האם קיים?....

avi01

New member
האם קיים?....

שאלה האם קיים איזה לחש או כישוף שאני אוכל לגרום למישהו להבין את נקודת מבטי בנושא כולשהו ולגרום לו להסכים?

the count

New member
קסם השכנוע

בעזרת דיבור נאות והסברה נכונה, תוכלי לשכנע אנשים לתמוך בדעתך

גם אם לא קיים

ואני די משוכנע שאפשר למצוא כזה כישוף, אפשר גם לכתוב אחד. אבל, ויש כאן אבל גדול, אני לא בעד. מדובר בהשפעה ישירה על הבחירות שאדם עושה בחייו, ושינוי מחשבתו של מישהו באמצעים "לא כשרים" כמוהו בעיני כאונס.

avi01

New member
איך אפשר ולמה?!?...

פשוט ההורים שלי לא רוצים לתת לי לתכנן את עתידי כמו שאני רוצה והם אומרים שהם חייבים להחליט בישיבלי על כול מה שאני עושה ויש נושאים כמו מסלול לימודים וחיי אהבה שלדעתי הם לא יכולים/ להכריח אותי לשמוע בקולם בנושא הזה ויש מלחמה בערך היניינו בגלל הנושא וזאת הסיבה שאני צריך משהו שיעזור לי כי אני לא יודע להיות משכנע כולכך!!!

p o i s o n e d

New member
גם אני בסירה שלך....

אולי אני "צעיר פעור" בתחום - 4 חודשים אבל הדבר הראשון שקבעתי לעצמי הוא שלעולם אני לא אשתמש בכישוף לכפייה כלשהי. תרשה לי לספר את הסיפור שלי ואולי אז אני אצליח לשנות את דעתך. ההורים שלי מנסים להתערב לי בכל החיים- קניתי מערכת תופים אחרי השחרור מצה"ל ב-3 אלף כי רציתי את זה מכיתה י"א לא משנה למה (חבר מתופף, אהבה גדולה לסאונד של תופים ומוזיקה בכלל וכי אני חושב שבגיטרה לא מכניסים נשמה מספיק כמו בתופים), שניהם מאוד היו נגד ועשיתי מה שאני רוצה וקניתי הכי טוב שאני יכול למצוא בהתאם לתקציב(השקעתי הרבה שעות סקר מחירים). עכשיו אימא שלי לא יושבת לי על הוריד כי היא הבינה שבנושא של תופים כשאני ארצה אני אפנה אליה. אני מאוד מרוצה בהחלטה שלי "למרוד" ושלא הקשבתי להם כי אני מרגיש שזה אחד הדברים שהייתי לוקח לאי בודד איתי אם הייתי צריך ואני מרגיש שזה רק מוסיף הרבה לי לאיזון בחיים שלי, מלבד כמובן מדיטצית התרגעות יומית. עכשיו יש סוגיה חדשה-אמא שלי רק רוצה שאני אלמד הנדסת תעשיה וניהול באיזה מכללה קרובה לבית ואני רוצה ללמוד וטרינריה שזה להוציא תואר ראשון במדעי הטבע ורק אחרי זה אני יכול להגיש מועמדות. אז הבית תמיד נכנס לויכוח שבמידה ואני לא אתקבל (וזה יכול להיות מאוד כי להתקבל לזה זה מאוד תובעני מבחינת דרישות) אז אני סתם הוצאתי 50 אלף על תואר ותהיה לי הלוואה לכסות על הראש ואני אהיה בבעיה בגלל שעם תואר ראשון בביולוגיה אי אפשר לעשות כלום חוץ מלהסתכל על התואר בשירותים. אני ממשיך בשלי ואני אסביר לך למה, כי אחרי זה אני אצטער כל החיים שלמדת מה שאימא שלי רצתה ולא מה שרצית ולא אהיה שלם עם עצמי. אני לא מטיל עליה כישוף כי: א)זה לצערנו התפקיד של הורה - לנסות להשפיע על הילד שילך בדרכך ותתפלא אתה תהיה גם כזה כשתהיה הורה כי תחשוב (כמו הוריך) שאתה מנוסה יותר ואתה יודע מה הכי טוב בשביל הילד שלך. ב)להטיל כישוף שכנוע זה בעיני נחשב למאגיה שחורה כי אתה כופה על מישהו משהו וזה לא משנה מה. יותר מזה זו אימא שלי שאני אוהב אותה (לא במובן שאתה חושב, סתם!) ואני חושב שלפגוע בה זה לפגוע בי כי אני בשר מבשרה וחוץ מזה, תהיה החזרה אליי. אחד מדברים שנשבעתי לעצמי שנכנסתי לעניין הזה היה לעולם לא לגרום באיזשהיא דרך למישהו להיפגע. באופן כללי, אני חושב עדיין שגם אם הייתי מטיל כישוף הוא לא היה מתבצע כי כפי שציינתי אני צעיר בתחום וההצלחה בכישוף דורשת השקעה גדולה מאוד- בטוח יותר ממה שהשקעתי. ג)אני מעמיד את עצמי במקומה- תחשוב רגע שכל פעם שהיית מתווכח עם אימא שלך היית מטיל כישוף עד שהיא הייתה עולה על זה ואז בכלל מלחמת העולם תפרוץ. או בוא נחשוב בצורה אחרת- אימא שלך היא מכשפה וכל פעם שהיית מתווכח איתה היא הייתה מטילה כישוף שכנוע שמיועד לגרום לך להסכים איתה-היית מסכים למצב הזה-אני בספק רב. ד)כישוף היא דרך שלעולם לא תגיע אליה לפתרון בעיה יומיומית כי תמיד יש דרכים אחרות. אני יכול להגיד לך שהשכנים שלי מאוד לא אוהבים שאני מנגן על תופים מה שזה IRON MAIDEN. בהתחלה, אחרי כל פעם שניגנתי הם ישר היו פונים להורים שלי שאני דופק להם. הם המשיכו והמשיכו ולא לא היה איכפת כי מותר לי לנגן כמה שבא כל עוד לא בין 2 ל 4 ועד 23 בלילה משעה נורמלית- נגיד 10 בבוקר. זו דרך אחת. יש דרך נוספת של ללכת לשכנים ולנהל משא ומתן על השעות שהם "מרשים" לי לנגן. יש דרך לבוא להציע להם שישתתפו איתי חצי חצי בבניית חדר אקוסטי בחדר שאני מנגן בו. יש עוד דרך שהיא קצת חוצפנית יותר שהיא להציע לכל השכנים לחלק ביניהם את התשלום לבנות לי קירות אקוסטיים בחדר שאני מנגן בו. יש דרך של לקנות משתיקים ולהתבאס לגמרי שאתה מנגן על גומיות- אני משתמש בה רק לאימונים שאני יודע שאני לא שולט (כי זה מגעיל מאוד וזה להוציא את הכביסה המלוכלכת לאוזני השכנים-פדיחות). ברגע כשאני מנגן שירים או שאני מקליט לעצמי או למישהו אני זורק את זה לצד ומתחיל להרביץ רונדלים על המערכת. יש דרך של לקנות מערכת חשמלית שאתה מנגן על רשתות חיישנים ואתה שומע מה שאתה מנגן ברמקול שאתה מכוון לו וליום כמו במערכת או אפילו עם אוזניות לעצמך. כמו שאתה רואה-דרכים אין ספור ואם טיפה תחשוב כמו שאני חשבתי עכשיו הגעתי למספר דרכים איך לפתור בעיה. מה שהייתי שמח שתיקח מהמגילה שלי הוא: א)שתמשיך לעמוד על שלך ותהיה חזק למען תהיה שלם עם עצמך או שלא פתאום באיזה גיל תעשה את הדברים שלא הספקת ותחיה מבחינת שאיפות ורצונות שנים אחורה או אפילו תסכול שלא השגת את רצונך(אחת מהתוצאות שאף אחד לא רוצה כשהוא מטיל כישוף). ב)כישוף הוא לא הדבר שיש לפנות אליו כל פעם שמשהו קטן לא מסתדר- בעיני משתמשים בו בשביל שיפור עצמי מקסימום לדברים חומריים בצורה פסיבית (כישופי הגנה, כישוף להצלחה בחיים, מציאת עבודה שתתאים מבחינת התכונות {לא חס וחלילה משהו ספציפי}) מבלי לפגוע באף אחד ולדעת על העולם יותר ולהתקרב לאני הגבוה שלך ולא בשביל מישהו שאתה מאוהב בו או בשביל פתרון סכסוכים כי יש יותר מדרך אחת שלפעמים לא נראות ומגיעים אליהן לפתור בעיות. זאת משיגים לאחר קצת חשיבה וראייה כוללת כי זה כמו להסתכל לשמיים-יש כוכב אחד בוהק מאוד והרבה מאוד כוכבים שלא שמת לב אליהם לב אלא אם תסתכל יותר טוב ותתלהב מיופיים והנצנוץ הצבעוני שלהם. שיהיה בהצלחה...

avi01

New member
אוקיי....

אוקיי הבנתי לאן אתה חותר ממה שביקשתי אז אני אשנה את מה שרציתי לומר מיקודם: המטרה שלי הוא שאני יצליח לבטא את עצמי יותר טוב בצורה שאני יצליח לגרום להם מה באמת מתרחש בליבי! המטרה שלי הוא לא לכשף אותם אלה אותי אין לי ידע טוב בשכנוע מסיבה אחת של אי ידיעה של מה כן לומר ומה לא לומר!! מה שאני צריך לגרום לעצמי לא לפחד ממה שאני רוצה לומר, ושאני אוכל לומר כול מה שאני רוצה בלי להתבאס אחרי זה למה לא אמרתי את זה ולמה כן אמרתי את זה. קראתי שוב את השאלה שלי מקודם ואת התגובה ואני מסכים איתך ב100 אחוז על כך שלא כדי לכשף אותם ואתה הגבתה כמו שצריך!! צודק טעות שלי!!

ToryMaster

New member
נמנמ

אני למדתי, שעם כל כוח השכנוע שיש לי, צריך לדעת בדיוק את ה"כן" ואת ה"לא" כשאתה מנסה לשכנע מישהו. אתה צריך להיות בטוח ולתת עובדות ענייניות ולא מניפולטיביות ורגשיות. ושוב, אני אציע לך לקפוץ לקרוא את השורה האדומה בראש הפורום.

Tatu4Taty

New member
לא לגמרי

בלי קשר לשרשור עצמו, גם בלימודי רטוריקה לומדים איך לפתח את הפאתוס ולהשתמש גם בדוגמאות מניפולטיביות ורגשיות. אם המטרה של בנאדם היא לשכנע מישהו, הפאתוס יכול לעבוד מעולה אם יודעים כיצד להשתמש בו.

Nizzan Cohen

New member
כישוף - לא כישוף....

סוציולוגיה
. לא בדיוק "על טיבעי" - אבל עושה את העבודה מצויין
. היסתכל להם ישר לעיניים כשאתה מדבר איתם, מעמדה השווה בגובהה לגובהם או גדולה ממנו (אם אתה מעוניין להיות היחיד שיישמע). אל תשפיל מבט, ואל תשב כשהם עומדים דבר בטונים נמוכים ושלווים. אל תתן לעצמיך לעלות לטונים לחוצים ועצבניים. נסה להשרות אווירה יציבה ושלווה. נסה להשרות שלווה גם על מי שעומד מולך. נסה להילחם פחות מאשר להסביר. כוון את דבריך לצד האמפטי שבו. אל תרגיש שאתה בקרב. אל תשחק בדברים תוך כדי שיחה, אל תתעסק בדברים לא קשורים. שים לב טוב להיתנהגותו של הצד השני, לטון הדיבור שלו ולמבט שלו. האם הוא מפגין אותה סוג של שלווה כמוך ? האם הוא מפגין תקיפות או היתגוננות ? אדם מתגונן יתבצר בעמדתו. מקווה שעזרתי לך
.

RainBird

New member
תודה שחלקת את הסיפור. אם כל הכבוד לך אם הילד של השכנים היה מתחיל לנגן בתופים ליד החדר שלי באופן אישי הייתי שם את טריסטן ואיזולדה של ווגנר פול ווליום כל יום כיפור. סתם כדי לעצבן.

p o i s o n e d

New member
זה לא שניסיתי להגיע לפשרה

ניסיתי להגיע לפשרה איתם אבל ללא הצלחה. זה לא ליד החדר שלהם, בנוסף אני מתופף בחדר ממ"ד שאני אוטם אותו אז ככה שזה לא כזה ביג דיל. אני מרגיש ממש חבל על האנטי הזה שיש לכלי נגינה המדהים הזה. אני פשוט לא מבין אז איך כולם נהנים בסולואים בהופעות או סתם בכל שיר. תחשוב רגע, כל שיר היה עם גיטרה ובלי תופים בכלל ואני מדבר בלי פעמוני מצילות או נגיעה בעורות זה היה שיר משעמם. יותר מזה, אין שירים כאלה אני אשמח שתוכיח לי שאני טועה ותפנה אותי לשירים כאלה. זה הדבר שמוביל את השיר ולא גיטרה ואני מוכיח את זה על ידי כך שקל יותר לזמר להיצמד למקצב פנסתר או תופים מלגיטרה-תנסה את זה פעם אפילו. אני לא יודע מה הרקע שלך במוזיקה, אז אני אסביר את זה בפשטות. יותר קל להיצמד לתיקים ובומים מאשר לצלילי גיטרה שהם סוג של מריחה. תגיד לי שאני טועה כי יש שירים כמו שלמה ארצי כמו אהבתיה שאין בו תופים אז אני יכול להגיד לך שהדפיקות על הגיטרה והזזת הראש הם הגרוב החילופי לתופים. אז תגיד שיש מלא שירים שיש בהם התחלה של גיטרה ושירה של זמר אז אני יכול להגיד לך באחריות שהזמר מתאמן על הקטע הזה יותר מקטע שמלווה בתופים או שהוא מורח את השירה שלו להתאמה לגיטרה או שהגיטרה מפיקה צלילים קצרים מאוד שהם מבחינת אורך סאונד של תופים. אני יכול לתת דוגמא מעולם הרוק הכבד (שנראה להרבה אנשים שאין בו הגיון מוזיקלי) שאני צודק. השיר BRAVE NEW WORLD של IRON MAIDEN ממחיש את זה בצורה טובה. אני ממליץ לך לפני שאתה פוסל את הכלי הזה, תשב עליו עם מישהו שמבין קצת אפילו מתחיל שמנגן דברים בסיסיים והוא שיעביר לך את המקלות . תשב איתו רק שעה ואתה תראה בעצמך איזה נשמה מכניסים לעניין ואיזה הרגשה זה עושה לך "הרעשים הפרימטיבים" האלו. בנושא של לשים מוזיקה בפול ווליום בבקשה ואפילו הלוואי שהיו לי שכנים כאלה שהיו חולקים איתי את אהבתם למוסיקה, אני נהנה מכל סוגי המוזיקה חוץ מטראנסים שאותם מוכן לסבול. יותר מזה, בבית שלך מותר לך מה לעשות מה שאתה רוצה ואם זה לשים מוזיקה בפול וליום רק לא בין 2 ל4 ולא בין 11 בלילה לשעה סבירה בבוקר-בעיני זה 10/11. חשוב לי לציין שאולי זה נשמע בטון כזה אבל ההודעה לא נכתבה בכעס או באגרסיה אלא בנועם מוחלט.

Nizzan Cohen

New member
קודם כל...

אני זוכר שבשעתו קראתי מאמר על תופים במוסיקה קלאסית בתיזמורות. מסתבר שתפקיד המתופף שם הוא מאוד מאוד מאוד חשוב - ואם זאת הוא מנגן מעט מאוד ברוב היצירות. מכות בודדות בכל מני נקודות. אני מסכים איתך שבמוסיקה מודרנית התופים עושים את החיתוכים של הקצב ובעצם תוחמים את השיר. אפשר לאמר שהם הפינות של היצירה. אבל... אפשר להבין שכן שאוהב לשמוע מדי פעם תופים ולא כל יום.....

p o i s o n e d

New member
תגובה לניצן

אני מתופף פעמיים בשבוע בבית שלי שזה מקסימום שעתיים בכל פעם במצב שישמעו משהו ככה אני מתאמן עם משתיקים להכל ועם דלת סגורה ככה שאפילו ציוץ לא יוצא מהחדר. מדדתי פעם עם המורה שלי בצורה איכותית מה גובה הסאונד שיוצא לאחר סגירות המרחב שלי- חלון עמיד בפיצוצים ודלת ברזל כבדה מאוד ואני מוכרח להגיד שזה בגובה סאונד של מוזיקה שאתה שומע לעצמך בצורה שלא הורסת את האוזניים. אם יש לך מיני דיסק אז זה בערך בין 08 ל10.

ברור שלתופים יש

תפקיד משמעותי בכל יצירה. הם אחראים על הריתמוס ועל אחידותו. בלעדיהם נגנים וזמרים יכולים ללכת לאיבוד מבחינה קצבית, להאט את השיר או למהר אותו.

חוץ מזה

שהם גם תורמים לעוצמה של השיר, ע"י הדגשת פעימות מסויימות. ברוק שומעים את זה פחות, בגלל המשקל של המקצב המשעמם 4 4 אבל ג'אז, פרוגרסיב, פיוז'ן, קאנטרי, בלוגראס.. לא חסר סגנונות שבלי התופים אין על מה לדבר בכלל.

wierdi

New member
תגובה

קודם כל- יש הרבה שירים בלי תופים שהם שירים מצויינים. דוגמה מצויינת זה ווילי מיסון עם השיר oxygen שמככב בראש מצעדים... וסולו תופים זה אחד הדברים הכי משעממים שיש כי קשה לבטא משהו רק בתופים. ומה זה קשור לפורום?

p o i s o n e d

New member
תגובה ל wierdi

שלום. אני לא יודע איזה סולואים אתה ראית אבל אם אתה רוצה דוגמא לסולו איכותי-תוריד סולו של MIKE PORTNOY-משהו שיגרום לך להיות בפה פעור הרבה זמן. אני לא אשלח לך את עצמי בסולו שהרכבתי פשוט אין לי איך וגם לא תשמע את מה שניגנתי אז כי המצלמה הדיגיטלית שלי מקליטה בלי סאונד. בכל מקרה, אני מודה שהנושא קצת גלש מהנושא המרכזי של הפורום אבל אני לא מבין מה זה כל כך משנה לך, בסך הכל דיון של כמה אנשים בעלי מכנה משותף אף פעם לא מזיקה בעיני, אלא להיפך.

למעלה