האם קיימת נוסחה...

alon14

New member
האם קיימת נוסחה...

...לחישוב היקף של אליפסה בעלת אקסצנטריות שונה מ-0?

yontanbn

New member
היקף של אליפסה

היקף של אליפסה מחשבים באמצעות אינטגרל אליפטי, או חלקי או שלם (בדרך כלל מסוג שני אם אני זוכר נכון). בכל אופן, זה לא משהו שאפשר לחשב בקלות. כלומר, משתמשים בקירובים. לא ידועה לי על נוסחה סימבולית לעניין הזה, בשימוש בפונקציות אלמנטריות, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה, יש כמה נוסחאות קירובים מהירות מאוד, וגם הסברים מפורטים, בלינק הזה: מת´וורלד-אליפסה

alon14

New member
מכיר את האתר...

...כמו שאמרתי עליו: 10,000 בגדרות מתוכן אני מבין 500. האליפסה היא ב-9,500. מצטער שאני אידיוט
.

לא נורא....

אני הסתכלתי באתר ולצערי אני לא מכיר מושגים מתמטיים באנגלית, אלא בעיברית [אז זה די מעצבן לקרא את מה שכתוב שמה...]. בכול מקרה, אם אתה רוצה אני יכול לכתוב לך נוסחה [שהיא אינטגרל של פוהקציה...] של היקף אליפסה... ואולי גם הסבר [שיהיה די ארוך וכרוך בהגדרת אינגרל מסילתי...].

Fingertip

New member
אתה בטוח, איגור?

כי אני ניסיתי ומקבלים ביטויים ממש לא סימפטיים, כמו: (sqrt(a^2sin^2t + b^2cos^2t ראה גם את ה-Thread על הסלאמי... אהד. נ.ב. מה המונח העברי של Thread?

לא הבנתי

לא אמרתי שאכתוב לו למה שווה האינטגרל, אלא רק את האינטגרל + הסברים [כמובן, רק אם הוא יבקש]... Thread זה אשכול [אם אני לא טועה]. בקשר לסאלמי, אין לי מושג מה רוצים ממך שם [נראה לי שחלק מבעית ההבנה שלי היא שקשה לי מאוד לתאר גופים תלת ממדיים....].

משהו חשוב

נראה לי שניתן להבין מכותרת התגובה שלי שאני התיחסתי לחלק בו טענת שאתה אדיוט [טענה שבעיני נראית תמוהה ביותר...]. אז אומר שהתכוונתי לחלק בו אמרת שאתה לא מבין מה רשום שמה...

yontanbn

New member
אדיוט אתה לא

סלח לי, אבל אדיוט זה אחד מהדברים שאי אפשר להגיד עליך :) בוא נגיד, שאם עליי אמרו שאני גאון כשאני בגיל 14 התחלתי ללמוד באוניברסיטה וידעתי מה זה אן מעל קיי, אז ... ודי לחכימא ברמיזא.

למעלה