האם לדעתכם

oxide

New member
האם לדעתכם

האם ניתן לדעתכם להביא את פילוסופית 'היד הריקה' שבקראטה לאומנויות לחימה אחרות? האם ניתן ליישם ולפעול דרך פילוסופיה זו גם בלימודי אומנות לחימה אחרת?

Hwoarang

New member
מצטער אבל פילוסופית היד הריקה

לא שייכת לאף אומנות...אולי היא נכללת בצורה ניכרת בקראטה, אבל אל תשכח שעוד הרבה אומנויות אימצו את הטכניקה הנ"ל. ועכשיו לתשובה שלי: לכל אומנות יש טכניקות של יד ריקה - יש יותר ויש פחות, אבל העיקרון של יד ריקה לא פסח על א-ף אומנות ככה שאפשר גם ליישם את ה"פילוסופיה" באומנויות אחרות. אוסס דור

amir_aikido

New member
מה הפילוספיה ../images/Emo35.gif

תסלח לי שאיני מכיר שום פילוספיה הנכרית כך "הי הריקה" אולי תוכל להסביר למה בדיוק אתה מתכוון, ואז אוכל לנסות ולחפש תשובות מהאמנות שלי. אמיר

Rounin

New member
לא הבנתם !

הידי הריקה היא לא סתם יד ריקה ! בכך שאתה לא משתמש בנשקים כמו חרבות ,נונצקות ... אתה לומד להפוך את היד שלך לנשקים שאתה רוצה. וחוץ מזה אתה גם לא נלחם עם נשקים אחרים כאשר הדיסיפלינה שלך היא קארטה.

נכון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

באמת לא הבנתי. אם מדברים על טכניקות יד-ריקה - אז באמת יש כאלה כמעט בכל אמנות-לחימה (נו, איפה המתחכם שיגיד "סייף"?) ואם יש פילוסופיה מאחורי ה"יד-הריקה" נשמח לשמוע מהי.

Kenshinkan

New member
זו לא פילוסופיה

הפירוש "יד ריקה" למלה קארטה הוא חדש (1905 - שונה ע"י הנאשירו צ'ומו). הפירוש המקורי הוא "יד סינית" וזה אומר הכל. הפילוסופיה שעומדת מאחורי ה"יד ריקה" היא לאומיות יפנית (מתחבר עם הפופולריזציה של אנקו איטוסו). בעז

nitzano

New member
יד ריקה

הסימניות של המילה קרטה הינן "יד ריקה" וכך היו תמיד .יד סינית מעולם לא היה קרטה כי אם נהה-טה (אם אינני טועה) .

higashionna

New member
אתה תועה.

ידידי, תחזור לספרים! הקאנג'י KARA נקרא במקור TO שמשמעו סין. נהה היא העיר השניה בגודלה באוקינווה, שנית לשורי. משתי ערים אלה התפתחו שני זרמים השונים במקצת נהה-טה, ושורי-טה.

nitzano

New member
בלי ערבון

מבדיקה קצרה שערכתי מסתבר כי שתי מילים שונות ביפנית מבוטאות כ "קרטה" . האחת 唐手 - "יד הסינית" (היד של שושלת טאנג ?) אותה ניתן היה לבטא גם כ טו-טה . השניה 空手 - "יד ריקה" המבוטאת כקרטה . לקח לי קצת זמן להבין דבריך :"הקאנג'י KARA נקרא במקור TO שמשמעו סין " . מדויק יותר לומר כי למילה קארה יותר מסימניה אחת ,האחת משמעה שושלת טאנג הסינית (כנראה) והשניה "ריק" .

higashionna

New member
שלא תעיז לדבר כך על איטוסו!

יא לומד - שיטה - שאף - אחד - לא - מכיר - אחד! תתנצל מיד אחרת אשלח בך את מלוא זעמי!

פילוסופית היד הריקה

המונח קרא טה משמעו "יד ריקה". בצורה הפשוטה, ניתן לומר שהכוונה ללחימה בידיים ריקות. המשמעות הפילוסופית, היא נקיון כפיים - מטרת הלימוד לא צריכה להיות מונעת מתוך כוונה רעה או רגשות נקמה או רצון ללמוד כיצד לגרום נזק. דבר נוסף, שהתלמיד צריך לבוא כדף חלק (מעיין "טאבולה ראסה"). לקבל את מה שמלמדים אותו ולא לבוא מתוך יהירות.

אה... אז חזרה לשאלה המקורית:

יש אמנות-לחימה שלא מתבססת על ה"פילוסופיה" הזו

כן!

כמעט שאין אומנות לחימה כזו או אחרת שלא מטמיעה את הגישה הזו. הבעיה בכל מיני צורות לחימה/מורים שחושבים שהם מגדלים חיות מלחמה (ואני מתכוון לגישה ולחינוך באימונים).

Kenshinkan

New member
הקארה של קארטה

קארטה כ"יד ריקה" הוא מונח חדש. הראשון שהשתמש בו היה Hanashiro Chomo ב-1905. ב-1936 היתה פגישה של המאסטרים הגדולים, בה הוחלט לשנות סופית את הקאנג'י (סימניות סיניות) מ"סיו" (כן, שושלת טאנג) ל"ריק". בשניים מספריו (לפחות) של Funakoshi Gichin הוא מדגיש שהקאנג'י שונה על מנת להדגיש שמדובר במשהו יפני מקורי (ראה Karatedo Nyumon ו- Karatedo My Way of Life). למי שמכיר את ספריו האחרים וקורא בין השורות מובן שהסיבה היא לאומית בלבד (שנות ה- 20'-30' של לוו בלאומיות מאוד חזקה ביפן). השיטה האוקינאווית ללמוד קאטה זהה לחלוטין לצורה בה לומדים קאטה (לעומק) באומנויות הלחימה הסיניות. טכניקות ההגנה העצמית בקארטה אוקינאווי מכסות בלימות, מכות, בעיטות, הטלו, בריחים, נעילות, שבירות מפרקים, פגיעה בנקודות על המרידיאנים - שיטה שלימה, כמו באומנויות הסיניות (והכל מתוך הקאטה, כמו בסין). בקארטה אוקינאווי מסורתי יש כלי נשק (בכל פלג) בכמות זו או אחרת. כל הפלגים של הקארטה האוקינאווי קושרים את עצמם לאומנויות הלחימה הסיניות בצורה זו או אחרת. ה- Bubishi כתוב בסינית קלאסית. עד 1601 אוקינאווה שייכה את עצמה באמצעות שיטת המנחות לסין. מסקנות: 1. "יד ריקה" הוא מושג חדש, ולכן כל הפילוסופיה הקשורה למושג זה היא חדשה (ולדעתי, שטחית). 2. האוקינאווים נחשבו (ואולי עדיין) לאזרחים סוג ד' כי הם לא יפנים. יכול להיות שהמאסטרים ניסו לתרום את תרומתם לקיסרות (ראה לינק למאמר) על מנת לקבל יחס יותר נאות. 3. Uehara Seikichi כותב בספרו, The Essence of Okinawan Karatedo, אודות תהליך ההדרדרות של הקראטה ביפן לאחר מלחמת העולם השניה - מכיוון שבתקופה זו האומנות נחשבה לדבר יפני טהור, אף אחד מהתלמידים היפנים שנשארו לא טרחו לחפש את המקור באוקינאווה (מחוז נידח ולא מתורבת), ופיתחו לעצמם שיטות ספורטיביות ושטחיות. *לינק: http://www.fightingarts.com/reading/article.php?id=208 בעז

אני חייב להודות

שמצד אחד, אתה עושה מה שאף אחד אחר פה כמעט לא עושה, וזה להביא סימוכין והוכחות לדברים שאתה טוען, ועל כך יש לי הרבה כבוד אלייך. מצד שני, אתה מגיע עם גישה שהיא בעייתית ודוגמטית, שלא לאמר מזלזלת, דבר שמשתקף מאוד גם באתר של השיטה שלך. אני באמת לא מבין איזה צורך יש לך לזלזל בשיטות אחרות, גם אם אתה חושב שאתה מצאת את הדרך.

Kenshinkan

New member
במה אני מזלזל?

אני שואל רציני, כי אני חושב שחשוב לשמוע ביקורת. מילה על האתר - הוא של המורה שלי כך שאני לא אחרי לתוכן. מצד שני מדובר באדם שעבר הרבה, הן מבחינת דברים שלמד (פנימיה צבאית מגיל 14, שהיה בקוריאה ולימוד Tang So Do שם, קנפו סיני, טאי צ'י סגנון צ'ן ולבסוף ריוקיו קנפו) והן נצחונות בזירה (קרבות פתוחים מגדע מלא). הוא מקצוען ולא מפחד לומר מה הוא חושב על שיטות של "כאילו". שתי נקודות למחשבה: א). המורה מאוד פתוח ומעודד את התלמידים לבדוק שיטות אחרות אם הם רוצים. התוצאה תמיד זהה - אין מה להשוות (אני מגיע מ- 18 שנים של קארטה יפני). ב). אנחנו חברים ב- World Martial Arts Society שמארגן סמינרים בהם מלמדים כל מיני שיטות. אנחנו מגיעים ולומדים מאחרים ומלמדים אחרים בכיף - אם זה עובד מצויין, אם לא אנחנו לא מתביישים לומר זאת. חזרה לכותרת: במה אני, בעז, מזלזל? בעז

בערך בכל שיטה שהיא לא שלך

ובמיוחד בקראטה ה"אחר", שממנו אתה מנסה להתבדל. יש להגיד "אנחנו משהו אחר" ויש להגיד "כל השאר חרא".

למעלה