האם לחרדים יש נשמה?

voguemaster

New member
וואלה..

"השאלה היא למה ההלכה היא כזו, ולמה ההלכה כזו, כבר הסברתי" לא ראיתית את ההסבר. בכל מקרה זה לא משנה. ההלכה או שנכתבה ע"י אדם או שפורשה ע"י אדם ובתור חיה שכזו מכילה אוטומטית את האינטרס של האדם או הקבוצה. רואים בבירור את העליונות של יהודי על גבי אחרים כשהמצווה היא להציל יהודי (אפילו פושע!) על פני אדם לא יהודי (אפילו אם הוא צדיק!). כן, יש פה עליונות, העדפה, בחירה והיהודים במשך השנים אמרו לעצמם טוב טוב שהם הם, העם הנבחר והכי חשוב ושכל דבר מושפע מהם. אתה ממש צודק, אין העדפה. בחייך, לפעמים אתה ממש עיוור רק כי אתה מנסה להגן על הדתיים. לפעמים זה מוצדק ולפעמים אתה מותח את הגבול לפרופורציות מגוחכות.

preacher

New member
"לפחות לפי ההלכה"

כאן בדיוק הבעיה - ההלכה היא רק טקסט. כאן מדובר על אנשים. גם אם זה מתחיל מגישה "תועלתנית" בלבד, אם מפמפמים לך מספיק פעמים בילדות כל מיני הלכות כאלו, בסופו של דבר תתחיל להאמין באיזו עליונות של היהודי. בקיצור - אתה מדבר על גישת ההלכה הרשמית, ואני מדבר על גישה של אנשים, שאולי מאמינים בהלכה, אבל בין לבין גם קלטו מהסביבה קצת סאב-טקסט, שמשפיע עליהם יותר מהטקסט הרשמי של ההלכה.

כינוי1982

New member
אבדתי אותך

אז יתכן שיש אנשים מסויימים שחושבים שיהודים נעלים על הגוי. אז? קודם כל, אין לנו מידע סטטיסטי על קיומם ועל המספר שלהם; מעבר לזה, זכותם לחשוב מה שהם רוצים, הבעיה היא מה הם עושים עם זה בפועל. ומעבר לזה, אתה חושב שלא תמצא גזענים חילונים? הנקודה היא שאין בחוק הזה כדי להצביע על אי מוסריות של ההלכה או של המסורת היהודית, וגם לא של החברה הדתית כחברה.

preacher

New member
ממש עו"ד, אתה.

האמת היא שאי אפשר להוכיח מוסריות או אי מוסריות של שום מערכת ערכים, כי אין שום מוסר אובייקטיבי שניתן למדוד את ערכיותה בהשוואה אליו. היהדות מוסרית לפי ערכי המוסר של עצמה, ולא ממש מוסרית לפי ערכי המוסר של ההומניזם. והחברה הדתית? היא מורכבת מבני אדם. חלקם כאלה, חלקם כאלה. אבל להניח שמה שכתוב בהלכה זה בדיוק מה שכל הדתיים חושבים זו פשטנות. הם לא רובוטים, הם חיים בעולם האמיתי, ויש להם דעות משל עצמם. דרך אגב, חלק גדול מהמנהגים בחברה הדתית הם פשוט זה - מנהגים. יש לא מעט דברים שעושים בגלל ש"נהוג". לא בגלל שכתוב איפה שהוא.

א ו ר בת

New member
"דומם, צומח, חי, מדבר ויהודי"

אם זה היה מסתכם בסוגיית ה,את מי להציל" אפשר היה בדוחק מסויים לקבל את דבריך. אלא שהגישה הזו נמשכת לכל אורך הדרך.

כינוי1982

New member
זו בדיחה?

הבאת לי מאמר. מי כתב אותו? על מה הוא נסמך? באילו חלקים מהציבור הדתי בימינו יש לו אחיזה? האם יש פרשנויות אחרות למקור עליו הוא נסמך? או שאולי זו משמעות קבלית? ואם כן, את מבינה מספיק בקבלה כדי להבין מהי משמעות המילה "עליון"? באותה מידה יכולתי להביא לך את מאמרו של משה הס, "רומי לירושלים" (אני חושב שזה השם), שם הוא מסביר למה העם היהודי והגרמני הם גזעים נעלים על גזעים אחרים. אז? זה אומר שכל מי שמגדיר את עצמו "ציוני" בהכרח מכיר את זה? בקיצור, נסי שוב. אני רוצה מקורות. לא ראיתי שם אפילו ציטוט מהתורה.

איילת1974

New member
איני יודעת מי כתב את המאמר

אך אני יודעת שארגון ערכים, הוא ארגון שעורך סמינרים להחזרה בתשובה.

כינוי1982

New member
גם אני יכול לפתוח סמינר החזרה

בתשובה. יש קשר כלשהו ביני לבין הרב ש"ך ז"ל?

א ו ר בת

New member
ערכים הוא ארגון

שולי, תמהוני וקיצוני – ולכן קבל רק את הסכום הזעום של 7 מיליון ש"ח כתמיכה ממשרדי הממשלה בשנת 1999. תוכל למצוא באתר גם את הרעיון שעומד מאחורי אחד השיעורים הראשונים שמלמדים בת"ת – כיצד נבחרנו ? כמובן. ב"תהליך של בירור וזיקוק הזהב מן הפסולת". לכן לא פלא שאחד הג´ינגלים שמתנגנים עכשיו בערוצי ה"קודש" והמושרים ע"י ילדים מכיל את הפזמון: "אנחנו תינוקות של בית רבן. מסובבים את העולם. בזכותנו העולם קיים…". אני מניחה שאצל דתיים זה פחות קיצוני אבל במיגזר החרדי - כמעט כולו עד כולו, כמו שהספקתי להתרשם - אין שום ספק שהעם הנבחר הוא גם העם המובחר.

כינוי1982

New member
שאלתי שאלה פשוטה

את מי הוא מייצג? תחת חסותה של איזו אישות רבנית גדולה הוא פועל? ויותר חשוב - על מה מתבסס המקור שהבאת לי? עשית סקר בקרב הציבור החרדי על אחיזתו של ארגון ערכים בקרבו?

א ו ר בת

New member
אם היית מקים ארגון

(מתייחס גם למה שכתבת למעלה) ומצליח לגייס סכומים כאלה – שהם פועל יוצא (ולהפך) של מספר הסמינרים והשיעורים המתבצעים במקום – הייתי בהחלט חושבת שיש לך השפעה על המונים. אשר לי – כמעט כל חוזר בתשובה שנתקלתי בו עבר דרך "ערכים". המקום נחשב, בניגוד לאמנון יצחק, ארגון "ערכי" יותר. "הגדיל לבאר שוני מהותי זה המהר"ל בספרו ´נצח ישראל´ פרק י"ד המציין כי כה רב הוא המרחק שבין היהודי לגוי, עד כי אין לדמותו כי אם למרחק שבין בעל החיים לאדם.. כמו שאמרו חז"ל: ´אתם קרויים אדם ואין האומות קרויים אדם´ כאילו דבר פשוט הוא אצלם שמדרגת ישראל בערך אל האומות, כמדרגת האדם אל בעלי חיים בלתי מדברים. באור נרחב לשוני מהותי ויסודי זה שבין נשמת הגוי לנשמת היהודי, עד כמה רחוקות הן אותן הנשמות זה מזו, מעניק לנו האדמו"ר הראשון לשושלת חב"ד בספרו המפורסם ´תניא´ בסוף פרק א´: לכל איש בישראל אחד צדיק ואחד רשע יש שתי נשמות שהן שתי נפשות. נפש אחת מצד הקליפה וסטרא אחרא וגם מדות טובות שבטבע כל ישראל בתולדותם כמו רחמנות וגמילות חסדים.. מה שאין כן נפשות אומות עובדי גלולים הן משאר קליפות טמאות שאין בהן טוב כלל.." - מתוך עיתון השוליים המחתרתי "המודיע". "ואז נתחלק העולם לע´ אומות כל אחת מהן במדרגה ידועה אבל כולם בבחינת האנושיות בשפלותו וישראל בבחינת האנושיות בעלויו…יש בהם בחינה אנושית…אף על פי שהיא שפלה…" – הרמח"ל. יהודי אלמוני מאי שם. ולאקטואליה : "אסור למכור או להשכיר דירה לגוי...ידיהם דמים מלאו. מי יודע הכסף הזה מאיפה גנב אותו ?". – הרב אליהו (אליהו WHO ?).

כינוי1982

New member
אם אני הייתי מקים ארגון

ומגייס סכומים כאלו, זה אומר שיש לי תמיכה פוליטית. זה לא אומר שאני מנהיג המונים. "ערכים" הם לא מפלגה כאמור. סביר להניח שכחלק ממערכת החינוך החרדית/ממ"ד, הם יזכו למימון. שוב, לא חוכמה גדולה. את יודעת מיהו אותו מהר"ל? האם את יודעת מה מעמדו בקרב האוכלוסיה החרדית היום? האם יש לטענה הזו תוקף הלכתי? האם יש *דעות הפוכות* לדעה הזו, או שלא טרחת לעשות סקר נרחב על תפיסת הגוי ביהדות והסתפקת בזה? האם המונח "אומות העולם" מתייחס לעובדי אלילים (עובדי גלולים), מה שלפי פסיקות של רבנים שונים הם לא הגויים של היום, או שמא המונח מתייחס לכולם? האם יש לך מושג מהי המשמעות של התפיסה הזו בקבלה? מה ההשלכות שלה? זה נורא חכם לצטט משפט ולהגיד בתור חילונית איך הדתיים רואים אותו. כמו שאמרתי, לא מראים לחמור חצי עבודה. ובקשר לרב אליהו - קודם כל, אין כאן גזענות אלא פראנויה (למשל, אסור לשתות מכוס שגוי שתה ממנה - לא משום גזענות, אלא משום שהגוי יכול להיות טמא). יש כאן כללי זהירות מפני אנשים שלא בהכרח חייבים ונוהגים לפי הנורמות המקובלות של העם היהודי כפי שהפוסקים רואים זאת. וחוץ מזה, אז אמר. ממתי הוא מייצג את העולם האורתודוכסי?

א ו ר בת

New member
טוב שאתה לא מבקש ממני

חתימות של 100 רבנים. "דעות הפוכות" ? אני בטוחה שיש. לכל דבר יש. לא לחינם יושבים אלפי שנים יהודים ודשים שוב ושוב באותם כתבים. יחד עם זאת הדעה הזאת, כפי הנראה (שמעת פעם את הבוז בה מבוטאת המילה "שייגץ" ?), היא בעלת תפוצה רחבה למדי. הבאתי לך מאמר שנמצא באתר של הארגון העורך את מספר הסמינרים הגדול ביותר להחזרה בתשובה. הבאתי לך את אותה ציטטה בדיוק ממיקלדתו הטרייה של "הרב של פורום חוזרים בתשובה". ואגב – כנראה שהוגה ההיררכיה הזו הוא ר´ יהודה הלוי. קראתי לא אחת חרדים שכתבו שבניהם מחונכים (למורת רוחם של חלק מהם, אני חייבת לציין) על ברכו של הדימוי הציורי של בחירתנו לעם סגולה "על ידי תהליך של בירור וזיקוק הזהב מן הפסולת". ואם הרב אליהו בעיניך אינו מייצג כלשהו של האורתודוקסיה אז באמת ש…לא יודעת. זה מזכיר לי את אינספור ההתפתלויות המנסות להסביר למה “ברוך שלא עשני אשה" מראה עד כמה האשה בעצם נעלה יותר. בתכנית ששודרה היום בערוץ 8 נראה רופא נשים דתי כשהוא אומר בטבעיות, לנוכח בעיותיה הרפואיות-נשיות של אחת הנשים, כשהוא "שוכח" לרגע את כל ניסיונות ה"ייפיוף" של התפילה הזו ואת הפוליטיקל קורקט שסןבב סביב הסברה: "כל בוקר כשאני אומר ברוך שלא עשני אשה הרי שדווקא אני, (בתור מי שמכיר את הבעיות האלה…-אור.) אומר זאת בכוונה יתרה".

כינוי1982

New member
למה לא?

אם את מתיימרת להבין כ"כ, בוודאי שיש לך מושג על מה את מדברת, לא? לא מראים לחמור חצי עבודה. במקרה הזה, נראה שאתם מתעקשים להיות החמור.

א ו ר בת

New member
אופס ! בדיחה עם זקן ארוך, כנראה

ושוב – דומם, צומח, חי, מדבר ויהודי. טרי מהיום. "תכליתו של כל סוג הוא לעלות ולשרת את מה שלמעלה ממנו". וזה בתגובה ל"כידוע, כל העולם לא נברא אלא בשבילינו וכל דבר שאין לו יותר צורך או שאינו משמש יותר ללימוד תורה, נכחד.".

ואוו.......

קראתי את הודעתו של הרב. הוא לא אומר במפורש אבל משתמע ש"מדבר" היינו הנוכרים נועדו לשרת את היהודים. מזכיר משהו?

אמיר.

New member
שני טובעים מול עיניך..

אחד הוא בנך, אנס ושודד והשני זר מוחלט ישר וחסיד... את מי תצילי ????

האם אתה מתייחס למישהו שבמקרה

הוא באותה דת, או אפילו עם, איתך, הוא בעיניך כמו בנך? האם כל מי שלא מדתך ומעמך זר לך? פשוט עצוב שזו דרך החשיבה שלך...

למעלה