האם שמעתם?

shabash22

New member
האם שמעתם?

שמעתי שהייתה השבוע תאונה בדרום. מישהו יודע על זה משהו? מישהו יכול להסביר מה קרה שם? בכל מקרה מקווה שתהיה החלמה מהירה.

Roybit1

New member
השבוע?

אם אתה מדבר על היום, כי זה היום היחיד שצנחו השבוע, אז הייתי בסקייכיף

Roybit1

New member
ברחה לי ההודעה

קיצר הייתי שם כל היום ולא היתה שום תאונה.

shabash22

New member
לכל הקטנוניים...

מישהו יכול לפרט מה קרה בשבוע שעבר בדרום?

YakirD

New member
אז ככה

בחורה מתוקה בשם נוי, צנחנית צעירה עם 12 צניחות (זאת היתה ה-13) נחתה בטעות עם הרוח נחיתה קצת קשה. עד כמה שאני יודע יש לה שבר לא מסובך מידי באגן.

Ron Miasnikov

New member
ואין מה ללמוד מזה?

בתור אחת עם הרבה נחיתות קשות ברזומה.. ואחת שצפתה בהרבה נחיתות קשות אחרות, שבר באגן זה לא "קצת קשה".. למה נחתה עם הרוח? האם היו אילוצים? תנאי שטח? היינו שמחים אם היה תחקיר מסודר כך שחברי הפורום יוכלו להשכיל... (ולכל אלה שיתחילו לצעוק - זו לא שאלה קנטרנית אלא אמיתית.. מה לעשות שבספורט שלנו אחת הדרכים ללמוד היא מנסיונם המצער של אחרים..) החלמה מהירה נוי!
רון

YakirD

New member
רון...

אני בטוח שיש המון מה ללמוד מהתאונה. הבחורה עדיין בבית חולים עם הרבה בירוקרטיה על הראש (היא היתה אמורה להתגייס מתישהוא בזמן הקרוב) אבא שלה איפההשוא בחו"ל ורוב הזמן היא על משכחי כאבים. אני בטוח שיש לה עוד דברים יותר חשובים על הראש מלתת עכשיו הסברים. היא נחתה מאוד רחוק ואף אחד לא ראה את הנחיתה (ראו אותה מלמעלה בפיינל עם הרוח וראו אותה הממועדון נוחתת רחוק) ככה שזה באמת יכול לחכות. כשזה יהיה קצת יותר מתאים לה, אני בטוח שישאלו אותה מה קרה והנושא יתוחקר כמו שצריך וכולנו נלמד ממנו. עד כמה שאני יודע, היא היתה עם קשר ודיברו איתה. לא יודע אם היא שמעה או לא. לדעתי היא נלחצה ופשוט קפאה לזמן מה וכשהחליטה לעשות משהו כבר היה מאוחר אבל זו רק ספקולציה שלי. צריך לשאול אותה מה היה.

nudnikim

New member
למה היא היתה כ"כ רחוקה?

"זו רק ספקולציה שלי.." ואיפה בעלי הדעה?

statler

New member
זה נשמע כמו אוי אוי אוי

נורא קשה לי לתחקר... אני לא יודע מי עושה מה בסקיי קף אבל כשאני נחתתי ממש לא טוב בפרדייב אז מייד אחרי שהגיעו אלי וסחבו אותי להנגאר - ולפני שהאמבולנס הגיע כבר שאלו אותי שאלות וצילמו את התגובות שלי למען הדורות הבאים (ובטח גם בשביל הביטוח...). אז אלא אם כן הבחורה איבדה את ההכרה (ואז המינימום שאפשר לעשות זה לספר לקהיליה פה על התאונה ועל מה שכן יודעים בלי לתחקר את הצנחנית) נראה לי שכל "סיבה" היא בגדר תירוץ. אין תחליף לתחקיר טוב והכי טוב לעשות אותו מייד כשכל המחשבות עוד לא מתרוצצות בראש ויש רק את העובדות (הסובייקטיביות של כל אחד). אני בכוונה לא נכנס לסוגיית כן/לא פרסום בפורום. בברכת החלמה מלאה (שבר באגן לא נופל אצלי תחת הקטגורייה של קל) וחזרה מהירה לצניחות דרור (צנחן לשעבר שמכור לפורום).

YakirD

New member
שמע מר בחור!

אני לא מכיר אותך וגם לא רוצה אבל התגובה המטומטמת שלך לא מוסיפה לך הרבה כבוד. לא מעניין אותי מה עשו איתך אחרי שנחתת לא טוב. מישהו שאל כאן שאלה ואני עניתי לו. לא טוב לך לך חפש מי ינענע אותך. אני בכלל הגעתי אחרי שהתאונה קרתה ובסה"כ נתתי כאן את המידע שיש לי, ועוד משהו קטן, אני לא חייב לך או לקהילה שום דבר, בטח לא תחקיר. סתם ברוח טובה שיתפתי במידע שיש לי. מה לעשות שגאונים כמוך יודעים יותר טוב מכולם (אולי אתה רוצה שיעצרו את האמבולנס כדי שאפשר יהיה לתחקר אותה כדי שאיזה פוץ צנחן לשעבר יהיה מבסוט). יאללה סע.

Roybit1

New member
אל תטרח יקיר..

אנשים כאלה לא ראויים לתגובה, לא אשמתו שהוא אידיוט..

statler

New member
אכן מילים קשות

אני ממש נעלבתי - יותר אני לא אגיד מה שאני חושב ולא אשאל את מה שבא לי לשאול. במקום זה אני אקלל ואזרוק בוץ על כולם העיקר שלא לענות לשאלות. תגובות כמו שלך (גם מה שנאמר וגם מה שלא נאמר) זה בדיוק הדבר שמקדם את הספורט שכולנו כל כך נהנים ממנו. ולענייננו - לפי התגובה של Icarus Canopies היה זמן לתחקיר (כלומר שאלו אותה שאלות והיא מה שהיא חשבה שקרה), והוא כנראה נעשה (לפחות ברמת מי שהגיע אליה ראשון)- רק מה לא פרסמו אותו בפורום (וזו שאלה אחרת לגמרי). מסקנה אחת שאולי אפשר להסיק הוא שאולי כדאי לכוון צנחנים צעירים (אולי זה נעשה בסקייקף ורק פה זה משום מה לא עזר?) עד שהם מקבלים את הרשיון. הרבה בריאות (גם לך יקיר) דרור

DanWeits

New member
אני מציע שמאחר ואתה מגדיר את עצמך

כצנחן לשעבר ומכור לפורום, תבחר לך פורום אחר להיות מכור אליו, משהו בסגנון "כלי המטבח של סימה" או "הפורום לאלה שחושבים שהם משהו וקל להם להפגיז במילים אבל למעשה הם פישרים קטנים ומזיקים" אז קודם כל, אני מאוד שמח שברגע שנחתת קשה כל העולם תיחקר אותך ודאג לך, הרי ברור לך שבסקיי כיף משאירים את הבנאדם בשטח ודורשים שיבוא ברגל חזרה למועדון, ואז (רק אם יש איזה מדריך זוטר פנוי) מתחקרים, ואז, אם המחשב בכלל עובד (לא תמיד יש חשמל) מישהו פותח WORD (רק מישהו מוכשר לזה) וכותב תחקיר. אני מציע שתשמור את ההערות שלך לעצמך ולא תיתן עצות ומה כן אפשר ולא אפשר לעשות, אני מציע את זה ולו רק בגלל שאין לך חצי מושג מה קרה אלא גם בגלל הגישה הצינית שלך.אני גם בטוח שלא היית אף פעם בסקייכיף ואתה ניזון מדברים שאתה שומע על המקום, אז על אחת כמה וכמה אין לך חצי זכות להגיד ש"נראה לי שכל "סיבה" היא בגדר תירוץ" הייתי רוצה לראות אם אתה כזה שנון וציני על דברים רציניים שאין לך מושג בהם פנים מול פנים ולא מאחורי מילים בפורום. אתה רוצה מסקנות ראשוניות כדי שנוכל "לספר לקהילה" קבל: תנחתו טוב. לאף אחד לא איכפת באיזה קטגוריה נופל אצלך שבר באגן או שריטה בברך ואף אחד גם ממש לא חייב לדווח לך על כל תאונה ולפרסם כל תחקיר כי אתה בעצם אף אחד.

inzaghi

New member
איזה פורום של אנשים קשוחים

ממש כמו הארלם בימים ההם ... פחד אלוהים, אנשים ידקרו אותך כאן בשביל דייטר

BLUESKY3

New member
רגע רגע רגע

ניסיתי להתאפק, בסוף לא עבד אם אני לא טועה כל הבלגאן שהיה כאן בזמנו, היה בגלל שמישהי מסויימת דרשה תחקיר מקצועי... אפילו ביקשה את זה מרוי ומה ככ נורא שאנשים מעוניינים שייערך תחקיר לגבי כל תאונה ואפילו יפורסם?!?!(חס וחלילה...) ומה נפלתם על דרור?!? הוא בסהכ ציין מה עבר עליו וכן בסיטואציה כזו אולי עדיף שהתחקיר ייערך מייד

BLUESKY3

New member
ואני לא טועה...

הרי אז השרשור המיותר לא נמחק בגלל שהוא הכיל דיון מקצועי וזה היה מה שחשוב... (לפחות למנהל הפורום)

DanWeits

New member
"נפלנו על דרור" בגלל הגישה

לא ככה שואלים ודורשים. בהזדמנות זו אני רוצה להתנצל בפניו על כך שהיה זמן לשאול שאלות והתחקיר התמהמה לצאת. חתיכת אפס.

BLUESKY3

New member
נו באמת...

אף אחד לא פנה אלייך באופן אישי ודרש תחקיר... אנשים בסהכ הגיבו לפי מה שמקובל ובסופו של דבר זה לטובת כולנו ואם תשים לב גם התגובה שלך לא בדיוק... למה כולם עצבניים?!??!

למעלה