האם להעשיר ולקדם ?

מצב
הנושא נעול.
את ההורים האחרים אני לא מוצאת

נעים לקרא את תגובות שלכם
מאחר ואני מוקפת מכל עבר בלשונות מצקצקות ואנשים ספקניים שמנבאים שחורות לגבי כיתה א' ובית הספר בכלל. במפגש הורים והרצאה בגן לגבי אוריינות למשל, הגננת אמרה שהמטרה אינה לימודי קריאה-כתיבה ואז פנתה אלי ואמרה שעם יואב זה שונה ועובדים איתו לפי רמתו (נותנים לו לכתוב חופשי). מספר הורים פשוט התנפלו עלי נוסח "למה זה טוב?", "כולם ילמדו בסוף לקרא" וכו'... בעלי ביקש ממני לגנוז את חוברות החשבון והודף את בקשות הילד להרשם לחוג אנגלית. במקום זה יואב כל הזמן שואל אותנו, "איך אומרים באנגלית...?" אני סבורה שעניין השעמום, או לא, קשור לאופי (גם אני הייתי מסוג הילדים שמעולם לא השתעממו, מקסימום קראתי ספרי קריאה בשיעור והמורים התעלמו). לצערי יואב מאוד ילדותי, חסר סבלנות ומגלה מעט תכונות של היפריות ולכן אני מודאגת. גם הגננת טוענת שהוא לא יושב לרגע בשקט. למעשה למד לקרוא תוך כדי קיפוץ, ישיבה, שכיבה עם הספר וחוזר חלילה (מקסימום 5 דקות בערב). הוא פשוט לא מסוגל לשבת (חוץ מטלוויזיה ומחשב, כמובן). כנ"ל גם לגבי חוברת החשבון, הכי הרבה שישב זה 12 דקות וזה המוווון (הופתעתי מאוד).
את ההורים האחרים אני לא מוצאת
רלוונטיים, אבל מה פשר ההתנגדות של בעלך? (אולי תשלחי אותו לפה?
) גם היא מסתכמת ב"מה יעשה בכיתה א'" או משהו מעבר?

"אמא, משעמם לי בכיתה א' "

האם להעשיר ולקדם ?
קניתי ליואב (5) חוברת של חשבון לכיתה א' מאחר והוא כל הזמן מתעסק עם מספרים בע"פ. יודע את חוק החילוף וממש משחק עם המספרים, סופר בסדרות חשבונאיות ומספרים זוגיים ואי זוגיים וכן הלאה. אכן החוברת קטנה עליו. גיסתי שמעה זאת אתמול ואמרה שאני יוצרת לעצמי בעיה לשנה הבאה. מסתבר שבכיתה א' לומדים חיבור וחיסור עד 14 ואנחנו כבר שם. היא הציעה לי לא לעודד אותו מאחר ולמורים תהיה איתו בעיה, הוא ישתעמם והבנתי שכל הפטנטים של "עוזר למורה" נועדו בעצם לנטרל ולעכב את ההתקדמות ? גם בקריאה הוא מאוד מתקדם ומתחיל לקרוא בלי ניקוד. אני באמת בדילמה. גיסתי הציעה לקדם אותו בצורה "רוחבית" אבל הילד גם ככה מתעניין בהכל וקורא אטלסים (של ילדים) על הכל מכל וכל. אז במה לקדם ובמה לא ? אני באמת לא רוצה ליצור בעיה, גם ככה יואב מפריע בגן וכל הזמן מתלוצץ עם חבריו ויוצר המולה סביבו. האם לתת לו לרוץ חופשי ?
מעין בכיתה א' (בת שש וחודש) ואת המשפט הזה אני שומעת כמעט כל יום. והיום לפעמים אני קצת מצטערת שנתתי לה את שהיא ביקשה - ידע. מעין אוהבת מאוד ללמוד ולהעשיר את הידע שלה, היא עושה זאת מיוזמתה (מחשב, אינטרנט, ספרים, טלויזיה ועוד) וכבר כמעט לא נעזרת בי. הבעיה היא מערכת החינוך. בעיה נוספת זה שאנחנו גרים רחוק מהעיר הגדולה והכי בעיה שהיא לומדת יום לימודים ארוך והשעמום שלה ארוך מאוד מאוד... כמה שלא שוחחתי עם המורה/היועצת/הרכזת, אין פיתרון. לילדה משעמם בכיתה. אז לפעמים אני מצטערת על כך שלא הקשבתי לכל אלו שהטיפו לי שזה לא בסדר שמעין בגיל 4 קוראת שוטף וכו'..

Forum User

New member
הילה, עזבי את היועצת, המורה וכו'

מעין בכיתה א' (בת שש וחודש) ואת המשפט הזה אני שומעת כמעט כל יום. והיום לפעמים אני קצת מצטערת שנתתי לה את שהיא ביקשה - ידע. מעין אוהבת מאוד ללמוד ולהעשיר את הידע שלה, היא עושה זאת מיוזמתה (מחשב, אינטרנט, ספרים, טלויזיה ועוד) וכבר כמעט לא נעזרת בי. הבעיה היא מערכת החינוך. בעיה נוספת זה שאנחנו גרים רחוק מהעיר הגדולה והכי בעיה שהיא לומדת יום לימודים ארוך והשעמום שלה ארוך מאוד מאוד... כמה שלא שוחחתי עם המורה/היועצת/הרכזת, אין פיתרון. לילדה משעמם בכיתה. אז לפעמים אני מצטערת על כך שלא הקשבתי לכל אלו שהטיפו לי שזה לא בסדר שמעין בגיל 4 קוראת שוטף וכו'..
דברי עם הילדה, נסי לברר איתה מה מקור השעמום שלה. לא יכול להיות שמשעמם לה כ-ל ה-ז-מ-ן. עברו על מערכת השעות השבועית, יום יום, שעה שעה, נסו למצוא יחד את נקודות האור, את השיעורים המעניינים. למדו אותה להעמיק, למצוא תחומי ידע חדשים גם במקומות מוכרים וידועים. תנו לה בכיתה עזרים כמו מילון, ניבון וכו', שיעזרו לה לבטא את עצמה. ובבית, בדיוק ההיפך, כוונו אותה לפעילות ספורטיבית, דרמטית, אומנותית, חברתית - הרחבת אופקים בכיוונים אחרים לגמרי מאלו שביה"ס לכאורה עוסק בהם. ואגב, מה זה בדיוק היה עוזר אם היית מקשיבה לנשמות הטובות שהטיפו לך? היא היתה מפסיקה ללמוד בגלל זה?

לא משעמם לה כל הזמן.

דברי עם הילדה, נסי לברר איתה מה מקור השעמום שלה. לא יכול להיות שמשעמם לה כ-ל ה-ז-מ-ן. עברו על מערכת השעות השבועית, יום יום, שעה שעה, נסו למצוא יחד את נקודות האור, את השיעורים המעניינים. למדו אותה להעמיק, למצוא תחומי ידע חדשים גם במקומות מוכרים וידועים. תנו לה בכיתה עזרים כמו מילון, ניבון וכו', שיעזרו לה לבטא את עצמה. ובבית, בדיוק ההיפך, כוונו אותה לפעילות ספורטיבית, דרמטית, אומנותית, חברתית - הרחבת אופקים בכיוונים אחרים לגמרי מאלו שביה"ס לכאורה עוסק בהם. ואגב, מה זה בדיוק היה עוזר אם היית מקשיבה לנשמות הטובות שהטיפו לך? היא היתה מפסיקה ללמוד בגלל זה?
לא משעמם לה כל הזמן.
בהפסקות היא מאוד נהנית :) היא גם מאוד נהנית משיעור מורשת ומשיעור דרמה והכי בשיעורי ספורט. היא משתעממת בשיעורים של המחנכת - חשבון ועברית. ולא... אני לא חושבת שהיא היתה מפסיקה ללמוד אם הייתי מחליטה שאני מקשיבה לנשמות הטובות.

Forum User

New member
Always look at the bright side

לא משעמם לה כל הזמן.
בהפסקות היא מאוד נהנית :) היא גם מאוד נהנית משיעור מורשת ומשיעור דרמה והכי בשיעורי ספורט. היא משתעממת בשיעורים של המחנכת - חשבון ועברית. ולא... אני לא חושבת שהיא היתה מפסיקה ללמוד אם הייתי מחליטה שאני מקשיבה לנשמות הטובות.
Always look at the bright side
מעולה שיש שעורים שהיא נהנית מהם. לכל ילד יש שיעורים שהוא אוהב, נהנה מהם, מתאתגר בהם, ויש שיעורים שמשעממים אותו. האם היא משתעממת בגלל המחנכת או בגלל תוכן השיעורים? נראה לי עניין ששווה בירור...

תיקי א

New member
מה הכוונה "אין פתרון" ?

מה הכוונה "אין פתרון" ?
מה בכל זאת הם עושים איתה ? האם הם מציעים לה לפחות להתקדם בחומר ? ואם כן, זה לא מספק אותה ? אגב, יואב כל הזמן טוען שמשעמם לו בגן בעיקר שצריך לעשות עבודות יצירה וכל משימה שהיא "משימת חובה", נראה לי וגם לגננת שהילד עלה על משהו... צריך לבדוק אם "המשעמם לי" אינו שם קוד לחוסר שביעות מסוג אחר.

Forum User

New member
../images/Emo45.gif "שם קוד לחוסר שביעות רצון"...

מה הכוונה "אין פתרון" ?
מה בכל זאת הם עושים איתה ? האם הם מציעים לה לפחות להתקדם בחומר ? ואם כן, זה לא מספק אותה ? אגב, יואב כל הזמן טוען שמשעמם לו בגן בעיקר שצריך לעשות עבודות יצירה וכל משימה שהיא "משימת חובה", נראה לי וגם לגננת שהילד עלה על משהו... צריך לבדוק אם "המשעמם לי" אינו שם קוד לחוסר שביעות מסוג אחר.
"שם קוד לחוסר שביעות רצון"...
מסכימה עם כל מילה. אני לא חושבת שהפיתרון הוא "להתקדם בחומר". הדימוי הגראפי שעולה לי בראש הוא של זוית, שני קווים, שמתחילים באותה נקודה, ומתארכים לאין סוף כשהם מתרחקים מנקודת המוצא אבל גם זה מזה. אם קו אחד מתארך במהירות גבוהה יותר, זה רק גורם לפער ללכת ולגדול ואפשרויות הגישור הולכות ונעלמות. אני חושבת שצריך ללמד את הילד לא ללכת בקו ישר שרץ קדימה, אלא ללמוד ללכת בזיגזג, לצדדים, לפעמים במעגלים, לפעמים צעד אחורה כדי לקבל נקודת השקפה מעניינת. זו העמקה בעיני. עוד דרך יצוג גראפית היא של קווים מקבילים, שמתחילים להתארך מנקודה מסויימת במהירויות שונות, וכדי שבכ"ז לא יתרחקו הקצוות מדי זה מזה אחד הקווים מפסיק להיות מקביל ומתחיל להתפתל, כך שהוא מנצל את מהירות ההתקדמות שלו כדי לחקור מקומות אחרים...

להתקדם בחומר זו בעיה.

מה הכוונה "אין פתרון" ?
להתקדם בחומר זו בעיה.
תראי, אני לא מאשימה את המורה כי היא שייכת למסגרת ותכנית של משרד החינוך אם כי... היא היתה רוצה להשקיע זה היה יכול להיראות אחרת לגמריי. כמו שאת מעידה על בנך שהוא לא אוהב לעשות עבודות יצירה כך מעין למשל מאוד לא אוהבת את כל שקשור בצביעה וכיוצ"ב. ביננו ? כמה אפשר לצבוע מימין, משמאל, ממעל ומתחת ? גם אותי זה היה מוציא מהדעת. אז המורה טוענת שכל עוד מעין לא שולטת במיומנויות הללו אזי אי אפשר לקדם אותה בחומר. נו יופי באמת... לא עוזר כמובן שאני אומרת לה שבמידה ותיתן לה לצבוע בחומר שמעניין אותה אז היא כן תבצע ואף תצבע.

תיקי א

New member
הצביעה לפיתוח מוטוריקה עדינה ?

להתקדם בחומר זו בעיה.
תראי, אני לא מאשימה את המורה כי היא שייכת למסגרת ותכנית של משרד החינוך אם כי... היא היתה רוצה להשקיע זה היה יכול להיראות אחרת לגמריי. כמו שאת מעידה על בנך שהוא לא אוהב לעשות עבודות יצירה כך מעין למשל מאוד לא אוהבת את כל שקשור בצביעה וכיוצ"ב. ביננו ? כמה אפשר לצבוע מימין, משמאל, ממעל ומתחת ? גם אותי זה היה מוציא מהדעת. אז המורה טוענת שכל עוד מעין לא שולטת במיומנויות הללו אזי אי אפשר לקדם אותה בחומר. נו יופי באמת... לא עוזר כמובן שאני אומרת לה שבמידה ותיתן לה לצבוע בחומר שמעניין אותה אז היא כן תבצע ואף תצבע.
או שמא הצביעה היא לשם הצביעה (כדי שיהיה מעניין ???). מה הקשר בין חוסר רצון לצבוע לבין התקדמות ? האם למעיין יש בעיה מסויימת עם המוטוריקה העדינה ? נשמע לי שלמורה שלה יש ראש קטנטן, האם אתם ביחסים טובים איתה ? היא מחבבת את מעיין? האם השאלות שלי פולשניות מידי ?
הנושא פשוט מאוד מעניין אותי.

אין לי בעיה לדבר על זה .נהפוך

או שמא הצביעה היא לשם הצביעה (כדי שיהיה מעניין ???). מה הקשר בין חוסר רצון לצבוע לבין התקדמות ? האם למעיין יש בעיה מסויימת עם המוטוריקה העדינה ? נשמע לי שלמורה שלה יש ראש קטנטן, האם אתם ביחסים טובים איתה ? היא מחבבת את מעיין? האם השאלות שלי פולשניות מידי ?
הנושא פשוט מאוד מעניין אותי.
הוא. אני שמחה לדבר על כך (פשוט הפסקתי כי בפורומים אחרים קצת תקפו אותי והחלטתי לרדת מהענין ). הצביעה לפי הבנתי את המורה היא לפיתוח מיומנויות למידה. אני לא מבינה למה זה חשוב ואני יודעת שכשמעין רוצה היא צובעת נפלא, בריכוז ומבלי לצאת מהקווים וכדומה. גם אני הייתי יוצאת מדעתי אם הייתי צריכה לצבוע מדויק שלושה ארבעה דפים בחוברת חשבון כאשר אני כבר יודעת חיבור עד מאה וחיסור לפחות עד עשרים... זה פשוט משעמם ואני מבינה את מעין אם כי מנסה להסביר לה את החשיבות מצד בי"ס. המורה אומרת שכל עוד המיומנויות לא נרכשות אזי היא לא יכולה להמשיך לקדם את הילדה. ראש קטן למורה ? אני מגדירה אותה כאנמית... יש לה רצון אבל אני לא חושבת שיש לה יכולת. כשאני מציעה לה פתרונות אז היא מנסה אותם. זה לא בא ממנה והיא גם לא עושה את זה כמו שצריך. אני חושבת שיש יחסים טובים. אני לא יודעת אם היא מחבבת את מעין. אני יודעת ששאר המורים "דלוקים" עליה כיוון שהיא ילדה מאוד חכמה בעלת אוצר מילים עשיר ביותר אשר יודעת להתבטא פשוט מדהים.

מיומנות הצביעה

הוא. אני שמחה לדבר על כך (פשוט הפסקתי כי בפורומים אחרים קצת תקפו אותי והחלטתי לרדת מהענין ). הצביעה לפי הבנתי את המורה היא לפיתוח מיומנויות למידה. אני לא מבינה למה זה חשוב ואני יודעת שכשמעין רוצה היא צובעת נפלא, בריכוז ומבלי לצאת מהקווים וכדומה. גם אני הייתי יוצאת מדעתי אם הייתי צריכה לצבוע מדויק שלושה ארבעה דפים בחוברת חשבון כאשר אני כבר יודעת חיבור עד מאה וחיסור לפחות עד עשרים... זה פשוט משעמם ואני מבינה את מעין אם כי מנסה להסביר לה את החשיבות מצד בי"ס. המורה אומרת שכל עוד המיומנויות לא נרכשות אזי היא לא יכולה להמשיך לקדם את הילדה. ראש קטן למורה ? אני מגדירה אותה כאנמית... יש לה רצון אבל אני לא חושבת שיש לה יכולת. כשאני מציעה לה פתרונות אז היא מנסה אותם. זה לא בא ממנה והיא גם לא עושה את זה כמו שצריך. אני חושבת שיש יחסים טובים. אני לא יודעת אם היא מחבבת את מעין. אני יודעת ששאר המורים "דלוקים" עליה כיוון שהיא ילדה מאוד חכמה בעלת אוצר מילים עשיר ביותר אשר יודעת להתבטא פשוט מדהים.
מיומנות הצביעה
לא רק לא לצאת מהקווים אלא להתמיד. כל כמה שאני מזלזלת בזה, יש צורך שילד ידע להתמיד בעבודת הכתיבה לאורך זמן. וחשבו שלילד יותר קל להתאמן באחיזה נוחה בעפרון, ובשליטה בו, ובכתיבה לאורך זמן באמצעות ציור ולא באמצעות יצירה גרפית. אם לבת שלך זה לא מתאים אולי אפשר להציע לה לכתוב סיפור ולאייר אותו, כך היא גם תאמן את היד שלה, גם תצייר, וגם תאמן את ההתמדה שלה.

קיטס

New member
יש מורים שמאוימים מילדים מחוננים

במיוחד בכיתה רגילה. כשבני היה בכיתה ב' (עדיין בבי"ס רגיל) המחנכת שלו יצאה לחופשת לידה, והמורה שהגיעה ראתה בו ובילדה המחוננת השנייה מטרד ולא אתגר. אחרי חודש של התעלמות מצרכיהם הם התחילו להפריע וגררו את כל הכיתה...

זה מה שאני לצערי חושבת...

במיוחד בכיתה רגילה. כשבני היה בכיתה ב' (עדיין בבי"ס רגיל) המחנכת שלו יצאה לחופשת לידה, והמורה שהגיעה ראתה בו ובילדה המחוננת השנייה מטרד ולא אתגר. אחרי חודש של התעלמות מצרכיהם הם התחילו להפריע וגררו את כל הכיתה...
שמעין מהווה מטרד למורה ולא אתגר :(

מבקשת להדגיש - מעין אינה

שמעין מהווה מטרד למורה ולא אתגר :(
מבקשת להדגיש - מעין אינה
מחוננת - או יותר נכון לאמר, טרם אובחנה אם היא מחוננת או לאו. ייתכן שהיא "סתם" חכמה שאוהבת ללמוד ובעלת זכרון מעולה. אם אני לא טועה אז המבדקים בכיתה ג'?

אני לא חושבת שהאבחון רלוונטי

מבקשת להדגיש - מעין אינה
מחוננת - או יותר נכון לאמר, טרם אובחנה אם היא מחוננת או לאו. ייתכן שהיא "סתם" חכמה שאוהבת ללמוד ובעלת זכרון מעולה. אם אני לא טועה אז המבדקים בכיתה ג'?
אני לא חושבת שהאבחון רלוונטי
בחינה (שאני חושבת שהתואר "אבחון" גדול עליה, ע"ע כמה שרשורים למטה, אבל מילא) לא תהפוך את מעין למשהו שהיא לא. תשובה שלילית לא תהיה מה שיפתור את חוסר ההתאמה השכלית שלה לכיתה, הלוואי שזה היה כ"כ פשוט...

מסכימה מאוד

מסכימה מאוד
בכיתה א' בתי כל הזמן העירה הערות ציטטה פתגמים וזה בכלל לא מצא חן בעיני המורה . בזמנו מנהלת בית הספר הזמינה אותנו לשיחה והיא אמרה שהילדה מעליבה את המורות מיותר לציין מה אנו הרגשנו לגבי המקצועיות של בית הספר אם מורות נעלבות מילדה בכיתה א' . אני זוכרת את התקופה ההיא כסיוט .....

מוכר מאד

מוכר מאד
יש הרבה ילדים מחוננים, וגם שלי, שהמיומנויות המילוליות שלהם מפותחות בהרבה מאשר המיומנויות הטכניות הביצועיות שלהם. אפשר להשקיע בזה גם באמצעים שאינם כוללים רק צביעה וצביעה כל היום. גם אותי ואותך זה היה מטריף לעשות כל הזמן משהו משעמם. אפשר לגוון במבוכים (מוטוריקה עדינה, תכנון מראש, תפיסה וכו), אפשר עבודות של מנקודה לנקודה או שעשועונים אחרים שמפתחים את אותם כישורים במגוון וריאציות. לדעתי זה לא עולה על דעתה של המורה לא בגלל אי אכפתיות אלא בגלל חוסר הכרות עם התחום של ילד מחונן וחוסר הבנה שיכול להיות פער כלכך גדול בין המישורים, שמחייב גישור. נסי אולי להציע שאתם תביאו חוברות עבודה משלכם - הביאי לה דוגמא שיש בה מגוון שעשועונים כאלה עם הוראות ברורות - שיכללו גם עבודות צביעה, הקפה, מבוכים, וכו' - ואולי תסכים. אני מסכימה עם ההשקפה שמחשביה גם מיומנויות טכניות אלה - אחרת הפער רק גדל והילד עלול למצוא את עצמו מתקשה לבטא את יכלתו האמיתית (למשל בגלל כתיבה לקויה או איטית מאד) - וחבל. בהצחלה

תודה רבה על הרעיונות !

מוכר מאד
יש הרבה ילדים מחוננים, וגם שלי, שהמיומנויות המילוליות שלהם מפותחות בהרבה מאשר המיומנויות הטכניות הביצועיות שלהם. אפשר להשקיע בזה גם באמצעים שאינם כוללים רק צביעה וצביעה כל היום. גם אותי ואותך זה היה מטריף לעשות כל הזמן משהו משעמם. אפשר לגוון במבוכים (מוטוריקה עדינה, תכנון מראש, תפיסה וכו), אפשר עבודות של מנקודה לנקודה או שעשועונים אחרים שמפתחים את אותם כישורים במגוון וריאציות. לדעתי זה לא עולה על דעתה של המורה לא בגלל אי אכפתיות אלא בגלל חוסר הכרות עם התחום של ילד מחונן וחוסר הבנה שיכול להיות פער כלכך גדול בין המישורים, שמחייב גישור. נסי אולי להציע שאתם תביאו חוברות עבודה משלכם - הביאי לה דוגמא שיש בה מגוון שעשועונים כאלה עם הוראות ברורות - שיכללו גם עבודות צביעה, הקפה, מבוכים, וכו' - ואולי תסכים. אני מסכימה עם ההשקפה שמחשביה גם מיומנויות טכניות אלה - אחרת הפער רק גדל והילד עלול למצוא את עצמו מתקשה לבטא את יכלתו האמיתית (למשל בגלל כתיבה לקויה או איטית מאד) - וחבל. בהצחלה
תודה רבה על הרעיונות !
מבוכים ונקודה אל נקודה זה באמת יופי של רעיון. ניסיתי להביא חוברת משלי אבל המורה לא נתנה לה לעשות בה בכלל.

../images/Emo41.gif יש לי שאלה בבקשה ../images/Emo41.gif

תודה רבה על הרעיונות !
מבוכים ונקודה אל נקודה זה באמת יופי של רעיון. ניסיתי להביא חוברת משלי אבל המורה לא נתנה לה לעשות בה בכלל.
יש לי שאלה בבקשה

איך זה שבבית מעין יודעת לפתור היטב תרגיל כגון: 17-6 ובכיתה לא ?! בבית היא ממש נהנית מכך ומבקשת ממני "חידות בחשבון" ואף פותרת בעיות בחשבון ממש בקלי קלות ובכיתה לא.... איך זה ?

איך את יודעת מה היא יודעת בכתה?

יש לי שאלה בבקשה

איך זה שבבית מעין יודעת לפתור היטב תרגיל כגון: 17-6 ובכיתה לא ?! בבית היא ממש נהנית מכך ומבקשת ממני "חידות בחשבון" ואף פותרת בעיות בחשבון ממש בקלי קלות ובכיתה לא.... איך זה ?
איך את יודעת מה היא יודעת בכתה?
זו לא שאלה לעצבן - אלא באמת איך את יודעת? המורה אמרה? הילדה סיפרה? תנסי לברר - לפעמים התשובה בדרך השאלה...

מצב
הנושא נעול.
למעלה