אני חושב שטנלי הביא דבר חשוב כאן
היות ומה שלמדים אחרים על המסיחים שהם טמאים ושאר ירקות , מאמינים בריבוי האל . . .ולא נצלב אלא נדמה לו (אני שמעתי את זה מליון פעם) . ואז אני מצטט מישעיהו את הפסוק הזה בוא נתוכח אומר אדוני ... אלה טענות של אי הבנת האחר , סתם כי למדו את האחר , אולם יש פסוק דוקא בספר שמדבר על השילוש או מהות אלוהים , קשה לשכנע ילד קטן שיש ירח , אולם אם יהיה ילמד אסטרונומיה ולא בוגר נאס``א ,ידע שיש גם גלקסיות מעברנו ויש אור משמשים שכבר נכבו ממליוני שנים וידע שהשמש היא טיפה בגלקסיה הזאת.. וכבר אמרתי שהאסלם המדעי הפילוסופי המושפע מתורת היוונים , שיא הפילוסופיה בזמנו פרט (לנצרות שהתעלתה עליה דרך פאולוס) הגיעה למחשבה המועתזלה שראו באללה שלוש מרכיבים , וגם איבן רושד אחד מגדולי הפילוסופים המוסלמים שצריך להוריד בפניו את הכובע , שהרמב``ם הושפע ממנו , נגמרו אותם ימים , גם בהשראת הוואהאבים מלפני 200 שנה או יותר, בהכחדת הדיעה הליברלית המוסלמית ,והחזירה אותה הרבה שנים של בורות ופנטיות .. אנו חיים בסביבה רוחנית ``מפגרת `` אם נתאר אותה כאדם גדל בגוף אולם יש לו תסמנת דאון , לכן קשה לשכנע שזה המהות האלוהית ,שרק באמונה המשיחית זאת , הבנו מה מידת אלוהים , אלוהים הוא אהבה ,ולא רק אש אוכלת שקשה להתקרב אליו, אלוהים לא רק גדול וצריך רק להתחנף אליו בכל מיני מצוות וקורבנות , הרי אמר שמואל לשאול המלך, אחרי שזה נפל במכוון ורצה לשחק אותה טפש , כי אלוהים לא ירצה בקורבנות אלא בלבו של האדם .. כאן ברור שיש דמגוגיה אנטי נוצרית , שמטרתה להרגיז , כי ביודעין חשבו שמצאו נק. תורפה לנצרות , וזה ממש ממש שטויות במיץ, מי שלא גדל רוחנית נשאר עם הגישה הדמגוגית , שהאל הוא אחד , אז מה? הרי אנו מאמינים בפסוק שמע ישראל אלוהינו הוא אחד , בטח לא שניים ולא שלוש , אולם וכפי הסברתי זה האל שלנו במודע שאלוהים יש לו ישות שאף אחד ראה , זה נקרא בב``ח האב , יש לאלוהים גם רוח , גם לנו יש רוח , רוח הקדש , ולאלוהים המדבר מפיו מלת אלוהים וזה מה שקיבלנו , ישוע מלת אלוהים , ישוע מלת אלוהים , שהתאנש ונהיה כמונו למעננו , זה אלוהים , וזה מה שיש ומי שירצה אלוהים יפתח לו את המח הקטן בכדי להבין אותו כאהבה ולא אחר ..