האם לגפן יש פרחים ?

טסונמי1

New member
בודאי אים כי הפרחים לא משמעותיים

מבחינת המראה מהפרחים גדלים האשכולות- בלי פרחים אין אשכולות

פעלול

New member
אולי.בבקשה-בבקשה למישהו יש תמונה

כי אני יושבת כבר שעות על החיפוש ולא מוצאת כלום............

HAIM63

New member
אולי לזה התכוונת../images/Emo35.gif

פריחה באיזבלה מצטער על איכות התמונה

חיים שלום, גם לי יש איזבלה. נשתלה

השנה וכבר נתנה כ-6 אשכולות. הענבים היו קטנים למדי, הגרעין גדול והטעם חמצמץ. חיכינו ליותר הבשלה והחמיצות התמתנה מעט. אף אחד לא רצה לאכול לכן הכנתי יין מ-2 אשכולות. כמו בגן ילדים. יצא יין בצבע אדום סגול עמוק, טעים טעים. האם לפח נסיונך, גם בשנה הבאה צפוי אותו טעם ואותו גודל?

HAIM63

New member
ענבי איזבלה.

יש לי שתיל אחד שקניתי במשתלה, ואחד מייחור שעשיתי. הם נותנים הרבה פרי.לא גדול אבל מתוק וטעים.(אומרים טעם של מנגו). אחד היתרונות/חסרונות שבאשכול לא מבשילים כל הענבים ביחד.אוכלים רק את השחורים הבשלים. חשוב: לגזום בזמן. בהצלחה.

עדנה מ

New member
רבקה, איך עשית את היין???

פעם, לפני המון שנים, אבא שלי ניסה לעשות יין מהגפנים שהיו לנו בחצר. הוא ממש השקיע - קנה צנצנות מתאימות, סוכר - אבל למרות כל המאמצים יצא לו לבסוף...
חומץ... גם אנחנו שתלנו איזבלה - בערך באפריל השנה. לא היתה לנו פריחה ולא פירות. נקווה שבשנה הבאה יהיה לנו משהו...

פעלול

New member
ואוו. כנראה ציפיתי למשהו אחרת

זה נראה בקושי פרח, באמת. OK עכשיו אני מבינה. תודה רבה

סמדר, פריחת הגפן

לא רק שיש לגפן פרחים - יש להם אפילו שם מיוחד, מן התנ"ך: סמדר. בעצם, זה לא ממש מדוייק: סמדר זה רגע אחרי הפרח, ושניה לפני הפרי. "נצא השדה, נשכימה לכרמים, נראה אם פרחה הגפן, פיתח הסמדר, הנצו הרמונים..."

לפי המשורר - גם לפרח רימון יש ריח

וממש לא היא! ...עץ הרימון נתן ריחו מים המלח ועד יריחו...

סמדר ר

New member
אכן נכון גינה לי!!! וסיפורון קצרצר:

כשנולדתי (היום בדיוק לפני ..... שנים..) אבא שלי ז"ל, יצא לגינה וראה שהגפנים בדיוק התחילו לפרוח .... באותו הרגע הוא החליט שזה יהיה שמי!!!! מיותר לציין שאחותי הגדולה ממני בשלוש שנים תמיד קיטרה לאבי: "איך לא מצאת בגינה הענקית שלך איזה פרח/שתיל/עץ שבדיוק פרח - והיית קורא לי בשמו??" קוראים לה אסתר - אתי ..... טוב היא נולדה בתענית אסתר ....

פעלול

New member
רבותי וגבירותיי. זה לאמשנה את העובד

ה. שאין !!!! באינטרנט תמונה של הפרח של הגן = סמדר או איך שלא קוראים לו . הייתכן שלאף אחד אין תמונה של פרח הגפן ? אפילו גוגל לא מושיע !

HAIM63

New member
העלתי לכאן תמונה עם פרחים של גפן

תגדילי את הממונה .

רוּפֵן

New member
סליחה...!! מאוד..! "מר פעלול"...

קיבלת מספיק תמונות מקסימות, עם הסברים מקסימים מכולם... אז על מה ה"טענות" ?! הפרחים זעירים, ורואים אותם בתמונות שהביאו לך החברים... לא יותר פשוט לומר "גבירותי ורבותי, תודה רבה על עזרתכם !" ?!?

למעלה