האם לגפן יש פרחים ?

פעלול

New member
מר חופן. אני מתלבשת איך להגיב

על תגובתך. אז עדיף לפרש אותה כאי-הבנה. כיוון שאחרת אאלץ לענות בבוטות.
לכן רק אומר: תודה רבה לחברי הפורום. והמון תודה לחברי הפורום. אבקש רק להסב את תשומת לבכך לכך שחלק מהתשובות שלוו בתמונות שאתה ראית שכאילו קיבלתי תשובות לשאלתי. הגיעו רק אחרי !!!! שאני שאלתי שוב ואמרתי שאני (אני, לא אתם) לא מוצאת בגוגל שום דבר. ואכן לא מצאתי. ולכן אכזבתי. אולי משתי סיבות: כי התפרחת נראית כמעט כמו הגפן עצמו ושנית כי ממש לא העליתי בדעתי שלכך הכוונה.
אז אין לי חס וחלילה טענות ולא ברור לי איך הבנת ככה. אז בדומה להצעתך: ני אומרת בפשטות כמו שאתה מציע :גבירותי ורבותי, תודה רבה על עזרתכם! ועכשיו הרבה לי להציע פיוס על אי-הבנה זו. ולאחל לך ולכל חברי הפורום המאוד נחמדים (באמת) שבת שלום

Rוני

New member
תגיד, מה לא ברור פה? יש לגפן תפרחת

מאד קטנה גם אם היא לא נראית כמו שושנה היא אכן תפרחת אנא הגדל את התמונות וראה יש פה כמה תמונות ששלחו לך

פעלול

New member
אני מפנה אותך לתשובה שענית למר

חופן. ומקווה שאתה לא כועס עלי.
שכן כמו שאמרתי קודם שאלתי למה אין תמונה ורק אח"כ אנשים שלחו תמונות. מי שלא עקב אחרי השרשור לא שם לפרט "שולי" זה. יום נעים - ערב נעים - והרבה הנראה בגידול צמחים. יש לי רק תודה להומר לכל החברים שעוזרים ועזרו לי בעבר ואין לי טענות לאף אחד רק ל....גוגל שאיכזב
ובכל מקרה הפרחים האלה ככל הנראה לא יתאימו למה שהייתי צריכה מלחתחילה.

Rוני

New member
מה את צריכה?

אלו הפרחים של הגפן אם את צריכה לדבר על פרח אחר אולי תגדירי טוב יותר מה את צריכה ונמצא לך ולא כועסת אבל היתה חסרה לי התודה שלך לאנשי הפורום שרצו לחפש תמונות
עכשיו משהגיעה גם התודה הכל בסדר אימרי מה בדיוק את צריכה מאמינה שנוכל לעזור לך

פעלול

New member
אז ככה....

אני שמחה שיושרו כל ההדורים
אז ככה אני רוצה לעשות דבר כזה

פעלול

New member
כאשר העלים יהיו בצבע סגול וירוק

אבל היות שהתפרחת כל-כך צנועה אני חוששת שזה לא יראה מיוחד מספיק.

פעלול

New member
ההשראה היתה ....כמו בתמונה

אבל יצאה כמו בתמונה המצורפת לעיל
אז עכשיו אני תדועה עם גליל של עלה (פימו) שאין לי למה לחבר אותו בכלל כי הוא מכוער. אם בכל זאת להתעקש אז אני מניחה שאני צריכה פרח שהעלים שלו דומים לעלה יצרתי. המון תודה ושבת שלום

Rוני

New member
אז למה דווקא ענבים?

לא חסרים פרחים יפים, או עלים מיוחדים. ראי בבקשה בגלריות שלנו. לא הצלחתי להבין מה את רוצה לעשות: פרח? סיכה? תמונה? אם את צריכה הוראות וכו' יש את פורום אמנות שימושית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=505 שם בוודאי ישמחו לעזור לך בהוראות אם את צריכה, כאן נשמח להראות לך תמונות פרחים, למרות שלדעתי בפורום ההוא יש גם דוגמאות רבות.

כיוון שזה עלה של ענבים

אבל היות שבנתיים שהעלה של הענבים כבר לא כל-כך נראה כמו עלה של ענבים אני ארד מזה. תודה על הצעתך. אפה באמת לפורום אומנות שימושית. תודה רבה

Rוני

New member
לפני שאת הולכת לשם שימי לב ש...

את יכולה לקחת עלה כפי שתרצי וללחוץ אותו או "לרדד" אותו על הפימו ולחתוך לפי השוליים שלו אבל בכל זאת שם המוחות היצירתיים

starlit

New member
ובהזדמנות זו שאלה על תאנה ודולב

עד היום לא הצלחתי לזהות את הפריחה של העצים הנ"ל. פשוט קמים בוקר אחד ורואים פירות על העצים ... אשמח קבל מידע על צורת הפריחה של התאנה והדולב, ואולי לדעת בהזדמנות זו האם קיימים עוד עצים שפורחים בחשאי.

פעם נדמה לי ששמעתי שהתאנה

היא בעצמה הפרח - והבפנוכו של הפרי שלה, שנראה כמו "תולעים" - הם האבקנים! מי יכול להרחיב ולהסביר על זה?

רוּפֵן

New member
אפשר לומר ש..התאנה (ה"פרי") והתות

די דומים - (התאנה היא ממשפחת התותיים..) מבחינת מורכבות ה"פרי" שלהם. הפרי של התות, התות שדה, הוא אוסף של המון פירות הצמודים יחד. תות בשל, מלא בנקודות שחורות שכל אחת מהן היא למעשה פרי קטן וזעיר, וכולם צמודים יחד. הפרי של 'עץ התאנה'(פיקוס התאנה) נקרא למעשה 'פגה' ("..התאנה חנטה פגיה..") והוא למעשה אוסף של המון פרחיפ פנימיים ונסתרים הנמצאים בתוך נרתיק מגן, שאנו קוראים לו "תאנה". בפתח העליון של הפגה, יש חור זעיר דרכו נכנסת צירעה זעירה מסוג מסויים המטילה שם ביצים, המתפתחים לזחלים ולצרעות שבצאתן החוצה, הן נושאות עליהן אבקה, להפרייה של תאנה אחרת.. וכו'.. פחות או יותר.. (בסוגים מסויימים, התהליך יותר מורכב..)

טסונמי1

New member
הנקודות הלבנות על התות

אחכ הם יעשו שחורות אלה הזרעים-ולא תותים זעירים רופי

Rוני

New member
זרעים לא הופכים לתותים?

לצמחי תותים אבל לצמח תות יש תות לא? או שהקור הקפיא לי משהו ?

למעלה