האם ניתן לזקק חומרים

Oomph Girl18

New member
האם ניתן לזקק חומרים

בבית? ואם אפשר חייבים להשתמש באותה צורה שעושים זאת במעבדה או שניתן להשתמש בחומרים דומים שקיימים בבית?

Oomph Girl18

New member
אני רוצה לזקק קפה

ואני רוצה לדעת איך אפשר לעשות את זה בבית בלי ציוד של מעבדות..

Oomph Girl18

New member
אממ קפה הוא חומר צמחי

משמע הוא אלקלאויד נכון? משמע יש למצות אותו תחילה בחומצה (מכיל חנקן->בסיסי במים)(הקפאין בנוי ככה).באיזה חומצה יש להשתמש? אפשר להשתמש במיץ לימון או משהו כזה כי זה גם מכיל קבוצה קרבוקסילית..או יין כי הוא מכיל חומצות וגם קבוצות כוהל. ואיך בדיוק ממצים?

אהמממ, קפאין הוא אכן אלקלואיד,

ולכן בסיסי במידה מסויימת. עם זאת,הוא ודאי אינו בסיס חזק ולכן כדי לעשות מיצוי חומצה-בסיס יעיל שלו, צריך להשתמש בחומצה חזקה[במעבדה,כשעשינו מיצויים, כמעט תמיד זה היה בסיס חזק עם חומצה חלשה או להיפך]. חומצה חזקה[למשל חומצת מלח או גופרתית, ה' ירחם] לדעתי היא ממש לא דבר שצריך/רצוי להשתמש בו בבית, בייחוד כשאין מנדף...ואיך עושים מיצוי? במעבדה,עם משפך מפריד שיוצר הפרדת פאזות טובה מאד. בבית,עם..אהה...לא ניסיתי אפפעם..
מעבר לזה, צריך לשאול האם בקפה,שהוא תערובת של כמה מרכיבים[לא?..
], יש רק מרכיב אחד שיעבור במיצוי ח"ב זה. כי אם יש עוד מרכיבים בסיסיים בתערובת, ניאלץ לעשות הפרדה/מיצוי נוסף למה שיתקבל בסוף. בכ"א,נניח לרגע שיש לנו בפאזה המימית רק קפאין בצורת המלח שלו[לאחר שפעל כבסיס]. עכשיו צריך לייבש אותו מהמים, ושוב באמצעות ריאגנטים "לא מי יודע מה" ביתיים: מגנזיום סולפאט או קלציום כלוריד/סולפאט או סודיום סולפאט או אחרים... [ולפני זה רצוי לעשות SALTING OUT לתמיסה ע"י הכנסת מלח בישול לתמיסה-זה יגרום למולק' המים לנדוד למלח,לסלבט אותו ולכן לייב שאת המלח האורגני שלנו] אחרי כן נוסיף מעט חומצה חזקה[הכמות המדוייקת תוכרע לפי מד/נייר PH..כשנגיע ל 1-0~, זה מספיק] כדי לחזור לקפאין עצמו ולא למלח שלו, ואז נוכל לגבש אותו: בתחילה עם אמבט קרח-מים, ואח"כ ב"בוכנה"[סינון בואקום, עוד דר שלרוב אין בבית]. +- לאחר שלב זה, קיבלת קפאין מוצק טהור.. נ.ב.! אני מודה שכל הפרוצדורות הנ"ל הן בהכרח מעבדתיות. באמת שאין לי מושג איך עושים זאת בבית, ובכלל רצוי להתייעץ עם גורמים נוספים לפני שמחליטים לעשות זאת,אם בכלל..יתרה מזאת, גם אם בבית הייתה לך מעבדה וכל הריאגנטים הדרושים, הרי שאני כולה סטודנט לתואר ראשון, וכתבתי פה דברים על סמך נסיון מזערי של מעבדה אחת באורגנית, ויכול להיות שפה ושם לא דייקתי בדברים. בכ"T, שיהיה בהצלחה בעניין ותשתדלי לא להרים את הבית רק כדי לבצע את הנ"ל

Oomph Girl18

New member
תודה. P: זה חשוב לי

יש לי לפעמים שגעונות של כימיה...אפילו מבלי ללמוד לתואר ראשון

pelegs

New member
באיזה צורה את רוצה את התוצר הסופי?

קפאין הוא אכן אלקלואיד, כפי שכבר צוין, ממשפחת ה purine (אדנין או גואנין, למשל, גם באים ממשפחה זו). אבל הזיקוק שלו הרבה יותר מסובך מסתם הפרדת חומצה-בסיס רגילה, כפי שהוצע כאן. זה אפשרי בעיקרון, אבל תאלצי להשתמש בחומרים שאינם כה "ביתיים" במיוחד, כגון דיכלורומתאן, כלורופורם או בנזן, למרות שאפשר בעיקרון להשיג אותם. בשביל קפאין מומס במים + זבל אחר מסביב, תוכלי להשתמש במסנן קפה פשוט, שניתן להשיג בסופרמרקטים נבחרים. אם את רוצה יותר מזה - כדאי להשיג מעבדה בסיסית, או לפחות ניסיון עבודה עם כלים בסיסיים ופחם-פעיל.

בלינק המצורף

בעמוד 22, בחלק 3 של הניסוי הראשון, מתוארת הפרוצדורה של מיצוי קפאין מתמצית תה.

deathcaster

New member
יאללה אם כבר אז כבר

ובלינק המצורף תוכלו להוריד דוחות מעבדה שלי, שאחד מהם הוא מיצוי הקפאין המדובר.

deathcaster

New member
בבקשה+ תוספת

הפורום מוזמן להכנס ל- http://www.hapetek.co.il/ יש שם מאגר עצום של חומר, העליתי לשם גם סיכום טוב במיקרביולוגיה, וגם דוחות מעבדה שונים בפיזיקה, מיקרוביולוגיה, ביוכימיה, וכימיה אורגנית אני מקווה שבשבועות הקרובים מנהל האתר גם יוסיף לשם עוד דוחות ששלחתי לו. הפרוייקט הבא : להכניס לשם עוד דוחות באורגנית, דוחות מעבדה בכימיה פיזיקלית, סיכומים בביוכימיה, והיד עוד נטויה. רק נעבור בצורה טובה את המבחנים שלנו

למעלה