´ולמה כל זה טוב?´...
התיכנות הראשוני שבו תוכנת האדם בלידתו, (מה שמכונה הנפש הבהמית) הוא הבסיס שמכריח את קיומו בעולם, זה מה שעושה אותו קיים. כלומר, אם לא היה ניטען בשכלנו הדמיון שיש לנו כביכול ´אני´ - הבנוי מרצונות שלי, תאוות שלי, הנאות שלי, וכו´ וכו´, שבעצם הם לא הרצונות שלי, אלא הרצונות שהחליטו להטביע בי - לא היה ´אני´, ואם אין ´אני´ בעולם אז אין כלום. אחרי ש´קורקע´ האדם תחת הכח המכריח הנ"ל, אומרים לו מפה תתחיל לבנות את ה´אני´ האמיתי שלך, ה´אני´ שנבנה מכח החלטתך לרצות משהו אחר ממה שתוכנתתה. הבחירה חופשית לבחור בין להיות שפוט של הטבע, לבין להיות שפוט של מעל הטבע, אבל שפוט אתה חייב להיות. רק כאשר אתה מחליט להיות שפוט של מעל הטבע, אתה עולה מעל הטבע ומתחיל לחוות את החויות של מעל הטבע. (זה לא נושא לויכוח כי זה שייך לתחום הרגש והחוויה) וכל זה בא ע"י הקרש קפיצה שהעמידו לפניך, שהוא ביטול האני שלי לאין הבלתי נודע (מה שנקרא אל ביהדות). אמרו חז"ל וכי איכפת לו מהיכן שוחטין ואם בכלל שוחטין, אלא כדי לזכות (לזכך) את ישראל ציווה אותם על המצוות. והרי לעתיד לבוא יתבטלו המצוות כמו שאמרו חז"ל: ´ימים שאין בהם חפץ´. כי כבר לא יצטרכו אותם. וזה ´אלהים אתם´... תגיעו למדרגתו שהוא אינו שפוט של הטבע, אבל כדי שימשיך להיות קיום לאדם ולעולם, מוכרחים לקיים את החצי השני - הטבע. וזה: ´משה איש האלהים´ אמרו חז"ל: חציו ולמטה - איש (היינו בטבע) וחציו ולמעלה אלהים. ואם תשים לב, אין שום מצווה שמצווה עליך להתנזר לחלוטין, אלא רק לצמצם את הכח המכריח של הטבע (כדי שימשיך להיות לך בסיס וקיום בעולם, שרק מהעולם הזה תוכל לבנות את האני החדש שלך שילך אתך לנצח) -לאכול צריך בגבול, אשה צריך בגבול, וכו´ וכו´, כמו שאמרו חז"ל: ...´כל מה שאסרתי לך התרתי לך כנגדו- כיצד? אסרתי לך דם נידה התרתי לך דם בתולין, אסרתי לך לאכול דם התרתי לך את הכבד שכלו דם, אסרתי לך את החזיר התרתי לך את השיבוטא (דג בטעם חזיר), אסרתי לך אשת איש התרתי לך גרושה בחיי בעלה (מעניין הטעם המיוחד שלהם ולא פה המקום), אסרתי לך בשר בחלב התרתי לך עטין בהמה שהוא בשר בחלב וכו´ וכו´ והרשימה עוד ארוכה עיין במקור תנחומא שמיני ח´. ולמה כל הדבור הנ"ל אינו מפורסם ביהדות. כי רוב העולם עסוקים בחומר, וממילא כשאינם מתעמקים ולוקחים שטחי את הדברים, אז אלהים הוא איזה ´רודן´ שמצווה ומחפש אשמים וכו´, והוא מאיים בגיהנום וכו´ ויושב לך על הצואר וכו´, ולטעות הזו באים משום שדברה תורה כלשון בני אדם במשלים, כי אי אפשר לדבר על הרוחניות בלי להשאיל משלים מעולם החומר, והשיטחיים נתפסים על המשלים ומאמינים בהם כפשוטו. ועוד הרבה הרבה יש לדבר בנושא.