האם קרה לכם פעם?

האם קרה לכם פעם?

האם קרה לכם פעם, שהתעוררתם בבוקר והתחרתתם על זה שהתעוררתם, ז"א שהייתם מעדיפים לא להתעורר לעולם? האם קרה לכם שנראה לכם שכל החומות שסביבכם מתמוטטות, ושום דבר כבר לא בטוח, והכל שונה? האם קרה לכם שכמה שלא תנסו להסביר את עצמכם, ממילא אף אחד לא מבין ואף אחד לא יבין אז למה כבר להמשיך ולנסות להסביר לכל אחד מחדש על עצמך? האם קרה לכם פעם, שאתם סמכתם על אנשים ובטחתם בהם והיתם מוכנים לעשות בשבילם הכל, למרות שהם דפקו לכם סכינים בגב שוב ושוב? האם חשבתם פעם, ששום דבר בחיים לא שווה את כל הסבל שאנחנו חווים? האם חיפשתם דרך מילוט, לברוח מהכל, רחוק אל האופק? האם הרגשתם איי פעם את ליבכם נמחץ ונתלש ממקומו ונשבר לאלפי חלקיקים? האם חשתם בדידות החודרת מבעד לחיים, ולמרות שהייתם עם אנשים הבדידות געשה והקפיאה מבפנים? האם חשתם בצר רב של אדם קרוב שזקוק לעזרה ומאמין בכם בכל יכולתו, אז איך תוכלו להגיד לו שאין לכם את האמצעים והיכולת לעזור לו, אם כל תקוותו מופנת אליכם? האם נפלה עליכם פעם אדישות אדירה, שלא משנה מה יקרה מסביב איזה צער או כאב, לא תנידו עפעף? האם קרה לכם פעם שפתאום לתדהמתכם הבחנתם שאתם מתנהגים או אפילו נדמים למה שהכי שנאתם או נגעלתם ממנו? האם חשבתם פעם, שאין מוצא?

אהובה.א

New member
נכון , קרה לא אחת

אולם אדם צריך לבחור לעצמו את דרכיו אם החליט ללכת בדרך הטובה - מה טוב. אם החליט לא ללכת בדרך הטובה - תהיה לו גם סיבה טובה לא לקום בבוקר. זוכרת , חצי שנה אחרי לידתו של הבן השני , קיבלתי דיכאון לאחר לידה. למען האמת , לא מאחלת לאף אדם דיכאון כזה. כלום לא אכפת , הכל כואב , הכרית מלאה בדמעות באופן תמידי , צלחת האוכל רטובה מדמעות לא נשלטות. רציתי כבר לעזוב את הבית ולהשאיר את הילדים לבד בלי אימם. למזלי , לקחתי עצמי בידיים. עברתי טיפול פסיכולוגי שנמשך שנתיים בצורה אינטנסיבית שלוש פעמים בשבוע. עד שיצאתי מזה כמו גדולה. למעשה , יצאתי מהטיפול אחרי כמה חודשים , אולם המשכתי בכדי לנקות כל זכר של דכאון. אדם שמודע למצבו- זה כבר 80% מהטיפול. יתר ה 20% עובר עם הזמן ועם טיפול נכון. כל אדם עובר מצבים מסויימים בחייו. השאלה איך הוא מוכן להתמודד עימם. הכל ענין של מודעות לעצמך בלבד. שבוע מעולה לכולםםםםםםםםםםםם

danistar

New member
עם החיים שלנו .. במיוחד כאן בארץ

כל הזמן, כך יום שעובר וצריך להתמודד עם כלכך הרבה חיים . איך אמר החור הזה שמצאו אותו אחרי שנעלם לכמה ימים "חיפשתי אנשים מאושרים בארץ הזו ולא מצאתי" . כתבת יפה מאוד , התיאורים שלך חזקים וגורמים לי להרגיש חזרה דברים .. "האם הרגשתם איי פעם את ליבכם נמחץ ונתלש ממקומו ונשבר לאלפי חלקיקים" כן ועוד איך , איך הלב השבור כתוצאה מאהבה נכזבת , הלב שהביא את עצמו לכתוב ולנסות בכל הכאב הזה לעשות משהו חיובי .. "דפקו לי סכינים בגב שוב ושוב"" , כן בבוודאי הרי הישראלים מומחים בזה . זה מזכיר לי את אותם מנהלים שזרקו אותי מעבודתי למרות שחמש שנים הייתי מועיל להם אבל לאורך כל 5 השנים הללו ניצלו אותי עד שזרקו אותי בבעיטה כשהיו צריכים לקצץ . דרך מילוט ?? אנחנו מחפשים כל הזמן .. אחרת מה הטעם ?? "האם חשתם בדידות החודרת מבעד לחיים, ולמרות שהייתם עם אנשים הבדידות געשה והקפיאה מבפנים" .. כן בכל יום שעובר בתקופה האחרונה אבל וכאן דבר חשוב , אין דבר כזה שאין מוצא . תמיד אפשר וחייבים לנסות ולעשות . כמה שזה קשה וכמה שזה כואב אסור להתייאש לגמרי .

GALI02

New member
מגיע רגע בחיים../images/Emo26.gif

בו מפסיקים לחפש את ההזדהות ורוצים להתחיל לשנות כן,חשתי כל אחד ואחד מהדברים שתיארת אבל עכשיו הגיע הזמן לשנות או לפחות לנסות

למעלה