האם יש עתיד ?...

ערסlight

New member
עתיד

אתה צודק. בוא נכיר בכך שכלכלית, כולם מסכימים שברוב רובם של המקרים כולם נפגעים. הממסד התקבע על ההנחה שהילדים נשארים אצל האם, מכאן גם המשאבים המשותפים של בני הזוג שנשארים עם האם ל"טובת הילדים". המערכת גם מקדשת את מחוייבויות של האב כלפי ילדיו מעבר לכל שיקול אחר.[הדברים נכתבים בהכללה, כמובן]. יש מקרים רבים שאיך שלא תסובב, אתה לא מבין איך האב אמור לשרוד. [עוד לפני ההשתקמות]. בשורה תחתונה, יש מעמד גדול של גברים גרושים שמתגלגלים מהיד אל הפה כדרך חיים. [משמעויות פסיכולוגיות עושות את זה עוד יותר גרוע]. ממקום כזה, עוד סיבוב [משפחה וילדים] עלול להיות קטלני. זו חבית חומר נפץ שעוד תתפוצץ, ובינתיים תדע שאתה בחברה גדולה. אגב, לדעתי רב הנשים יסכימו שזה המצב, אלה הגברים שהן פוגשות בדייטים.

אם היה דל ועני קודם

אז ימשיך להיות כזה. נכון שבהתחלה זה לוקח זמן לשקם את החיים כולל הכלכליים, אבל לא בהכרח שהבן אדם ישאר עני מרוד כתוצאה מהגרושין

נכון..אין הכרח ..יש מציאות

אין פרגון של הסביבה לגבר הגרוש...הוא מנודה מחברת המשפחות הנשואות.. הילדים נותנים לאישה את התדנמית של משפחה ולכן קל לה יותר בקטע הזה. בקטע הכלכלי גם מזל וגם שכל... תדעי לך שגרושתי לא קבלה מזונות בשנה הראשונה בכלל. כל החובות נפלו עלי ולא היה לי.רק אחרי שלוש שנים היא קבלה את המזונות של השנה הראשונה במזומן. לכן היום כשיש לי..אני עוזר לה.ולא בגלל שאני מתגעגע לחיות איתה..ממש לא

d a n i e l s 5

New member
זוית אחרת.

הורים מחליטים להיפרד יוצרים שני בתים הילדים חיים בשני הבתים בחלוקת ימים שווה (פחות או יותר) זה הסידור אצלי ואני מניחה שאצל רובכם. (לא מתכוונת לאותם אקסים שלא מגיעם/משלמים וכדומה). שני אנשים שבעקבות ההחלטה שלהם "משלמים על כך" ומן הסתם רמת המחייה יורדת באופן טבעי. כל ההקדמה הזאת לספר לכם שאצלנו אין את המושג הזה מזונות/תשלום חודשי אצלנו הוצאות הילדים מתחלקים חצי חצי שווה בשווה (הוצאות פרופר ילדים לא קשור לשכר דירה והוצ' כלכלה) לא יכולנו לחשוב שיכול להיות אחרת, האמת לי זה נראה הכי טיבעי. אבל מודה שרק על עצמי לספר ידעתי ומה שמתאים לנו לא מתאים לאחרים .

שחר חדש1

New member
הכל תלוי........

בגובה ההכנסה. כאשר גבר משלם מזונות של 3000 ש"ח לחודש הוא מתחיל כל חודש במינוס גובה המזונות. אם הכנסתו מאפשרת הקמת משפחה חדשה אף אחד לא ימנע זאת ממנו. אני משלם מזונות כבר שמונה שנים (נותרה שנה) שילמתי בתחילה עבור שלושה ילדים והיום עבור אחד, אין ספק שככל שהזמן עובר ודמי המזונות פוחתים יותר כסף משתחרר אבל הוא חוזר לילדים(דמי כיס,חיסכון ללימודים,חתונה....וכו') . אבל יש לי שאלה: האשה לא מוציאה על הילדים? מידיעתי לא פחות ואפילו יותר!!! המסקנה היחידה אליה היגעתי היא שגרושין זה עסק כלכלי רע אבל זה המחיר שנדרש לבריאות הנפש.

לביאה11

New member
הוא נידון למה...

שיגזור על עצמו. גירושים הם לא סוף החיים, הם סוף פרק בחיים מהמקום שאתה בא זה כנראה יותר קשה אבל בהחלט לא בילתי אפשרי. איך שתסדר את מיטתך כך תישן בה בהצלחה

סיכוי?...תמיד יש.!...והכל בידינו...

הבחירה בידינו, אם נרצה להשתקם כלכלית או לשקוע בדלות ואומללות. אם נדאג להשקיע,יותר מבעבר,בילדים ונתחשב ונפחית את הלחץ מגרושותינו. אם לא נתחשבן איתה על כל שקל והוצאה. אם לא ננסה "להתקזז" איתה על "מענק הספרים" בכל פתיחת שנת לימודים. אם נדע לרכך התנגדויות ולא נכנס לעימותים ולא ננהל שיחות עם צעקות. ונהיה עסוקים בבניית עתיד חדש. ונצא לדרך חדשה עם תוכנית לבניה חדשה. אם נשאיר משקעים ומטענים מאחורינו ונפנה מקום בלב ובראש לאהבות חדשות,הזדמנויות חדשות וסיכויים לבניית עתיד טוב יותר הרבה יותר מהעבר שכבר חווינו. אם נדע לחיות לפי מה שהכיס מאפשר ונכלכל את חיינו לפי אפשרויותינו. אם נבין שהחיים ממשיכים וכל משבר הוא הזדמנות לפריצת דרך בחיינו. אם "נבחר" לחיות,לאהוב,לתמוך,להבין ולפרגן לאשה שבעבר היתה בת זוגנו והיום היא האמא של ילדינו נמנע מעצמנו מאבקים מיותרים,בזבוז אנרגיות ופגיעה בילדים שגם כך מרגישים,אשמים ופגועים. אם נדע "לחבוש" אמצעים לפני כל משגל שבו חלק אנו נוטלים נמנע מעצמנו הוצאות נוספות גם אם היא הצהירה שהיא "בימים הבטוחים". וגם אם אנחנו "בזמן של משברים" נרים את הראש,נמתח את הפנים כי תמיד ברירת המחדל תהיה "להרגיש על הפנים". וההרגשה הזו יכולה להוביל למקום אחד ויחיד ואנו נדון את עצמנו כמו שכתבת,לחיים דלים ועניים. ואם אתה כותב ממקום קשה שאין לו וודאות והרגשת המשבר כמו רוח קרה,מקפיאה את הפנים, ואתה דואג כי יש לך בעצם 2 ילדים והעתיד לא נראה באופק ולא מסביר פנים. ובמבט במראה לא נראה קצה של אור..בקצה המנהרה. דע לך,שהמשבר הזה הוא חלק חשוב בדרך לעליה והוא זה שיכול לדרבן אותך "להרים" טורים של אותה רכבת הדוהרת במנהרה. והזמן שעובר הוא חלק מהסבלנות שאנו נדרשים לה גם יתארך. וככל שהמשבר יעמיק היציאה ממנו תזניק אותך לדרך חדשה מלאה בסיכויים ותקווה.

superwoman34

New member
כן

גם הצד השני יכולה להביא משאבים כלכליים.וכך ניתן לאזן וליצור תא משפחתי חדש.

למעלה