משתפרת1
Well-known member
לפני מספר ימים ערך האיש שלי תיאום מס במס הכנסה. היום (בעצם זה כבר אתמול) הגיע למייל הביתי דוא"ל מרשות המסים, לכן פתחתי אותו. הכותרת: הודעה דחופה- פתיחת תיק חקירה (מצויין מספר), ובתוכן- נפתח נגדך תיק חקירה בחשד לעבירות מס. מוזכר אותו מספר. נמצאו עיסקאות שלא דווחו כראוי תחת שמך, קיים חשד להעלמת הכנסות. ואז שורה הורד את הדו"ח כאן.
החשדות שלי התעוררו בהמשך והצטברו.
-המייל נכתב בשעה 00:10 (שעת עבודה לא מקובלת) של יום שישי (בו מס הכנסה לא עובד).
-במייל לא מוזכר שם האיש שלי או שמי, גם לא שם משפחה.
-הכותב שחתם על המכתב הוא אבי לוי (שם נדיר בערך כמו משה כהן), מנהל תחום חקירות, רשות המסים, משרד האוצר (מממ... ממש מתבקש שהקודקוד יחקור פנסיונרים שחיים על פנסיה, בט"ל והכנסות מעבודה חלקית).
-בבדיקה עם AI יש ברשות המסים חטיבת מוגיעין וחקירות שמנוהלת ע"י סגן מנהל אגף בכיר מר דוד הנס.
-כתובת המייל שלו [email protected] הייתי מצפה לכתובת gov.il...
-בסוף המסמך, לפני איום בהליכים פליליים, מופיעה שורה של צפיה במסמך עם המחיה לעשות זאת במחשב, כי לא ניתן לצפות בו בנייד. משונה.
ברור שכרגע רץ אנטיוירוס על המחשב שלנו, בתקווה שעצם ההסתכלות במכתב לא הזיקה לו.
גם לדעתכם מדובר בפישינג?
עצתכם, מה כדאי לי לעשות?
החשדות שלי התעוררו בהמשך והצטברו.
-המייל נכתב בשעה 00:10 (שעת עבודה לא מקובלת) של יום שישי (בו מס הכנסה לא עובד).
-במייל לא מוזכר שם האיש שלי או שמי, גם לא שם משפחה.
-הכותב שחתם על המכתב הוא אבי לוי (שם נדיר בערך כמו משה כהן), מנהל תחום חקירות, רשות המסים, משרד האוצר (מממ... ממש מתבקש שהקודקוד יחקור פנסיונרים שחיים על פנסיה, בט"ל והכנסות מעבודה חלקית).
-בבדיקה עם AI יש ברשות המסים חטיבת מוגיעין וחקירות שמנוהלת ע"י סגן מנהל אגף בכיר מר דוד הנס.
-כתובת המייל שלו [email protected] הייתי מצפה לכתובת gov.il...
-בסוף המסמך, לפני איום בהליכים פליליים, מופיעה שורה של צפיה במסמך עם המחיה לעשות זאת במחשב, כי לא ניתן לצפות בו בנייד. משונה.
ברור שכרגע רץ אנטיוירוס על המחשב שלנו, בתקווה שעצם ההסתכלות במכתב לא הזיקה לו.
גם לדעתכם מדובר בפישינג?
עצתכם, מה כדאי לי לעשות?