יכול להיות שהכוון שלהם נכון
אבל נכון להיום אין מכשירים משולבים מספיק טובים, או מערכות הפעלה המשלבות את היכולות של מחשב כף-היד בסלולאר. אני מניח שבעתיד הגבול בין PDA למכשיר טלפון יהיה דק מאוד ואולי אף יעלם, אבל במצב הנוכחי יקח לזה עוד הרבה זמן. השוק מלא בסלולארים שמנסים "להמציא" את מערכת ההפעלה הבאה, הדבר יוצר מצב שבו לכל חברה כמעט יש מערכת הפעלה משלה ועד שלא תהיה אחידות פחות או יותר השינויים שנראה יהיו מינוריים. לכן, לפלפון צריכים להבין שלשוק יש גם צרכים... אתה יודע מה?! לא השוק! הלקוחות שלהם. אז לפחות מכשיר אחד, שתומך BT ברשת שלהם, היה משנה את כל התמונה. דבר נוסף, לפני חודשיים בערך הייתי בנקודת שירות בראשון-לציון. דיברתי עם איזה גברת נחמדת על שידרוג (אני חיפשתי BT, היא הציע במקום IR) ומסתבר שאחד המכשירים היחידים, דאז, שהיה לו IR היה מיועד למכשירים במסלול אסקייפ... הלו!!! שלום!!! לקוחות עסקיים לא צריכים IR?! הרעיון היה שארכוש קו נוסף במסלול אסקייפ ואצליב בין המכשירים (תמורת תשלום) מצד שני, לממחשבים ניידים אנחנו יכולים לראות שהם כן מציעים כרטיסי PCMCIA אפילו לדור 3. על השוק הזה הם כן חושבים! אז זה לא כל נכון להגיד שהם מחפשים פלטפורמות משולבות, ומי שאמר לך את זה כנראה חלוק בדעותיו עם עצמו, אלא אם הם לא מתיחסים ל-PDA כ-"מחשב" ואז השיקולים שלהם קצת יותר ברורים.