האם נכונה הטענה

• פותח הנושא rech
  • פורסם בתאריך

Easy_Rider

New member
אבל אפשר לצאת גם זכאי ../images/Emo70.gif

איך אמר לי מישהו שהתכתבתי איתו בנושא: זה יעלה לך 20 אלף שקל , וייקח בערך שנתיים ... כל הזיכויים שאני מכיר על כתבי אישום שהוגשו בנושא נסיעה במהירות העולה על המהירות המותרת, שבהם הנאשם נתפס ע"י ממל"ז היו בעקבות תנאים נסיבתיים בהם הוכיח הנאשם כי המדידה לא תקינה. ובשביל להוכיח את זה צריך: א. המון זמן וסבלנות ב. עו"ד מומחה לנושא ! ג. עדים מומחים מהאקדמיה ד. הרבה מאד כסף. ה. גם מזל ... לסיכומו של עניין, עדיף לקחת עו"ד טוב ולהגיע לעסקת טיעון עם התביעה. כבר קראנו על האופנוען שנפס במהירות של 210 ויצא עם שלילה ...

Easy_Rider

New member
ונחזור לרגע להודעה שפתחה את השרשור

"האם נכונה הטענה ששוטר עם ממל"ז לא יכול לסמן אופנוע כי אין לו לוחית רישוי להתמקד עליה מקדימה?" אז התשובה היא : לא. הטענה הזו לא נכונה. כל הדיון הוא על קבילות הממל"ז ואמינותו, אבל הטענה שהוצגה בהודעת הפתיחה פשוט לא נכונה. אם נתפסת ע"י ממל"ז - אז כדאי שקו ההגנה יהיה אחר: כיול, בדיקת המכשיר, תפעולו, תנאים סביבתיים, קרבה לקו מתח גבוה, תנאי ראות לקויה וכו'. התרוץ - "אין לאופנוע לוחית רישוי להתמקד עליה" - לא קביל.

gesus

New member
למה שלא יהיה קביל?../images/Emo54.gif

אם השוטר רוצה למדוד אותי שימדוד לפי ההוראות (שאותן יש לי ב-2 שפות) ולא ימציא וריאציה שלו למדידה ואז יטען שהיא מדויקת. ותגובה ל-IXMIX:לצערי היום לפני שנה נתפסתי עם ממל"ז ומאז אני אוסף כל מה שאני יכול למצוא על הממל"ז.אז נכון שיש המון פסקי דין שמרשיעים את מי שנתפס עם הממל"ז אבל זה לא מחייב שבאמת היתה עבירה כי הקבילות של הממל"ז משתנה בין שופט לשופט. אם היית באמת מתעניין בנושא והיית בודק את תהליך הכיול (אין בכלל דבר כזה) או את "בדיקת הכיול " של המשטרה היית נחרד מחוסר המקצועיות והזלזול שיש להם באזרח. אם עדיין לא השתכנעת אתה מוזמן להכנס לאתר של עמיקם לוין(נמצא בקישורים) ולקרוא קצת מי זה הבנאדם הזה ואם עדיין אתה לא משוכנע אני אזמין אותך עוד 9 שבועות למשפט שלי.

דרך אגב: המשטרה מסרבת בתוקף

לתת לגוף בלתי תלוי או אפילו למכון התקנים לבדוק את המכשיר באופן אובייקטיבי. יכול להיות שהמכשיר בדרך כלל אמין, אבל סביר להניח שלא תמיד ותגידו: רק אני זוכר שבית המשפט ברח' ויצמן בתל אביב "נסע" על פי הממל"ז ב- 7 קמ"ש??

ixmix

New member
יש בעיות, אבל...

נכון שיש בעיות עם אמינות הממל"ז, ואני האחרון שאפשר לחשוד בו שתומך במשטרה כאשר אינם צודקים (אם מישהו עוד זוכר את סיפור המשפט שהיה לי עם צילום בלתי קביל) - אבל כרגע זהו כנראה המד הזמין והנפוץ ביותר בשימוש המשטרה, ו... מה לעשות - בית המשפט קבע כי הוא אמין. עמיר, ברור כי המשטרה לא תיתן לנו את הכלים לנגח אותה, ובוודאי אם המכשיר אינו מדויק או אינו קביל - אך למרות פסקי דין סותרים, הרי בפסקי הדין האחרונים של הערכאות הבוהות, נקבע בכל פעם מחדש כי אמינות מד הלייזר, חזקה שבעובדה היא. בליליוס ז"ל, בשיחה ארוכה על הנושא, ציין את הבעייתיות, אולם גם את חוסר היכולת שלנו להתמודד עם טענה משפטית שענינה "חזקה שבעובדה" וודאי בלי שת"פ של משטרה ישראל - אי לכך אנו כבולים להסכים כי הממל"ז אמין (למרות הכעס והספקות). הבעיה הגדולה שמתעוררת, אם כן, היא אותן ספקות, אשר גורמים בסופו של דבר לאזרח לאבד את אמונו במערכות השלטון והאכיפה.

למעלה