נו, אז אתה פאשיסט, למה אתה מנסה להסתיר את זה?
הגדרה: פשיזם הוא מערכת של אידאולוגיות ופרקטיקות המבקשות להציב את האומה, המוגדרת במונחים ביולוגיים, תרבותיים, ו/או היסטוריים, מעל לכל יתר מוקדי ההזדהות, וליצור קהילה לאומית מונעת. ציטוט שלך: "עזוב שהמדינה זה הפרט, המדינה זה אני אתה המשפחה שלי והמשפחה שלך, מה שבהחלט יותר חשוב ממני לבד או ממך לבד." מכאן נובע, שאתה פאשיסט. זו לא קללה, זו אידיאולוגיה פוליטית. כמו למשל אנרכיסט, או קומוניסט, או ליברטאן. אם היית לדוגמא אנרכיסט, במקום פאשיסט, היית אומר משהו כמו: "המדינה, כמו כל צורת שלטון אחרת, היא לא יותר משיטת כפייה והיררכיה חברתית פסולה, ויש לבטל אותה לחלוטין בהקדם האפשרי". אם היית דמוקרט, היית אומר משהו כמו: "המדינה היא כלי, שנוצר ע"י האזרחים במטרה לדאוג לרווחת האזרחים. למדינה אין חשיבות בפני עצמה אלא אך ורק כאמצעי לרווחתו של הפרט." אם היית ליברטאן, היית אומר משהו כמו: "המדינה היא גורם שמגביל את החירות הטיבעית של הפרט, אומנם גורם זה הינו הכרחי על מנת להגן על החירויות של הפרטים האחרים, אולם כיום הוא גדול וחזק באופן מופרז, ולכן פוגע בחירות הפרט יתר על הדרוש - לכן יש לפעול בהקדם להקטנת כוחה של המדינה והשפעתה על האזרח ככל שניתן". אבל אתה פאשיסט, אז מה שאתה אומר זה(המילים קצת שונות): "המדינה היא אוסף כל האנשים החיים בה, קיימת זהות בין המדינה לבין הפרטים המרכיבים אותה, ולכן בהכרח המדינה חשובה יותר מכל פרט שהוא" אני יכול להמשיך ככה עוד הרבה, אבל נראה לי שזה מספיק בשביל להעביר את הנקודה: פאשיזם זו אידיאולוגיה פוליטית היוצרת זהות בין המדינה לבין הפרטים המרכיבים אותה, ושמה את המדינה מעל האזרח הקטן. במהלך ההיסטוריה וגם היום, היו וישנם משטרים פאשיסטים רבים ברחבי העולם, המשטר הפאשיסטי המפורסם ביותר והמזוהה ביותר עם המילה "פאשיסטי" הוא השלטון האיטלקי בין שתי מלחמות העולם, אך הכוונה ב"פאשיזם" היא בהחלט לא דווקא ספציפית אליו, והוא מייצג רק זרם אחד ספציפי בפאשיזם מתוך זרמים רבים. בכל מדינה דמוקרטית קיימות גם מפלגות פאשיסטיות, במידה זו או אחרת, וברבות מהמדינות הדמוקרטיות קיימים גם חוקים מסויימים שהינם פאשיסטים בהגדרתם ובמטרתם. שהרי ברור שאין ולא היתה בעולם אף מדינה שהיא 100% דמוקרטית, 100% קומוניסטית, 100% פאשיסטית או 100% משום דבר, למעשה - כל שלטון ושלטון הוא עירוב כלשהו בין אידיאולוגיות שונות, מה שמשתנה זה רק המינון. מדינה שאנחנו קוראים לה "דמוקרטית" היא מדינה שבה התפיסה הדמוקרטית תופסת נתח יחסית גדול, אך זה בוודאי לא אומר שלא יכולים להתקיים בה גם חוקים ברוח הפאשיזם, או אידיאולוגיות אחרות.