האם תהיו בעד ההצעה

• פותח הנושא shy6
  • פורסם בתאריך
עשית פסיכומטרי? אם כן תנסה להזכר בשעורי...

המילולי. שים לב בבקשה שוב שפאשיזם שה לא קללה, וזה לא אומר שאתה בהכרח בנאדם רע.

EmGee

New member
גם מזדיין בתחת זה לא בהכרח קללה

וזה לא אומר שאתה בן אדם רע.

אתה צוחק, נכון?!

זה כמו שתגיד... קומוניזם=> סטאלין=> רצח עם => כל קומוניסט הוא בן מוות. שטויות... האידיאולוגיה שלך היא פאשיסטית... אתה לא צריך להעלב מזה.

אבל אין קמפיין נגד פאשיסטים...

אף אחד לא מציע לפגוע בהם או משהו כזה, להצר את צעדיהם או לחוקק נגדם חוקים. אמרתי לך אני לא חושב שהאידיאולגיה שלך היא הדבר הכי נורא בעולם וזכותך המלאה להחזיק בה. ב"משתמטים" לעומת זאת מציעים לפגוע בדרכים שונות ומשונות... גם בצורת חוקים וגם בעזרת הגבלת מקומות תעסוקה. אישית אני לא מאמין שמישהו ירצח "משתמט" בגלל הקמפיין, אבל זה כן יכול להוביל לפגיעה בהם בדרך אחרת...

Dexter5

New member
לא, אתה מבלבל

ואונס את המשמעויות של המילים. פאשיזם זו אידיאולוגיה סדורה, קומוניזם זה קומוניזם, נאציזם זה נאציזם. אל תערבו בין הדברים כדי להוכיח את מטרותיכם. אתם כלל לא יודעים מהו פאשיזם, דמוקרטיה, קומוניזם או נאציזם אם אתם אומרים את כל השטויות האלה.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif

איזה עיוות, הפרט צריך להקריב מעצמו למען המדינה זה אומר שהמדינה נמצאת מעל הפרט? עזוב שהמדינה זה הפרט, המדינה זה אני אתה המשפחה שלי והמשפחה שלך, מה שבהחלט יותר חשוב ממני לבד או ממך לבד.. בכל מקרה, זה לא פאשיזם..זה ש"המדינה" (בכללי השלטון) נמצאת מעל הפרט, זה משהו קטן מזה שאומנם מראה את צורת החשיבה אבל להגיד שזה זה זה לא נכון.

Moridin

New member
זו עדיין חשיבה פאשיסטית

"הפרט צריך להקריב מעצמו למען המדינה" אכן אומר שהמדינה נמצאת מעל הפרט, וזה בדיוק מה שעומד מאחורי הפאשיזם. חשיבה דמוקרטית לדוגמה: "המדינה צריכה לדאוג שלפרט ישתלם לתת מעצמו למען המדינה". בדיוק כמו שאי אפשר לצפות ממורה להקריב שנים מחייו ולעבוד בחינם בשביל עיירת פיתוח במצוקה, כך אי אפשר לצפות ממישהו להיות חייל קרבי בחינם במשך שלוש שנים. מי שכן מצפה מכל אדם להקריב מעצמו למען המדינה ללא תמורה חושב בצורה פאשיסטית, וזה לפי הגדרה מילונית ולא ככינוי גנאי.

user4576

New member
נו, אז אתה פאשיסט, למה אתה מנסה להסתיר את זה?

הגדרה: פשיזם הוא מערכת של אידאולוגיות ופרקטיקות המבקשות להציב את האומה, המוגדרת במונחים ביולוגיים, תרבותיים, ו/או היסטוריים, מעל לכל יתר מוקדי ההזדהות, וליצור קהילה לאומית מונעת. ציטוט שלך: "עזוב שהמדינה זה הפרט, המדינה זה אני אתה המשפחה שלי והמשפחה שלך, מה שבהחלט יותר חשוב ממני לבד או ממך לבד." מכאן נובע, שאתה פאשיסט. זו לא קללה, זו אידיאולוגיה פוליטית. כמו למשל אנרכיסט, או קומוניסט, או ליברטאן. אם היית לדוגמא אנרכיסט, במקום פאשיסט, היית אומר משהו כמו: "המדינה, כמו כל צורת שלטון אחרת, היא לא יותר משיטת כפייה והיררכיה חברתית פסולה, ויש לבטל אותה לחלוטין בהקדם האפשרי". אם היית דמוקרט, היית אומר משהו כמו: "המדינה היא כלי, שנוצר ע"י האזרחים במטרה לדאוג לרווחת האזרחים. למדינה אין חשיבות בפני עצמה אלא אך ורק כאמצעי לרווחתו של הפרט." אם היית ליברטאן, היית אומר משהו כמו: "המדינה היא גורם שמגביל את החירות הטיבעית של הפרט, אומנם גורם זה הינו הכרחי על מנת להגן על החירויות של הפרטים האחרים, אולם כיום הוא גדול וחזק באופן מופרז, ולכן פוגע בחירות הפרט יתר על הדרוש - לכן יש לפעול בהקדם להקטנת כוחה של המדינה והשפעתה על האזרח ככל שניתן". אבל אתה פאשיסט, אז מה שאתה אומר זה(המילים קצת שונות): "המדינה היא אוסף כל האנשים החיים בה, קיימת זהות בין המדינה לבין הפרטים המרכיבים אותה, ולכן בהכרח המדינה חשובה יותר מכל פרט שהוא" אני יכול להמשיך ככה עוד הרבה, אבל נראה לי שזה מספיק בשביל להעביר את הנקודה: פאשיזם זו אידיאולוגיה פוליטית היוצרת זהות בין המדינה לבין הפרטים המרכיבים אותה, ושמה את המדינה מעל האזרח הקטן. במהלך ההיסטוריה וגם היום, היו וישנם משטרים פאשיסטים רבים ברחבי העולם, המשטר הפאשיסטי המפורסם ביותר והמזוהה ביותר עם המילה "פאשיסטי" הוא השלטון האיטלקי בין שתי מלחמות העולם, אך הכוונה ב"פאשיזם" היא בהחלט לא דווקא ספציפית אליו, והוא מייצג רק זרם אחד ספציפי בפאשיזם מתוך זרמים רבים. בכל מדינה דמוקרטית קיימות גם מפלגות פאשיסטיות, במידה זו או אחרת, וברבות מהמדינות הדמוקרטיות קיימים גם חוקים מסויימים שהינם פאשיסטים בהגדרתם ובמטרתם. שהרי ברור שאין ולא היתה בעולם אף מדינה שהיא 100% דמוקרטית, 100% קומוניסטית, 100% פאשיסטית או 100% משום דבר, למעשה - כל שלטון ושלטון הוא עירוב כלשהו בין אידיאולוגיות שונות, מה שמשתנה זה רק המינון. מדינה שאנחנו קוראים לה "דמוקרטית" היא מדינה שבה התפיסה הדמוקרטית תופסת נתח יחסית גדול, אך זה בוודאי לא אומר שלא יכולים להתקיים בה גם חוקים ברוח הפאשיזם, או אידיאולוגיות אחרות.

respecta1

New member
לא חברה, אם תבואו אחד אחרי השני

עדיין לא יעשה את זה לנכון :) לראשון, אם זה שאזרח צריך "להקריב" מעצמו בשביל המדינה זה פאשיזם - זה מוכיח שאתה לא יודע דבר ושניים בעניין.. לדוגמא הכי פשוטה, במיסים - האדם מקריב מעצמו למען המדינה. ויוסר, כהרגלך - אתה הרמת את האמת, סובבת אותה כמה סיבובים - והנחת אותה חזרה על הרצפה.. לא, אם אני חושב שהמדינה היא אני אתה וכל אחד שהוא אזרח ישראל זה לא עושה אותי פאשיסט.. וקח את העצה מההודעה הקודמת שלי המופנת לראשון.. כי למרות הניסוח הרהוט והמילים היפות - סילפת את האמת ובגדול.

koneko90

New member
חשיבה פאשיסטית זה שהמדינה =

המנהיג. החשיבה פה שונה לגמרי, איך אפשר להשוות בכלל?

koneko90

New member
..

האם במשטר פשיסטי המנהיג הוא לא המדינה? האם זה מה שטוענים פה? האם לא טענו אחרת? שהמדינה היא הפרטים שחיים בה? מה אתה רוצה שאבדוק בדיוק?

user4576

New member
הגדרה:

A social and political ideology with the primary guiding principle that the state or nation is the highest priority, rather than personal or individual freedoms.

koneko90

New member
קראתי,

עדיין לא הבנתי מה אתה רוצה. הטענה היא שהפרטים הם המדינה ולא המנהיג, הרי שזה לא פשיזם.

user4576

New member
איפה בהגדרה הזו מוזכרת המילה מנהיג?

תרגום לעברית: פאשיזם הוא אידיאולוגיה חברתית ופוליטית שבה העיקרון המנחה המרכזי הוא שהמדינה או הלאום הם בחשיבות הגבוהה ביותר, ולא חירותו של הפרט. מה ש respecta1 כתב בתחיל הפטיל הזה: "עזוב שהמדינה זה הפרט, המדינה זה אני אתה המשפחה שלי והמשפחה שלך, מה שבהחלט יותר חשוב ממני לבד או ממך לבד.." ולכן הוא פאשיסט. אני, בתור אדם שאיננו פאשיסט, טוען שהמדינה איננה הפרטים אלא היא רק כלי שאין לו שום ערך בפני עצמו (כמו מזלג, למשל) שנועד להגן על החירות של כל פרט ופרט, ולכן המדינה איננה חשובה יותר ממני או ממך בדיוק כמו שהמזלג שמונח פה על השולחן לידי לא יותר חשוב ממני, אלא הרבה הרבה פחות. אם אתה לא מסכים עם טענה זו - אז אתה מחזיק (לפחות בחלק מ) האידיאולוגיה הפאשיסטית. שוב - זה לא משהו שנועד להעליב, פשוט כדאי שתדע איפה אתה עומד...

koneko90

New member
חח

הרי אם אני טוען שמדינה בהגדרה היא מי שחי בה כלומר, הפרטים, משמע זאת לא חשיבה פשיסטית.

למעלה