האם ל - TELITX95 יש BLUETOOTH?

saifa

New member
האם ל - TELITX95 יש BLUETOOTH?

איך אפשר לדעת האם לפלאפון מסוג TELIT X95 יש BLUETOOTH שיכול להתחבר ל- MIO 558?

raananta

New member
אין לו ../images/Emo7.gif

כרגע לאף מכשיר ברשת לפלפון אין BT. יש מכשירים שמתוכננים להכנס לרשת, לדוגמאת מוטורולה V710, אבל עד שלפלפון יזיזו את עצמם ויכניסו מכשיר תומך BT סביר להניח שיעברו עוד 200 שנה.

raananta

New member
../images/Emo6.gif בערך נכון

רשת לפלפון היום היא מתקדמת למדי ואינה מפגרת אחר האחרות מבחינת קצב העברת נתונים וכדומה, פשוט עובדת בשיטה שונה (איפה קוקי שצריך אותו?!). אני מאמין שאחת הסיבות לכך שלא רואים מכשירי BT ברשת היא עקב כך שישנם מעט מכשירי CDMA בשוק העולמי בכלל. אבל אחרי הכל... ברשתות האחרות ישנם מכשירים תומכי BT כבר מספר שנים, וברשת לפלפון אין!!!

dds22

New member
בדקתי עם אחד הבכירים שלהם

והם לא מאמינים בBT ולכן לא מתכוונים גם בעתיד להכניס

raananta

New member
ממה שהבנתי הם הציגו בתערוכה

האחרונה מכשיר של מוטורולה בשם V710 ובו יש BT מובנה. אם הם לא מאמינים ב-BT אז במה הם כן מאמינים?! IR?!
אני חושב שהם עושים שטות מוחלטת בכך שהם לא מכניסים לפחות מכשיר אחד שתומך BT לטובת אלו שכן רוצים אוזניה אלחוטית, קישור למחשב, סינכרון של הסלולר עם ה-PC וכו וכו. כולי תקווה שמה ששמעת, שגוי.

2cookie

New member
הם לא עושים שטויות

העובדה שאין מכשירים תומכי BT ברשת פלאפון היא "תופעת לוואי" של שני מאפיינים של החברה: 1. קצב השקת מכשירים חדשים איטי ביותר. קצת קשה להאשים אותם- רכישה והתאמה של מכשיר CDMA לרשת היא לא תהליך פשוט, בוודאי שלא כשמשווים את זה ל-GSM. 2. עצם השימוש בשיטת ה-CDMA מגביל אותם למבחר מצומצם של מכשירים תומכי BT. ברובם התמיכה היא רק גימיק שנועד לסנכרון עם המחשב מכיוון שלקוריאניים אין ניסיון בעניין, ובחלק האחר יש אינטרס של הרשת לסרס פרופילים- V710 שנמכר בארה"ב לא תומך בפרופיל Dial-Up לתקשורת אינטרנט דרכו. אני חושש שזה קרה באשמת הרשת שמשווקת אותו שם, אבל יכול להיות שגם כאן בארץ הוא ישווק ללא הפרופיל הזה.

castroman

New member
תראה...

בCDMA משתמשים בעיקר במזרח הרחוק - יפן\דרום קוריאה בעיקר, שמה השימוש בBT הוא נמוך לעומת השימוש האירופאי\אמריקאי, לכן רוב מכשירי הCDMA מגיעים ללא BT. בקשר לזה שפלאפון לא מאמינים בBT - אם זה באמת נכון, אז יש להם קצת בעיה שכן אין להם כל כך פתרון ללקוחות שאכן צריכים את זה, בכל מקרה אולי הם יחכו למכשירים עתידים עם טכנולוגיות אלחוט חדשות ומתקדמות יותר מה שבטח יתפוס במזרח.

dds22

New member
חברת פלאפון מנסה להתמקד בתקשורת

דרך הפלאפון כלומר - תקשורת פנימית עם הרבה מאד פונקציות (מסופונים לסוכנים וכו')- הכל דרך מכשיר אחד. לגבי הBT אני מצטט את מנהל האגף האחראי כשענה לי לשאלתי בנושא - "אתה דורך על יבלות אבל לא נכנס לזה יש לנו דברים אחרים" ואז הוא פשוט הוציא את אחד מהסמארטפונים שלהם וניסה למכור ולהסביר לי כמה הוא עדיף על שילוב של PDA וטלפון BT. חלילה לא רוצה לפגוע באף אחד אבל נראה לי שעל מנת להבין עם מה הם מתעסקים אז הוא מסתובב עם פאלם VX וטוען שהמכשיר עושה לו את העבודה יותר טוב מכל דבר אחר בעולם...נו בסדר כנראה בגלל זה מהחברה הגדולה הם הפכו לקטנה.

raananta

New member
יכול להיות שהכוון שלהם נכון

אבל נכון להיום אין מכשירים משולבים מספיק טובים, או מערכות הפעלה המשלבות את היכולות של מחשב כף-היד בסלולאר. אני מניח שבעתיד הגבול בין PDA למכשיר טלפון יהיה דק מאוד ואולי אף יעלם, אבל במצב הנוכחי יקח לזה עוד הרבה זמן. השוק מלא בסלולארים שמנסים "להמציא" את מערכת ההפעלה הבאה, הדבר יוצר מצב שבו לכל חברה כמעט יש מערכת הפעלה משלה ועד שלא תהיה אחידות פחות או יותר השינויים שנראה יהיו מינוריים. לכן, לפלפון צריכים להבין שלשוק יש גם צרכים... אתה יודע מה?! לא השוק! הלקוחות שלהם. אז לפחות מכשיר אחד, שתומך BT ברשת שלהם, היה משנה את כל התמונה. דבר נוסף, לפני חודשיים בערך הייתי בנקודת שירות בראשון-לציון. דיברתי עם איזה גברת נחמדת על שידרוג (אני חיפשתי BT, היא הציע במקום IR) ומסתבר שאחד המכשירים היחידים, דאז, שהיה לו IR היה מיועד למכשירים במסלול אסקייפ... הלו!!! שלום!!! לקוחות עסקיים לא צריכים IR?! הרעיון היה שארכוש קו נוסף במסלול אסקייפ ואצליב בין המכשירים (תמורת תשלום) מצד שני, לממחשבים ניידים אנחנו יכולים לראות שהם כן מציעים כרטיסי PCMCIA אפילו לדור 3. על השוק הזה הם כן חושבים! אז זה לא כל נכון להגיד שהם מחפשים פלטפורמות משולבות, ומי שאמר לך את זה כנראה חלוק בדעותיו עם עצמו, אלא אם הם לא מתיחסים ל-PDA כ-"מחשב" ואז השיקולים שלהם קצת יותר ברורים.

2cookie

New member
אם לפלאפון היה מטה קסמים, היית רואה

מכשירים עם BT בקטלוגים שלהם. זה לא שהם באמת "לא מאמינים בטכנולוגיה"- הם פשוט פוחדים להפסיד כסף. פלאפון דומה ושונה מן החברות הקוריאניות. הם משתדלים למכור לך מכשיר שאליו תוכל להוריד תוכן רק דרך הפורטל שלהם- אבל בניגוד לקוריאניים, הם משיקים מכשירים בקצב איטי להחריד ומציגים טכנולוגיות באיחור. אם יש לך BT וחריץ הרחבה (V710 למשל), ברור שהם יפסידו על זה כסף, ועוד יסבסדו לך חומרה יקרה יותר. לפעמים ספקיות ה-CDMA הופכות ליצירתיות, ומצליחות להשתיק כל דבר שקשור בהורדה של תוכן מותאם לתוך המכשיר. בארה"ב V710 לא מסוגל לעשות כמעט כלום עם ה-BT שלו (רק להתחבר לאוזניה) וברגע שתעביר קובץ לכרטיס דרך קורא כרטיסים, המכשיר לא ידע לזהות אותו יותר.

raananta

New member
אני מקווה שלפלפון לא יסרסו

אני חושב שהם יודעים שזו אחת החולשות שלהם מול המתחרות, ולכן אם יש כבר מכשיר תומך BT ברשת הם ינסו לאפשר בו את מלוא הפונקציות... אבל לפלפון... לך תדע

castroman

New member
ממ אם יש לך אייפקים מהסדרות

היותר ישנות 36XX או 37XX או 38XX או סדרה 5XXX ניתן להרכיב שרוול הרחבה עם תמיכה ב PCMCIA וזה יעבוד
בכל מקרה מדובר במפלצת שיהפוך לך את המכשירים הגדולים במילא למשהו הרבה יותר מדי גדול שלא מתקרב לגדלי הPDA של ימנו

raananta

New member
יש לי 2210

אבל ממש לא נראה לי השילוב של מכשיר PDA עם שרוול אלא אם זו האופציה האחרונה, שכן שילוב כזה משנה את ההגדרה של ה-PDA מ"פוקט PC" ל"סמי-טריילר PC". העניין הוא שהגישה של לפלפון לעניין הקישוריות של מחשבים דרך הסלולרים שלהם היא גישה בלתי הגיונית. הפתרון של מכשיר נוסף ברשת אורנג'\סלקום, עומד על הפרק מזה זמן רב. אבל לא נראה לי שתמיד ארצה להסתובב עם שני מכשירי טלפון, ובנוסף לכך אם יש לי את האפשרות שהכל יהיה עלי במכשיר אחד אז זה עדיף! (טעינה, סחיבה, עוד מכשיר לדאוג לו) לכן אני ממתין. דבר אחד ברור לי, ביום שאחליט לרכוש מכשיר ברשת אורנג' (יש לי קו פעיל שם) סביר להניח שהלפלפון יזנח בבית (או מתחת לגלגלי הרכב).

olsis

New member
כן הם ממש מעצבנים ואני שוקל לעבור

לאורנג אחרי 10 שנים בפלאפון, כבר 3 שנים שהם מתמעמעים עם הבלוטוט

2cookie

New member
למה או או, אי אפשר גם וגם?

מכשיר משומש עם BT הוא לא עסק יקר, אתה בסך הכל צריך לזרוק אותו בתיק ותוכל לקבל גלישה ב-PDA ועדיין להישאר בפלאפון.

AmiDebesh

New member
נאמר לי לפני מספר ימים ע"י נציג

למגזר העסקי שתוך חודשיים אמור להיות להם מכשיר חדש התומך ב-BT. זאת תוך שהוא מנסה לשכנע אותי שהוא לא ממליץ לעבור לטכנולוגיה מכיוון שיש בעיה עם פריצה למכשירים הללו וניצולם לרעה ע"י משתמשים אחרים.

למעלה