האם מישהו מכיר מתכון ל"שיפטה"

נירהמ1

New member
כן - נתתי מתכון לשפטה לפני../images/Emo39.gif

כמה חודשים, חפשי בארכיון לפי שם המשתמש שלי, ואם לא תמצאי אקליד אותו שוב. כל טוב,
 

juja

New member
גם אני נתתי לא מזמן מתכון לשיפטה

כמו שאצלנו אוכלים במשפחה. תקלידי שיפטה בחיפוש. בהצלחה.
 

דני אלה

New member
שיפטה - מרק חומוס עם קציצות בשר

שיפטה - מרק חומוס עם קציצות בשר וג`ריש מכורדיסטן 350 גרם גרגרי חומוס, מושרים למשך הלילה 1 ק"ג ג`ריש [ג`ריש - חיטה טחונה דק, דומה לבורגול. בייצור בורגול משרים את החיטה במים, מייבשים ואז טוחנים, ובג`ריש אין משרים במים, להשיג בשווקים] שמן לטיגון 3 בצלים בינוניים, קצוצים 1 כף כורכום 1 ק"ג בשר בקר (או תערובת של בקר וחזה עוף),טחון מלח ופלפל עלי רשאד להגשה 1. קולפים את גרגרי החומוס מקליפתם הדקה: מניחים אותם בתוך מגבת ועוברים על המגבת עם מערוך. פותחים ומסלקים את הקליפות. שוטפים את הג`ריש היטב תחת מים זורמים. 2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים חצי מכמות הבצל עד שהוא מתחיל לקבל צבע. מוסיפים את החומוס לסיר וממשיכים לטגן. מוסיפים ליטר וחצי מים. מתבלים בכורכום ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה. 3. שמים את הג`ריש בקערה ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את שארית הבצל הקצוץ ולשים. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומעבדים לעיסה חלקה. צרים קציצות אובאליות גדולות בידיים רטובות. מעבירים לסיר המרק, מכסים ומבשלים שעתיים על להבה נמוכה. מגישים עם רשאד חי. חיים כהן - שום פלפל ושמן זית
 

דני אלה

New member
שיפטה - קציצות עיראקיות

שיפטה - קציצות עיראקיות 2 כוסות בשר עוף טחון 2 כוסות בשר בקר טחון 2 כוסות בורגול, מנופה 2 יחידות בצל לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם פפריקה מתוקה לפי הטעם פפריקה חריפה לפי הטעם כורכום 3 כפות רסק עגבניות 1.את הבשרים הטחונים והבורגול לטחון כל פעם קצת ולשים בקערה. 2.להוסיף בצל קצוץ, פפריקה חריפה ומתוקה פלפל שחור ומלח. 3.לערבב היטב ולעגל כגודל תפוז. 4.בסיר, לטגן בצל וכשמזהיב להוסיף מים בערך 4\3 הכמות על מנת שהמים יכסו. 5.שהמים מתחילים לרתוח לשים כ 2-3 כפות רסק עגבניות שהמים יהיו אדומים, אבקת מרק עוף לפי הטעם וכורכום. לערבב לאט ולשים בהדרגה את כדורי השיפטה שרותח. 6.להנמיך לאש קטנה ולבשל עד שיהיה מוכן כ-חצי שעה או שעה Goodfood
 
למעלה