האם נכונה הטענה

• פותח הנושא rech
  • פורסם בתאריך

Dust Air

New member
יש זיכויים בגלל סיבות טכניות

כאלו ואחרות, בין היתר גם בגלל שהוראות היצרן מנחות לכוון את הקרן לכיוון לוחית הרישוי. חלק מהזיכויים מתייחסים לכיול לא נכון של המכשיר. אין קביעה גורפת וחד משמעית כי הממל"ז אינו אמין במדידת אופנועים. כל מקרה לגופו. הצרה כיום עם הממל"ז היא סתירת החזקה בנוגע למהימנותו יש צורך במומחה מטעם ההגנה, וזאת לאחר שהפסיקה קובעת חזקה בנוגע למהימנותו של המכשיר, והנטל לסתירת החזקה מוטל על הנאשם. מומחה עולה הרבה מאוד כסף ולנאשם יחיד אין אינטרס כלכלי לנהל משפט כזה. בינתיים, כתבי אישום ודו"חות מוגשים כנגד רוכבי אופנועים ואין שום הלכה שהמכשיר אינו קביל נגד אופנועים. אולי אם מספר רב של רוכבים יתארגנו ויממנו מומחה יחדיו, אפשר יהיה לשנות את ההלכה בעניין זה. להערכתי, יש הרבה מאוד סוגיות רלוונטיות לאופנועים שעשויים להשליך על מהימנות המדידה, בעיקר מאחר שהאופנוע הוא כלי רכב צר, והקרן היוצאת מהמכשיר, מתפזרת, החל ממרחק מסויים, ככל הנראה מעבר לרוחבו של האופנוע ולא ניתן לשלול את האפשרות כי הקרן לא מדדה כלי רכב אחר. זאת יש להוכיח על ידי מומחה ועד אז - כסף רב ישפך לקופת המדינה.

aloner5

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo6.gif../images/Emo67.gif../images/Emo163.gif הרגת אותי ../images/Emo13.gif

גיאג

New member
הסגנון הכל כך נחרץ , הבטוח בעצמו

כמעט ועשה עלי רושם : " לא קביל לגבי אופנוע " , כפי שכבר ציינתי בעבר בפורום , אם אין מה להוסיף , להחכים או להביא נתונים נכונים בהכרח , עדיף שלא לכתוב כלום כדי לא לצאת מטומטם מושלם !! קראתי / אמרו לי/ שמעתי מה הקשקושים האלה? לי יש 2 חברים שחטפו בראש על אופנועים מממל"ז !!!! איך ? כיף ? בלי לוחית ובלי נעליים ! אז מה אתה בא ומצהיר הצהרות שאין להן שום אחיזה או כיסוי ? אם היית מתחיל את הדברים : " נראה לי ..... אני חושב ..... הייתי מבין , אבל הנחרצות שהפגנת והידע כביכול , אין לו שום אחיזה במציאות !!!!

Ofirdt

New member
טוב אל תשגעו לי את השכל

אני אומר לכם שקראתי בעיתון על אופנוען שזוכה בבית משפט בגלל שהקרן כוונה למספר מאחורה ולא כפי שמחוייב למספר מקדימה. לכן אמרו שממל"ז לא יכול למדוד מהירות של אופנועים כי אין להם מספר מקדימה. תגידו שאני דפוק או שאני מסטול או לא יודע מה אבל חבר'ה אני אומר לכם מה שקראתי בעיתון שחור על גבי לבן. כל אחד יכול להגיד מה שהוא רוצה... הייתי אומר פה כמה מילים(לא יפות ולא נעימות לאוזן) אבל אני יכבד את החוקים של הפורום ולא יכתוב אותם.

ixmix

New member
בלבול.

מה שקראת בעיתון הוא, שבהוראות ממל"ז מופיע שיש לכוון את קרן הלייזר למספר הקדמי של הרכב. מאחר ובאופנוע אין מספר קדמי, ניצל את ההוראות עורך דין חכם, והוציא את הקליינט שלו זכאי. זה קרה פעם אחת, אבל המשטרה לא מטומטמים (במקרה זה) - הם שינו את הוראות ההפעלה של המכשיר לכוון למרכז הרכב בחלקו הקדמי או משהו כזה, ועכיו טענה זו אינה תופסת. הבלבול שלך הוא שהבעיה לא היתה שכיוונו למספר אחורי, אלא שלא מילאו הוראות טכניות יבשות - הויכוח עקר וממילא לא משנה כי הזיכוי היה על סעיף טכני וחד פעמי.

לא. של אנשים שזוכו בבית המשפט מ

ממל"ז בשל אי התאמה כזו או אחרת של המכשיר לאופנועים. תקדימים נו.. כך שאפשר להשתמש באותן הטענות בכל משפט של מאין דהו...

flitzeR1000

New member
רגע רגע רגע

ואם לפני שהשוטר מכוון את הממל"ז שלו עושים ווילי שלא רואים את המספר

shirshir6

New member
או שצריך פשוט לקוות שזה

השוטר שעצר את PHANGAN בפעם האחרונה

ixmix

New member
עזבו אתכם מכל הבול ../images/Emo93.gif

כל הכתוב להלן על דעתו של הXמיקס בלבד. בינינו, הממל"ז די אמין. מתי אנחנו מחפשים צידוקים שיוכיחו שהוא אינו אמין? - לאחר שנתפסנו בקלקלתנו, נוסעים במהירויות בלתי חוקיות בעליל. אמש נסעתי עם אשתי ובתי בכביש החוף בואכה העיירה חיפה. באיזור כפר ויתקין, נעקפנו ע"י אופנוען (R6 כחול) שירד לשול, חתך אותנו מימין, "השתלב" בכוח בתנועה של הנתיב משמאל, ירד לשול השמאלי וחתך את הרכב שהיה בשמאלי כדי להיכנס שוב לכביש. אני, אגב, נסעתי במהירות +-130. לו היה מת, וודאי היו מדליקים פה נרות והודפים כל ביקורת... לו היה נתפס ע"י שוטר, וודאי היה מקלל את השוטר... לו היה משתתף בשרשור, וודאי היה אומר שהממל"ז אינו אמין, שיש לכוונו למספר מקדימה, לקאליפר האחורי או לשערות החזה של המורכבת. הכל בול
- מי שנוהג מהר, ייכבד ויסכים לשאת בנטל העונש בלי ברבורים מיותרים. לא טוב לך? סע בפיאט אונו. הסליחה מראש עם בעלי אונו. Xמיקס

Sheshet

New member
אל תכעס מייקי, הצדיק לא התכוון להרע

הוא עוד חדש בנושא. יקח לו זמן להבין כי כחול יותר מהיר.

gesus

New member
החרוסת עלתה לך לראש?../images/Emo54.gif

כרגע אפילו למשטרה אין שום נתונים סטטיסטיים על אמינות (תאמין לי שאין להם כי אני כבר שנה מבקש את זה מהם) אז איך אתה קובע שזה אמין? כי 95% מאלו שנתפסו לא מאמינים שהם יצליחו להוכיח את זה? כל סטודנט שנה א' יכול להראות שאין שום תקפות לכיול של המשטרה! אם אתה רוצה לקבוע משהו אז תסתמך על נתונים קונקרטיים ואל תספר לנו פה מה נראה לך. אם נסעתי מעל למותר אני מצפה שנציגת החוק,המשטרה,תשתמש בכלי חוקי להוכיח את העבירה.

ixmix

New member
למה אתה מדליק אותי??? למה???

עכשיו תראה מה עשית, אני צריך להראות לך פסקי דין, דיונים מייגעים, לחפש סימוכין. אז למרות שאין לי סבלנות, ורק על מנת לסבר את האוזן, מצאתי והבאתי מספר מובאות אשר מהוות סימוכין לאמינות הממל"ז. המשטרה, אגב, פועלת במקרה זה בסמכות וברשות - מצב הפסיקה כרגע הוא שהממל"ז אמין - אז אם הרשות המחוקקת והרשות המבצעת אינן מספיקות לך, באה הרשות השופטת ומאשרת את השימוש בממל"ז (עבר - כנסת, פקודת התעבורה, משטרת ישראל, בג"צ). הXמיקס לבד אינו מספיק, אולי צירוף כל רשויות המדינה מספיק? או שגם אז תרד על ההודעות שלי. (כתבתי בראש ההודעה שהיא מייצגת דיעה אישית, אבל לא משנה). אגב, אני מודע לוויכוח שיש בנוגע לממל"ז, אולם ראוי להיות כנים ולציין שלדעתי רוב הנתפסים ע"י הממל"ז אכן נסעו במהירות מופרזת. ידוע לי גם כי תוכל למצוא מאמרים חכמים ומלומדים שיסבירו מדוע הממל"ז אינו אמין. את הויכוח, אם כן, לא אנחנו ניישב - אך בנוגע לסימוכין לדעתי, תמצא מספר בהמשך. הבאתי רק מספר פסקי דין של בימ"ש עליון, אוכל להביא גם של בימ"ש לעניני תעבורה ומחוזיים המופיעים בתקדין (אוכל, אגב, למצוא זיכויי מהירות, בד"כ על ענין טכני. בקיצור: 17.4.01, פסק דין בבית משפט המחוזי בערר בתיק מדינת ישראל נגד שלמון אברהם, השופט סטרשנוב בדין. שלמון נאשם כי נהג במהירות 117 קמ"ש במקום 90 קמ"ש בכביש 40. השופט קבע כי "הוכח כי מכשיר ההמל"ז הוא מכשיר אמין, וכי כאשר נערכו הבדיקות על ידי המפעיל ניתן לבסס על תוצאות המכשיר הרשעה במשפט פלילי" עוד מציין השופט כי הסתמך על פסיקות קודמות בבית המשפט העליון. 2.4.00, ציטוט מתוך פסק דין בבית המשפט העליון, השופט הרטל: "בענייננו שלנו עברנו שלב זה של היווצרות "מסה קריטית". היה זה כב' השופט עמוס זמיר אשר בפרשת רחמני (ע"פ ‎747/96) החליט - בהסתמכו על פיסקי-דין קודמים כי "קמה החזקה שבעובדה, לפיה מכשיר הממל"ז הוא אכן מכשיר ... אשר ניתן למדוד באמצעותו - באופן אמין ומדוייק - את מהירותו של רכב נוסע, ואשר תוצאות מדידותיו הן ראיות קבילות". פסק-הדין של כב' השופט זמיר ניתן ביום ‎24.7.96, ובקשת רשות ערעור עליו נדחתה בבית-המשפט העליון (רע"פ ‎6045/96, מיום ‎22.9.96). על הלכה זו חזר בית-המשפט העליון ברע"פ ‎6048/97 - שאלתיאל (פסק-דין שמיום ‎30.12.98), בו אימץ בית-המשפט העליון את פסק-דינו של בית-המשפט המחוזי בתל-אביב (מפי כב' סגן הנשיא ח' פורת) אשר הסתמך על פרשת רחמני. בית-המשפט העליון ציטט בהסכמה דברים אלה שנכתבו בפסק-דינו של כב' השופט פורת: "קיימת פסיקה מספקת של בתי המשפט השונים כדי לקבוע חזקה עובדתית בנדון זה, שהמכשיר הוא מכשיר אמין. במלים אחרות, התביעה לא צריכה יותר להוכיח אלמנט זה, אלא מי שמתנגד לכך, הוא שיביא ראיות". בית-המשפט העליון הוסיף כי: "יש פסקי דין נוספים של בית המשפט המחוזי, זה יותר משנתיים, האומרים אף הם כי האמינות של המכשיר היא כיום, לאחר שימוש רב לאורך זמן, ולאור הפסיקה, בגדר חזקה שבעובדה, הניתנת אמנם לסתירה, אולם החובה לסתור מוטלת על הנאשם. הדברים מקובלים גם עלינו". נשיא בית-המשפט העליון דחה בקשה עתירה לדיון נוסף באותו פסק-דין (דנ"פ ‎231/99; החלטה שמיום ‎19.5.99). " 5.11.02 בימ"ש לתעבורה חדרה, השופטת פלד: "הנני קובעת כי הוכח למעלה מספק סביר כי מהירות נסיעתו של הנאשם נמדדה ע"י השוטר רוק- באמצעות מכשיר ממל" תקין, וללא כל הפרעה- או אפשרות של טעות בזיהוי המכונית- ונמצאה כ-150 קמ"ש." 29.8.99 ביהמ"ש העליון בשבתו כבג"צ, השופטים לוין, דורנר ובייניש: "בית-המשפט העליון קבע זה מכבר (לאחר מתן פסק-הדין על-ידי בית-הדין הצבאי), כי לאחר שנים של שימוש בלייזר, אמינותו כיום הינה בגדר חזקה שבעובדה. הרוצה לסתור חזקה זו - עליו הנטל לעשות כן. ראו, לעניין זה, רע"פ ‎2703/97 שמרון נ' מדינת ישראל (לא פורסם) וכן דנ"פ ‎231/99 שאלתיאל נ' מדינת ישראל (לא פורסם). " 26.10.98 כבוד הנשיא ברק, בבימ"ש העליון: "ניתן למדוד מהירות נסיעה באמצעות הממל"ז באופן אמין כל עוד לא הובאה ראיה הסותרת את אמינות המכשיר".

למעלה