השנה וכבר נתנה כ-6 אשכולות. הענבים היו קטנים למדי, הגרעין גדול והטעם חמצמץ. חיכינו ליותר הבשלה והחמיצות התמתנה מעט. אף אחד לא רצה לאכול לכן הכנתי יין מ-2 אשכולות. כמו בגן ילדים. יצא יין בצבע אדום סגול עמוק, טעים טעים. האם לפח נסיונך, גם בשנה הבאה צפוי אותו טעם ואותו גודל?
יש לי שתיל אחד שקניתי במשתלה, ואחד מייחור שעשיתי. הם נותנים הרבה פרי.לא גדול אבל מתוק וטעים.(אומרים טעם של מנגו). אחד היתרונות/חסרונות שבאשכול לא מבשילים כל הענבים ביחד.אוכלים רק את השחורים הבשלים. חשוב: לגזום בזמן. בהצלחה.
לא רק שיש לגפן פרחים - יש להם אפילו שם מיוחד, מן התנ"ך: סמדר. בעצם, זה לא ממש מדוייק: סמדר זה רגע אחרי הפרח, ושניה לפני הפרי. "נצא השדה, נשכימה לכרמים, נראה אם פרחה הגפן, פיתח הסמדר, הנצו הרמונים..."
כשנולדתי (היום בדיוק לפני ..... שנים..) אבא שלי ז"ל, יצא לגינה וראה שהגפנים בדיוק התחילו לפרוח .... באותו הרגע הוא החליט שזה יהיה שמי!!!! מיותר לציין שאחותי הגדולה ממני בשלוש שנים תמיד קיטרה לאבי: "איך לא מצאת בגינה הענקית שלך איזה פרח/שתיל/עץ שבדיוק פרח - והיית קורא לי בשמו??" קוראים לה אסתר - אתי ..... טוב היא נולדה בתענית אסתר ....
קיבלת מספיק תמונות מקסימות, עם הסברים מקסימים מכולם... אז על מה ה"טענות" ?! הפרחים זעירים, ורואים אותם בתמונות שהביאו לך החברים... לא יותר פשוט לומר "גבירותי ורבותי, תודה רבה על עזרתכם !" ?!?