האם כדור הארץ שטוח?

sirpad

New member
האם כדור הארץ שטוח?

או במילים אחרות, האם כח הכבידה הוא שטוח? ואיך הוא פועל על הכדור האליפטי שלנו? ואני אסביר את הפרדוקס שיושב לי בראש, שאני לא מצליח ליישב, אולי אתם מכירים את התשובה, ואולי אני לא הראשון שחשב על הפרדוקס. אם אני לוקח חצי כדור מפלסטיק, ומניח אותו על שולחן שטוח כשהחלק הפעור של הכדור מונח מטה כלפי השולחן. ואז אני מטפטף טיפות מים על הפסגה של החצי כדור, מה שיקרה זה שכח המשיכה יגרום למים לפול על השולחן, כי בחצי כדור לכל נקודה יש X נקודות שהן נמוכות ממנה. מה קורה אם כן, אם אני לוקח חצי כדור בגודל של חצי כדור הארץ, ומניח אותו על כדור הארץ, כך שאין הרים ואין גבעות, אלא כדור מושלם עגול ויפה. ואז אני מטפטף מים על הפסגה של החצי כדור, מה יקרה אז למים? לאן הם יפלו?

bambipoop

New member
מצ טער

אני לא מבין את השאלה... וגם מה זה החלק הפעור הישר או המעוגל?

sirpad

New member
אני מעלה 2 איורים שימחישו את הניסוי התאורטי

שלב א, מראה את המודל בקטן, ואז אנחנו יודעים גם מניסיון אמפירי מה תהיה התוצאה.

sirpad

New member
ולאלו שיענו

שהטיפה לא תזוז לשום מקום, כי כח הכבידה בנקודת המגע עם כדור הארץ שווה לכח הכבידה בנקודות שסמוכות לכדור הארץ, אענה בשאלה פילוסופית, האם זה אומר שכדור הארץ הוא שטוח במה שקשור לכח הכבידה? מהו למעלה ומהו למטה, כשכדור הוא בעל כח כבידה? ומהי נקודת האיזון? מהו הגודל של החצי כדור פלסטיק שבו הטיפה תפול לצדדים, ומתי זה מאוזן? אם נקיף את כדור הארץ בצינור במעגל סגור, ואז בנקודה מסויימת נוסיף לצינור מים, מה יקרה למים האלה? האם הם יזרמו בסיבוביות אינסופית, או שיעמדו במקום?

bambipoop

New member
תשובות

אני לא יודע אם אתה זוכר מבית הספר... נגזרת- שיפוע המשיק. אני מעלה נגזרת משום שבעצם אף על פי שכדור הארץ הוא עגול, בנקודה ספציפית אנחנו נוכל להתייחס אליו כאל הישר המשיק לו (בעל אותו שיפוע) ולכן לגם כדור הארץ וגם לכדור הפלסטיק אפשר להתייחס בחלק העליו ביותר כאל חלק מישורי, דבר זה לא שום דבר על כוח המשיכה אלא רק על צורת הכדור. בקשר למה שיקרה בניסוי שתי תוצאות יכולות לקרות: 1: הטיפה תתפצל לשתי טיפות קטנות וכל טיפה תנזל לכיוון שונה. 2:הטיפה תשאר במקום, בגלל שהחלק העליון של הכדור הוא מישורי כוח המשיכה שכדור הארץ מושך את הטיפה יהיה שווה לכוח הנורמל שכדור הארץ דוחף את הטיפה. דבר שבטוח לא יכול לקרות:הטיפה תנזל לאחד הצדיים: דבר זה יקרה רק כאשר הכדור לא יהיה עגול לגמרי או שיפעלו כוחות אחרים על הטיפה (רוח, גלי קול...) דבר זה קורה רק בעולם האמיתי אך בעולם אידאלי כלומר חסר כוחות חיצונים ובעל כדור מושלם דבר זה לא יקרה! בקשר לשאלה האחרונה,המים ינזלו בסיבוביות איו סופית רק אם: נתן למים מהירות התחלתית שיתחילו להסתובב- הצינור יהיה חסר חיכוך ולא יאט אותם. אם לא נתן למים מהירות התחלתית הם ישארו במקום כמו שהסברתי ואם הצינור יהיה בעל חיכוך (כמו כל חומר בעולם שלנו) החיכוך עם הצינור יאט את המים לאט לאט עד שיעצרו

johngalt2

New member
../images/Emo45.gifיפה מאוד

זו בדיוק התשובה הנכונה, וכמובן שאין שום פילוסופיה בעניין, ובטח שלא פרדוקס.

Alkhimey

New member
האם כדור הארץ הוא שטוח?

אתה יכול לשאול אותם

sirpad

New member
היי מאגניב!

קראתי קצת, ולזכותם יאמר שבעבר כשחשבו שכדור הארץ הוא שטוח, התייחסו בזלזול דומה לאלו שטענו שהוא עגול. ועצוב לראות את ויקיפדיה משתמשת בטריקים רטורים זולים, כדי לייצור דמורליזציה לתאוריה, כשהיא באותה הפסקה מתארת מדענים מערביים שביצעו מחקרים בנושא (בין היתר התנהגות המים על פני משטח מקומר, שזה בעצם מה שאני מנסה ליישב בראש שלי בשרשור הזה) ואיזה שיח מוסלמי שטוען שהאמונה שכדור הארץ הוא עגול מנוגדת לאיסלם ושיש להילחם בא, כמו שיש להילחם באמונה בדארוויניזם ובזה שהגשם בא מהתעבות של אדי מים. אולי כדאי לעשות ניסוי, ולשלוח לחלל משטח גדול יחסי, שניתן יהיה לראותו ממרחק, ואז להסתכל עליו מכדור הארץ ולראות האם באמת זו העין שלנו שמעגלת את האובייקט בגלל המרחק. האם המראה העגול של כדור הארץ והירח הוא תוצאה של אשליה אופטית? אבל סטינו קצת מהנושא, השאלה היא יותר על התנהגות של כח הכבידה על משטח גדול ועגול, שעושם רושם שפועל בצורה של מישור. אבל לא במודל הקטן וכן במודל הגדול, איפה מפסיק המודל לעבוד? כאילו באיזה גודל המים יעמדו במקומם כמו שהם עושים על פני כדור הארץ.

sirpad

New member
אויש אתם משעממים!

חשבתי שייצא מזה אשכול שווה ומעניין, אבל אתם כנראה עם הראש עמוק במעבדה... הייתי צריך לשאול את זה בפורום פילוסופיה.

למעלה