האם ניסתם פעם...

סנטימנט

New member
אני? נפגעתי מהיהדות?

מה פתאום?! אני בכלל נפגעתי מאלוהים! בוקר אחד קמתי והוא נ-ע-ל-ם!

סנטימנט

New member
לתהום הנשיה

ויותר ברצינות: לא, זה לא קרה בוקר אחד. זה לקח כמה חודשים, שבסופם הבנתי שהאדון פשוט לא קיים.

אההממ

מה שאת אומרת בעצם זה שהאנשים פה לא בדקו, חקרו, העמיקו, התווכחו והסתבכו עם עצמם והסביבה בנושא הכל כך חשוב הזה. פשוט הם "נפגעו מהיהדות" והחליטו לצאת בשאלה. אני יכול לדבר רק בשם עצמי ולומר לך שבכלל לא נפגעתי מהיהדות ואני אפילו מאוד אוהב אותה ואת האנשים המאמינים. היציאה שלי היתה למרות שאני אוהב את היהדות ולא בגלל שנפגעתי ממנה.

סנטימנט

New member
אגב, מהלך הרוח הרווח כאן, שקלטתי עם

הזמן, מסתבר שאכן זה המצב. הרוב לא בדיוק יצאו בשאלה בגלל שאלות קיומיות כאלו ואחרות... האמת? נורא חבל לי שככה!

goylem

New member
גם אני חשבתי בדיוק

על זה וגם לי חבל. אבל נראה לי שזה לא ממש הרוב, אולי זה ינחם אותך קצת.

goylem

New member
גם אני חשבתי בדיוק

על זה וגם לי חבל. אבל נראה לי שזה לא ממש הרוב, אולי זה ינחם אותך קצת.

homo sapiens

New member
למה חבל?

אם אתה לא מאמין שלעולם יש משמעות, או שאתה לא מאמין בקיומו של אלוהים, אז למה זה משנה אם אדם עזב את הדת בגלל שהוא כופר או בגלל שבא לו? זה חסר משמעות בכל מקרה, ודו"ק היטב בזה.

סנטימנט

New member
לא הבנת

אם, לדבריך, אדם "לא מאמין שלעולם יש משמעות, או לא מאמין בקיומו של אלוהים" - אז מבחינתי הוא כן אחד מאלה שיצאו מתוך מחשבה. מנגד, יש כאלה שיצאו, ולא יודעים למה. אפילו לעצמם הם מעולם לא הסבירו.

homo sapiens

New member
הפרדה הכרחית!

אין קשר בין אלוהים ליהדות כלומר יש קשר אבל חד סטרי. היהדות מאמינה באלוהים אבל כל דת מאמינה באלוהים וגם אחוז גדול מהאנשים שאינם דתיים מאמינים באלוהים. כאדם שהגיע ממקום דתי אכן קשה לעשות את ההפרדה הזו בגלל מה שאלוהים מייצג בשבילי, ובגלל הצורך להסביר לעצמי כל מיני דברים. אני עזבתי את הדת כאתאיסטית, איני מאמינה ביהדות וגם איני מאמינה שהשכן מלמעלה קיים בכלל... ובכלל, ברגע שאתה לא מאמין שאלוהים באמת נמצא שם בשבילך או בשביל כל יצור אחר, כל הקיום שלו הופך לנטל מכביד בלי הנחמה שהדת נותנת לאדם, כמו תפילה למשל. הרעיון שיש אמת מוחלטת כלשהי (ותקראי לה אלוהים אם את רוצה), מסבך אותנו כבני אדם, זה אומר אולי שאנחנו לא רק חומר אלא גם משהו מעבר, ואולי גם מחייב אותנו לבצע בחירות מוסריות כלשהן, כך שלהאמין שהוא לא קיים זה פשוט קל יותר, ואני לא אומרת שזה צודק בהכרח.

butterfiy

New member
נכון...

הכי קשה בלעזוב את הדת, הוא להפריד בינה לאלוהים.

האם פעם ניסית להבין????

האם האמונה שיש אלוהים, באה ממחשבה אישית שלך? האם הנוצרי שמאמין באלוהיו, מאמין כי פתאום בא לו להאמין בישו? האם המוסלמי שמאמין בג'יהד, מאמין, כי בוקר אחד קם ואמר, ג'יהד? האם הבודהיסטי קם בוקר אביבי אחד ואמר אני מאמין באלוהי? האם האדם הדתי מאמין באלוהיו, כי הוא התעורר בבוקר ואמר מודה אני? האם האדם החרדי בטוח שדרכו היא האמת, כי התבוננן בשמיים ואמר ה' הוא האלוהים? וכמובן שהתשובה היא לא ולא. כולנו מאמינים כי כך חינכו אותנו, כי כך לימדו אותנו, כי כך הסבירו לנו, שיש אלוהים והאלוהים של היהודים הוא רחום וחנון והאלוהים של היהודים משגיח עלינו בכל רגע ורגע והאלוהים שלנו אמר לנו לשמוע בקול הרבנים ולהאמין בתורה שבעל פה וכו וכו וכו' וכנ"ל הנוצרים. וכנ"ל המוסלמים. וכנ"ל הבודהיסטים. וכנ"ל הדתים. וכנ"ל החרדים . וכנ"ל את בכבודך ובעצמך. ואם כך, אם יום אחד את רואה שהרבנים שלך לא כל כך טובים, לא כל כך צודקים, מעט משקרים, מעט מסלפים, מעט גונבים, מעט פוגעים, מעט גזענים, וכו, וכו, אז למה לך להאמין, לכל מה שאמרו לך, שיש אלוהים? למה את חושבת שאפשר להפריד בין המחנך לחינוך? ואם את מפרידה, אז אולי כדאי לך לבדוק עוד דתות, עוד אמונות, כי אולי הם צודקים? אולי מורים, הכמרים, שלהם צודקים? והרי ראית שהרבנים המחנכים שלך לא טובים. ולכן לדעתי. אין אפשרות להפריד בין הרבנים ובין האמונה שהם לימדו אותנו. אין אפשרות להפריד בין המחנך למתחנך. ואין אפשרות לחשוב שהדת, האמונה, נפרדת ממוסרי הדת והאמונה. בתקוה להבנה. ובתפילה לאלוהי, שיגיע שלב בחיים שלך שתתפקחי ותביני את דברי. ציפור

butterfiy

New member
במבט לאחור, זה שאני מפרידה בינם..

לא פוסלת את מה שהם מיצגים, ובמקרה שלי, לגביי, את אלוהים, זה שהם לא בסדר, לא אומר שהוא לא קיים, או שלא צריך להאמין בו.

נכון..

ואני בטוח, שאלוהים שונא חרדים, כמרים ושייחים. הם הורסים לו את המוניטין... הופכים אותו ל

את כל האמת ורק את האמת....

האם כעסך על הקב"ה הוא בגלל שאתה הומו או בגלל שזה פשוט הרגשתך או שלא קיבלו אותך אני כהומו נשארתי מאמין וקיבלו אותי מסביב וגם אם היו עושים לי עוולות והיו כאלה לא הייתי ולו מטר מאמונתי. אני לא שופט חס ושלום אני רק רוצה לדעת,בבקשה.

מה?????????

מי הומו ?????? מאיפה מצצת את החידוש הזה?????? אני לא הומו ולא ביקשתי שיקבלו אותי כהומו. לא עשו לי עולות ולא נעליים. אני לא כועס על הקב"ה בכלל, אני רק שואל שאלות, כי אני שונא שמדברים שטויות. ויש לי חיים טובים עם האשה אשר אהבתי. באהבה ציפור.

babylon_a1

New member
אני מפריד

כמו חרדי שמפריד בין בשר לחלב
למעשה אלוהים הופך אווילי שמצמידים לו את הדת לדוגמא יש כוח עליון שברא את העולם ולדעתו אסור לבני אדם להפריד חתיכות נייר אחת מהשניה על מנת להתנקות אחרי השירותים
זה לבד , זה לבד כל אחד מיותר / משונה בדרכו

למעלה