גם אני בסירה שלך....
אולי אני "צעיר פעור" בתחום - 4 חודשים אבל הדבר הראשון שקבעתי לעצמי הוא שלעולם אני לא אשתמש בכישוף לכפייה כלשהי. תרשה לי לספר את הסיפור שלי ואולי אז אני אצליח לשנות את דעתך. ההורים שלי מנסים להתערב לי בכל החיים- קניתי מערכת תופים אחרי השחרור מצה"ל ב-3 אלף כי רציתי את זה מכיתה י"א לא משנה למה (חבר מתופף, אהבה גדולה לסאונד של תופים ומוזיקה בכלל וכי אני חושב שבגיטרה לא מכניסים נשמה מספיק כמו בתופים), שניהם מאוד היו נגד ועשיתי מה שאני רוצה וקניתי הכי טוב שאני יכול למצוא בהתאם לתקציב(השקעתי הרבה שעות סקר מחירים). עכשיו אימא שלי לא יושבת לי על הוריד כי היא הבינה שבנושא של תופים כשאני ארצה אני אפנה אליה. אני מאוד מרוצה בהחלטה שלי "למרוד" ושלא הקשבתי להם כי אני מרגיש שזה אחד הדברים שהייתי לוקח לאי בודד איתי אם הייתי צריך ואני מרגיש שזה רק מוסיף הרבה לי לאיזון בחיים שלי, מלבד כמובן מדיטצית התרגעות יומית. עכשיו יש סוגיה חדשה-אמא שלי רק רוצה שאני אלמד הנדסת תעשיה וניהול באיזה מכללה קרובה לבית ואני רוצה ללמוד וטרינריה שזה להוציא תואר ראשון במדעי הטבע ורק אחרי זה אני יכול להגיש מועמדות. אז הבית תמיד נכנס לויכוח שבמידה ואני לא אתקבל (וזה יכול להיות מאוד כי להתקבל לזה זה מאוד תובעני מבחינת דרישות) אז אני סתם הוצאתי 50 אלף על תואר ותהיה לי הלוואה לכסות על הראש ואני אהיה בבעיה בגלל שעם תואר ראשון בביולוגיה אי אפשר לעשות כלום חוץ מלהסתכל על התואר בשירותים. אני ממשיך בשלי ואני אסביר לך למה, כי אחרי זה אני אצטער כל החיים שלמדת מה שאימא שלי רצתה ולא מה שרצית ולא אהיה שלם עם עצמי. אני לא מטיל עליה כישוף כי: א)זה לצערנו התפקיד של הורה - לנסות להשפיע על הילד שילך בדרכך ותתפלא אתה תהיה גם כזה כשתהיה הורה כי תחשוב (כמו הוריך) שאתה מנוסה יותר ואתה יודע מה הכי טוב בשביל הילד שלך. ב)להטיל כישוף שכנוע זה בעיני נחשב למאגיה שחורה כי אתה כופה על מישהו משהו וזה לא משנה מה. יותר מזה זו אימא שלי שאני אוהב אותה (לא במובן שאתה חושב, סתם!) ואני חושב שלפגוע בה זה לפגוע בי כי אני בשר מבשרה וחוץ מזה, תהיה החזרה אליי. אחד מדברים שנשבעתי לעצמי שנכנסתי לעניין הזה היה לעולם לא לגרום באיזשהיא דרך למישהו להיפגע. באופן כללי, אני חושב עדיין שגם אם הייתי מטיל כישוף הוא לא היה מתבצע כי כפי שציינתי אני צעיר בתחום וההצלחה בכישוף דורשת השקעה גדולה מאוד- בטוח יותר ממה שהשקעתי. ג)אני מעמיד את עצמי במקומה- תחשוב רגע שכל פעם שהיית מתווכח עם אימא שלך היית מטיל כישוף עד שהיא הייתה עולה על זה ואז בכלל מלחמת העולם תפרוץ. או בוא נחשוב בצורה אחרת- אימא שלך היא מכשפה וכל פעם שהיית מתווכח איתה היא הייתה מטילה כישוף שכנוע שמיועד לגרום לך להסכים איתה-היית מסכים למצב הזה-אני בספק רב. ד)כישוף היא דרך שלעולם לא תגיע אליה לפתרון בעיה יומיומית כי תמיד יש דרכים אחרות. אני יכול להגיד לך שהשכנים שלי מאוד לא אוהבים שאני מנגן על תופים מה שזה IRON MAIDEN. בהתחלה, אחרי כל פעם שניגנתי הם ישר היו פונים להורים שלי שאני דופק להם. הם המשיכו והמשיכו ולא לא היה איכפת כי מותר לי לנגן כמה שבא כל עוד לא בין 2 ל 4 ועד 23 בלילה משעה נורמלית- נגיד 10 בבוקר. זו דרך אחת. יש דרך נוספת של ללכת לשכנים ולנהל משא ומתן על השעות שהם "מרשים" לי לנגן. יש דרך לבוא להציע להם שישתתפו איתי חצי חצי בבניית חדר אקוסטי בחדר שאני מנגן בו. יש עוד דרך שהיא קצת חוצפנית יותר שהיא להציע לכל השכנים לחלק ביניהם את התשלום לבנות לי קירות אקוסטיים בחדר שאני מנגן בו. יש דרך של לקנות משתיקים ולהתבאס לגמרי שאתה מנגן על גומיות- אני משתמש בה רק לאימונים שאני יודע שאני לא שולט (כי זה מגעיל מאוד וזה להוציא את הכביסה המלוכלכת לאוזני השכנים-פדיחות). ברגע כשאני מנגן שירים או שאני מקליט לעצמי או למישהו אני זורק את זה לצד ומתחיל להרביץ רונדלים על המערכת. יש דרך של לקנות מערכת חשמלית שאתה מנגן על רשתות חיישנים ואתה שומע מה שאתה מנגן ברמקול שאתה מכוון לו וליום כמו במערכת או אפילו עם אוזניות לעצמך. כמו שאתה רואה-דרכים אין ספור ואם טיפה תחשוב כמו שאני חשבתי עכשיו הגעתי למספר דרכים איך לפתור בעיה. מה שהייתי שמח שתיקח מהמגילה שלי הוא: א)שתמשיך לעמוד על שלך ותהיה חזק למען תהיה שלם עם עצמך או שלא פתאום באיזה גיל תעשה את הדברים שלא הספקת ותחיה מבחינת שאיפות ורצונות שנים אחורה או אפילו תסכול שלא השגת את רצונך(אחת מהתוצאות שאף אחד לא רוצה כשהוא מטיל כישוף). ב)כישוף הוא לא הדבר שיש לפנות אליו כל פעם שמשהו קטן לא מסתדר- בעיני משתמשים בו בשביל שיפור עצמי מקסימום לדברים חומריים בצורה פסיבית (כישופי הגנה, כישוף להצלחה בחיים, מציאת עבודה שתתאים מבחינת התכונות {לא חס וחלילה משהו ספציפי}) מבלי לפגוע באף אחד ולדעת על העולם יותר ולהתקרב לאני הגבוה שלך ולא בשביל מישהו שאתה מאוהב בו או בשביל פתרון סכסוכים כי יש יותר מדרך אחת שלפעמים לא נראות ומגיעים אליהן לפתור בעיות. זאת משיגים לאחר קצת חשיבה וראייה כוללת כי זה כמו להסתכל לשמיים-יש כוכב אחד בוהק מאוד והרבה מאוד כוכבים שלא שמת לב אליהם לב אלא אם תסתכל יותר טוב ותתלהב מיופיים והנצנוץ הצבעוני שלהם. שיהיה בהצלחה...