האם נכונה הטענה

• פותח הנושא rech
  • פורסם בתאריך

rech

New member
האם נכונה הטענה

ששוטר עם ממל"ז לא יכול לסמן אופנוע כי אין לו לוחית רישוי להתמקד עליה מקדימה?

shirshir6

New member
ממש לא../images/Emo70.gif

הידע שלי בעניין מהימן משום שבצבא הייתי במשטרה צבאית (רק שנה וחודש). עבודת הממל"ז פשוטה מאוד. על מנת למדוד מהריות של עצם מסויים יש להתמקד בנקודה המרכזית שלו. גם מדידת מהירות רכב נעשית על ידי כיוון הלייזר לאמצע פגוש הרכב. ניתן למדוד גם מהירות של רכב מתרחק. המהירות הנמדדת אינה המדוייקת, יש סטיית תקן של המכשיר. משהו כמו 3 קמ"ש לפה או לפה. הבעיה היחידה במדידת אופנוע היא ההתמקדות עליו. שמעתי שזה לא בהכרח תקף בבית משפט אזרחי למדוד אופנוע בעזרת ממל"ז, אבל שמועות, מי יודע, אולי זה נכון. בכל אופן תפעול הממל"ז נעשה כך: בתחילה יש לאפס את הממל"ז - מכוונים על עצם נייח (עמוד או גזע עץ ), סוחטים את ההדק (כמו באקדח), הממל"ז משמיע סירנה עולה יורדת. מה שאומר שהמכשיר מאופס. אם צפצף צפצוף אחד הוא לא מאופס. האיפוס שלו הכרחי על מנת לקבל את המהירות המדוייקת של העצם הנע. אם האיפוס לא בוצע הרי שהמהירות הנמדדת לא בהכרח נכונה. לכל החכמים שטוענים כי "לא ראו את דו"ח האיפוס" של הממל"ז שנעשה על ידי השוטר בתחילת המכמונת, הרי שאין לכם מה לזרוק טילים לאוויר. את הדו"ח הזה אפשר למלא בכל עת. פשוט רושמים שעה ומקום, חתימה ובזאת נגמר העניין. את הדו"ח אפשר לרשום כל הזמן. לסיכום - הממל"ז היא קרן לייזר שנשלחת מהמכשיר עצמו אל מרכז העצם הנע ושולת את אותה הקרן חזרה אל המכשיר. כך נמדדת המהירות. איפוס המכשיר הכרחי לקבלת המהירות המדוייקת אך אין באפשרותך לדעת אם בוצע או לא. אפשר למדוד גם רכבים שכבר עברו את הניידת- מכוונים לאמצע הפגוש, ומקבלים את המהירות אך המספרים מופיעים במינוס. זה לא חוקי, אנחנו סתם השתעשענו עם זה. זה לא קביל. וגם-מי יעצור אותו? הוא כבר אותנו.

לפי מה שאני יודע...הוראות היצרן

אומרות לכוון אך ורק אל לוחית הזיהוי של כלי הרכב,זה אמור להיות המקום הישר היחיד שיחזיר את קרן הלייזר בצורה הנכונה ביותר. זה לא ממש מיושם בארץ,לא לגבי אופנועים ולא לגבי מכוניות.

shirshir6

New member
זה מיושם

אפשר לכוון על כל מקום במרכז הרכב, אם על הפגוש, אם על המספר, ואם על מרכז השמשה הקדמית(לא רצוי בכלל וגם לא קל). זה לא משנה, העיקר שיהיה במרכז הרכב ולא נוטה לצד. אומרים לכוון למספר כי הוא נמצא במרכז הרכב והוא גדול מספיק כדי לכוון עליו. אפשר לכוון בעין מיומנת על אחת המראות של הרכב, זה בדיוק כמו קורס צלפים. זה לא משנה איפה, העיקר שיהיה במרכז הרכב על מנת לקבל את המהירות המדוייקת. אם צולפים באחת המראות למשל, שנמצאת בצד הרכב, המהירות הנתונה לא בהכרח מדוייקת רק בשל הסיבה שהרכב היה בתנועה ואין לדעת אם סטה לאחד הצדדים. לא זוכרת אם סטיית הרכב אמורה לפגוע במדידה אך כדי למדוד מהירות מדוייקת אפשר לכוון לכל מקום במרכז הרכב. באופנוע למשל, אפשר לכוון על המסכה / אור קדמי / כנף קדמית, הכל רק לא גלגל. פשוט קשה יותר למצוא שטח ישר שלא בתנועה על גבי אופנוע. אבל אפשרי בהחלט, אני הצלחתי.

אז זהו...שלפי הוראות היצרן

(מקריאה באוטו/מוטו) יש לכוון אך ורק אל לוחית הזיהוי ולא בקטע של "אמצע הרכב" אלא בקטע שזה מקום ישר בניגוד לשמשה,מכסה מנוע,מראה וכו'. כל מקום אחר יחזיר קריאה שהיא לא בהכרח נכונה. וזה ע"פ הוראות היצרן. וכמו שאמרתי וגם את למען האמת,זה לא מיושם,ההוראות בארץ מאפשרות לכוון לכל מקום. ובאופנוע עם פיירינג וגם כאלה שבלי יהיה מאד מאד קשה למצוא מקום ישר לחלוטין,אולי אפילו בלתי אפשרי...

shirshir6

New member
../images/Emo45.gifנכון

אני אומרת שניתן לכוון למקום אחר מלבד לוחית הזיהוי והמהירות הנמדדת לא בהכרח יוצאת מדוייקת, אך ככה מודדים פה בארץ. מה לעשות, בישראל הכל מותר. חוץ מסמים - הדבר היחיד שיפתור לנו את הבעיות אולי.

yarivos

New member
שטויות במיץ עגבניות..

יצא לי להפעיל את הממלזים המגעילים האלה בצבא, נראה לכם, אבל נראה לכם??? (במבטא של רועי לוי) שאפשר לכוון לאיזשהו אלמנט באוטו במכוון? רוב הרכבים לא מצליחים להימדד בקריאה ראשונה, בין הקריאות יש דיליי של כמה שניות בדר'כ, בקיצר.. הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות בזמן שאתה "יורה" זה גם להתמקד במדבקה של NO FEAR על השמשה כי הסבירו לך שזה יותר טוב.. תשכחו מזה בקיצר.

Ofirdt

New member
ממל"ז לא תקף לגבי אופנוע

ממל"ז לא יכול להביא להרשעת אופנוען שנסע במהירות. זה לא תקף בבית משפט.

menyk

New member
ממל"ז

שלום לכלום היות והמכשיר משדר קרן לייזר וקולט חזרה ע"פי הזמן שלקח לקרן לחזור מהעצם אותו פגשה ניתן לחשב את מהירות העצם והמרחק בין העצם למודד. ברגע שתהיה סטיה קטנה בין המודד לעצם הרי שהשגיעה תהיה בהתאם כלומר : נוצר מעין משולש והקרן החוזרת היא העצם "היתר" במשולש . ולכן חישוב המהירות והמרחק כאשר קיימת סטייה יחושב ע"פ פיתגורס , לכן גם חשוב לכוון את הממל"ז אל חלק כלשהו הניצב לקרן הליזר וכמו כן לעמוד ככל האפשר בקו אחיד לכיוון התנועה של העצם !!!!

Ofirdt

New member
יש הוכחות

קראתי בעיתון לפני כמה זמן וגם מישהו אמר לי שזיכו אותו ממהירות מופרזת בגלל שהממל"ז כוון למספר מאחורה ולא מקדימה. בעיתון היה כתוב על עוד אחד.

el presidente

New member
מישהו אמר לך!? ../images/Emo12.gif

נו..אז..מישהו אמר שאמא שלי זונה..זה אומר שזה נכון ..לא!..(עד כמה שאני יודע).. ידידי..אל תיקבע עובדות ללא הוכחות מוצקות.... אני בטוח שאת "העובדה" שציינת פה אפשר לפרש במיליון דרכים.

ixmix

New member
מי אמר לך כזה דבר???

כמה עולה???

ומישהו אמר לי שזיכו אותו בגלל

שבתמונה היה טרקטור
אולי יש זיכויים פה ושם,למשל כי כיוונו את הממל"ז ללוחית מאחורה. בעיתון אני ספציפית עוד לא קראתי על עוד מקרה,אולי היו כאלה,אבל בכל אופן אין זיכוי גורף לאופנועים שנתפסים ע"י ממל"ז בניגוד למה שהכרזת קודם.

למעלה