האם למדתם פעם דף גמרא?.

erez zon

New member
התוכנית "שניים אוחזין" ....זוכרים?

כל פעם שהייתי חולה נאלצתי לצפות בתוכנית.........

begone

New member
חן חן על המחמאות

"עם כל ה"תרבות" שלכם החיים שלכם אפילו בעולם הזה אומללים" אין ´עולם הבא´. שיקרו לך. "יצורים נרגניים עם טיפת "השכלה"..." אני מוכן להתחרות איתך בכל תחרות של השכלה. ואני תמיד אנצח. אולי אני לא בקיא כמוך בתלמוד הבבלי, אבל יש עוד כמה ספרים בעולם. אני מוכן להמר על המשפחה שלי שאני מנצח אותך בכל תחרות של ידע. "אין יותר עולם הזה מאשר דף גמרא כמו שצריך" אין אלוהים. לימוד דף גמרא זו שטות. "ומי זה שאינו מכיר בעומק התלמוד הוא הבור האמיתי!" זה מה שדחפו לך למוח. אין בזה טיפת אמת. "! בהנחה שיש לי דברים טיפה יותר חשובים לעשות ערב ראש השנה, כל טוב ושנה טובה" ואני גם מאחל לך להיות ´מוכה שחין´ כמוני.

גוססי

New member
ריכארד שטראוס

החל את הקריירה שלו בסוף המאה ה-19, כתב אופרות מלאות במין ושפיכות דמים, זכה להצלחה אדירה בכל העולם והוכתר ע"י היטלר בתואר "המלחין של הרייך השלישי". סה"כ המוסיקה שלו בדרך כלל מחרידה למדי.

begone

New member
ואגנר לא היה קשור לנאצים

היטלר אהב את ואגנר ואימץ אותו, אבל ואגר מת בשנת 1886 ומעולם לא שמע על הנאצים. זאת לעומת ריכארד שטראוס, שחי בתקופת הנאצים ואף שיתף איתם פעולה באופן פסיבי, כדי להישאר בחיים. גם המלחין קרל אורף, שחי עד שנות השמונים של המאה העשרים, שיתף פעולה עם הנאצים כדי לשרוד, אבל המוסיקה שלו מנוגנת בישראל באולמות הקונצרטים וגם בפרסומות בטלוויזיה.

begone

New member
שיעור במוסיקה קלאסית

יוהן שטראוס וריכארד שטראוס הם שני אנשים שונים. יוהן, שהשתייך למשפחה וינאית, התמחה בוואלסים (Waltz). ריכארד הגרמני (1864 - 1949) התמחה במוסיקה דרמטית יותר. היצירה כי מפורסמת שלו היא "כה אמר זרטוסתרא" - הפתיחה של היצירה הזו מנוגנת בסרט ´אודיסיאה בחלל´ והיא אחת הנעימות המפורסמות בהיסטוריה.

gilad_no

New member
ומה עם שטראוס מהגלידות?

begone

New member
גם הוא גרמני

חברת שטראוס הוקמה על ידי יהודים גרמניים, בנהריה, בשנות השלושים.

למעלה