שיפטה - מרק חומוס עם קציצות בשר
שיפטה - מרק חומוס עם קציצות בשר וג`ריש מכורדיסטן 350 גרם גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה 1 ק"ג ג`ריש [ג`ריש - חיטה טחונה דק, דומה לבורגול. בייצור בורגול משרים את החיטה במים, מייבשים ואז טוחנים, ובג`ריש אין משרים במים, להשיג בשווקים] שמן לטיגון 3 בצלים בינוניים, קצוצים 1 כף כורכום 1 ק"ג בשר בקר (או תערובת של בקר וחזה עוף),טחון מלח ופלפל עלי רשאד להגשה 1. קולפים את גרגרי החומוס מקליפתם הדקה: מניחים אותם בתוך מגבת ועוברים על המגבת עם מערוך. פותחים ומסלקים את הקליפות. שוטפים את הג`ריש היטב תחת מים זורמים. 2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים חצי מכמות הבצל עד שהוא מתחיל לקבל צבע. מוסיפים את החומוס לסיר וממשיכים לטגן. מוסיפים ליטר וחצי מים. מתבלים בכורכום ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה. 3. שמים את הג`ריש בקערה ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את שארית הבצל הקצוץ ולשים. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומעבדים לעיסה חלקה. צרים קציצות אובאליות גדולות בידיים רטובות. מעבירים לסיר המרק, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה. מגישים עם רשאד חי. חיים כהן - שום פלפל ושמן זית