האם פרחי באך ממכרים?

דליה.ד

New member
תודה לך עוברת אורח!

תשובתך מצדיקה את מה שאני אומרת. העניין הוא שגרוני כבר ניחר מרוב פעמים שאמרתי שאני לא שוללת רפואה משלימה, אלטרנטיבית ו/או כל דבר אחר תחת השמש! מה שמפריע לי הוא שמנסים לשכנע אנשים שיש מזור, יש החלמה, נמצאה התרופה להפרעות קשב וריכוז! אם היו מגיעים לכאן ואומרים שהיו מקרים בהם זה עזר קצת, הקל קצת, מילא! אבל באים לפה כל מיני אנשים שאיני יודעת מי הם, היכן למדו, איפה השתלמו, והם מוציאים מים מסלע ומשרים בהם פרחים. נפלא! וזו התרופה האולטימטיבית להפרעות קשב ואני שמחה לשמוע שגם להפרעות אכילה. אכן, אפשר לוותר על כל מדע הרפואה ולהאביחס אנשים בעשבים. מצויין! אני בעד! אני אוהבת אוכל צמחוני (על יד הסטייק שלי...). וכל פעם, כל פעם, מצליחים לסלף את דברי! וחוץ מזה....אני חייבת להיות בעד כל שיטה תחת השמש או בעד מה שאכן עובד יום יום, ורגע רגע עבור ילדי ועבור מיליוני ילדים ואנשים בכל העולם?????? שאלה מצוינת! אז אני מעדיפה להלעיט את ילדי ריטאלין ולראותם מתפקדים, לומדים, משתפים פעולה, מתחברים עם ילדים, מאושרים ושמחים. טוב. זה השיקול שלי! אני מ"הדוחפים"!

vered4

New member
האם פרחי באך ממכרים?

אפרת בקר טוב אני מצרפת קישור, לפי בקשתך. יום נעים ורפואה שלמה לכולנו

shannon8

New member
לא הם לא ממכרים

אני נתתי לבן שלי טיפול בפרחי באך בשביל למתן את הפרעות הקשב שלו. זה עבד רק למשך 4 חודשים רצוף והיה שיפור מדהים בהתנהגות אבל אח"כ הכל חזר כאילו כלום וירדנו מזה. היום אני נותנת לו תוספי תזונה, ויטמינים וחומצות שומן ויש מגמת שיפור. תראי, אני מנסה הכל וניסיתי הכל ! רק קחי בחשבון שלא לכל אחד זה עוזר ולא לכל אחד זה משפיע ואפקטיבי, אבל שווה ולא מזיק לנסות. הנזק היחיד שנגרם הוא הנזק לארנק שלך...שמתרוקן.

פרחי באך - פרחים לנפש ולנשמה

כמי שמשתמשת בפרחי באך ככלי טיפולי, אני חייבת לציין שזהו המרכיב הזול ביותר בכל טיפול, אז לא ממש ברור לי למה התרוקן ארנקך.... להפרעות קשב יש גורמים שונים. חלקם אורגניים כמו פגיעה מוחית, חלקם תזונתיים (אלרגיה מוחית) כמו צבעי מאכל, סוכר ושוקולד חלקם רגשיים (פחדים, כעסים, חוסר בטחון) פרחי באך עובדים על רגשות, על דפוסי התנהגות ועל תכונות של האישיות. אם הפרעת הקשב נובעת מסיבות שאינן רגשיות, יש צורך בטיפול מסוג אחר... אני לא רוצה להתייחס לטיפול עצמו, כי אני לא מכירה את הילד, את נסיבות חייו או את מטרות מי שטיפל בו. אבל בענייני פרחי באך באופן כללי, יש תמציות שבשלבים מסוימים של הטיפול יעלו ריאקציות של החמרת סימפטומים, זהו תהליך שנקרא "משבר החלמה". אם תמציות אינן מתאימות הן יכולות לעתים "להרדים" את הסמפטומים לזמן מה. התוצאה היא לעתים הופעת סמפטומים נילווים אחרים ובדרך כלל חזרת המצב הראשוני, אחרי כמה זמן. עוד משהו שכדאי לדעת על פרצי באך: ברפואה ההוליסטית המגמה היא לטפל במקור. אבל, לפעמים טיפול במקור יהיה דרסטי מדי. אז מטפלים מסביב בתמציות שנובעות ושקשורות... פעמים רבות ניתןבעזרת תמצית אחת לפתור בעיות שנראות כמו תמצית אחרת. כל זמן שלא מגיעים בטיפול לתמצית הבסיסית שמטפלת בבעיית המקור, ועובדים איתה כמה שצריך - הבעיה תחזור. טיפול בפרחי באך הוא טיפול ארוך ועמוק שדורש סבלנות והקשבה פנימית. אני אישית, משתמשת בפרחי באך בעיקר כתמיכה לטיפולים אחרים. דרך נוספת שאני מוצאת אותה תורמת להצלחת הטיפול: אני לא מגלה למטופל מה בבקבוק. כך הוא לא יכול להתערב בטיפול (לכוון או לבלום אותו) מתגובות המטופל אני לומדת מה עובד, מה פחות, מהי התמצית שהחביאה משהו עמוק יותר וכו´. במעל 10 שנות עבודתי עם פרחי באך לא נתקלתי בשום תופעה שאפילו רומזת למצב של סימום או התמכרות מקווה שהצלחתי לשפוך אור נאוה

דליה.ד

New member
שלום נאוה וברוכה הבאה!

אני חייבת לציין בפנייך שכיום הוכח מעל כל ספק שלהפרעות קשב וריכוז אין מקור תזונתי. כלומר התזונה אינה גורמת להפרעות קשב וריכוז! אם תוציאי מהמזון של הילד שוקולד, סוכר ו/או חומרים משמרים לא תהיה השתפרות משמעותית של הפרעות הקשב ולמעשה אוכל אינו משנה התנהגות של ילדים. הפרעת קשב אינה על רקע אורגני! כמו "פגיעה מוחית" מדובר על ליקוי בתפקוד המוחי ויש הרבה הבדל! לילדים האלה אין שום פגיעה מוחית ואין חלקים במוחם שהם "שחורים" בct כמו למשל ילדים עם cp שלהם יש פגיעה מוחית וזה נראה בתצלומי ct בנוגע להפרעות קשב וריכוז על רקע רגשי כי אז השאלה מה בא קודם הביצה או התרנגולת. הפרעות קשב וריכוז גורמים לבעיות רגשיות. כמובן! אבל לא להיפך! אז...קודם כל עליךך לברר מה הגורם לadhd וללמוד זאת לפני שאת מטפלת במישהו...! אני לא חולקת על נסיונך בעינייני פרחים, אבל, מי שאינו יודע מה המקור...אינו יכול לטפל בו.... ואם את מטפלת במקור אז עליך להשקות את ההורים פרחים לפני ההריון! כי המקור להפרעת קשב וריכוז...אבוי! הוא גנטי! ומדובר בחוסר של הפרשת נוירוטרנסמיטורים בסינפסות בקצות העצבים. אפרופו: פעם הרגשתי לא טוב ונתנו לי "רסקיו רמדי" ואני רוצה לומר לך שהפכתי זומבי למשך יומיים. הייתי מתה-חיה, בקושי הצלחתי לדבר! הרגשה איומה. לא ממליצה לאף אחד!

עם קבלת פנים כזאת,

כנראה שאין כאן מקום לדעות שונות משלך ובכלל נראה שאת יודעת הכל ואני ככל הנראה כלום... אם רסקיו רמדי חד פעמי הפך אותך לזומבי ליומיים, מישהו כנראה שם בבקבוק משהו אחר... פרחי באך הם הטיפול העדין ביותר שאני מכירה. ניתן להטות את השפעתם אפילו בכוח של מחשבה תרופות אחרות בטח ובטח לידיעתך, לרסקיו רמדי יש אפקט מאוד מרגיע ומקרקע. אין לי מושג מה הרקע שלך, ונכנסתי לפורום שלך רק כי הדיון הזה איכשהו נעשה בשני הפורומים. עצוב לי מאוד שאת חורצת דין על משהו שברור שאינך מבינה בו דבר, על סמך התנסות חד פעמית, שגם היא נראית לי משונה ומוטלת בספק. את נמצאת במעמד להשפיע ומטעה אנשים באופן בוטה ויהיר. אני מתנצלת על שנכנסתי לטריטוריה שלך ללא הזמנה אני מבטיחה לא לחזור על הטעות. אני רק מקווה שאנשים כאן בודקים דברים גם במקומות אחרים. שיהיה לך רק טוב!!! חג שמח! נאוה

שלום לנטורופטית, בתקוה שתקראי

אינני שוללת את מקצוע הנטורופטיה או כל עיסוק טיפולי אלטרנטיבי אחר (כל זמן שהמטפל אינו "קוסם העוסק באובות") אך בו זמנית יש כמה עובדות לגבי פרחי באך שיש מקום לציינן, ראשית מחקרית הוכח כי לצמחי באך אין השפעה טיפולית, נפשית או קוגניטיבית (המחקר נערך בבי"ח אסף הרופא במימון ממשלתי) השפעתו היחידה היא כחומר מרגיע זמנית (בדומה ללתרופות מרגיעות אחרות מהתחום הכימי), במינונים גדולים מדי נקבע כי אף יש נזק בתמציות הבאך, במיוחד לאור העבודה שאין יכולת להעריך את כמות החומר הפעיל בתרופות מסוג זה, בניגוד לתרופות הכימיות שמיוצרות בתנאי מעבדה, המחקרים לגביהן קונקרטיים יותר והכמויות מדויקות). בנוסף לכל זה יש לזכור כי תרופות כימיות נרשמות על ידי רופאים מוסמכים בעוד תרופות אלטרנטיביות נרשמות על ידי כל מאן דבעי הרואה עצמו מאפל, מוסמך או לא, ובכך טמון פוטנציאל סיכון אדיר לטעמי. אחרון חביב - את מציינת כי היעילות שראית בטיפול באך נובעת מתצפיות אישיות שלך על מטופלים שלך, הרי שזה אינו מחקר אמפירי וניתן להתייחס אליו כהתרשמות אישית בלבד ולא כאל עובדה מוכחת. אשמח לראות מחקרים אחרים שנעשו בתחום ולהרחיב את ידיעותי.

אני לא בורחת באמצע... ../images/Emo13.gif

את צודקת, אני לא עוסקת במחקר, ואני מבססת את מסקנותיי בעיקר על הוכחות קליניות, שלי ושל אחרים. את מדברת על המחקר ולא מביאה שום נתונים לגביו: מה הייתה הנחת המחקר, מה בדקו במחקר, כיצד נעשה המחקר, מי ערך אותו, מי התאים את התמציות, כמה אנשים השתתפו במחקר, מי הייתה קבוצת הביקורת וכיצד יצרו עיוורון כפול? ממה שאני מכירה את פרחי הבאך לא ממש ניתן לבחון אותם במחקר מדעי. בפרחי באך אין חומר פעיל, התמציות פועלות אנרגטית על מוח המטופל את המחקר היחידי ששמעתי עליו עשו בגרמניה כמדומני לפני יותר מ- 10 שנים. הוא התפרסם באיזה ירחון גרמני ובגלל מגבלות שפה אני יודעת רק מה שסיפר לי מי שהראה לי את המגזין... וזוכרת רק מה שאני זוכרת בגלל מרחק הזמן. ובכל זאת... המחקר בדק אז את תגובת דם המטופלים לתמציות בתנאי מעבדה. הם ראו תגובה (לא זוכרת איזו אבל... טובה) לתמציות שהתאימו למטופל. הם גילו שדם המטופל אינו מגיב כלל (טוב או רע) לתמציות שאינן מתאימות. המאמר כלל תמונות שהראו את תגובות הדם השונות, כפי שנצפו במקרוסקופ... מסקנת המחקר הייתה שתמציות פרחי באך עובדות ושאין הן יוצרות כל תגובה אם הן לא תמצית שהאדם זקוק לה בזמן נתון ולכן, פרחי באך לא יכולים להזיק. יש לצערי המון שרלטנות בתחום עיסוקי, אודה לך אם לא תתייחסי אלי אוטומטית ככזאת... את לא מכירה אותי או את עומק ידיעותיי. אם המינוחים שאני משתמשת אינם תואמים בדיוק את שלך - זה לא אומר שאני לא יודעת על מה אני מדברת. ניתן להקל על אדם גם כאשר יש לו בעיה בלתי הפיכה (כמו היצרות עמוד השידרה - בעיה שיוצרת לחץ על מוח השידרה ולכן, כאבים נוראים). לדעתי, בהפרעות קשב ניתן לסייע לילדים ביותר מאשר להרדים להם את המוח... אני לא אומרת שזה יתן את אותן התוצאות אלא רק שהילד יהיה אולי יותר מאושר. אבל אני כזאת... מחפשת תוצאות פנימיות עמוקות (אושר), יותר מאשר תוצאות קוסמטית (שקט) מחפשת פתרונות יצירתיים פרטיים לכל בעיה שאני נתקלת בה ונעזרת בכל כלי אפשרי, כולל פרחי באך כדי להגיע לתוצאה המבוקשת... אני לא אתייחס לנזקים שנובעים מהתרופות הכימיות המדוייקות שנרשמות על ידי רופאים מוסמכים, חלקם אפילו טובים. רק אציין בפנייך נתון למחשבה. אין לי מושג על איזה מספר יושבת הסטטיסטיקה היום, אבל... כשאני למדתי, דובר על כך ש- 60% מהמאושפזים בבתי החולים סובלים ממחלות יטרוגניות = מחלות שנובעות מהטיפול הרפואי. מחכה לקבל פרטים על המחקר... נאוה

נאוה למה ההתגוננות?

אף אחד לא תוקף, בסה"כ מחליפים דיעות
מכל מקום הלכתי לחפש בעקבות המידע שלך במאגר מחקריםרפואיים את המחקרים העוסקים בצמחי באך, אך לא מצאתי את המחקר שהזכרת. עם זאת פניתי לעוד אתרים ומצאתי תקציר על נושא הפרחים (לא לגבי ד"ר אדוארד באך אלא לגבי הפרחים עצמם) יש לציין שבכל הקישורים שאני מצאתי נכתב שיעילותם של הצמחים לא הוכחה באף מחקר, ושהשפעתם מבוססת על העלמת סיפטומים פסיכולוגיים מכל סוג (חייבת להגיד שנשמע לי מופרך) ומדובר על תערובות שמופקות מ-38 צמחים. פניתי גם לאתר דוקטורס והרצתי חיפוש על שאלות ותשובות בנושא הפרעות קשב וריכוז והתוצאות לא היו מרשימות לצערי. מכל מקום אני מצרפת פה קישור רנדומלי מ"יאהו" לבחינת כל המשתתפים בדיון. בכל מקרה לפני סיום - מצאתי הרבה חוות דעת שסיכמו את העניין כך: שום רופא לא ישלול טיפול אלטרנטיבי אך לא כתחליף לטיפול המומלץ, כי גם אם טיפול אלטרנטיבי לא יועיל, הוא ברוב המקרים גם לא מזיק.

לא מתגוננת - קשה לי להיות בדיון עם

אנשים שלא משאירים מקום לדיון... המחקר שדיברתי עליו התפרסם במגזין גרמני לפני מעל 10 שנים. קשה לי להאמין שתמצאי אותו ברשת... אישית, אני לא איש מחקר, אני מטפלת. המשמעות היא שאני משתמשת במה שעובד ומניחה למחקרים. אני נחשפת מדי פעם בנסיבות שונות, לומדת את מה שרלוונטי עבורי ומניחה לשאר. אני עדיין אשמח לקרוא פרטים על המחקר באסה"ר אבל מעבר לעניין הספציפי שלי במחקר הנ"ל, אני די רוצה לסגור את הדיון בינינו. שני דברים לסיום: כדי שעניין פרחי הבאך יהיה תמוה עוד יותר בעינייך, תמציות פרחי באך מופקות מ- 37 פרחים בלבד! התמצית הנוספת נקראת: Rock Water - מי סלע (מי מעיין שמוכר כמעין מרפא) והיא מיועדת לטפל באנשים "קשים כמו סלע" . היא עובדת עליהם כמו שמי המעיינות עובדים על הסלעים שמתוכם הם בוקעים. אל תטעי ברפואה המשלימה: כלי טיפול שיכול לעזור, ברוב המקרים יכול גם להזיק. יש טיפולים משלימים שאסור לתת אותם במקביל לטיפולים רפואיים מסוימים. הנזק הגדול ביותר לדעתי,יכול להיגרם ממתן שני טיפולים עם מטרה הפוכה. בכל אופן, אנשים!! אני הראשונה להמליץ על רפואה משלימה כדרך טיפול... לפעמים עדיף לא לערבב... לפעמים רק עירבוב יביא ריפוי! מי שהכי מוסמך לאמר לכם מה עדיף, זה דווקא המטפל המשלים - מיצאו מישהו אמין שלא מפחד לשלוח אתכם לאבחונים רפואיים, ומי שאינו מתנה את הטיפול בהפניית עורף לרפואה הקונבנציונלית. צריך לדעת איך לשלב את השתיים בחכמה שיהיה לנו חג שמח!! ותודה על הדיון - לומדים מכל דיאלוג. ושמרתי לי את הקישור - לעיון בעתיד
נאוה

היי נאוה! משהו בשבילך ../images/Emo13.gif

כדי שלא תצאי מפה עם טעם רע (ואולי גם תרגישי נוח לחזור כי כמו שאמורים "מכל מלמדי השכלתי") אני מצרפת לך קישור לאתר עם כל מיני מחקרים שנעשו בנוגע לרפואה משלימה וטבעית, המחקר שעליו דיברתי נמצא ביניהם, אבל יש שם כל כך הרבה חומר מעניין ששווה לקרוא. לא מצליחה להעלות את האתר של אסף הרופא אבל ברגע שאוכל אקשר גם. יום נעים אפרת

vered4

New member
היי דליה

אני פשוט רציתי לדעת יותר על האינפורמציה שיש לכן על המחקר באסף הרופא. איך, ומה בדיוק בדקו שם. פרחי באך מטפלים (לפי מה שאני יודעת) רק ב"מחלקה" של הדברים שקשורים לנפש. הם יכולים לעזור ולתמוך ולא לפתור בעיה פיסיולוגית טהורה. לדעתי נאוה דיברה על התמיכה הזו בטיפול בבעיות גנטיות במקורן, מה שלעיתים יכול לשנות מאוד את איכות החיים של המטופל. יש בעיות שהסימפטומים שלהן פיסיולוגים, אבל המקור שלהן נפשי, אלה יכולים להפתר גם עם טיפול בפרחי באך. כל מי שמטפל בפרחי באך, מזהיר מפני התגברות הסימפטומים לפני האיזון וההטבה. לאמא שלי היתה התנגדות לפרחי באך, וכשלקחה אותם נבהלה מהתגובה שלה אליהם. זה הספיק בשביל שהיא לא תנסה את זה יותר. גם היא הגיבה לא טוב לרסקיו, אותה זה דווקא הפך עצבנית.

דליה.ד

New member
פרחי באך...

נאווה, גם אני שמחה שלא ברחת. נדמה לי שכדאי שתקראי שוב מה כתבתי בדיוק. אני לא ערערתי לרגע על הקבלות שיש לך לגבי המומחיות שלך בנושא פרחי באך, אלא לגבי מה שכתבת על הגורמים להפרעת קשב וריכוז. אני פשוט הפרכתי את מה שכתבת, אולי מתום לב ואולי מנסיונך (כפי שאמרת) כי...אני מצטערת, אבל זה לא נכון. וחשוב לא להטעות את הציבור המגיע לכאן. פעם אכן חשבו שהגורמים להפרעות קשב הן תזונה לא נכונה, בעיות רגשיות או פגיעה מוחית. כל הדברים האלו הופרכו מזמן. adhd היא תסמונת התנהגותית שכנראה הסיבות שלה נעוצות בחוסר בחומרים כימיים במוח (נוירוטרנסמיטורים) בעיקר באונה הקדמית (הפרונטאלית) ויש אפילו שקוראים לזה "תסמונת האונה העצלה".... היה חשוב לי להבהיר, (גם לך), מה הוא הגורם האמיתי. שוב, איני חולקת על מומחיותך בתחום פרחי הבאך, ועל כך שחשוב לך ממטופלייך לפחות כמו שחשוב לי מתלמידי ומגולשי הפורום הזה. אדרבא! אני בעד כל מה שעוזר! ואם זה עוזר...הרי זה משובח. שוב. רק חלקתי על הגורמים שהעלית שאינם נכונים בעליל. מקווה שתרמתי להבנתך בנושא הפרעת קשב וריכוז...מה לעשות אני עברתי את האוניברסיטה של החיים בתחום.... ואני יודעת מה אני מדברת (אני לא נגררתי להשמצה אישית, דרך אגב...)! בכבוד רב!

ברשותך, אני חולקת עליך..

אכן יש לברר מהו הגורם לADHD אולם היום ישנה פתיחות גדולה וקבלה לעובדה כי יש קשר בין בפרעות קשב והיפראקטיביות לתזונה . נמצא כי ילדים היפראקטיבים סובלים מחוסר סרוטונין במוח . בבדיקות מעבדה עלה כי לחלק מהילדים יש רמות גבוהות של עופרת ואלומיניום בדם לעומת רמות נמוכות של אבץ, מגנזיום סידן ועוד. דווקא בגלל שהפרעת קשב אינה פגיעה מוחית יש מקום לבדוק מה בכ"ז מפריע למוח לתפקד בחוסר איזון כימי. זה לא חוכמה לנופף בכך שאין מחקרים ברפואה המשלימה - כי יש ,רק מכיוון שהיום הרפואה הזו אינה מוכרת באופן רישמי במחקרים שלה לא מקבלים גושפנקה.( אלא רק כאשר מצליחים לשכנע אינטרס רפואי קונוונציונלי בנושא.). דווקא בנושא התופעות הריגשיות אני מסכימה סביר להניח שהם תופעת לוואי של הפרעת קשב ולא ההפך.. מילה לגבי פרחי באך, ראשית אודה, לא ראיתי את המחקר המדובר של ביה"ח ואשמח אם תפנו אותי אליו , עד אז אני חולקת עליו מכל וכל. אפשר להאמין או לא בכוח הריפוי של פירחי באך אולם חשוב להבין שפרחים אלו במהותם הם מים אנרגטיים ז"א קוטפים צמח ומשרים אותו במי מעיין מס´ שעות , את המים מכניסים לבקבוק - זוהי התמצית . המטפל שמכין את התמצית לוקח לא יותר מ 12 טיפות ( בסך הכל) לתוך בקבוק של 30 CC ומוהל את הטיפות הנ"ל במים (ומעט ברנדי) . אני מאמינה בכוחם של תמציות אלו כי גוף האדם ונפשו אצלי עדיין רב הנסתר על הנגלה , אתם מוזמנים לחלוק עלי אבל מי שמתמכר לתמצית שכזו מתמכר לכוחה של האנרגיה - וזוהי מהות המחלוקת ביננו - לא?. שבוע טוב, יעל פורום רפואה משלימה

ורק לשלם הדיוק..

התקשרתי הבוקר למחלקת הדוברות של אסף הרופא.. המחקר נערך ע"י מרים הוכברג מטפלת בפרחי באך ובודקת השפעת פרחי באך על הפרעות קשב , עדיין אין תוצאות למחקר והודגש בפני שלמרות שאינם יכולים לפרסם תוצאות לפני סיום המחקר - לא נבדקנושא ההתמכרות.. מבחינתי הכל בגדר שמועה , שכרגע שוב מבחינתי אינה נכונה ( מהסיבות שציינתי בהודעתי הקודמת.) מקוה שלא התפרצתי ככה סתם והרגזתי.. שבוע נפלא לכולכם יעל

דליה.ד

New member
תוספי מזון אינם יעילים

בטיפול בתסמונת הפרעת קשב וריכוז. אני מצטטת מתוך מאמר שהתפרסם ב"פורטל הבריאות הישראלי" (לא הצלחתי לעשות קישור) מחבר/ מקור המאמר webmdhealth,aug.16,2001 "קושי בריכוז, בעיות בביס" ופעילות יתר (היפראקטיביות) קשורות בתסמונת של הפרעה בקשב (adhd), הן קשות די והותר לכשעצמן. הרבה הורים מהססים להוסיף על הבעיות האלה את תופעות הלוואי של הטיפול התרופתי המקובל -ריטאלין. הם פונים לכן, לטיפולים חליפיים....."לרפואה משלימה יש פוטנציאל גדול, אך אין בינתיים הוכחות ליעילותה", אומרת ד"ר קמפר. "יש הורים שמרגישים שמשהו שקונים בחנות של צמחי מזון הוא יותר בטוח" אומרת ד"ר ג´ולי שוויצר פסיכיאטרית מבי"ס לרפואה מרילנד בבולטימור.... ד"ר גבעון: מחקר שסיימתי בימיםם אלה מצא ש 34% מהאוכלוסיה משתמשים בסוג כלשהו של רפואה משלימה (או אלטרנטיבית). רבים משתמשים בתוספי מזון וצמחים, במחשבה ש"מה שטבעי הוא טוב". מסתבר שרוב החומרים האלה אינם יעילים ברוב המקרים מחד, והם מסוגלים לגרום לתופעות לוואי חמורות מאידך, משום שהם מכילים חומרים פעילים שרובם לא נבדק בשיטות מדעיות, חלקם לא רשום על האריזה וחלקם משבש את הפעילות של תרופות שניתנות במרשם בצורה מסוכנת". איני יודעת אם מגדירים פרחי באך כתוסף מזון, בכל מקרה היעילות עדיין לא הוכחה במחקר אמפירי ע"י גוף רפואי מוכר ובלתי תלוי. יכול להיות שיש הצלחות מקומיות, בודדות ומקריות וכל הכבוד על כך. עד שלא יוכח אחרת לא נוכל להמליץ על טיפול בפרחי באך כטיפול הולם, יעיל וודאי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז.

אבחון נוירולוגי

שלום לכם,קראתי בעיון את ההודעות האחרונות - אני אמא ל3 ילדים שהקטן הוא עם בעיות קשב וריכוז ומסיים עכשיו כיתה א´.עברו עלינו חודשים לא קלים - לא על אריאל ולא עלינו,הרבה כעס ורוגז וחוסר ידע. אריאל מטופל אצל נוירולוגית כבר שנתיים ורק לפני כמה חודשים החלטנו לתת לו ריטלין,אחרי שניסינו את כל הדברים הטבעיים כולל פרחי באך (שאמא שלי מתמחה בזה) אבל כלום לא עזר,כעת בתוספת הריטלין עזרה ועיצה עם פסיכולוגית ביה"ס,עזרה צמודה מאד של הסייעת בכיתהועבודה מאומצת שלנו בבית עם המון חיזוקים חיוביים-מצבו של אריאל השתפר פלאים הוא מתחיל להשלים את החומר בכיתה,מתעניין ולא רב עם חברים,בקיצור כמעט כמו קסם. סיגל - אל יאוש ואבחון אפשר לעשות בכל מרפאה נוירולוגית של קופ"ח ,לשמוע כמה דעות לא מזיק ואז לבחור את הנוירולוג המועדף עליכם.

הרהרנית

New member
לגבי קשר בין תזונה להפרעת קשב

רציתי להביע דעתי הלא מקצועית בענין. לי נראה שחייב להיות קשר, כמו שיש קשר בין תזונה כמעט לכל מצב נפשי או מחלה, אני יודעת עלי אישית, שאוכל מסוים משפיע בצורה זו או אחרת, על בני, אני רואה בברור קשר בין ממתקים וגאנק פוד להתקפות חוסר סבלנות אגרסיביות. אני גם רואה אותו אחרי ארוחה בריאה ומאוזנת של אורז מלא וברוקולי לעומת ציפס ונקניקיה. אז אולי אי אפשר להכליל ולאמר שמאכלים מסוימים מפשפיעים כך או אחרת על כל הילדים עם ADD אבל לדון כל מקרה לגופו או כל ילד ספציפית, מה גורם לרגיעה ומה ליותר חוסר שקט לא על מנת לפרסם את זה כההוכחה לכאן ולכאן אלא רק לאותו ילד. אני אגב, גם ניסיתי פרחי באך, לא עזרו בצורה שראיתי, אני מוסיפה לו אבץ ובי 12 כי הוא צמחוני וכי הבנתי שאבץ עוזר.

דליה.ד

New member
לאמא אורית ברוכה הבאה!

אין חכם כבעל נסיון!!!!!!!!! כמה זה קשה לנסות ולטעות באפילה עד שמוצאים את הטיפול הנכון! אני מכירה מקרוב את התחושה הזאת שהלוואי והייתי פועלת קודם. כל הכבוד לכם שהצלחתם עם אריאל כבר בכיתה א´. עם בני הגדול יותר (12) זה היה רק בכיתה ג´ וגם הוא קיבל הוראה מתקנת וריפוי בעיסוק. היום בכיתה ו´ הוא מתפקד נפלא (מקבל ריטלין כמובן) ולא זקוק להוראה מסייעת. הוא שוחה אחה"צ 5 פעמים בשבוע. עם בני הצעיר כבר הייתי יותר חכמה. בגל 4 אובחן והוא מטופל מכל הכיוונים: גננת שיח, ריפוי בעיסוק, ספורט טיפולי ופסיכוגרפיה! ריטלין התחלנו לפני חודש לקביעת המניון לפני כיתה א´. ההתקדמות שלו מטיאורית! והוא עולה לכיתה א´ עם המלצה להשגחה, אבל הוא יצליח, אין לי ספק! ילד שמבצע תרגילי כפל וחילוק בגן חובה...גאון!
טוב, טוב, אני סתם משוויצה. וגם לכם יש במה להתגאות!

דליה.ד

New member
הרהרנית, מזמן לא היית כאן!

תודה על מה שכתבת. ההתנסות האישית של חברי הפורום חשובה לי מאוד. מידי פעם מגיעים לכאן אנשים שרוצים לעזור, אין לי ספק, אבל אין להם הוכחות מאחורי הטיעונים שלהם. אני תמיד אומרת וחוזרת ואומרת שכל אחד אדון לעצמו להחליט מה טוב עבורו. ובעיני המטרה מקדשת את האמצעים. ואני בעד כל דבר שעוזר למישהו! אבל...בלי להטעות את הציבור! עד כאן! ולכן כנראה אני שנואה על כל האיצטגנינים ובעלי שיקויי הקסם! אבל מישהו צריך לעשות גם את הדברים הלא נעימים. מה לעשות?! דרך אגב, הידעת שאבץ משפר מאוד את איכות הזרע ואת התנועתיות שלו? יש המון אבץ בגרעיני דלעת ("גרעינים לבנים" בפי העם) ובעלי אכל שקים שלמים לפני שהריתי....

למעלה