האם לדעתכם ייתכן מצב

רואה 6 6

New member
אתה שוב הולך לשטחי והפוליטיקאי

ומאמין שזה מה שאני חושבת כעמוק והדדי...
המחקר מראה מה תחושת הנתינה והמעורבות תורמת למי שנוקט בהן. לא נחקרה התועלת לצד השני, (אני לגמרי חושבת שצריך גם לחקור,האם מעורבות ונתינה אכן תרמה באופן ודאי ואובייקטיבי לאיכות חייו של מי שנתנו לו).
זה כל מה שהבאתי, כתמיכה בהנחה שיש קשר בין אהבה לתוחלת חיים. אכן גם נאמר שם שריבוי חברים לא נמצא כתורם לתוחלת חיים והם ניסחו זאת יותר במדויק: תחושת הנתינה חשובה יותר מתחושת הנאהבות (מה שהמון חברים עשויים לספק).
אני לא מבינה למה להמליץ למישהו לאהוב משהו או מישהו אחר גורם לך אוטומט לחשוב שההמלצה היא לחלק צ'פחות מחיכות אבל...שיהיה,אתה לא עומד למסדר מולי ואני לא מעמידה עצמי למסדר מולך.

arana1

New member
בדיוק להפך

לצערי יתכן שזו הסיבה שאת פשוט לא מבינה מה שאני כותב ומעלה טיעונים שאינם סותרים כלל למה שאני כותב.רוצה להזכיר לך שאנחנו בפורום שעוסק באוטיזם, ובהקשר הזה רציתי לציין ולהוסיף שאוטיסטים עשויים לזהות רשת קשרים והקשרים ונתינה וקבלה בצורה שונה,אפילו מאוד, מהשגור והמקובל, ונתינה בעלת ערך היא כזאת שתשקול גם את האפשרות הזאת.

arana1

New member
זה עולה לי כי אני חי במציאות

וזה עולי לי הרבה יותר מדי כי כמו רוב האוטיסטים אני סובל מכפיה מתמשכת, פסוודו מדעית, פסוודו טיפולית, של תפישות חיברות שטחיות, ועל כל זה אני צריך לספןג גם האשמות שמבזות דווקא אותי כפוליטיקאי,ואין לי בפני מי להתלונן כי אין לי ספק שבאמת אין לך יכולת לחוש את העוול בזה

ימימה

New member
לדעתי בשימוש במונח נתינה כאן

מדובר על עשיה פעילה למען אנשים/בע"ח/מטרות חברתיות כלליות הזקוקים לכך, ולא ב"קשרים לבביים" ו"חלוקת צ'פחות". מה שגורם כאן להארכת החיים הוא לא התוצאה - כלומר מידת התרומה לחברה, אלא מה שהנתינה נותנת לנותן עצמו. הכוונה היא, למיטב הבנתי, שמה שמאריך את החיים ב"נתינה" היא תחושתו של האדם שהוא עושה משהו בעל ערך. אצל רוב האנשים (הנ"טים מן הסתם, אבל אולי לא רק) זה קשור בדרך כלל גם לקשרים עם אנשים אחרים, להתחברות חברתית (לפעמים אפילו וירטואלית), לתחושת מטרה משותפת מסוימת, לחיבור שיכול להיווצר עם מושאי הנתינה (מן סתם גם מי שמטפל בבעלי חיים עזובים למשל, אף שהוא לא מחלק להם צ'פחות, ירגיש שהוא מתחבר למושאי הנתינה שלו).
זה אגב לא לגמרי סותר את מה שאתה אומר - יכול להיות שאם אתה מרגיש שהבחינה המעמיקה שלך את הסביבה תורמת לזולת, אכן תזכה להארכת חיים
אף שעורכי המחקר (מן הסתם נ"טים), אולי לא חשבו על כך

arana1

New member
לא מסכים עם ההפרדה שאת עושה כאן

אבל היא מאוד אופיינית ואין לי שום דרך "להגן" על עצמי מפניה מלבד לשוב ולנסות לומר שאנשים שונים חשים בדרך שונה ואפילו חריגה את הזיקה בין הנושא למושא,בין הכללי והחברתי ובין האישי והפרטי, ולצערי הסינטזה המאוד מקורית וחדשנית ולפעמים אף המדוייקת יותר שאוטיסטים מנסים לממש לא רק שאינה נתמכת אלא נחשבת לתסמין של לקות ופגיעה התפתחותית.

dina199

New member
יש מחקר שאומר

שמי שמאריך חיים (באיכות טובה) אלה נשים לא נשואות (מכל סיבה שהיא) וגברים נשואים.
זאת אומרת שמה שחשוב לגברים שיהיה מי שמטפל בהם. ואילו נשים מסתדרות מצויין כשלא חייבות לטפל דווקא בבן זוג ואז מטפלות מצויין בעצמן ויש להן כח גם לתת לאחרים.
אני יודעת שזו סטיה מהנושא שפתחתי, אבל השרשור התפתח בכיוון הזה

רואה 6 6

New member
נכון,באמת יש מחקרים כאלה

בדיוק קראתי כמה מסקנות כאלה במהלך החיטוט הנוכחי ודי צחקתי עם עצמי כי...יש לי הרגשה שהן נכונות

dina199

New member
כן . תודה רבה על התשובה

הגבתי כי פתחת את הנושא של איכות ואורך החיים .
אז אדם שלא מעוניין באחרים אני לא חושבת שיהיה עצוב כשהוא לבד. ודווקא יש לו סיכוי להיות עצוב כשהוא מוקף באנשים שלכל הפחות הוא לא מעוניין בהם.

ולגבי אורך החיים אני מכירה את המחקרים. ייתכן שעצבות מקצרת חיים, אבל לכל אדם יש מקור עצבות שלו. וייתכן שהחיים מתקצרים כשהמקור מתקיים (ואני עדיין לא בטוחה מזה, אני לא חסידה גדולה של מחקרים מהסוג הזה
)

arana1

New member
אהבה זה הדבר הכי חשוב ובדיוק בגלל זה עדיף בלי חברים

אחד הדברים שמקשים על אנשים למצוא ולממש אהבה זה גם הדבקות הבלתי מתפשרת בהבנה ותפישה מאוד מקובעת ומאוד מצומצמת של תקשורת
ומי שסובל מכך במיוחד זה אנשים מאוד תקשורתיים ומאוד כנים כמו אוטיסטים

אדם כנה, עם תחושה מציאותית של אפשרויותיו ושל חובתו המוסרית כלפי האחר,עם רגישות לגבי הדרך המופלאה שבה הדברים קשורים אחד לשני, הם מודעות להקשר, יתכן וירגיש שיש איזה שהיא סתירה מהותית בין כמות לאיכות,
אלה בסך הכל דברים די בסיסיים והכי פשוטים בעולם,
זאת אומרת,
מתוקף היותי אדם שזמנו קצוב
בניגוד לנ"ט שהם בני אלמוות וחיים לנצח
כמות הזמן ותשומת הלב שאותו אני יכול להקדיש לאדם האהוב תצטמצם ככל שאקדיש זמן לאחרים

גבר שמעדיף לשבת עם חבריו בסלון ולראות כדורגל בזמן שאשתו מכינה להם כיבוד הוא אדם עם הרבה חברים טובים ואהבה ושמחת חיים
אבל יכול להיות שאשתו תרגיש קצת עצובה ובודדה ומנוצלת לרעה
וזו רק דוגמה גסה אלא שאפילו היא מאוד נפוצה

אני לא מתיימר לפצח את הנוסחה שתפתור את המשוואה של היחס הנכון בין איכות לכמות אבל מצאתי שריבוי חברים מצביע בדרך כלל על נשמה חלולה, על אינטרסנטיות ומניפולטיניות כחנית, על ריקנות, על אנשים שלא מסוגלים להתמודד עם מורכבות... ולכן לא מבין למה מציבים את זה כאינדיקציה למה שראוי או לאהבה
זה לא
זה בדיוק ההפך מאהבה

וחושב שאפשר לראות שלהרבה אוטיסטים גם אין הרבה חברים והם גם לא רוצים הרבה חברים אבל בדיוק מאותה סיבה שכשהם כבר מקיימים קשר בין אישי עם מישהו הם נוטים ללכת עד הסוף או לפחות מאוד רחוק ולהיות לגמרי בשביל הבן אדם
ומכאן גם נטייתם לסלקטיביות שגם היא כמובן לא רק מגונה אלא ממש נחשבת למחלה על ידי הבבונים בחלוקים לבנים

בקיצור
בדיוק בגלל שאדם צריך אהבה הוא לא צריך חברים

רואה 6 6

New member
אדם כנה עם עצמו יודע למה הוא בנוי ומה מיטיב איתו

ולכן זה יהיה אחד עם התמקדות באדם אחד ואחר עם מליון שהוא מחלק את הפוקוס עליהם.
יש כנות אחת אבל לא דרך אחת.

arana1

New member
מי שהניח שאדם ללא חברים זה אדם ללא אהבה זה את

וכיוון שהנחה זאת מייצגת את האלימות וההתנשאות וההזנחה מאחורי היחס הנורמטיבי לאוטיסטים ניסיתי להראות עד כמה היא בעייתית וממש לא מציאותית.אני לא אפריע או אנסה ל"חנך" ול"טפל" באחרים שמרגישים שלהקדיש תשומת לב ופוקוס להרבה אנשים זה מה שעושה להם את זה, אלא שאני מוצא שזה ממש לא במקרה שדווקא ורק אנשים כאלה מתיימרים להתנשא עלי ולטפל בי ולהורות לי את דרכם כנכונה בעוד שדרכי מתוייגת כפגימה ולקות שלא מאפשרת לי תקשורת והבנה של קודים חברתיים.העובדה שהצד שלך הןא הצד הלא סובלני קצת חותרת תחת ההנחה שהןא מבטא אהבה.

arana1

New member
אגב

יתכן ויעניין אותך לדעת שיש אנשים שלא חשים קשר אנושי כאילו היה שייך לתחום הפנאי, שבשבילם דווקא הוא המהות והעיקר בעוד שדברים שנחשבים לנ"ט כהכי חשובים הם לא רק טפלים בעיניהם אלא אף מגונים.חושב שגם מכאן אפשר לחוש עד כמה המבט שמבזה את הבחירות האוטיסטיות ככאלה שלא יודעות להבחין בים העיקר לטפל הוא אלים ורדוד ואטום.

רואה 6 6

New member
אתה מדמיין דברים שלא אמרתי

אמרתי שנחוץ קשר של אהבה לאיכות חיים,לא אמרתי שנחוץ חברים דוקא. לא דיברתי מילה אחת על טיפול או חינוך,יש לי הרגשה שבכלל התכוונת להגיב למישהו אחר...

arana1

New member
ממש לא

אני פשוט מוסיף דברים ומציב ומחבר אותם גם להקשרים שאת לא רואה,זה חלק מהנטייה והיכולת, שיש שיןדעים לברך עליה,של אנשים שמחברים בין תשומת לב לרבים לתשומת לב לאחד בדרך שונה משלך,בדרך אוטיסטית.הנסיון להרחיב את הדיון וליצור הקשרים שיאירו ויוסיפו גם דברים לא צפויים תמיד נתקל בקמצנות שמייד משליכה דווקא על מי שמנסה לדבר ברוחב לב לקות תקשורת,זה מעצבן ואופייני אבל התרגלתי לצערי.בכל מקרה תגובתך קבעה בפירוש שללא חברים אין אהבה וכיוון שתפישה זאת מהווה תשתית לעשיית מוות דווקא למי שאוהבים מצאתי שנכון להגיב לכך

schlomitsmile

Member
מנהל
לא הבנתי אותה כך
רואה 6 6 כתבה:"כדאי לחפש קשר של אהבה. ההגדרה והתוכן יבואו אחרי זה".
להבנתי היא אומרת שכל בנאדם צריך אהבה, אבל אצל כל אחד יהיה לה צבע, צורה וקצב אחר.

רואה 6 6

New member
כתבתי שכדאי לחפש קשר של אהבה,לא נתתי שום הגדרה.

שמתי את המהות כראשונה וחשובה,לא את ההגדרה אבל תמשיך,תמשיך,כי רק מה שאתה אומר הוא מהותי ומדויק גם כשאתה מפספס טקסט פשוט...

arana1

New member
למה את מתממת?

הרי התגובה שלך הופיעה בשרשור ששאל למה צריכים חברים ובהקשר של מה שכתבת על קשר איתם כחלק מאיכות הפנאי של האדם.אני מקבל את זה כנכון לנ"ט , רק רציתי להאיר שיש אנשים שזה לא מתאים להם בכלל ובמיוחד.

רואה 6 6

New member
כשנשאלנו,היתכן מצב שאדם לא רוצה,עניתי,יתכן!!

האם עניתי צריך? לא. אמרתי שצריך קשר של אהבה,נקודה.

dina199

New member
מבהירה בעקבות התפתחות השרשור.

אני לא מתכוונת לחוסר מוחלט של רשת חברתית. היא בדרך כלל קיימת גם כשאדם לא בוחר בה (הורים, אחים, מורים, עו"סים וכו').
אני גם לא מתכוונת לחיפוש פעיל של בן זוג על מנת להקים משפחה.
אני מתכוונת למצב בו ההורים אומרים : 'הילד שלי עצוב כי הוא רוצה חברים' והוא למעשה עצוב כי הוא לא עומד (במודע או לא במודע) בציפיות שלבם לרצות חברים . או שהוא לא עצוב בכלל , אלא שהוריו חושבים כך .ואני מתכוונת לזה גם אם הילד כבר בגר. (ייתכן שבבגרות הלחץ הזה פוחת)

למעלה