האם פתרון שלי נכון?

Flash_os

New member
נכון...

אז יוצא שאין פתרון. *האם זה נכון

mike0brv

New member
אין פתרון ....

כל פתרון שיוצא , בעצם יוצא לא בקבוצה שמתאימה לו אז... אין פתרון ...

uv1234

New member
לא הבנתי...

למיטב הבנתי, x=1 פותר את המשוואה. מה הבעיה? האם אני עד כדי-כך מטומטם?

mike0brv

New member
שים לב ....

אם מציבים x=1 יוצא הביטוי 2-=2 ומאכן אפשר להסיק ש: 4=0 המ.... בפעם האחרונה שבדקתי זה לא היה נכון , אז.... x=1 הוא לא פתרון אפשרי ....

uv1234

New member
חבר´ה, חבר´ה, לא צריך לקפוץ...

ראיתי בין השורש לערך המוחלט פלוס. טעות שלי, מצטער
... סולחים?

racheldan

New member
התשובה היא x=0 .

האם רצונך בפירוט? זה מצריך כתיבה לא מעטה.

mike0brv

New member
X=0 הוא לא הפתרון , כי...

שוב : אם מציבים x=0 יוצא ש: 1-1=2 ואז 2=0 וזה ביטוי שגוי , ולאכן x=0 הוא לא הפתרון ... :(

the new L

New member
לא נכון

אם מציבים X=0 מקבלים 0=2 שימו לב שיש מינוס לפני הערך המוחלט, לכן מקבלים 1-1=0 באגף שמאל לדעתי אין פיתרון, אבל אני מתעצל להוכיח את זה

mike0brv

New member
הוכחה לכך שאין פתרון ....

הוכחה גרפית לכך שאין פתרון : ניתן לראות שגרף הפונקציה האדומה אף פעם לא נוגע בגרף הפונקציה הכחולה , ולאכן אין פתרון .... בצורה אלגברית אפשר להוכיח שבשום נקודה אחרת הגרף לא "מתקרב" לגעת בקו y=2 תראה איך אני משקיע בשבילך !! :)))

mike0brv

New member
הנה הגרף :)וגם ... הוכחה אלגברית...

למה אין פיתרון :) sqrt[(x-1)^2]-|3x-1|=2 שקול ל : |x-1| - |3x-1|=2 למשוואה הזאת יש שלושה תחומים "קריטיים" (אני לא יודע אם יש לזה שם , ככה אני קורא להם :)) 1) x>1 2) x בין 1 ל 1/3 3) x<1/3 וכל תחום המשוואה שונה קצת : 1) x-1-3x+1=2 2) (בגלל בעיות אני כותב במילים :) אחד מינוס איקס מינוס 3איקס פלוס אחד שווה ל שתיים 3)1 מינוס איקס פלוס שלוש איקס מינוס אחד שווה ל 2. הפתרונות : 1) x=-1 אבל התחום לא כולל את הפתרון , אז אין פתרון בתחום הזה 2) x=0 אבל התחום לא כולל את הפתרון , אז אין פתרון בתחום הזה 3( X=1 אבל התחום ...... ולאכן , בשום תחום אין שום פתרון , ולאכן לכל המשוואה אין שום פתרון , ניתן לראות את זה בגרף !

למעלה