האם קראתם את הספר

האם קראתם את הספר

"כישוף שחור" של רולו אחמד? לא הוא לא ערבי הוא הודי אבל לא קשור... בקיצור זה ספר-"מפעל חיים" שעוסק במאגיה ובמיוחד בשחורה לאורך הזמן בכל מני מקומות. לדוגמא-מאגיה במצרים רומא יוון וכ'ו.... ספר נחמד ששוה לקרוא אם כי מצאתי בו כמה טעויות אבל בכל זאת... אז תהנו! (להזכירכם שחביב הקסם הוא תור...)

ממש לא

קודם כל אין הרבה טעויות!ומהם ניתן להתעלם... ושנית בכדי להתעסק בנושא מסוימם לדעתי צריך לדעת עליו כמה שיותר. הספר הזה מביא סיפורים ומחקרים על שיטות קדומות בכל מיני מקומות,וכיצד דברים התפתחו... ייתכן ותמצא טעויות שאני לא שמתי לב אליהם אבל בכל זאת זהו ספר מחקר,ולדעתי ספר די טוב... קרא ואז תן דעה

L e s t a t

New member
בזמנו

ארדן המליץ לי על הספר, הוא אמר שהסופר עצמו לא עוסק במאגיה אבל הוא חקר עליה וחיבר מעין "היסטוריה" של המאגיה.

Jerald_Admonds

New member
זה באמת ספר קטן וחמוד

שמכיל היסטוריה שנעה בין "שטחית" עד ל"עמוקה נורא" שמכסה המון תקופות. רק צריך להבין שרולו החביב מחשיב כמעט כל סוג של כישוף כשחור וזאת בגלל שהוא מאמין דגול בעיקרון "כוח משחית" והוא מדבר בסוף הספר על השדים אישיים או לא אישיים אלה ואחרים שאנשים צריכים ללמוד להתמודד איתם בניגוד לכל כך הרבה מכשפים שנפלו בפח שלהם ופנו לצד האפל של האומנות.

טעויות כגון

יש כמה דברים על קבלה.....שהם לא נכונים.. כל נס שהיה בתנ"ך- של היהודים הנוצרים או המוסלמים הוא אומר שזהו מעשה קסם..... לא יודע יש לי כמה מחלוקות איתו אבל ספר שלדעתי צריך לקרוא..בשביל לדעת

L e s t a t

New member
אתה מאוד כללי

"יש כמה דברים על קבלה.....שהם לא נכונים" כמו מה? "כל נס שהיה בתנ"ך- של היהודים הנוצרים או המוסלמים הוא אומר שזהו מעשה קסם..... " זה כבר תלוי בפרספקטיבה ואפשר לצאת מנקודת הנחה, מכיוון שניתן להחשיב את המקובלים (גם היהודים וגם הנוצרים) למכשפים, שאנשי הדת היהודו-נוצריים והמוסלמים השתמשו בקסם כדי לגרום לX לקרות. אבל זה כבר נקודת מבט.

כן אבל

אם הכול קסם אז אין אלוהים?למה צריך אותו ? היו לו נוסחים שונים לדברים שקרו בעבר... לדעתי אלו טעויות.. אבל נו אין פה ממש על מה להתווכח... הוא לא בן אדם מאמין... היו גרסאות שונות לסיפרורים מפורסמים... אלה בעיקרון הטעויות.....תקרא ותגיב תור

L e s t a t

New member
אתה שואל את השאלה הלא נכונה

לשם הוויכוח, אם נצא מנקודת מבט יהודו-נוצרית: האם ללא אלוהים יכול להתקיים קסם? תחשוב על זה קצת, מה זה אלוהים בעצם? אחמד רולו, לפי מה שהבנתי, הוא אדם מאמין שלא עוסק במאגיה מתוך יראת האמונה שלו. אבל אל תתפוס אותי במילה.

כן אבל האם בן אדם

מאמין שה' לא יתערב בשום גורם בתנ"ך חוץ מאשר היותו"ספק" לאנרגיה שמשומת במאגיה,הוא אדם מאמין? לא יודע נראה לי קצת מוזר... אני מאמין שה"כוח"מגיע מה' אבל אני לא מאמין שעשינו(היהודים במקרה זה)הכול לבד......

למעלה