האם שמעתם?

DanWeits

New member
מיכלי.....

אני לקחתי את זה אישית כי אדון דרוד לא תורם לספורט עם ההערות שלו, אנשים אולי הגיבו כמקובל אבל לא הוא, תארי לך שמישהו שאת מכירה חלילה יפצע ואז איזה פלצן עם דעות קדומות ולא נכונות ממועדון אחר יבוא ובצורה צינית ודי מרגיזה ידרוש תחקיר, יבקר למה לא היה עד עכשיו תחקיר, וימליץ המלצות כאילו הוא מישהו. לא תיקחי את זה אישית? אנשים עצבניים בצדק וזה רק על הדביל הזה, לאף אחד אין כוונות להסתיר פה משהו מאף אחד, אם נוי תסכים יפורסם התחקיר שלה ולמי שרעב לפרטים בכל זאת שילך להודעה של Icarus Canopies הידוע בשמו הרשמי UV.

YakirD

New member
מיכל

טוב שלא התאפקת. זה לא בריא! אין ספק שיש מקום לתחקור המקרה. מיקרים כאלו צריכים להיות מתוחקרים ומפורסמים. שימי לב שמישהו שאל את השאלה ואני עניתי ונתתי את המידע שיש לי. כשזה לא היה מספיק ברור השבתי שוב. לשאול זה בסדר, באמת. גם לקוות לראות את התחקיר זה בסדר אבל להיות ציני מגעיל ולחשוב שמגיע לך שיעשו תחקיר, חייבים לך לחקיר, לא שמו לך תחקיר, זה לא בסדר. דרור לא "סתם ציין מה עבר עליו" הוא התחיל את ההודעה שלו ב"זה נשמע לי לי כמו אוי אוי אוי". מי חייב לו בכלל משהו. מי שיתחקר יתחקר. ואם יבוא לו ישים את זה כאן ואם לא לא. להיות ציני מתחסד זה מעצבן ולא משנה מי עושה את זה. ועכשיו עזבי אותך משטויות...מתי אנחנו צונחים ביחד?

Icarus Canopies

New member
כמה דברים ממני... בעיקר לקחים

די כבר לריב... אני מסכים שאפשר לבקש לדעת מה קרה, אבל אל לכם לקפוץ למסקנות מיותרות וסתם לחמם את הגיזרה. ראשית, אסכים עם יקיר, הבחורה חמודה לאללה, ואני מאחל לה החלמה מהירה. אגב, היא הייתה כ"כ בסדר, שיתפה פעולה, רגועה והייתה בהכרה מלאה וצלולה כל הזמן שחיכינו לאמבולנס (וזה ערך בערך 45 דקות). אני ועוד צנחן היינו הראשונים שהגענו אליה. אני לא אתחיל לספר כאן את כל הסיפור, זה לא מה שחשוב, אלא רק מספר פרטים שיעזרו להבין את הלקחים שבהמשך: 1. נחתה down wind, ללא סיבה של ממש. לא אילוצים ולא תנאי שטח. לא הייתה אפילו רוח חזקה או משהו בסגנון, למעט ספוט לא אידיאלי, אבל כל מי שצנח בדרום יודע שאין שום בעיה לאתר שטחים אלטרנטיביים. 2. חופתה, בצורה לא אגרסיבית במיוחד, פגעה בענפי עץ. 3. כפי שצויין, זו הייתה הצניחה ה- 13 שלה. 4. לקח המון זמן (יחסית) להגיע אליה ולקרוא לעזרה. לקחים: 1. כל מי שיכול, שיצנח עם מכשיר סלולרי עליו בכיס. זה רק יכול לסייע! במקרה הנ"ל, זה היה עוזר בהמון להזעיק עזרה ולהכווינה אלינו. 2. אני לא רופא, אבל אנחנו החלטנו שלא להזיזה בכלל, שכן עשויה להיות פגיעה בעמש"צ או גב. יש לדעתי להמתין לכוחות רפואיים מיומנים. 3. כשמגיעים לפצוע (בד"כ רצים אליו ומגיעים מאוד עייפים). שוב, אני לא רופא, אבל ממליץ לעבור להליכה בצעדים האחרונים ולהסדיר נשימה. כך לא נלחיץ את הפצוע ואם נזדקק להנשמה (מה שלא היינו צריכים במקרה הזה) נוכל לבצע זאת "בנוחות". 4. כשהאמבולנס מגיע, יש לחכות לו על השביל, ולא בשטח, ולהכווינו משם. 5. צנחנים מתחילים שימו לב: אם אינכם בטוחים מה כיוון הנחיתה, ניתן להסתכל על אלה שנוחתים לפניכם ולנחות כמותם. צריך לזכור, שייתכן מצב (דבילי ככל שיהיה) שכולם נחתו down wind, אז לא להיות חמורים ולהפעיל גם שיקול דעת. 6. זיכרו, סדר העדיפויות בנחיתה הוא כזה (ואשמח אם ישרשרו כאן ויכוח עליו): א. להתרחק מאובייקטים. ב. לא לבצע פניות נמוכות, גם אם זה במחיר של לנחות עם הרוח או בצידה. ג. לנחות מול הרוח. 7. יש לתכנן, בעיקר כשהספוט הוא עמוק או קצר, שטחים אלטרנטיבים, מייד עם סיום בדיקות החופה (כשהמצנח נפתח). אין טעם לקבל החלטות כשנמוכים, זה מאוחר מידי. 8. ללכת לבקר את הפצוע... בערב של אותה שבת הלכנו אליה כל החבר'ה והיא והמשפחה כל כך שמחו... יאללה ביי... UV

eyal erez

New member
דיברתי איתה ,ילדה מוכשרת נוי..

שעשתה טעות בגישה לנחיתה סיבוב נמוך לעם הרוח.. וגם היו עצים וכל זה, שבר קל באגן ועוד קצת כאבים. צנחה איתי 3 טנדמים ליפני שנה .. החלמה מהירה .

boodinger

New member
תחקיר האירוע!

יצא לי לדבר עם כמה אנשים בנושא, ומסתבר שיש תחקיר לנחיתה של נוי לאור בקשתי ומידת ההתענינות שלי במקרה, קיבלתי עותק של התחקיר ומצאתי לנכון לפרסם אותו כאן בפורום... תקראו ותחכימו מי יתן ונלמד מטעויות....

The Sheriff

New member
לכל הספקנים

התאונה כן תוחקרה, אומנם לא פרסמו אותה... אני אישית יודע את כל פרטי האירוע אבל אין לי שום זכות לפרסם זאת מבלי שביקשו ממני... אז כל הספקנים הציניקנים יכולים להיות רגועים, אנחנו לא משחקים בחיים של אף אחד, ולא מתפשרים על בטיחות !!!

statler

New member
אתם לא מתפשרים בבטיחות

אבל אם תפרסמו דברים כאלה (שקורים לכל המועדונים , כל הזמן) אתם תעזרו לחלקנו (לא לאלה שחושבים את עצמם אלוהים ושלא צריכים עזרה מאף אחד) לטעות פחות. ואני לא ציני ולא ספקן, רק מנסה לתרום לקהילה פה (שאני מרגיש שאני חייב לה הרבה, בניגוד לכמה אנשים פה - והכוונה לא אליך שריף יקר שענה לעניין) דרור

Alkup

New member
קראתי את השרשור

ולמרות שדעתי בכיף אפשר היה לצמצם את העליהום שהיה פה, דרור האמת קצת הרעמת גם אותי... אני חושב שמאאאאד חשוב ללמוד מהטעויות, ואני נגד העלמה של מידע כזה מדפי הפורום (אלא אם הסיבה היא רצון הצנחן). אבל: מי כמוך וכמוני יודע שכשנפצעים, וכתלות ב-חומרת הפציעה, עדי ראיה ומצלמות אם היו בשטח, מצב פיזי וצלילות של הצנחן, ניסיון הצנחן וכו' וכו' וכו' - זה לא תמיד אפשרי לעשות תחקיר ממצה ברגעים שאחרי הפציעה (ואם בכלל מתישהו). כל מקרה, מרגע התאונה דרך ביצוע ופרסום תחקיר וכלה בהחלמה מלאה, יכול להיות שונה ממקרה אחר... לא להעלים מידע מהפורום כדי לשמור על שם נקי? אכן לגמרי לא לעניין. אבל לבוא בטענות על איך ומתי תחקרו ומה? זה נראה לי בינתיים (ובטח כשזה בא ממישהו שלא היה בסביבה) גם לא לעניין. תנו לבחורה להירגע, להחלים, ואז דברו, והכי עדיף איתה. המידע שנתנו פה היה מספק למדי לדעתי בנקודת הזמן הנוכחית ותודה למי שהעלה אותו. החלמה מהירה שתהיה!!! וגם אני מסכים עם סעיף 8
נ.ב. בחיאת דברו חחחחחחחחלש!

babemister

New member
נדמה לי ש...

במועדון השני היו עורכים ומפרסמים תחקיר... לא ככה?

statler

New member
קופר היקר

דבר ראשון אני מצטער שהרגזתי אותך (לפחות לא קיללת אותי) ומקווה שזה לא יקרה שוב, אבל בא נראה מה היה לנו פה: צנחנית נפצעה, מישהו שאל על זה בפורום, מישהו אחר ענה בקצרה, רון בקשה תחקיר, יקיר ענה לה (לפי דעתי) בתירוצים, דרור אמר שהוא חושב שזה תירוצים ושאין תחליף לתחקיר אמיתי ובמקום. מה קרה אחר כך אני לא ארחיב. אני חושב שאם לא מתחקרים זה לא בסדר, ואם לא מפרסמים זה לא בסדר (ד"א לא חייבים בפורום, על לוח המודעות של המועדון זה גם אופציה) אני לא מקבל הסברים שתחקרנו הכל בסדר ונפרסם בעוד חדשיים. ואולי בגלל שאני כבר לא צונח אז לא אכפת לי להגיד מה אני חושב (אני יודע שיש הרבה כאלה ששותקים רק כי הם עדיין צונחים, אפילו אני הייתי פעם כזה). דרור

יש מקום לפרסום דוחות תאונה

בקשר ישיר לשרשור, אני מוצא לנכון פרסום תחקורים של ארועים ושל כמעט ונפגע. רק כך נוכל ללמוד ולקדם את רמת הספורט. אולי השרשור הזה יהיה סיבה טובה לרוי לפרסם את תחקיר האירוע כאן על גבי הפורום. ולא טרולים שינסו לעשות זאת בצורה מעליבה ומשפילה לא יזכו למקום של כבוד בפורום

למעלה