האם לעז יש בחירה או לא??

• פותח הנושא siag
  • פורסם בתאריך

רון סי

New member
מה זה קשור לסוגי המאכלים שאני

אוהב ושונא? שאלת שאלה ועניתי לך. עכשיו אתה קופץ למשהו אחר לגמרי. אתה יודע לאיזה כיוון אתה מנסה ללכת?

siag

New member
´ולמה כל זה טוב?´...

התיכנות הראשוני שבו תוכנת האדם בלידתו, (מה שמכונה הנפש הבהמית) הוא הבסיס שמכריח את קיומו בעולם, זה מה שעושה אותו קיים. כלומר, אם לא היה ניטען בשכלנו הדמיון שיש לנו כביכול ´אני´ - הבנוי מרצונות שלי, תאוות שלי, הנאות שלי, וכו´ וכו´, שבעצם הם לא הרצונות שלי, אלא הרצונות שהחליטו להטביע בי - לא היה ´אני´, ואם אין ´אני´ בעולם אז אין כלום. אחרי ש´קורקע´ האדם תחת הכח המכריח הנ"ל, אומרים לו מפה תתחיל לבנות את ה´אני´ האמיתי שלך, ה´אני´ שנבנה מכח החלטתך לרצות משהו אחר ממה שתוכנתתה. הבחירה חופשית לבחור בין להיות שפוט של הטבע, לבין להיות שפוט של מעל הטבע, אבל שפוט אתה חייב להיות. רק כאשר אתה מחליט להיות שפוט של מעל הטבע, אתה עולה מעל הטבע ומתחיל לחוות את החויות של מעל הטבע. (זה לא נושא לויכוח כי זה שייך לתחום הרגש והחוויה) וכל זה בא ע"י הקרש קפיצה שהעמידו לפניך, שהוא ביטול האני שלי לאין הבלתי נודע (מה שנקרא אל ביהדות). אמרו חז"ל וכי איכפת לו מהיכן שוחטין ואם בכלל שוחטין, אלא כדי לזכות (לזכך) את ישראל ציווה אותם על המצוות. והרי לעתיד לבוא יתבטלו המצוות כמו שאמרו חז"ל: ´ימים שאין בהם חפץ´. כי כבר לא יצטרכו אותם. וזה ´אלהים אתם´... תגיעו למדרגתו שהוא אינו שפוט של הטבע, אבל כדי שימשיך להיות קיום לאדם ולעולם, מוכרחים לקיים את החצי השני - הטבע. וזה: ´משה איש האלהים´ אמרו חז"ל: חציו ולמטה - איש (היינו בטבע) וחציו ולמעלה אלהים. ואם תשים לב, אין שום מצווה שמצווה עליך להתנזר לחלוטין, אלא רק לצמצם את הכח המכריח של הטבע (כדי שימשיך להיות לך בסיס וקיום בעולם, שרק מהעולם הזה תוכל לבנות את האני החדש שלך שילך אתך לנצח) -לאכול צריך בגבול, אשה צריך בגבול, וכו´ וכו´, כמו שאמרו חז"ל: ...´כל מה שאסרתי לך התרתי לך כנגדו- כיצד? אסרתי לך דם נידה התרתי לך דם בתולין, אסרתי לך לאכול דם התרתי לך את הכבד שכלו דם, אסרתי לך את החזיר התרתי לך את השיבוטא (דג בטעם חזיר), אסרתי לך אשת איש התרתי לך גרושה בחיי בעלה (מעניין הטעם המיוחד שלהם ולא פה המקום), אסרתי לך בשר בחלב התרתי לך עטין בהמה שהוא בשר בחלב וכו´ וכו´ והרשימה עוד ארוכה עיין במקור תנחומא שמיני ח´. ולמה כל הדבור הנ"ל אינו מפורסם ביהדות. כי רוב העולם עסוקים בחומר, וממילא כשאינם מתעמקים ולוקחים שטחי את הדברים, אז אלהים הוא איזה ´רודן´ שמצווה ומחפש אשמים וכו´, והוא מאיים בגיהנום וכו´ ויושב לך על הצואר וכו´, ולטעות הזו באים משום שדברה תורה כלשון בני אדם במשלים, כי אי אפשר לדבר על הרוחניות בלי להשאיל משלים מעולם החומר, והשיטחיים נתפסים על המשלים ומאמינים בהם כפשוטו. ועוד הרבה הרבה יש לדבר בנושא.

רון סי

New member
ולמה כל זה רע?

הטבע שלנו זה מה שאנחנו. אני נולדתי גבר. הטבע שלי זה להיות גבר. האם זה יהיה "טוב" להתכחש לטבע שלי ולנהוג כאשה? אני נולדתי אדם, הולך על שתיים. האם זה יהיה טוב בשבילי ללכת על ארבע? אני נולדתי לחיות. האם זה יהיה טוב שאתכחש לחיים ואבחר למות? בקיצור, כל הדחפים, היצרים והטבעים שלנו הם מה שטוב. התכחשות להם, או הגבלתם מעבר למגבלות הטבעיות (כמו שובע טבעי), כמוה כבחירה במוות, שהרי המוות היא ההתכחשות האולטימטיבית לחיים ולטבע. ואני חושב שלבחור במוות זה רע. לכן אני חוזר ואומר שהיהדות היא שלילת-החיים.

siag

New member
הבחירה חופשית לכן לא יהיו עליך שום

טענות. כל אדם נולד מעורב טוב ורע. וזה לא נכון מה שאמרת ´, כל הדחפים, היצרים והטבעים שלנו הם מה שטוב...´ כי זה לא טוב שהדחפים של אשתך ושל חברך הטוב לעשות טוב אחד לשני, יבואו על חשבון של לעשות רע לך לילדך ולהרוס את האהבה והשלימות של הבית שלכם, למשל, זה רק משל ויש עוד דוגמאות. לא הדגשתי את זה לעיל כי סמכתי על חכמתך שתבין לבד שהבחירה שלך היא להפוך מרע לטוב. ומה טוב או לא זה לא נושא לויכוח, כי עובדה שלך טוב להיות שפוט ובלי בחירה ולאחרים אחרת. ועל מה שאמרת לעיל שאינך רואה קשר בין מה אהוב עליך לאכול ומה לא, לבין השאלה מה הדחף שמכריח אותך לא לענות - מה לעשות אני ואולי אחרים מבינים את העוקץ.

רון סי

New member
לגבי הדוגמה שלך

גם דחף לקיים יחסים מחוץ לנישואין זה טוב - למי שעושה את זה. זה שזה מפריע לאחרים, זה לא ענינו, אלא אם הוא רוצה שזה יהיה ענינו. בכל מקרה יש לו הבחירה בין כמה אפשרויות, והוא זה שמחליט מה טוב לו ומה לא. אגב, אם אדם בוגד בבן זוגו, אז כנראה שבבית אין כזו אהבה ושלמות... לגבי החלק האחרון בהודעתך, אתה ממשיך להתחמק מהדיון, וזה מהסיבה הפשוטה שאין לך שום מושג איך להמשיך אותו. אילו היה לך כבוד עצמי היית מודה שהגעת למבוי סתום, או שאתה חושש בצדק שתגיע אליו בקרוב מאד אם תמשיך. אבל אתה לא מודה בזה, וגם לא ממשיך, וזה מעיד שאין לך כבוד עצמי, חוץ מזה שאין לך היכולת לקחת דיון שאתה התחלת עד הסוף.

korinalir

New member
ואם אני לא רוצה להיות "שפוטה"?

אני לא חייבת להיות שפוטה של מישהו לא של אלוהים ולא של הטבע כי כמו שאמרת הטבע הוא אני אנחנו כולנו חלק מהטבע. שאתה חלק ממשהו אתה לא שפוט שלו. לעומת זאת אלוהים לפי ההגדרה הדתית הוא משהו אחר שאכן משעבד אותנו אליו ולא ממש לטובתינו למה צריך מצוות אווילויות ולא מובנות לכל תחום בחיים? אז אני לא מאמינה באלוהים פרסונלי אני לא "שפוטה" של אף אחד אני גאה להיות חלק מהטבע כי הטבע מדהים לא משנה מי ברא אותו

siag

New member
טבע מדהים

תאמיני לי שאני אוהב את הטבע מאוד מאוד וכמעט כל היום אני שם. אבל הנושא לעיל היה איך לנאטרל את הרע שמעורב בטבע האנושי שאיתו הוא נולד, ולהנות רק מהטבע הטוב. והוסבר לעיל, שע"י שאני מתאמן להתנגד לבחירה של הטבע שבי (הרע כמובן)- שהוא השופט שלי, שהוא המכריח אותי, שהוא בוחר בשבילי - אני חייב לעשות את ההפוך מרצונו. ואם לא היינו מצווים ע"י התורה , לאהוב את הזולת, ולא לגנוב,למשל, איך היה עולה על דעתינו שיש רע בכלל? הרי עד היום הכבשים עוד לא המציאו אצלם איזה חוק לא לנגוח אחד את השני כשמגיע האוכל? ואם תאמרי אין להם שכל, אז יש בני אדם שיש להם שכל ואצלם אין שום רע בדבר ולהיפך, זה ניקרא ´עבודה בעינים´ ´שיחקתי לו אותה´ וכו´. להיות שפוט של הטוב, בעצם זו הבחירה היחידה שיש לאדם שהיא בחירה אמיתית, כי לעשות כפי טבעו הרע זה לא בבחירתו כי הגנים וכיוצ"ב מפעילים אותו כך. לטבע יש שירה, והתענוג הכי גדול זה ´לשמוע´ אותה, עייני שוב מתחילת הנושא ותשתדלי להבין את המושג ´אני´.

korinalir

New member
תראה

יש הגיון בדברים אנשים הם יצורים חברתיים הם חיים בחברה ולכן הם לפעמים עושים דברים נגד ה"טבע הרע" שלהם למען החברה שזה גם למענם בסופו של דבר. דוגמא: אני נורא רוצה משהו של מישהו אחר זה טבע אני לא אגנוב למה לא? כי אם אני אגנוב מאחרים מישהו יגנוב ממני זה העיקרון הבסיסי והפשטני המנחה את המוסר האנושי. או כמו שנאמר "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" וצריכה להיות תוספת כי מתישהו יעשו לך אותו דבר זה בכלליות בלי לדבר על מוסר פרטי של אנשים פרטיים שהוא סובייקטבי.

siag

New member
כמה זמן את כבר בעולם?

´כי אם אני אגנוב מאחרים מישהו יגנוב ממני זה העיקרון הבסיסי והפשטני המנחה את המוסר האנושי.´ עוד לא למדת את הטריק, תהיה חכמה תגנבי בצורה שלא יקלטו אותך. היכן את פוגשת את הפרחים?

korinalir

New member
זאת היתה דוגמא

ללמה יש חוקים לחברה תאמין לי שאני מתוחכמת מאוד העניין הוא שתמיד יבוא מישהו יותר מתוחכם לבסוף או יותר חזק או מה שלא יהיה... אם לא יהיה חוק שאוסר לגנוב שמטיל סנקציות על מי שעובר עליו אז כולם היו גונבים וזה אולי טוב לאדם כאדם (טבעי כמו שאתה אומר) אבל רע לחברה כחברה והאדם הוא ייצור החי בחברה לכן גנב הולך לכלא. ההודעה באה להסביר לך למה לא צריך את אלוהים בשביל לא לגנוב זה פשוט הגיוני. אמממ אני בעולם 16 וחצי שנים לא הבנתי מה זה קשור? לא הבנתי את השאלה לגבי הפרחים...

siag

New member
היכן נפגשת עם טבע ופרחים?

רציתי לומר שגם אם הוותק של אדם בעולם יהיה של אלף שנים ויותר, זה כלום בשביל להתחיל להבין את העולם הזה. תכלית הידיעה שלא נדע.

siag

New member
היכן נפגשת עם טבע ופרחים?

רציתי לומר שגם אם הוותק של אדם בעולם יהיה של אלף שנים ויותר, זה כלום בשביל להתחיל להבין את העולם הזה. תכלית הידיעה שלא נדע.

begone

New member
לא יודע לגבי עיזים

אבל אין ספק בחברה החרדית - חופש הבחירה מינימלי בהחלט.

למעלה