האם עשיו נימול?

הרווק1

New member
האם עשיו נימול?

האם יצחק הביא את שני בניו בבריתו של אברהם אבינו ?

סוריאל

New member
למה לא?

חוצמזה אתה טועה לגמרי, אבל זה כבר לא קשור לנושא הפרוום.

eyalnadav

New member
זה מחלוקת במדרשים האם עשו נימול או לא

יעקב נולד כבר מהול- היה חסר רק הטפת דם ברית. עשו יש 2 דעות במדרש ובמפרשים האם העיקר כמו מדרש אחד או ה-2 : מדרש שלא נימול : בגלל שנולד אדמוני היה חשש בתחילה שהוא חולה לפי הדין , ואח"כ לא רצה למול את עצמו. מדרש שנימול -בענין שיעקב נענש על דינה נאמר (בערך ) "לא רצית לתת אותה למהול(עשו) קיבלת אותה עם לא מהול " (שכם)

eyalnadav

New member
טעות בזמן היסטוריה- אדום לא נימול

האדומים היו נימולים לא בגלל עשו והם לא נימולים כלל. היחידים שנימולים הן ישמעאלים ובני קטורה של אברהם. האדומים היו נימולים כי המלך הורקנוס מבית חשמונאי כבש את אדום והכריח אותם להתגייר ולמול, ולכן היו נימולים , ואח"כ הם היו ברית היהודים במלחמותם עם האויבים מסביב.

אמנם יוספוס כותב

בקדמוניות היהודים שיוחנן הורקנוס מל את האדומים, אך למעשה הוא רק גייר אותם, כי הם כבר היו נימולים בדומה לרוב עמי האזור. בתקופת המקרא החריגים באזור שלא היו נימולים היו הפלשתים, ולכן המקרא גם מדגישאת זה כגנאי להם, שהם ערלים.

eyalnadav

New member
כמה אפשר לשבש את הדברים????

את מסכימה בעצמך שהם לא מלו כך כותב ההיסטוריון ואח"כ את כותבת שלא - סתירה מינה וביה .לעצם הענין תרבות יוון ותרבות רומי השליטו בעמי המזרח התיכון ובשאר האימפריה את תרבותם , מלבד היהודים שארגנו מרד נגד תרבות יון ורומי. חלק מתרבות הגויים שאין מילה והם גזרו על היהודים לא לימול (חנוכה היתה גזרה על המילה חודש ושבת ומסופר בחשמונאים שהנשים מלו את הילדים ומתו אח"כ) וכן מסופר בתלמוד על גזירות רומי . כך שאין שום בסיס לומר שעמי הארץ מסביב לא קיבלו את תרבותם ולכן הם לא נימולים? מלבד זאת למה שהעמים יעשו זאת? המילה הייתה מיוחדת ליהודים בלבד .

מאיפה הקרצת???

בכלל לא הבנת את מה שכתבתי. ברור שיש סתירה בין מה שכתב יוספוס למה שכתבתי. זה בגלל שאני חולקת עליו...

eyalnadav

New member
ההיסטוריונים לא אומרים מה שאת אומרת

ההיסטוריה של יוסף בן מתתיהו המכונה פלביוס(חסות מלכי רומי) היא מוסכמת על הרבה היסטוריונים כולל הצלבה עם מקורות היסטוריה נוספים. לא מובן לי על איזה בסיס בדיוק את חולקת , במיוחד על אדם שהיה במרחק של כ-150 שנה מהארוע עצמו וכמו שכתבתי האפשרות שאת מעלה היא קלושה מאד עד אפסית

יהוחכם

New member
אייל כשלא יודעים עדיף לשתוק ולא להתנפל!!!

המילה היא לא המצאה "יהודאית". ידוע לנו "ההיסטוריונים" שהמילה היתה מנת חלקם גם של המצרים הקדמונים (מבין המעמד כוהני און טקס זה סימל אף הוא מעין ברית בין הכהנים והאל...יש להניח שמשם מן הסתם רכשנו נוהג זה.... ). כמו כן אנו יודעים כי עמים שונים ברחבי המזרח הקדום נהגו אף הם כך לפחות בחלקם... וצדקה אשבל רצון כי היחידים הנקראים ערלים קרי לא נימולים בהכללה הם הפלשתים. נא בדוק את עצמך כי אתה טועה ומטעה... בברכה, יהוחכם

תודה רבה

ענית את מה שהייתי צריכה לענות, אבל כבר אין לי כח להכנס לויכוחים עם אייל מפאת הנחות היסוד הרחוקות מאוד שלנו (ומסיבות נוספות, שחבל לפרט).

eyalnadav

New member
על איזה ויכוחים את מדברת?

כל אחד ואחת מציג את נקודת המבט שלו. שהיא לא דומה בד"כ לנקודת מבט של השני, במקרים בודדים כן.

eyalnadav

New member
מה שאמרת לא מעלה מזור

ראשית היא דיברה על עם האדומי ולא על יחידים . תשובתך נוגעת לאנשים יחידים ולא לכלל האומה. לענין מצרים - כתוב שיוסף מל אותם את כולם בתקופת הרעב - כך שמשם כנראה התחילו לימול. לענין מילה היא התחילה באברהם אבינו לפני כ-3800 שנה-. יש עדות שמספר אנשים (נוח ושם בנו ) נולדו ללא ערלה נימולים אולי תסביר לי איך עובד אלילים קם יום אחד בבוקר ומל את עצמו ? איך אדם מהיישוב עושה לעצמו ניתוח כירוגי, מה ההכרח שלו לעשות זאת? לפגוע בגופו? הרי העמים היוונים ורומיים עובדי אלילים ככה טענו שהגוף הוא שלם עם הערלה , אם חותכים הערלה האדם חסר בגופו. בנוסף תבדוק לאורך כל ההסטוריה עד היום איזה עמים עשו לעצמם מילה ולמה מה הסיבות הטענה ,כאילו המילה נהגה בעמים קודם ולא אברהם אבינו התחיל אותה , היא חילונית. מהטעם הפשוט. זו הוכחה לתורה מן השמים , ולהתגלות ה' לברואים ומצווה אותם לעשות פעולות מסוימות. ואני מציע גם לך לבדוק את עצמך קודם.

למעלה