האם למדתם פעם דף גמרא?.

האם למדתם פעם דף גמרא?.

למה שלא תשבו ערב אחד ללמוד דף אחד?. בס"ה זאת התרבות שלנו.

naftalyb2

New member
תורה אחת יהיה לאזרח

אז למה ליהודים יש שני תורות שבכתב ושבעל פה?

כן

למדת פעם ויטגנשטיין?, למדת פעם אפלטון?, קונפוציוס?, בודהה?, לאו דזה? שפינוזה?, קראת פעם עגנון?, מיקובסקי?, אחמטובה?, ג´ויס?, שמעת פעם בטהובן?, באך?, מוצרט?,ואגנר? ביטלס?. למדת פעם היסטוריה?, פיסיקה?, ביאולוגיה?, כימיה? תבין, התרבות שלנו (שלי לפחות) מורכבת גם מהגמרה, אבל גם מדברים אחרים, מעניינים לא פחות וחשובים לא פחות ואידך זיל וגמור...

Gunz N Mozes

New member
לפול

תעשה מה שאתה רוצה, אותנו זה לא מעניין. אותנו מעניינת רק העובדה שיש כפיה דתית ואי שיוויון בין חרדים לחילונים.

naftalyb2

New member
האם למדתם פעם דף גמרא?

איזה בושה! איזה תרבות! כפיה דתית לשמה בדף הזה לא הייתי מנגב את התחת אפילו ממש תרבות אנשים חטאים תודה נפתלי

netex

New member
אדיוט שכמותך

כפיה דתית? אתה יודע מה זה כפיה דתית? זה כאומרים לך בוא תהיה דתי... אם לא ... לא תקבל את זה ולא תהיה לך זכות לזה.... ולזה...... זאת כפיה..... אבל גמרא? ... אתה לומד את זה מרצונך יא מפגר מטומטם אני יודע שיש כפיה דתית אבל אל תגזימו חברים אל תהיו זונות כלבים שרק משגעים את השכל! תפסיקו כבר כי לא כל הדתיים אותו הדבר! רק מי שמכריח ועושה דברים נגדך בגלל שאתה לא חוזר בתשובה.. רק אז... זאת כפיה דתית! עכשיו שתוק

naftalyb2

New member
אידיוט בן אידיוט

רק מפגר כמוך יכול להגיד מה שאמרת הגמרא היא אם כל הכפיה הדתית הגמרא היא אם כל המלחמות חבל שאתה לא פה על ידי

גוססי

New member
למה שנלמד?

הגמרא היא ספר חוקים עתיק שנכתב ע"י אנשים לא משכילים ומבוסס על אמונה שאנו כופרים בה. האם זה אמור להיות המייצג האולטימטיבי לתרבות שלנו? אני מקוה שלא, כי אם כן סימן הוא שב-1700 השנים האחרונות התרבות היהודית לא זזה אפילו פסיעה אחת קדימה.

גוססי

New member
האיליאדה? סיפור חביב ומרתק

אם כי לא קראתי את המקור אלא רק עיבוד מקוצר ומתורגם לעברית. למה?

the new L

New member
לא למדתי, אבל

שמעתי שזה אחד הדברים המשעממים ביותר שאפשר לעשות

oren*

New member
בשיעורי תושב"ע בתיכון למדתי יותר

מדף גמרא אחד ובבגרות הוצאתי 94 (לפני למעלה משנתיים, מי היה מאמין). זו מקסימום ההיסטוריה המשעממת של העם היהודי, לא התרבות שלי. התרבות שלי חילונית, לא חרדית אלילית.

אלעד2

New member
מעניין

אדם שואל אתכם, בלי להתריס, האם אתם מכירים את אחד מנכסיה המונומנטליים של האנושות, שהוא גם יצירה של העם שלכם, ואתם מתנפלים עליו. מעניין לא?

voguemaster

New member
מה ??? חחחח

"את אחד מנכסיה המונומנטליים של האנושות" מי קבע ? הגמרא היא אוסף של דברים שנכתבו ע"י אנשים לא משכילים בעבר, אתה באמת רוצה שנאמין שהדברים תקפים גם היום ?? בחייך...

begone

New member
כמובן שכן

למדתי משפט עברי באוניברסיטה. למדתי על תולדות ההלכה, התלמוד וכו´. בהחלט כן. גם פתחתי משנה תורה, שו"תים שונים, פרשנויות וספרי אגדה. התכנים לא מצאו חן בעיני, ורובם היו קטנוניים ומיושנים עד מאוד. ועכשיו הגיע הזמן לבומרנג: אכלת פעם בייקון? נסעת פעם בשבת לפארק מים ליד הכנרת? ראית פעם סרט של טרנטינו? האזנת לריכרד שטראוס? קראת ספרים של תומאס מאן? אחרי הכל, זאת התרבות שלי.

Hagai חגי

New member
מוכי שחין שכמותכם

עם כל ה"תרבות" שלכם החיים שלכם אפילו בעולם הזה אומללים, יצורים נרגניים עם טיפת "השכלה"... אין יותר עולם הזה מאשר דף גמרא כמו שצריך, ומי זה שאינו מכיר בעומק התלמוד הוא הבור האמיתי! בהנחה שיש לי דברים טיפה יותר חשובים לעשות ערב ראש השנה, כל טוב ושנה טובה.

למעלה