האם יש לנו עודף טייסים שאפשר לוותר עליהם בגלל שטות שעשו באישור אחד ממפקדיהם?

קורס טייס נמשך כשנתיים וזוהי עלות מטורפת למדינה, צוערים ששרדו את הקורס ונישאר להם רק חודש בכדי לסיימו,
גם הצבא מבין כי ייתכן שהייתה שם פריקת מתח בעקבות התכנים שעברו באותו שבוע כאשר בסוף שבוע התארחו הצוערים במלון אזרחי למנוחה במרכז הארץ, אחרי שבוע עצים של סדנת שבי שכלל הכשרות מסווגות משמעותיות.
הצוערים שתו אלכוהול באישור אחד המפקדים בקורס, טייס מנוסה בדרגת רס"ן, אז מה רוצים מהם?

משתפרת1

Well-known member
גם הצבא מבין כי ייתכן שהייתה שם פריקת מתח בעקבות התכנים שעברו באותו שבוע כאשר בסוף שבוע התארחו הצוערים במלון אזרחי למנוחה במרכז הארץ, אחרי שבוע עצים של סדנת שבי שכלל הכשרות מסווגות משמעותיות.
הצוערים שתו אלכוהול באישור אחד המפקדים בקורס, טייס מנוסה בדרגת רס"ן, אז מה רוצים מהם?
לפי הידיעה היו 2 סוגים של עבירה:
1. פגישה עם בני משפחה למרות ההוראה לא לעשות זאת. זו כנראה עבירה על בטחון מידע, כשמקום הנופש אמור היה להשאר חסוי. יתכן שזה הרקע לחלק מההדחות.
2. שתיית אלכוהול. כאן מעורב קצין שאישר להם את זה. יש הבדל בין שתיית בירה או שתיים לבין השתכרות. מקווה שהקצין יתן את הדין. יתכן שחלק מהמודחים השתכרו עד אובדן חושים. איבוד שליטה ואי הכרת גבולות הם סיבה להדחה מהקורס אפילו אחרי ההשקעה הגדולה בהכשרתם.
אלה רק ניחושים שלי, לא עובדות.

לפי הידיעה היו 2 סוגים של עבירה:
1. פגישה עם בני משפחה למרות ההוראה לא לעשות זאת. זו כנראה עבירה על בטחון מידע, כשמקום הנופש אמור היה להשאר חסוי. יתכן שזה הרקע לחלק מההדחות.
2. שתיית אלכוהול. כאן מעורב קצין שאישר להם את זה. יש הבדל בין שתיית בירה או שתיים לבין השתכרות. מקווה שהקצין יתן את הדין. יתכן שחלק מהמודחים השתכרו עד אובדן חושים. איבוד שליטה ואי הכרת גבולות הם סיבה להדחה מהקורס אפילו אחרי ההשקעה הגדולה בהכשרתם.
אלה רק ניחושים שלי, לא עובדות.
אכן, היו 2 סוגים:
  1. בל נשכח שזהו סוף שבוע שבו התארחו הצוערים במלון אזרחי למנוחה במרכז הארץ, אם לא נאמר להם חד משמעית לא לספר למשפחתם על הנופש, ייתכן שלא היו מודעים לחשיבות הביטחונית של הסתרת מקום הנופש ורצו שהמקורבים אליהם יבקרו אותם כפי שמן הסתם מבקרים אותם בבסיס בשבתות.
  2. כתוב בכתבה ששתו רק בירה או שתיים ואף אחד לא השתכר.

משתפרת1

Well-known member
אכן, היו 2 סוגים:
  1. בל נשכח שזהו סוף שבוע שבו התארחו הצוערים במלון אזרחי למנוחה במרכז הארץ, אם לא נאמר להם חד משמעית לא לספר למשפחתם על הנופש, ייתכן שלא היו מודעים לחשיבות הביטחונית של הסתרת מקום הנופש ורצו שהמקורבים אליהם יבקרו אותם כפי שמן הסתם מבקרים אותם בבסיס בשבתות.
  2. כתוב בכתבה ששתו רק בירה או שתיים ואף אחד לא השתכר.
במבזקי החדשות נאמר שהיתה להם הוראה לא לצרף משפחות. אינני יודעת אם זו האמת, לא ראיינו אף אחד מה"פושעים".
אם אף אחד לא השתכר והם קיבלו רשות מהמפקד לשתות בירה או שתים- אין סיבה להדחה, יתכן שכל המועמדים להדחה הם מהקטגוריה הראשונה- של בטחון מידע.

ריקי זו אני

Well-known member
מאחר ולא שמעתי על המקרה ומכאן כל האינפורמציה שבידי איננה
רלוונטית למקרה המדובר, אבל -
אנחנו אימצנו לפני שנים בחור צעיר שהתנדב לשרת בחיל הים.
ברור לי שישנם הבדלים מהותיים בין מה שמחפש הצבא בצוותי הצוללות שלו,
לבין טייסים או לבין אנשי קומנדו ימי, לסיירת מטכ"ל או כל יחידה מיוחדת אחרת...
כל יחידה מחפשת את המעולים לה ביותר.
הרי ישנם גיבושים ליחידות שמגיעים אלפי בחורים מובחרים, מהם נבחרים מאות בודדים,
שיחלו טירונות מחצית מהם... ובסוף מסלול ישארו 30 או פחות. שאלת העלות לא נמדדת.
מספר לי המאומץ שבקש לנוח במרפאה. העייפות היתה על סף שבירה... המפקדים מאשרים לכל חייל לצאת למרפאה...
אלה שחייל שיקר את המפקד, את הרופא עף באותו הרגע. חייל שיקר לחייל עף...
אני מניחה שכאן היו שתי בעיות... חלקן לא קשורות לחיילים אלה לצבא...
בית מלון במרכז הארץ? ברצינות??? אני אישית בהם...
כי באלי החטיאר שהיה מטכליסט... בני ששרת במגלן והבן ששרת כאביו, אף אחד מהם
לא חלם על בית מלון... במרכז הארץ...
בירה בצה"ל? צוחקים סביבי... רק יין אדום מתוק בערב שבת... 4 כוסיות בליל סדר...
טוב, אנחנו יודעים שהפרוגרס שולט במקומות מסויימים בצבא...

למעלה