האם מוצאי מספרד????

מטיקה

New member
טוב אז גם אני בפנים ../images/Emo45.gif

סבא שלי ששם משפחתו נתן, ועל פי מחקר שקיבלנו לפני כ20 שנה (ואותו עד היום אני לא מוצאת) הסתבר לנו שמשפחת נתן מקורה מטולדו והיא הגיע לאסטנבול ואח"כ התפצלה לבולגריה. נו אז אתם מקבלים אותי - את המעורבת
לכל הטורקים גם אני איתכם

רותי ב.

New member
כל הדיון ממש מרתק,

וגם התיאוריה של הפרופסור יום טוב.. על תהליך ספרדיזציה של קהילות יהודיות קיימות, בתפוצות שונות, מעניין, אם כי נשמע קצת מוזר, שתהיה כזו השפעה ענקית, כולל כלים כל כך בסיסיים כמו שפה, למי שכבר רכש שפת אם שונה -

רותי אני חושבת שיום טוב עסיס מגובה

במסמכים היסטוריים ואינו רק מפריח תאוריה. יש אתר שנקרא www.sephardicstudies.org שווה להכנס ולערוך חיפוש יש שם היסטוריה וניתן דרכו להגיע לעוד קישורים ומקורות מידע. מומלץ ביותר לאלה שקוראים אנגלית בקלות.

Sarika

New member
נכון מאד אסתר, הבאתי למעלה ....

הוכחה אחת לקיום הקהילה בסלוניקי הרבה לפני גירוש ספרד, אני מניחה שתהליך זה התקיים גם ביתר הקהילות כפי שפרופ'יום טוב אמר.

רותי ב.

New member
הקישור שהבאת מצוי

בקישורים שלנו. אני קוראת בו המון, ואולי עדיין לא הגעתי לנושא הזה, המסויים. אבל עשיתי לי מנהג לא רק לקרוא שם, אלא גם מנסה לתרגם משם מאמרים, (בעזרת בעלי בעיקר). פעמיים ביקשתי מהם אישור לפרסם את התרגום, ופעמיים קיבלתי אותו, לאחר זמן די ממושך. נדמה לי שלפחות אחד מהם פה בפורום. לא מעלה בדעתי שזו סתם תיאוריה מופרכת.. די מאמינה שיש לה יסודות מוצקים.

נכון שריקה

היו יהודים שבאו מדרום איטליה ויהודים שבאו מארצות אשכנז ויהודים מקומיים רומניוטים

אסטרלו

New member
השם שלנו הוא מספרד

על פי עדויות שונות מקורו בטולדו. השם "ניניו" שפרושו קטן כמובן ויש המון טורקים שנקראים "קטן". התפוצה של השם היא בבולגריה,טורקיה ויש גם מעט מצרים. המפורסמת היא מרסל ניניו שריגלה במצרים. אבל יכול להיות שהיתה קהילה קודמת לספרד עם השמות שאתם מזכירים. השאלה הגדולה למה התרכזו כל כך הרבה יהודים בספרד ובפורטוגל.

הרבה מאוד יהודים נדדו בין הקהילות

השונות בעקבות משפחה ופרנסה. אני יודעת שהרבה מאוד יהודים הגיעו אל מצרים מטורקיה, על יהודים שנדדו מטורקיה לאמסטרדם ולבולגריה .הרבה מאוד יהודים עברו מאיטליה לטורקיה וכן הלאה, אבל רובם מגורשי ספרד שנדדו מהסיבות שהזכרתי למעלה. בעבר הקרוב יותר החל בשנות 1920 הרבה מאוד נדדו, לארה"ב, דרום אמריקה, קובה, צרפת וקנדה . באטלנטה וקליפרוניה יש בית כנסת של דוברי לאדינו.

למעלה