתיקים - מבקשת אישורים:

1. האם KURRIER = קוריאר ? 2. האם BLICK = בליק ? 3. האם WEHRMACHT = וורמכט ? 4. האם MARIA MAGDALENA DI STRESTAVERE = מריה מגדלנה די סטרסטאוורה ? 5. האם FINANZ UND GESELLSCHAFT = פיננז אונד גסלשפט ? (או, האם עדיף לתרגם = "כספים וחברה" ?
6. SPEYER = שפאר ? 7. SCHIFF = שיף ? 8. SULZBACH = סולזבך ? 9. HONIGSWARTHER = הניגשוורתר ? 10. BEHRENS = בהרנס ? רב-תודות

Eldad S

New member
אז ככה:

1. האם KURRIER = קוריאר ? >קוריר 2. האם BLICK = בליק ?
3. האם WEHRMACHT = וורמכט ? > וורמאכט 4. האם MARIA MAGDALENA DI STRESTAVERE = מריה מגדלנה די סטרסטאוורה ? > נראה לי שכן, אם כי אני לא מכיר... 5. האם FINANZ UND GESELLSCHAFT = פיננז אונד גסלשפט ? (או, האם עדיף לתרגם = "כספים וחברה" ? > לא יודע אם כדאי לתרגם (אולי כן). בכל אופן, באשר לתעתיק: פינאנץ אונד גזלשאפט 6. SPEYER = שפאר ? > שפייאר דרך אגב, אלברט שפאר נקרא בגרמנית Speer; כאן, אצלך, הכוונה לשפייר או שפייאר 7. SCHIFF = שיף ?
8. SULZBACH = סולזבך ? >זולצבאך 9. HONIGSWARTHER = הניגשוורתר ? > הוניגסווארטר (או הניגסווארטר, אם מעל ל-o בספר שלך יש אומלאוט) 10. BEHRENS = בהרנס ? > בירנס (לא בטוח, אבל נראה לי סביר).

למעלה