האם רוסי יפרוש?

האם רוסי יפרוש?

מקננת בי תחושה עמוקה שרוסי יפרוש עתה. גם כך הוא מרגיש שהוא לא מתקדם עם הדוקאטי, מותו של סימונצ'לי - חברו הטוב ובן חסות שלו בהגדרה, ישפיע עליו לדעתי חזק הרבה יותר מאשר אם הוא היה בתמונת האליפות או צעיר בעשר שנים, ואני אופתע דווקא אם הוא ל-א יפרוש.

Pumi

New member
אני חצוי בעניין. מאוד קשה להגיד

מצד אחד אני בטוח שלרוסי יהיה מאוד קשה להמשיך. מצד שני אני לא בטוח שהוא ימהר לפרוש. אבל מה שכן, אם רוסי החליט כבר ששנה הבאה תהיה האחרונה שלו, אז יש סיכוי טוב מאוד שהוא יחליט לפרוש.

nimiz

New member
בדיוק על זה אני חושב כל היום. לדעתי,הוא יפרוש

גם לא הולך לו עם האופנוע, גם אין לו אופציות מלבד לבנות לעצמו אופנוע CRT. (הוא יכול לנסות אצל סהר מאישימוטו, יש לו אחלה ניסיון בבניית אופנוע CRT...) ימאהה סגור בפניו, הונדה נעול בפניו, ודוקאטי מתעקשת על מנוע נושא בעומס כחלק מהשלדה, וזה לא הלך ולא יילך. אני גם לא מאמין שהם יסכימו לשידת דלתא בוקס. חוצמזה שהוא חבר טוב של מרקו, וממה שאני מבין, הם מתראים די הרבה בפגרות, משתעשעים יחד ברכיבת שטח, מבלים יחד, ולמרבה האסון, רוסי, שלא בטובתו מעורב בתאונה הקטלנית הזו. אני לא רואה אותו מתאושש מזה, ובצדק.

גיקסר

New member
להתאושש אולי יהיה לו קשה, לרכב חזרה כן

סה"כ הוא גם חתום על אי אילו הסכמים שהוא חייב לעמוד בפניהם. אבל אין ספק שהדילמה ולב יקשו להשתחרר מהתוצאה העגומה ביותר. מרקו היה סוג של שונה ב MOTOGP אחד כזה שאי אפשר לשנוא למרות השטויות. לא שחצן ולא יהיר ואפילו סוג של סחבק עשאר הרוכבים. הלך על פארש אבל לפחות בזמן שעשה את מה שהוא אהב. RIP

Rtitan

New member
קשה מאד לומר... טבע האדם סבוכה היא.

זה הלם מוחלט - מי שהיה הילד הרע של המוטו GP ובעונה הנוכחית החל לאט לאט לגלות סימני בגרות, אבל לא יהיה אחד שיערער על הכישרון העצום ויכולת הרכיבה שגרמה לי אישית להימנות על מי שעקבו אחריו וייחלו להצלחתו נהרג בתאונה שרוסי הוא אחד המעורבים בה... גם אם לא הוא פגע בו את הפגיעה הקטלנית (ולא שממש היה מה לעשות) הוא לא ישכח את המראה וההרגשה. הם היו חברים טובים גם מחוץ למסלול, הרבו לבלות יחד ולרכב יחד ואם נוסיף למשוואה את העונה הקשה והסימנים הלא מעודדים שיש בעיתונות האיטלקית ביחס ליכולתו העכשווית של רוסי... לא בטוח שרוסי ימשיך להתחרות. משבר אישי של מישהו שאהבת ונהרג כך יכול למוטט גם אדם שנמצא בשיא יכולתו - לא כל שכן אדם שנמצא במשבר מקצועי עמוק. מאידך גיסא... יתכן שדווקא כעת רוסי ירגיש שיש לו מטרה, כמה נדוש וקיטצ'י שזה נשמע, יתכן שההלם הזה יטלטל אותו ויוציא אותו מהקיפאון שבו הוא נמצא, והוא ימשיך, ולו רק כדי "להמשיך את דרכו של חברו הטוב". אינני מהמר באופן כללי, ובפרט לא על האפשרות הזו. אשר לתאונה עצמה, ממה שאני קורא יש לא מעט שאלות, כשאחת הגדולות שאינה מתפרסמת במסיבת עיתונאים לא מזמן היא שעדיין לא מדברים על תלישת הקסדה, למרות שנרמז שזהו נושא חם כרגע.

עומר TT

New member
אין ספק שכמה מהנדסים בAGV יעבדו עד מאוחר היום

ייתכן שאפילו נראה טכנולוגיה חדשה יוצאת מהתאונה הזאת, בתקווה שהיא לא תמונף בצורה צינית שיווקית.

../images/Emo201.gif ../images/Emo18.gif בניתוח ראשון ומאד בזהירות,

ניתן לראות שהגלגל הקדמי של אדוארדס פוגע רק בישבן של סימו, וכנראה מועך אותו בין הגלגל הקדמי שלו לאופנוע של סימונצ'לי. כך זה נראה בסרטון בשניות 23 ו-24. בשניה 25 רואים את קסדה מימין לאופנוע של אדוארדס שעדיין לא נפל, אבל כנראה שהראש של סימו עדיין נמצא בפנים. רוסי נראה שעולה על משהו שנראה כמו היד של סימו (שניה 26), אבל בחלקה האחרון של שניה 26 רואים עדיין בינו לבין האופנוע של אדוארדס רק "עיגול אחד" - כלומר כנראה שזו קסדה שבתוכה יש עדיין ראש. נראה כאילו הפרונט של רוסי פוגע בראש של סימונצ'לי, כשבקבוק המזלג הקדמי השמאלי מפצח את הקסדה ומעיף אותה מהראש של סימונצ'לי (שניה 27). מיד אחר כך רואים את חלקי הקסדה וחלקים מהפיירינג של רוסי מתפזרים. מצפיה שוב ושוב (ושוב ושוב ושוב), נראה כאילו דווקא זה מה שגרם את הפגיעה המהותית יותר, ותלש את הקסדה, וכנראה הרג את סימונצ'לי. אם אכן מדובר בתיאור שתיארתי, קל לי להאמין שעצם מתכתי, ועוד בנקודה מאד מדוייקת, כשהוא נושא בחובו מסה של כ-226 ק"ג (אופנוע - 145 ק"ג, רוסי - 60 ק"ג, 21 ל' דלק) במהירות של מעל ל- 100 קמ"ש ובתאוצה שמספקים כ-200 כ"ס (האופנועים היו עדיין בהטיה לפני פתיחה מלאה של המצערת), יכול לגרום נזק כזה לקסדה ולפצח אותה בקלות. לא משנה איזו קסדה היא זו. מדובר בפגיעה מאד נקודתית, ולא במכה מנפילה למשל, שם המכה מתפזרת על שטח הרבה יותר רחב של הקסדה. מדובר בסרטון הזה: http://www.youtube.com/watch?v=FkInpkx1hFE שוב, אני לא בוחן, לא מתיימר ולא קרוב לכך. רק מצפיה אובססיבית כמעט בסרטון, לב אכול מהבוקר, ורק "כנראה".

Pumi

New member
יש המון אפשרויות למה שקרה

יכול להיות שגם אדוארדס עלה על הראש של מרקו (תסתכל איך מרקו מכונס בתוך האופנוע ולאיפה אדוארדס עלה), קרע את הרצועה, והאופנוע של רוסי פשוט שלף את הקסדה. יכול גם להיות שמהמגע של רוסי, האופנוע שלו פשוט סובב למרקו את הראש, ומהעוצמה קרע את הרצועה ושלף את הקסדה. יכול גם להיות שהאופנוע של אדוארדס הוא זה שהעיף למרקו את הקסדה, והמכה הקשה שקיבל היתה ללא הקסדה בגלגל של רוסי. בקיצור, הרבה יכול לקרות. אני סומך על החוקרים של החברות האחראיות, לבדוק מה קרה שם באמת, על פי הפצעים שלו, והסימנים על הקסדה והאופנועים.

Pumi

New member
יכול להיות אבל גם שם הוא נפצע קשה

הדוקטור של המרוץ אמר במסיבת העיתונאים כי מרקו נפצע קשה מאוד בראש, צוואר ובחזה. לך תדע. שבר בצוואר, ריאה מנוקפת עקב שברים קשים בצלעות. המון היה יכול לקרות לו.

התמונה הפרונטלית מאששת את מה שחשבתי

אדואררדס נכנס לו בישבן, והאופנוע של רוסי עולה לו על כל השאר. שים לב לבקבוק המזלג השמאלי שצמוד למה שנראה הראש של סימונצ'לי. כנראה שהוא זה שפיצח את הקסדה.

גיקסר

New member
קסדה לא אמורה לעוף בתאונה !

אבל כאשר מעורבים כוחות נוספים כמו אופנוע שמתנגש בך ישירות בראש התמונה משתנה. במקרה המצער של סימו נראה שכל כולו לכוד מתחת לשני האופנועים, מי באמת התיישב לו על הראש ממש קשה לראות. לצערי זכורה לי תאונה בארץ של רוכב שהחליק לתוך אופנוע שהגיע מולו והמגע בינהם היה לשניה ומשם התנתקו כולל הקסדה של הבחור שלא שרד את התאונה גם שם היה הרוכב עם אחת מהקסדות הנחשבות. כנראה שתאונה שבה הראש פוגש או נעצר על ידי עצם נוסף לא מלבבת בכלל. אבל אין ספק שיתחילו לבדוק קצת יותר לעומק מה ניתן לעשות

עומר TT

New member
זה בעייתי מה שאתה אומר

כי החלקה במסלול מירוצים באמת מסתיימת בדרך כלל ללא מגע בעצם קשיח לאחר הנפילה, אבל החלקות בעולם האמיתי הרבה פעמים כוללות עצמים קשיחים - גדרות, מדרכות, עמודים, פחיות נוסעות/חונות וזה צריך לבוא לידי ביטוי ביכולות של הקסדה. אני לא יודע אם מי שנכנס בו היה על גז קבוע/פתוח/סגור כשנכנס בו - אני מניח שלא פתוח כי שניהם ניסו לסגור את קו הפניה שלהם עוד לפני הפגיעה, אבל בהתחשב בזה שסימו ושני הרוכבים האחרים היו בנסיעה באותו כיוון בעת הפגיעה למעשה המהירות המשולבת שלהם לטובת חישוב עוצמת הפגיעה היא קטנה יותר מאשר אם הוא היה נכנס בעצם קשיח מקובע.

Pumi

New member
כיוון הנסיעה לא באמת משנה

זאת פניה מאוד מהירה, ועד שהם זיהו מה הולך וניסו להתחמק או לברוח, זה כבר היה מאוחר מדי. ואני בטוח שהם לא עשו אותה ב 40-50 קמ"ש, אלה פי 2 לפחות. וגם ב 50 קמ"ש הנזק יכול להיות זהה מבחינת הצורה שבה הם נכנסו בו. ומבחינת שליפת הקסדה מהראש, יכול להיות שיש גורמים נוספים. אולי אחד האופנועים עלה וקרע את הרצועה, מה שיכול היה לגרום להיתנתקות הקסדה מהראש. ויכול להיות שבאמת מה שנאמר, שיש לו קסדה קצת יותר גדולה בגלל כל השיער, הוסיפה לאפשרות שהקסדה ירדה לו מהראש יחסית בקלות. ובכלל, אם הקסדה נתפסה במשהו, בכל זאת, אופנוע שנוסע ב 100 קמ"ש מפעיל מספיק כוח בשביל לשלוף את הקסדה מהראש די בקלות. יש המון ספקולציות. אי אפשר לדעת מה קרה שם באמת.

רמי בר1

New member
הכוונה שלו הייתה

שהאופנוע הפוגע וזה שהחליק היו באותו כיוון והמהירות היחסית בינהם לא הייתה גבוהה.

למעלה