האם ANCESTORS = אבות-אבהות ? רב-מילים מעדיף "אבות קדמונים" מה דעתכם?
H hazelnut New member 17/7/05 #1 האם ANCESTORS = אבות-אבהות ? רב-מילים מעדיף "אבות קדמונים" מה דעתכם?
H hazelnut New member 17/7/05 #2 ../images/Emo150.gifHIS VOICE HARDENED איך אתרגם לעברית *לא תרגומי* ? אשמח מאד לקבל הצעות קולעות
Y Y. Welis New member 20/7/05 #40 איך קול מתאבן? בד"כ התאבנות היא מפחד (כמו petrified, מלשון petra, 'סלע' בלטינית).
צ צמרון צף New member 20/7/05 #42 כאשר *אדם* מתאבן, זה מפחד. קול יכול להתאבן כמו, נניח, מוסד בירוקרטי - להפוך לנוקשה, חסר גמישות, קפוא.
כאשר *אדם* מתאבן, זה מפחד. קול יכול להתאבן כמו, נניח, מוסד בירוקרטי - להפוך לנוקשה, חסר גמישות, קפוא.
H hazelnut New member 17/7/05 #3 והתעתיקים לסיומו של יום עבודה: איך הייתם מתעתקים: 1. FOULD-FRANKENHEIM - פולד-פרנקנהיים ? 2. MOISE - מואיז ? 3. PREUSSISCHEN ZENTRAL BODENKREDIT AG - האם לתרגם מילולית או לתעתק ? איך? רב-תודות
והתעתיקים לסיומו של יום עבודה: איך הייתם מתעתקים: 1. FOULD-FRANKENHEIM - פולד-פרנקנהיים ? 2. MOISE - מואיז ? 3. PREUSSISCHEN ZENTRAL BODENKREDIT AG - האם לתרגם מילולית או לתעתק ? איך? רב-תודות
E Eldad S New member 17/7/05 #5 - מואיז (כאן, לפחות, אני בטוח) (חסר כאן ה-diaresis, או ה-tema, מעל ל-i) - פרויסישן צנטראל בודנקרדיט א.ג. פתוח להערות שאר החברים.
- מואיז (כאן, לפחות, אני בטוח) (חסר כאן ה-diaresis, או ה-tema, מעל ל-i) - פרויסישן צנטראל בודנקרדיט א.ג. פתוח להערות שאר החברים.
E Eldad S New member 17/7/05 #6 אבות אבותיו, אבות אבותיהם וכו'. אפשר, לפעמים (תלוי בהקשר): האבות המייסדים.
H hazelnut New member 18/7/05 #10 שאלה של סגנון בעברית: להזכירכם, הספר מתרחש בגרמניה. ואולם, אני כעת בפריס, ויש לנו שם של בנק (שם בדוי, לצורך המחשה בלבד): la banque B.L. Kremer et Kremer-Mannheimמה עושים עם ה-et ? האם מתרגמים כך? בנק בי.אל. קרמר וקרמר-מאנהיים או כך: בנק ב.אלץ קרמה *א* קרמר-מאנהיים ? מאד אשמח למשוב מיודעי-דבר
שאלה של סגנון בעברית: להזכירכם, הספר מתרחש בגרמניה. ואולם, אני כעת בפריס, ויש לנו שם של בנק (שם בדוי, לצורך המחשה בלבד): la banque B.L. Kremer et Kremer-Mannheimמה עושים עם ה-et ? האם מתרגמים כך? בנק בי.אל. קרמר וקרמר-מאנהיים או כך: בנק ב.אלץ קרמה *א* קרמר-מאנהיים ? מאד אשמח למשוב מיודעי-דבר
E Eldad S New member 18/7/05 #13 כאן אפשר, לדעתי, להשתמש במילה העברית "את", שמתאימה מאוד (גם בגלל המקור, et): בנק קרמר את קרמר ... וגו'
כאן אפשר, לדעתי, להשתמש במילה העברית "את", שמתאימה מאוד (גם בגלל המקור, et): בנק קרמר את קרמר ... וגו'
H hazelnut New member 18/7/05 #11 ../images/Emo35.gifתעתיקים לפתחו של יום, לשם שינוי: איך לתעתק: 1. BENOIT FOULD (השם צרפתי במקור. היה לנו FOULD אתמול, אבל לא בטוחה ש"פאולד" 'עושה את זה' ) 2. PREUSSISCHE REALKREDIT AG 3. HALPERNSTRASSE (האם "רחוב הלפרן" ?) זהו בינתיים! רב-תודות!
../images/Emo35.gifתעתיקים לפתחו של יום, לשם שינוי: איך לתעתק: 1. BENOIT FOULD (השם צרפתי במקור. היה לנו FOULD אתמול, אבל לא בטוחה ש"פאולד" 'עושה את זה' ) 2. PREUSSISCHE REALKREDIT AG 3. HALPERNSTRASSE (האם "רחוב הלפרן" ?) זהו בינתיים! רב-תודות!